VS
Olympique Lyon - Paris Saint Germain
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,82 Tobet4:4 co za spektakl!
Recepta na hity w Ligue1 jest znana. Bts lub over = $$
Bynajmniej nie jest to regułą lecz często taki stan rzeczy się powtarza. Przed tygodniem świetny mecz PSG z Montpellier na Parc des Princes. Montpellier było lepsze i szkoda, że nie pokonali Paryzan, a byli tego blisko bo prowadzili 2-1 do 88min, ale wtedy genialna akcja Meneza, który zakręcił obrońcą gości i dograł do Hoarou i skończyło się 2:2. Jednak takich meczy oby jak najwięcej. Piękne gole, szybkie tempo, palce lizać!
Dzisiaj liczę na podobne widowisko na Stade Gerland. Lyon ostatnio zawodzi to mało powiedziane, wręcz rozczarowuje. 4 porażki w 6 meczach to stanowczo za dużo. Dzisiaj skład OL ma już wyglądać lepiej. Szczególnie tyczy się to defensywy bo będą wszyscy tj Reveillere, Cris, Kone i Cissokho. Z absencji to zabraknie pauzującego za kartki Greniera, a takze kontuzjowanego Gourcuffa, który nawet jak jest zdrowy to nie pasuje do koncepcji Remi Garde.
PSG już z Pastore, który przed tygodniem zagrał kilkanaście minut. Nene może nieco słabszy przed tygodniem, ale wciąż jest znaczącym graczem, do tego Menez i mamy naprawdę świetny atak z ogromną perspektywą na gola. Spodziewam się również bramki Lyonu bowiem takie mecze jak ten dzisiejszy wzbudzają dodatkową energię i piłkarze nie będą patrzeć za plecy na porażki z Valenciennes czy Caen tylko liczy sie to co tu i teraz,a mając Lisandro, Bastosa czy Brianda to gol na własnym stadionie to absolutne minimum, a kto wie czy OL nie pokusi się o wygraną w tym meczu tak po cichu taki właśnie scenariusz widzę, ale mimo wszystko liczyłem, że to kursy na PSG będą ich faworyzowały a tu jest na odwrót. Gram więc tak prosto jak tylko się da czyli oba strzelą
Lyon : Lloris – Reveillère, B.Koné, Cris (cap), Cissokho – Briand, Gonalons, Källström, Bastos – Lisandro, Gomis
PSG : Sirigu – Jallet, Alex, Sakho (cap), Maxwell – Sissoko, Thiago Motta, Pastore – Menez, Nene - Gameiro
28 novembre 2010 / Lyon – PSG : 2-2
31 janvier 2010 / Lyon – PSG : 2-1
24 avril 2009 / Lyon – PSG : 0-0
23 mars 2008 / Lyon – PSG : 4-2
10 décembre 2006 / Lyon – PSG : 3-1
VS
Montpellier - Bordeaux
To niewątpliwie drugi arcyciekawy mecz dnia dzieiszjego, ale jednak brakuje mi opcji jak go ugryźć więc najzwyczajniej odpuszczam. Niby Montpellier świetne i fajnie jakby wygrali, ale z drugiej strony Bordo ostatnio punktuje aż miło. Duża w tym zasługa tez Obrakniaka, ale nie tylko bo Maurice Belay gra równie dobrze. Tak więc ten mecz zostawiam sobie do obejrzenia tylko i nic w nim nie szukam na siłę. Chociaż mógłbym też próbować bts, ale jednak się powstrzymuje, takie przeczucie jakieś mam. Ale będę 3mał za Montpellier by wygrali.
Montpellier : Joudren – Bocaly, Stambouli, Hilton (cap.), Bedimo – Saihi, Estrada – Cabella (ou So.Camara), Belhanda, Utaka - Giroud
Bordeaux : C.Carrasso – Mariano, L.Sané, Planus, Ciani, Tremoulinas – Obraniak, Plasil (cap.), Nguemo, Maurice-Belay - Gouffran
VS
AJ Auxerre - St Etienne
Typ : Auxerre DNB @ 1,975 Bet365 0:0
Zieloni w świetnej formie. Aubameyang odkąd wrócił z PNA strzela gola za golem. Tym samym StEtienne doszlusowalo do czołówki i włączylo się na ten moment do walki o
Champions League. Mecz z Auxerre z pozoru wydaje się łatwy jednak tak wcale nie będzie wg mnie. Gospodarze powalczą, ale czy uda się wygarnąć pełną pulę? Hmm ciężko jednoznacznie określić. Argumentów sportowych i takich które trafią do czytających ten post za wiele nie mam. Jest nim z pewnością obiekt Abbe Deschamps gdzie z St.Etienne po prostu nie przegrywają. Stało się to jeden jedyny raz na 15 gier. Co prawda też kilka braków ważnych w zespole Auxerre, bo nie będzei Chafni, Alaina Traore to jednak lekko pobieram typ na Auxerre DNB. Forma StEtienne moze i imponująca, ale to nie jest jeszcze tak klasowy zespół by wygrywać 3 mecze w tygodniu bo w poprzednią niedziele 4:0 zmietli u siebie Rennes, a w środę 4:2 także u siebie Lorient. Teraz wyjazd więc akurat okazja do straty pkt. Tak to sobie wydedukowałem
Ale mogę się mylić hehe.
Auxerre : Sorin – Hengbart, Boly, Grichting (cap), Dudka – Ndinga, Mandjeck, Cissé - Segbefia, Oliech, Contout
StEtienne : Ruffier – Ebondo, Marchal, Mignot, Ghoulam – Nicolita, Lemoine, Clément, Sako – Batlles (cap), Aubameyang
Zachęcam do dyskusji bo wiele ciekawego dzisiaj nas czeka w Ligue1 ????