>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka Ligue1 [25-26 luty] + 3 mecze zaległe [22 luty]

Status
Zamknięty.
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik

kursy: Expekt

Przed nami 25 kolejka francuskiej Ligue 1. W środku tygodnia czekają nas dwa zaległe mecze z 22 kolejki.
Hitem tej kolejki to niewątpliwie spotkanie Lyonu z Paris SG. Gospodarze ostatnio w kryzysie, od 3 spotkań bez wygranej. Natomiast lider, zespól z Paryża dwa ostatnie mecze kończył podziałem punktów.
W środę Lille powinno pokonać autsajdera Ligue 1. Gospodarze w fatalnej dyspozycji, od ponad 5 spotkań bez zwycięstwa.

Jakie są Wasze przemyślenia dotyczące spotkań w francuskiej Ligue 1. na co warto postawić, a których spotkań trzymać się z daleka?
Zapraszam do dyskusji.

Y 16

yari

Użytkownik
Wydaje mi się dobrym typem Saint-Etienne.
Lorient zmaga się z dużą liczbą absencji graczy - obrońcy: Maxime Baca, Gregory Bourillon, Lamine Kone napastnik Gilles Sunu,pomocnicy Mathieu Coutadeur,Yann Jouffre i bramkarz Audard w jakim stopniu mąci to w składzie Lorient nie wiem bo nie oglądałem ich w akcji ale sadząc po ostatnich wynikach kiepska forma.
Saint-Étienne bez napastnika Pongolle i obroncy Faouzi Ghoulam ale jak to mawiał Jacek Gmoch, że umięjetnosci pilkarzy to w 50 % cechy mentalne więc przewaga w motywacji bedzie po stronie piłkarzy z Saint-Étienne bo mogą dzięki dobrej formie po dwóch ostatnich dobrych meczach z Toulouse i Rennes wskoczyc o kilka miesc do góry ! Włączyc się do walki o l.e ?
kursy na Saint-Étienne srednio 1.95 i spadają...

Otrzymane punkty reputacji: +16
Q 6

qwx675

Użytkownik
Witam,
zainteresowało mnie spotkanie Valenciennes - Lorient.
Najpierw statystyki. Pozwolę sobie wstawić link:
stats.betradar.com, w razie potrzeby w skrócie je tutaj wpiszę.
Kolejna sprawa - Lorient dzisiaj (środa) (prze)grało mecz, więc będzie go miało w nogach.
Ale najbardziej frustruje mnie stabilność formy Valenciennes (grałem na nich w meczu z Ajaccio :p ). Dlatego proszę Was o opinie, warto zagrać?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Olympique Lyon - Paris Saint Germain
Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,82 Tobet✅4:4 co za spektakl! :cool:
Recepta na hity w Ligue1 jest znana. Bts lub over = $$ ;) Bynajmniej nie jest to regułą lecz często taki stan rzeczy się powtarza. Przed tygodniem świetny mecz PSG z Montpellier na Parc des Princes. Montpellier było lepsze i szkoda, że nie pokonali Paryzan, a byli tego blisko bo prowadzili 2-1 do 88min, ale wtedy genialna akcja Meneza, który zakręcił obrońcą gości i dograł do Hoarou i skończyło się 2:2. Jednak takich meczy oby jak najwięcej. Piękne gole, szybkie tempo, palce lizać!
Dzisiaj liczę na podobne widowisko na Stade Gerland. Lyon ostatnio zawodzi to mało powiedziane, wręcz rozczarowuje. 4 porażki w 6 meczach to stanowczo za dużo. Dzisiaj skład OL ma już wyglądać lepiej. Szczególnie tyczy się to defensywy bo będą wszyscy tj Reveillere, Cris, Kone i Cissokho. Z absencji to zabraknie pauzującego za kartki Greniera, a takze kontuzjowanego Gourcuffa, który nawet jak jest zdrowy to nie pasuje do koncepcji Remi Garde.
PSG już z Pastore, który przed tygodniem zagrał kilkanaście minut. Nene może nieco słabszy przed tygodniem, ale wciąż jest znaczącym graczem, do tego Menez i mamy naprawdę świetny atak z ogromną perspektywą na gola. Spodziewam się również bramki Lyonu bowiem takie mecze jak ten dzisiejszy wzbudzają dodatkową energię i piłkarze nie będą patrzeć za plecy na porażki z Valenciennes czy Caen tylko liczy sie to co tu i teraz,a mając Lisandro, Bastosa czy Brianda to gol na własnym stadionie to absolutne minimum, a kto wie czy OL nie pokusi się o wygraną w tym meczu tak po cichu taki właśnie scenariusz widzę, ale mimo wszystko liczyłem, że to kursy na PSG będą ich faworyzowały a tu jest na odwrót. Gram więc tak prosto jak tylko się da czyli oba strzelą ;)
Lyon : Lloris – Reveillère, B.Koné, Cris (cap), Cissokho – Briand, Gonalons, Källström, Bastos – Lisandro, Gomis
PSG : Sirigu – Jallet, Alex, Sakho (cap), Maxwell – Sissoko, Thiago Motta, Pastore – Menez, Nene - Gameiro

