>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka I ligi 24.04.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Bet365
Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek rewelacji rundy wiosennej z mającym aspirację na awans Zawiszą. Faworytem tego pojedynku są gospodarze. Mają świetną serię, odprawiają kolejnych rywali z kwitkiem, a drużyna z Bydgoszczy jest całkowicie bez formy. Ostatni przegrali na własnym stadionie ze Stomilem 2:3.
Zostając przy temacie drużyny z Warmii. W środę zagrają z Termalicą, która znowu idzie jak burza. Ciekawe tylko czy tym razem faktycznie powalczą o ten awans do końca.. Stomil ostatnio sprawił sensację pokonując osłabionego Zawiszę więc dlaczego nie pójść za ciosem?
Cracovia, która również w formie wybornej nie jest przywita solidną drużynę z Grudziądza. Łatwej przeprawy raczej nie będą mieć. Ostatnio minimalnie wygrali z Wartą Poznań i pomimo atutu własnego boiska nie potrafili znokautować rywala, który ma przecież swoje problemy. Olimpia Grudziądz na pewno nie jest na straconej pozycji przed nadchodzącym spotkaniem.
Ciekawie zapowiada się również starcie GieKSy z Flotą Świnoujścia. Katowiczanie grają solidną piłkę, którą nawet na poziomie 1 ligi da się oglądać. Flota pod wodzą Kafarskiego nie przegrywa w dziwny sposób, a Arkę rozbili aż 3:0. Mecz w Katowicach zapowiada się naprawdę przyzwoicie.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Kurs na Arkę to jakiś żart. Odradzam dobierania kursu na Gdynian do jakiegokolwiek kuponu. Obecnie Arka prezentuje się bardzo słabo, błędy gonią błędy a i mobilizacji chyba już brak mimo,że co po niektórzy muszą walczyć o nowe umowy. W dodatku zabraknie Pruchnika i Jarzębowskiego tak więc defensywa, która i tak jest słaba zostaje jeszcze mocniej osłabiona.
Dobry kurs jest na Stomil i chyba warto z niego skorzystać. Nieciecza to zespół, który mnie do końca nie przekonuje z kolei Stomilowcy wciąż walczą o utrzymanie i będą bardzo zdeterminowani by zainkasować 3pkt.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Miedź - GKS Tychy +0,25 1,93 ibc ⛔
Cracovia - Olimpia +0,75 1,83 ibc ✅
GKS Katowice DNB - Flota 1,93 ibc ✅
Warta - Bogdanka DNB 1,8 bet365 zwrot
Chyba buki nie oglądały meczu z Sandecją i nie wiedzą w jakiej formie jest zespół gospodarzy.
Wcześniej Miedź u siebie zagrała słabo z Polonią oraz Kolejarzem,
dla mnie powinno tu być DNB bo goście wygrali już wyjazdy w Niecieczy i Grudziądzu w tej rundzie,
dali radę Flocie u siebie i nie przegrali z Zawiszą.
Cracovia ostatnio dwoma golami wygrała z Zawiszą, od tego czasu wymęczyła trzy razy 1-0,
z Warta wygrała ostatnio 2-1, przegrała z będącym w formie Dolcanem.
Olimpia na wyjazdach nie jest jakąś potęgą, ale defensywa jest jedną z najlepszych w 1 lidze na wyjazdach.
GKS Katowice ostatnio underowy, u siebie wygrywał po 1-0, Flota pokonała Arkę 3-0 u siebie,
ale po jednym meczu po serii porażek i remisów nie ma co grac na gości.
Zarówno Bogdanka jak i Warta mają fatalne serie, dla mnie to goście ją przełamią,
bo grają lepiej niż Warta.

Otrzymane punkty reputacji: +1
krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Arka Gdynia - Polonia Bytom
Typ: Arka Gdynia -1.5 AH
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mimo, że do zakończenia sezonu w 1.lidze jest jeszcze trochę czasu to Polonia Bytom (mimo matematycznych szans) jest już niemal pewna spadku do 2.ligi. Do tej pory bowiem zespół z Bytomia zdobył zaledwie 7 punktów i na wiosnę, mimo gruntownej przebudowy drużyny wciąż ekipa Jacka Trzeciaka dość regularnie przegrywa mecz za meczem. Wyjątkiem było zwycięstwo z Flotą Świnoujście, a tak poza tym zespół Polonii notował na wiosnę następujące wyniki: Termalika 0:3, Sandecja 0:3, Tychy 0:3, Miedź 0:1 i Okocimski 0:3. Ponadto Polonii Bytom grozi, podobnie jak ŁKS-owi odebranie licencji na grę w 1.lidze co oczywiście nie wpływa najlepiej na morale w szatni drużyny, a decyzja ma być podjęta już w czwartek.
Co prawda Arka Gdynia na wiosnę również nie spisuje się najlepiej (ostatnio 2 porażki z rzędu z Termaliką i Flotą) to jednak ekipa podopiecznych Pawła Sikory jest w tym spotkaniu zdecydowanym faworytem i według mnie powinna to spotkanie rozstrzygnąć na swoją korzyść, wygrywając dość przekonująco.
Jesienią Arkowcy pokonali Polonię na ich stadionie 0:1, w poprzednim sezonie gdy Bytom &quot;spadała&quot; z 1.ligi również okazywała się lepszym zespołem wygrywając 4:0 na własnym obiekcie oraz 3:1 w Bytomiu.
W tym sezonie Arka wygrał 5 spotkań domowych (na 12 rozegranych): 2:0 z Wartą, 2:0 z Bogdanką, 3:0 z Sandecją, 1:0 z Miedzią i 3:1 z Kolajarzem. Polonia Bytom natomiast na wyjazdach w dotychczasowych 11 spotkaniach zdobyła raptem 2 punkty, z 9 porażek, aż 7 kończyły się porażkami przynajmniej różnicą dwóch bramek, co pokazuje dość jasną tendencję, że jeżeli Polonia przegrywa to zazwyczaj nie są to porażki minimalne jedną bramką, a przynajmniej dwubramkowe, stąd też myślę, że nie najgorszym pomysłem jest dziś zagranie zwycięstwa Arki z handicapem azjatyckim -1.5 gola.
Słówko jeszcze o nieobecnych w Arce nie zagrają pauzujący za kartki Tomasz Jarzębowski oraz Radosław Pruchnik, a także Wallace Benevente i Michał Gałecki, którzy przechodzą rehabilitację. W Polonii natomiast z powodu kontuzji nie zagrają: Jacek Broniewicz, Adrian Laskowski Damian Michalik, Michał Płókarz i Mariusz Sacha.

