Lechia - Termalica
każda drużyna powyżej 1 żółtej kartki @1,85 forBET
podwójna szansa 0-0 @1,78 fortuna
Gospodarze, którzy mieli walczyć o puchary, na chwilę obecną bronią się przed spadkiem i jeżeli uda im się wejść do Top 8 na zakończenie sezonu zasadniczego to będzie duży sukces, bo na tą chwilę nic na to nie wskazuje, goście również w tym sezonie nie zachwycają i są jednym z "faworytów" do opuszczenia ligi, po zmianie trenera i ostatniej wygranej z obecnie najsłabszą drużyną, czyli Sandecją złapali lekki oddech. Jutro wydaje mi się, że będzie to typowy mecz walki i może Lechia wymęczy zwycięstwo, ja jednak zamierzam pójść w inną stronę, mianowicie kartek, patrząc na ich bezpośrednie mecze to pierwsze co mi się rzuciło w oczy to kartki, na 5 ostatnich ich meczy wygląda to tak 8ż, 5ż, 5ż 4ż oraz 3ż i 1cz. Linię na kartki wystawiła obecnie tylko
fortuna i wynosi ona -/+ 4,5 żk 1,7/1,91. Wydaje mi się, że te 5 kartek powinniśmy jutro zobaczyć, jednak postanowiłem zagrać trochę bezpieczniej (chociaż nie do końca), że każda z drużyn otrzyma minimum po 2 ostrzeżenia w
forBET po @1,85. Średnie mają zbliżone Lechia ma 1,92 kartki na mecz, natomiast Bruk-Bet 2,25 na mecz, biorąc dodatkowo stawkę jutrzejszego meczu uważam, że nikt nogio nie odstawi i sędzia będzie miał pole do popisu, aby stopować obie drużyny. Drugi typ to jak już wspomiałem na wstępie, myślę, że będzie to mecz walki, jeżeli któraś z drużyn wygra to będzie to wymęczone zwycięstwo, a nie wykluczony jest też remis w tym starciu, w końcu grają drużyny praktycznie sąsiadujące ze sobą, na tą chwilę dzieli ich punkt różnicy na korzyśc Gdańska, więc bardzo prawdopodobne, że remis utrzyma się co najmniej do połowy, a w drugiej ktoś pzreprowadzi tą jedną akcję, która zadecyduje o końcowym triumfie.
Wisła Płock - Cracovia
powyżej 2,5 gola @1,95 forBET
obie strzelą @1,9 forBET
W tym meczu idę w stronę goli, Wisła po 3 kolejnych wygranych w ostatniej kolejce musiała przełknąć gorycz porażki ulegając na wyjezdzie Pogoni i za pewne będzie chciała jutro odrobić straty z tej konfrontacji, natomiast Cracovia podbudowana ostatnim remisem z Legią u siebie również będzie chciała zapunktować w kolejnym spotkaniu. W 4 ostatnich bezpośrednich pojedynkach (wcześniejszych nie patrzę, bo były grane dość dawno) BTS wszedł w 3, a over 2,5 w 2 spotkaniach. Jutro liczę na to, że w miarę szybko któraś z drużyn zdobędzie bramkę i mecz się otworzy, obie ekipy mają o co grać. Większe szanse buki dają gospodarzą i ja również uważam, że ten mecz powinni wygrać, ale zagrać czystą jedynkę trochę się obawiam, a podwójna szansa czy spotkanie bez remisu w stronę gospodarzy jest nieopłacalne, dlatego spróbuję pójść w stronę bramek i liczę, że po tragicznej poprzedniej kolejce w moim wykonaniu w tej będę miał lepszego "nosa" do typów.
KE 222