28 novembre 2010 / Lyon – PSG : 2-2
31 janvier 2010 / Lyon – PSG : 2-1
24 avril 2009 / Lyon – PSG : 0-0
23 mars 2008 / Lyon – PSG : 4-2
10 décembre 2006 / Lyon – PSG : 3-1

VS
Montpellier - Bordeaux
To niewątpliwie drugi arcyciekawy mecz dnia dzieiszjego, ale jednak brakuje mi opcji jak go ugryźć więc najzwyczajniej odpuszczam. Niby Montpellier świetne i fajnie jakby wygrali, ale z drugiej strony Bordo ostatnio punktuje aż miło. Duża w tym zasługa tez Obrakniaka, ale nie tylko bo Maurice Belay gra równie dobrze. Tak więc ten mecz zostawiam sobie do obejrzenia tylko i nic w nim nie szukam na siłę. Chociaż mógłbym też próbować bts, ale jednak się powstrzymuje, takie przeczucie jakieś mam. Ale będę 3mał za Montpellier by wygrali.;)
Montpellier : Joudren – Bocaly, Stambouli, Hilton (cap.), Bedimo – Saihi, Estrada – Cabella (ou So.Camara), Belhanda, Utaka - Giroud

Bordeaux
: C.Carrasso – Mariano, L.Sané, Planus, Ciani, Tremoulinas – Obraniak, Plasil (cap.), Nguemo, Maurice-Belay - Gouffran

VS
AJ Auxerre - St Etienne
Typ : Auxerre DNB @ 1,975 Bet365 ▶0:0​
Zieloni w świetnej formie. Aubameyang odkąd wrócił z PNA strzela gola za golem. Tym samym StEtienne doszlusowalo do czołówki i włączylo się na ten moment do walki o Champions League. Mecz z Auxerre z pozoru wydaje się łatwy jednak tak wcale nie będzie wg mnie. Gospodarze powalczą, ale czy uda się wygarnąć pełną pulę? Hmm ciężko jednoznacznie określić. Argumentów sportowych i takich które trafią do czytających ten post za wiele nie mam. Jest nim z pewnością obiekt Abbe Deschamps gdzie z St.Etienne po prostu nie przegrywają. Stało się to jeden jedyny raz na 15 gier. Co prawda też kilka braków ważnych w zespole Auxerre, bo nie będzei Chafni, Alaina Traore to jednak lekko pobieram typ na Auxerre DNB. Forma StEtienne moze i imponująca, ale to nie jest jeszcze tak klasowy zespół by wygrywać 3 mecze w tygodniu bo w poprzednią niedziele 4:0 zmietli u siebie Rennes, a w środę 4:2 także u siebie Lorient. Teraz wyjazd więc akurat okazja do straty pkt. Tak to sobie wydedukowałem ;) Ale mogę się mylić hehe.
Auxerre : Sorin – Hengbart, Boly, Grichting (cap), Dudka – Ndinga, Mandjeck, Cissé - Segbefia, Oliech, Contout
StEtienne : Ruffier – Ebondo, Marchal, Mignot, Ghoulam – Nicolita, Lemoine, Clément, Sako – Batlles (cap), Aubameyang

