Śląsk Wrocław vs Piast Gliwice
Under 1.5 @ 3.35 unibet
0:0 @ 9.50 bet365
0:1 @ 11.50 unibet
Piast Gliwice @ 3.85 unibet
Okej, to po kolei dlaczego tak.
Obie ekipy sporo problemów natury organizacyjnej, że tak to ujmę, piłkarzą raczej nie zależy, żeby umierać za klub , który nie płaci terminowo lub jest kiepski organizacyjnie i to bardzo się odbija na Śląsku - banda Hiszpańsko - Portugalsko - Nie wiadomo jaka jeszcze, nie będzie umierać za klub w którym co raz słabiej z kasą, owszem gra coś nie coś Joan Roman, ale on i tak do naszej ligi średnio pasuje, mały, szybki, łatwy do wycięcia razem z trawą, jak to się brzydko mówi, formę złapał Pich, ale czy to wystarczy, żeby ciągnąć drużynę? A no nie.
Prawdziwym liderem zespołu w mojej opinii jest Kokoszka, potrafi krzyknąć, zebrać ekipę do kupy na boisku , pokierować kolegami, niestety czasami przegrzeją mu się zwoje i dostaje głupie kartki tak jak ostatnio w Białymstoku i no właśnie Kokoszka nie zagra z Piastem, bardzo duże osłabienie.
Nie zagra Pawełek, normalnie byłoby to na duży plus ALE zmienników ma jeszcze słabszych. Budzyński - facet, który gra słabo w 3 lidze, grał tam mało. I Kamenar, który w warunkach deszczowych, a takie jutro będą, albo przynajmniej mokra murawa będzie , nie potrafi złapać piłki, brzmi to tragicznie.
Obrona jest słaba i nie zgrana, ciągłe rotacje, doszedł Lewandowski, wyglądał całkiem fajnie, potem zgasł i przydażyły się błędy. Jagiellonia to nie Piast, ale mimo wszystko Śląsk jutro moim zdaniem nie wygra, chociaż jako ich kibic, 3 punkty by mnie ucieszyły, ae po prostu w to nie wierzę.
Co do wyników, jak mówię, błazenada w ataku w zespołach sprawia, że nie przekonuje mnie, aby ten mecz był overowy, chociaż panie to jest
Ekstraklasa . Jak mówię widzę tutaj 0:0 lub lekko w stronę Piasta. Wyniki po takich kursach, że warto spróbować moim zdaniem.
Piast ma swoje problemy to fakt, oglądałem ich z Wisłą i nie wyglądało tak źle, wiadomo Wisła zagrała dobrze, ale ja wciąż liczę, że odpali efekt nowej miotły, że Wdowczyk wyciągnie ten zespół i to mnie przekonuje do zagrania na gości.
Dodatkowo jutro będzie protest trybun. Pierwsza połowa bez dopingu.
Śląsk: Kamenar/Budzyński â Dankowski, Celeban, Pawelec, Lewandowski â Kovacević, Madej â Roman, Pich, Morioka - Zwoliński