Cracovia - Zagłębie
Ten mecz na pierwszy rzut wydaje się typowym no-betem. Ja jednak postaram się iść w stronę gospodarzy z paru powodów. Po pierwsze: forma - Cracovia w ostatnich dwóch meczach zdobyła tylko 1 punkt jednak na mnie zrobiła dużo większe wrażenie niż Zagłębie z Górnikiem i Legią. Z Arką powinni wygrać, sędzia zabrał im słusznie zdobytą bramkę a w Gdańsku zaprezentowali fajny, ofensywny futbol jednak to za mało, żeby przeciwstawić się świetnie grającej u siebie Lechii. Potrafili tam jednak strzelić dwie bramki i gdyby nie Kuciak to kto wie, ale można było pokusić się o coś więcej. Zagłębie natomiast wygrało z Górnikiem niby na wyjeździe, ale tak naprawdę na neutralnym stadionie w Lublinie. Wymęczone 1:0 jest bardziej zasługą słabości drużyny z Łęcznej niż sukcesem Lubinian. Porażka 1:3 z Legią też zasłużona i nie mogło być w tym meczu inaczej. Drugim z powodów przemawiającym za gospodarzami jest tabela. Zagłębie zajmuje 5 miejsce i wyżej już w tym sezonie nie będzie, końcówka w grupie spadkowej też im nie grozi. Cracovia jest natomiast tuż nad strefą spadkową i musi ciułać punkty, bo po podziale to każda wpadka może skończyć się spadkiem do I ligi. Niby w Krakowie wierzą jeszcze w pierwszą ósemkę, ale jak dla mnie to powinni myśleć o spokojnym utrzymaniu i środku tabeli zamiast zakładać przed sobą tak wysokie cele. Jeśli chodzi o kadry obu zespołów to nie znalazłem żadnych informacji na temat osłabień w kadrze Cracovii, natomiast w kadrze Zagłębia widoczny powinien być jak dla mnie czołowego zawodnika tego klubu - Jarosława Jacha. Madera nie prezentuje tego poziomu co JJ przez co ofensywnie grająca Cracovia powinna łatwiej przedzierać się przez szyki obronne Lubinian.
Typy:
Cracovia @2,10 6/10
Cracovia -1,5 @4,00 2/10
Cracovia over 1,5 @2,20 3/10
Over 2,5 @2,05 5/10