adpb 74

adpb

Użytkownik
Kurs na Arkę to jakiś żart. Odradzam dobierania kursu na Gdynian do jakiegokolwiek kuponu. Obecnie Arka prezentuje się bardzo słabo, błędy gonią błędy a i mobilizacji chyba już brak mimo,że co po niektórzy muszą walczyć o nowe umowy. W dodatku zabraknie Pruchnika i Jarzębowskiego tak więc defensywa, która i tak jest słaba zostaje jeszcze mocniej osłabiona.
Wszystko ładnie super ale chyba nie wierzysz w to by Polonia wywiozła cokolwiek z Gdyni. Po tym co pokazali u siebie w ostatnim meczu z Okocimskim Brzesko sam jestem praktycznie pewien że przegrają z Arką.
Gdzie jak nie z Polonia Arkowcy mają podbudować morale i poprawić swoją grę skoro Ci &quot;piłkarze&quot; z mojego miasta zamiast po piłce to się po czole kopią... Z resztą nie od dawna wiadomo też, że Polonia to drużyna która najlepiej gra u siebie. Składając to wszystko do kupy zagrałem :
Arka Gdynia (-1EH)@2,00 Bwin
(obecnie już tylko 1,78)

G 42

gks711

Użytkownik
Po takim kursie - szkoda nie spróbować. GKS jest w gazie, ostatnie wyniki mówią same za siebie. Jest w zespole determinacja i ambicja by awansować - nie koniecznie dostać licencje. Wiadomo, 1 bramka dla GKSu, ataki miedzi, kontry Tyszan i wynik 0:3 bardzo możliwy. Polecam.
Miedź - Tychy
różnica bramkowa
Typ: Gsc 3+
@21.00
p.s Po meczu proszę o reputacje

edyp 186

edyp

Użytkownik
Ja z kolei bym dzisiaj zagrał na Zawiszę w meczu w Ząbkach. Dolcan wygrał niby 7 meczy z rzedu, w tym walkower z ŁKS, więc tak naprawdę 6, ale ta seria musi się skończyć. Zawiszy po ostatniej porażce ze Stomilem uciekli rywale w walce o awans i trzeba gonić. Co prawda całego meczu ze Stomilem dobrze nie widziałem, bo 30 minut stałem pod oprawą Zawiszy. ???? Ale ostatnie 10 minut walczyli i gryźli trawę aż miło. Jeśli zagrają z taką wolą walki, jak ostatnie 10 minut ze Stomilem to powinno być ok. Porażka Zawiszy w dzisiejszym meczu może skreślić szanse na awans, bo zrobi się bardzo bardzo nieciekawie. W Bydgoszczy wszyscy zapowiadają walkę o 3 pkt. I również na to liczę. A kursy sięgające prawie 3 warte gry.

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Miedź Legnica - GKS Tychy 2 @2.90 Tobet ⛔⛔⛔
W tym meczu stawiam na drużynę gości. Przy zestawieniu obecnej dyspozycji obu ekip zaskakuje mnie bardzo wysoki kurs na wygraną Tyszan i uważam, że gra na nich może się dzisiaj bardzo opłacić.
W ostatnim meczu Miedź zaprezentowała się bardzo niemrawo i przegrana jedyne 0:1 z ekipą Sandecji był najmniejszym wymiarem kary. W tym roku na własnym terenie drużyna z Legnicy zanotowała bezbramkowy remis z Kolejarzem Stróże oraz zaledwie jednobramkowe zwycięstwo nad słabiutką Polonią Bytom. Zespół Miedzi złożony z wielu piłkarzy o bogatej przeszłości w Ekstraklasie nie potrafi odnaleźć swojego własnego stylu i stąd bierze się ich bardzo przeciętna bądź tez słaba gra.
Po drugiej stronie zaś mamy GKS, który spisuje się bardzo dobrze zarówno w meczach na własnym terenie jak i na wyjazdach. Ostatnie trzy mecze w roli gościa przyniosły 9 punktów, a w których to ekipa z Tych w każdym strzelała po 3 bramki (1:3 z Niecieczą, 0:3 z Polonią Bytom oraz ostatnie weekendowe zwycięstwo 1:3 nad solidnie spisującą się w tym sezonie Olimpią Grudziądz). Przywódcą i motorem napędowym Tyszan jest Piotr Rocki, który najbardziej kojarzony jest z występów w Dyskobolii Grodzisk Wlkp., a przez którego przechodzi większość akcji GKS-u i na nim Piotr Mandrysz w głównej mierze opiera grę zespołu.
Na czysto biorę dzisiejsze zwycięstwo GKS Tychy. Dla odważniejszych polecam zagranie na GKS (-1) po kursie 6.90.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom