Typ ma prawo wejść bowiem w bezpośrednich spotkaniach obu drużyn tak dużo goli już padało. Jednak Barcelona jest w mega słabej formie jeśli chodzi o skuteczność. Suarez co prawda potrafi odpalić, ale ostatnie jego spotkania wyglądają słabo. Jak jednak zauważył trener gospodarzy, Barcelona w spotkaniach z Sevillą potrafi pokazać najlepsza wersję siebie, i może dziś znowu zobaczymy ten błysk?.Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Godzina: 16:15
Spotkanie: Sevilla-Barcelona
Typ: Przedział bramek 4-5
Kurs: 2.9
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Najciekawiej dziś zapowiadające się spotkanie pomiędzy ekipami Sevilli oraz Barcelony. Gospodarze są w tej chwili notują słabą passe kilku spotkań bez zwyciestwa jeśli spojrzymy tylko na rozgrywki ligowe, w lidze europy natomiast wyeliminowali Rzymskie Lazio i są w 1/8 lidze europy. Barcelona jest liderem, ma przewagę nad Madryckim Realem, ale w tym spotkaniu moim zdaniem może stracić punkty bowiem Sevilla potrafi się na swoim stadionie zmobilizować, poza tym ma na swoim koncie haniebną porażkę z zespołem Blaugrany w pucharze króla więc tutaj mobilizacja jest ogromną żeby zmazać porażkę 6:1 sprzed kilku tygodni. Barcelona na ostatnich 10 swoich spotkań na wyjazdach zdołała wygrać tylko 5-krotnie zanotowała też 3 remisy oraz 2 porażki, więc moim zdaniem gospodarze nie są w tym spotkaniu bez szans. W Sevilli nie zagra Nolito, nie wiadomo natomiast czy zagrają Escudero, Gangnon, Gonalons, Vidal, oraz Navas. W ekipie gości nie zagrają Cilessen oraz Rafinha, natomiast nie wiadomo czy trener będzie mógł skorzystać z Arthura oraz Vermaalena. Tak więc spotkanie zapowiada się ciekawie i liczę tutaj na bramki jak zawsze w takich ofensywnych spotkaniach, mój typ to wynik 3:1 dla gospodarzy.
Betis notuje mocno spadek formy. W tygodniu czeka ich rewanżowe spotkanie w Pucharze Króla z Valencia i tam muszą gonić wynik. Myślę, że bardziej skupią się właśnie na tym spotkaniu, które jest dla nich bardzo ważne z tego względu, że finał zostanie rozegrany na ich stadionie, no i prawdopodobnie finalista zagra w europejskich pucharach.Panowie, a co myślicie o meczu Valladolid-Betis? Korci mnie postawić na Betis z remisem, ale bazuję tylko na statystykach, nie śledzę zbytnio średniaków w lidze hiszpańskiej. Dla mnie dość prawdopodobne, ktoś podzieli się opinią w tym temacie?
Pozdrawiam.