Zachęcam do dyskusji bo wiele ciekawego dzisiaj nas czeka w Ligue1 ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Ajaccio-Dijon X2 @ 1,56 Unibet ⛔ 2:1
X @ 3,20 bet365
Konsekwentnie przeciw Ajaccio. Ostatnio remis u siebie z Brestem po wyrównanej grze 0:0, choć gospodarze mieli karnego na 1:0 po 80 minucie. Dijon dzięki wygranej w ostatniej kolejce z Niceą oddaliło się od strefy spadkowej. Głupio byłoby stracić teraz komplet oczek, by znowu być zagrożonym. Rywalem w końcu niezbyt mocne Ajaccio, z którym osiagnąć remis nie jest zbyt trudno. Gospodarze tej potyczki dobrze wykorzystują słabość rywala. Praktycznie wszystkie 5 zwycięstw w tym sezonie jest efektem kompletnej zapaści formy przeciwnika Ajaccio w okresie gry z tym klubem. Dijon prezentuje się całkiem przyzwoicie, oba kluby w miarę optymalnych zestawieniach. Wszystko wskazuje tu na remis, może nawet na komplet oczek gości.

AJ Auxerre - AS Saint Etienne 2 @ 2,80 Expekt ⛔ 0:0
ASSE over 1,5 @ 2,95 Sportingbet ⛔
P. Aubameyang strzeli @ 3,20 Betsson
⛔
Dla mnie perełka tej kolejki. Auxerre spisuje się dramatycznie, już jest w strefie spadkowej, a jak będzie grało dalej na tym samym poziomie to w przyszłym sezonie zobaczymy ich w Ligue 2. Auxerre nie wygrało od 7 spotkań, w międzyczasie nieprzekonująco sobie radziło w rozgrywkach pucharowych. Na dodatek w tym meczu nie wystąpią Hengbart (14/0), Chafni (21/1), A.Coulibaly (8/0), Sidibe (10/0), Sanogo (7/1) i przede wszystkim Alain Traore (17/7). Bez tego ostatniego AJA traci mnóstwo w grze ofensywnej. Dwa remisy w ostatnich 3 meczach to raczej wynik słabości rywali (Sochaux i Lorient) niż progresu Auxerre. Przyjeżdża do nich rozpędzone St. Etienne (4 zwycięstwa w ostatnich 5 meczach). Odkąd gdy wrócił z PNA Pierre Aubameyang ASSE wróciło na odpowiednie tory i włączyło się na poważnie do walki o europejskie puchary. Ostatnie dwa mecze to w sumie 8 goli strzelonych przez ASSE. Wobec słabej dyspozycji Auxerre w obronie spodziewam się koncertu ofensywnej gry gości.
I tak króciutko:
Nice-Caen 1 DNB @ 1,44 bet365 ✅ 1:0
under 2,5 @ 1,65 bet365 ✅
Nicea to drużyna własnego boiska. W strefie spadkowej są już od dłuższego czasu, ostatnie 6 spotkań bez wygranej. Caen teoretycznie po dość długiej zapaści wraca na właściwe tory dzięki 7 punktom w ostatnich 3 meczach. Jednak w Nicei wszystkim gra się bardzo nieprzyjemnie, a gospodarze muszą z kimś punkty zdobywać. Czas w końcu na przełamanie.

Valenciennes FC - FC Lorient 1 DNB 1,38 @ bwin
✅ 2:0
O przeciętnej dyspozycji Lorient już kilka razy w tym sezonie pisałem. Na dodatek w zespole gości cały czas mnóstwo osłabień. Valenciennes u siebie spisuje się bardzo solidnie, za wyjątkiem wpadki z Ajaccio na końcu stycznia. Brak większych ubytków w zespole gospodarzy i dobra dyspozycja w ostatnich tygodniach sugeruje, że trzy punkty zostaną na Stade du Hainaut.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Auxerre - Saint-Etienne
Robson pisze że nadarza się okazja do straty punktów przez gości ale według mnie jeśli ktoś tu ma stracić punkty to będzie to Auxerre. Piłkarze Fourniera grają słabo. W meczach z Lorient i Sochaux jeszcze jako tako to wyglądało (szczególnie w obronie) ale już z Caen dobrze nie było. Może to trochę naciągana teoria ale wydaje mi się że z drużynami które preferują atak pozycyjny (Lorient, Sochaux) AJA daje radę ale z tymi które stawiają na szybkie kontry obrona Auxerre ma spory problem. I do tej drugiej kategorii można zaliczyć Caen i właśnie Saint-Etienne... A gracze Galtiera ostatnio idą jak burza - na skrzydłach świetnie pracują Sako i Nocolita, w środku pola dzieli i rządzi Batlles a Aubameyang dokłada kolejne trafienia (cztey gole w trzech ostatnich meczach). Podoba mi się zachowanie trenera Zielonych który cały czas tonuje nastroje i dba o to by zawodnicy nie spoczęli na laurach. Sytuacja w Auxerre jest zgoła odmienna i strasznie się męczą w ofensywie. W poprzednich kolejkach jedyne zagrożenie jakie stwarzali następowało po stałych fragmentach - rzuty wolne (Dudka z Caen) czy też rzuty rożne, które świetnie wykonują Kapo i Chafni (asysta z Lorient) tego drugiego w sobotę zabraknie a Dudka raczej co mecz nie będzie bombardował z wolnych :p Bez Traore nie ma elementu zaskoczenia, w słabszej formie jest Sahar, Jemaa odszedł do Brest.. W poprzednim sezonie ASSE na Abbe-Deschamps nie przegrało i trudno jest przypuszczać by teraz będąc w takim gazie Auxerre ulegli. Drużyna z Burgundii może przy dobrych wiatrach powalczyć o remis ;)
St.Etienne DNB @ 1,88 Unibet ▶

Rennes - Lille
Lille ostatnio wygrywa i to na trudnych terenach ale zwycięstwa z Sochaux i Lorient nie pszyszły łatwo. W obu meczach gole padły dopiero w końcówce. Idąc dalej powiedziałbym że piłkarze Garcii raczej na te wygrane nie zasłużyli. Wcześniej rywale mogli a nawet powinni strzelić LOSC gola bo okazji nie brakowało. Na Moustoir kapitalne sytuacje marnowali Monnet-Pacquet i Romao, z kolei na Bonal swoich szans nie wykorzystali ani Butin ani Privat. Nota bene nasz reprezentacyjny Francuz też mógł wpisać się na listę strzelców ale dwa razy będąc oko w oko z Landreau nie sięgnął piłki, Zamiast do siatki Perquis trafił jeszcze do notatnika sędziego za nędzną próbę wymuszenia rzutu karnego. Czyste konto udało się zachować bo w obu spotkaniach bramkarz aktualnych mistrzów Francji grał kapitalnie ale z tak grającą linią obrony na bramkę rywali długo nie trzeba będzie czekać. A defensywa w dodatku może być osłabiona bo kontuzji po występie z Sochaux nabawił się obrońca Beria. Wcześniej ze składu wypadł Chedjou i choć na Rennes ma być gotowy to nie wiadomo czy wybiegnie w pierwszej jedenastce.
Piłkarze Antonettiego dostali z ASSE niezłe baty ale mecz kompletnie nie ułożył się po ich myśli - szybko stracony gol, następnie kontuzja KB i wejśćie Boye który zupełnie sobie nie poradził. Najpierw zawinił przy goli Batllesa, potem faulował Nicolitę w polu karnym ale na jego szczęście sędzia karnego nie podyktował. Rennes też miało kilka okazji więc te 4-0 nie do końca oddaje przebieg meczu. Dobrze dla Antonettiego że kontuzja Kana-Biyika nie okazała się poważna i z Lille ma zagrać, ponadto wraca też Apam więc defensywa nie będzie dziurawa.
Nie wykluczam remisu dlatego typ z małą podpórką, natomiast w przeciwieństwie do Saint Etienne nie sądzę żeby passa Lille dalej trwała. Po prostu nie grają na tyle dobrze żeby wygrać trzeci kolejny wyjazd. A w niedzielę z pewnością czeka ich najcięższy mecz z tych ostatnich.
Rennes DNB @ 1,88 Unibet ▶

Nicea to drużyna własnego boiska. W strefie spadkowej są już od dłuższego czasu, ostatnie 6 spotkań bez wygranej. Caen teoretycznie po dość długiej zapaści wraca na właściwe tory dzięki 7 punktom w ostatnich 3 meczach. Jednak w Nicei wszystkim gra się bardzo nieprzyjemnie, a gospodarze muszą z kimś punkty zdobywać. Czas w końcu na przełamanie.
Dodam że porażka z Dijon bardzo zdenerwowała prezesa Nicei i zagroził że pożegna sie z piłkarzami którzy nie będą walczyli do końca w każdym meczu. A tak niestety było w Dijon gdzie po drugiej bramce dla beniaminka piłkarze Nicei kompletnie siadli. Nicea dnb wygląda dobrze ale uważam że kurs zupełnie nieopłacalny w stosunku do ryzyka. Spodziewałem się bardziej wyrównanych oddsów na ten mecz bo przecież Caen na wyjazdach potrafi grać w piłkę a teraz wyszli z dołka i na pewno nie jadą na Wybrzeże tylko na wycieczkę. Fajnie wygląda atak ekipy z Normandii i ciekawy jestem jak spisze się defensywa gospodarzy. Dla mnie no bet.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
Auxerre - St. Etienne
25.02.2012 19:00
Typ:2
Kurs:2,71
Bukmacher: Pinnacle Sports

To spotkanie jest dla obu drużyn już 25 pojedynkiem w obecnym sezonie, gospodarzom tego spotkania jak na razie udało się zdobyć 21 punktów i zajmują osiemnaste miejsce w tabeli.
Natomiast goście tego pojedynku zdobyli dwa razy tyle punktów co Auxerre i dzięki temu uplasowali się na czwartej pozycji ze stratą trzech punktów do trzeciego Lille.
Drużyna „AJA” traci do siedemnastej Ajaccio dwa punkty i w tym meczu pewnie postarają się wywalczyć trzy punkty aby zając bezpieczne miejsce poza grupą spadkową.
Ostatnie spotkanie między tym drużynami rozgrywane pierwszego października ubiegłego roku zakończyło się bezbramkowym remisem, wtedy to St. Etienne byli gospodarzami.
Les Verts są w świetnej formie w ostatnich pięciu Meczach ponieśli tylko jedną porażkę.
Natomiast dzisiejsi gospodarzę nie mogą się pochwalić tym samym gdyż w ostatnich pięciu meczach udało im się zdobyć tylko dwa punkty. Gospodarze zagrają bez Cedrika Hengbarta, Kamela Chafniego, Adamy Coulibaly&#39;ego, Amadou Sidibe, Donovana Leona, Yaya Sanogo i Alaina Traore. W kadrze gości zabrakło kontuzjowanych Alejandro Alonso i Loika Perrina oraz zawieszonego Florenta Sinama-Pongolle.
Dlatego według mnie goście wyjdą z tego pojedynku zwycięską reką wygrywając jedną maksymalnie dwoma bramkami.
Składy obu drużyn:
Auxerre: Baltus (B), Sorin (B), Berthod, Rivieyran, Grichting, Boly, Mandjeck, Dudka, E.Cisse, Segbefia, Ndinga, Kossoko, Haddad, Kapo, Oliech, A.Le Tallec, Sahar, Contout
St. Etienne: Ruffier (B), Janot (B), Brison, Ebondo, Ghoulam, Marchal, K.Zouma, Mignot, Batlles, Clement, Guilavogui, Diomande, Lemoine, Nicolita, Guilavogui, Aubameyang, Kitambala, Sako, Gradel

Otrzymane punkty reputacji: +1
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Toulouse vs. Sochaux typ: Toulouse @ 1.55 ✅
W jutrzejszych meczach Francuskiej Ligue 1 najmniej ciekaweie zapowiada się właśnie ten mecz jednak z punktu typera jest dość interesujący i warty pobrania. Gospodarze mogą się nawet liczyć w walce o europejskie puchary zaś goście w każdym meczu zdaję się będą już walczyć o życie. Po dwóch porażkach z rzędu w końcu udało się przełamać i odnieść zdecydowane zwycięstwo nad Nancy (0-3) i to na terenie rywala. Alain Casanova zaś nie ma co narzekać na ubytki kadrowe bo jednym znaczącym brakiem jest brak Jean Daniel Akpa Akpro (10/0). Przyjezdni ciągną serię już 12-spotkań bez zwycięstwa kiedy to udało im się ograć Lyon (2-1) stąd nie dziw ,że zajmują ostatnie miejsce w tabeli i są czerwoną latarnią ligi. Niby strata jest niewielka bo trzypunktowa ,ale w końcu trzeba zdobywać jakieś punkty. D. Perquis zaliczył całe 90-minut w przegranym meczu na własnym stadionie z trzecim w stawce Lille. W bramce dalej zabraknie T. Richert (19/0) za niego młody Cros. Ponadto nie zagrają Y. Mikari (18/0), S. Roudet (12/0), Carlão (13/0) oraz napastnik E. Butin (21/3). Jakikolwiek inny wynik jak wygrana Tuluzy będzie tu dużą niespodzianką.

D 120

dankas

Użytkownik
Toulouse FC - FC Sochaux 1 @1,55
Gra drużyny Sochaux mnie absolutnie nie przekonuje, i z przyjemnością zagram kolejny raz przeciwko nim. Tym razem jadą na Municipal Stadium w Tuluzie, gdzie zagrają przeciwko TFC.
Toulouse to najklasyczniejszy możliwy przykład drużyny środka tabeli. Zbyt słabi na puchary, zbyt mocni na walkę o utrzymanie. Dorobek punktowy budują regularnością, i pokonywaniem drużyn słabszych od siebie. Bez fajerwerków. Lepszy bilans meczów u siebie mają tylko Lyon, PSG i Montpellier - drużyny bijące się o mistrzostwo. A drużyna Sochaux to najsłabsza drużyna Ligue 1. Grają po prostu beznadziejnie. Bez ładu, jakiegoś planu. Obrona dziurawa jak szwajcarski ser, napastnicy grający jakby spożywali najlepsze francuskie wino w ogromnych ilościach. Jedyny zawodnik który próbuje cokolwiek stworzyć to Marvin Martin, no ale to nie jest ten poziom, zeby sam wygrywał mecze. Do tego osłabienia. Nieobecni są: Jeremie Brechet, Carlao, Yassin Mikari, Steven Mouyokolo, Edouard Butin, Sebastien Roudet i Teddy Richert (podstawowy bramkarz). Obronę trzyma w &quot;ryzach&quot; Damien Perquis (hahaha). Jedynym poważnym osłabieniem Tuluzy jest także brak podstawowego bramkarza (Pele), ale coś mi się wydaje że Sochaux się zbyt dużo nie nastrzela w tym meczu. Moussa Sissoko i Ettiene Capoue zdominują środek pola, i tyle zostanie z gry Sochaux.
Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Uff co to był za mecz wczoraj na Stade Gerland! :cool: Chyba w następnych takich meczach na szczycie trzeba próbować grać DW na 4:4 bo to nie pierwszy raz że taki rezultat pada hehe. Trafienie Bastosa wczoraj to było palce lizać! Kto nie widział tego meczu niech żałuje, bo jest czego.

VS
Stade Rennes - OSC Lille
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,87 Tobet✅1:1​
Może nie będzie to mecz o takim ciężarze gatunkowym jak wczorajsze starcie OL z PSG, ale nikt nie mówi, że może być mniej ciekawie. Bo akurat oba zespoły grają ofensywnie.
Czyste konto udało się zachować bo w obu spotkaniach bramkarz aktualnych mistrzów Francji grał kapitalnie ale z tak grającą linią obrony na bramkę rywali długo nie trzeba będzie czekać.
No właśnie, może nie widziałem ostatnich meczów Lille z Lorient i z Sochaux, ale oglądałem starcie z Bordeaux i babole Rozehnala , Debuchego raziły po oczach. W dzisiejszym meczu widać poniżej, że Rudi Garcia też będzie eksperymentował nieco z linią defensywną. To tylko woda na młyn dla takich graczy jak Kembo, Pitroipa czy Feret. Siła uderzeniowa Rennes jest spora naprawdę. Lille ma przecież Hazarda, gola za golem strzela Nolan Roux i narazie sprzedaży Moussy Sow nikt nie wypomina.
Rennes w tym sezonie u siebie w każdym meczu strzelało gola. Takiej obronie jaką ma obecnie Lille, w sensie tak się spisującą o tego gola może być nie trudno. Lille z kolei to trzeci atak w Ligue1 z 42golami strzelonymi. Takie mecze na szczycie bo to można też powiedzieć jest mecz na szczycie ligi lubią gole i świetne widowisko więc ponownie próbuję po prostu bts ;)
Rennes : Costil - Danzé (cap.), Apam, Kana-Biyik, Théophile-Catherine -Pajot, M&#39;Vila, Kembo, Féret, Pitroipa ( Boukari) - Erding
Lille : Landreau - Debuchy, Cetto, Chedjou, Béria ( Digne )- I.Gueye ou Balmont, Mavuba (cap.), Pedretti - J.Cole, N.Roux, Hazard
7 août 2010 / Rennes - Lille : 1-1
21 février 2010 / Rennes - Lille : 1-2
24 août 2008 / Rennes - Lille : 2-1
1 septembre 2007 / Rennes - Lille : 2-2
5 août 2006 / Rennes - Lille : 1-2

VS
Brest - Marsylia
Grę na OM odpuszczam tylko z tego względu, że Brest uwielbia remisować. No i może też w pewnym stopniu dlatego iż OM grało w środę wyczerpujący mecz z Interem w LM. Nie było tam fajerwerków, ale musieli się sporo napocić by wypracować sobie zaliczkę co w końcu się udało w samej końcówce meczu. Deschamps zapewne dzisiaj da pograć Fanniemu, Kabore czy Jordanowi więc kilka roszad może odbić się na skutecznej grze Marsylii. Brest zapewne mocna defensywa i cieżko może się być przebić przez ten mur dlatego też pozostaje dzisiaj tylko przy jednym typie o czym wyżej.

Otrzymane punkty reputacji: +3
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Cieszę się, że macie tyle opinii na temat meczów w Ligue 1, ja nie miałem pomysłu na sobotnie spotkania, tj. miałem jeden, ale ostatecznie odpuściłem [ chciałem Bordo +0,5 ] i trochę szkoda mi graczy Gilleta.
Co prawda oglądałem Milan i tylko jednym okiem OL z PSG, ale w tym sezonie L1 jest na prawdę wyjątkowa - zdarzają się jeszcze piłkarskie szachy w meczach Auxerre, Sochaux czy też Lorient, ale mecze na szczycie dostarczają kapitalnych wrażeń i ogląda się te spotkania z przyjemnością - czy te wczorajsze czy mecz Lille z Bordo.To cieszy bo poziom tych spotkań jest równie genialny.
Chciałbym się ustosunkować do propozycji Robsona - podzielam opinię co do meczu w Breście - nie warto inwestować kasy w OM bo nie widzę tam pozytywnego rozstrzygnięcia, na prawdę ciężki teren i nie zdziwi mnie jakieś delikatne 1:0 dla gospodarzy.
Co do wieczornego meczu w Bretanii to ja pójdę w inną stronę i zaproponuję under2.5 - ostatnio widziałem trzy spotkania Lille i to dwa na wyjeździe gdzie wygrali po 1:0 i szczerze mówiąc były to trochę szczęśliwe zwycięstwa bo obydwa gole strzelali w końcowych fazach spotkań a i też mogli te spotkania spokojnie przegrać, ale świetnie bronił Landerau - Sochaux po 4 minutach miało trzy sytuacje, formacje ofensywne Lorient też bez większych problemów stwarzały sobie sytuacje pod bramką Mistrz Francji.Mecze na wyjeździe co prawda na ten moment wyglądają dobrze, ale tylko pod względem wyników - gra na prawdę wygląda mizernie i ciężko szukać tutaj pozytywów nie mniej u Garcii można podziwiać to, że mimo słabszego momentu punktują.Dalej, Rennes to taka drużyna trochę dziwna - raz zagrają fajnie, żeby pojechać w Dolinę Rodanu i polec 0:4.Ponadto siła ofensywna nie wydaje mi się tak skuteczna jak z początku sezonu - zamiast Hadjego w pierwszym składzie gra Erding i to jest raczej dobrym wyborem, ale moim zdaniem gra gospodarzy cierpi na tym, że grają jednym napastnikiem - mają tak fajnych graczy w drugiej linii, którzy mogą dogrywać piłki, ale jeśli w przodzie jest tylko jeden napastnik to czasem ciężko liczyć, że zawsze dostanie piłkę od Fereta, Kemby Ekoko czy Pitroipy.Ja widzę w tym meczu undera i chyba pójdę w tę stronę przy tej grze obydwóch drużyn.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom