>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25. kolejka 1. Bundesligi (04-06.03.2011)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Za plecami Borussi ciągle trwa walka o pozostałe miejsca na podium. H96 ma szanse zachować swoje 3 miejsce jeśli zatrzymają Bayern. Spotkania Bayeru z Wilczkami i VfB z Schalke 2-3lata temu byłyby hitami, dziś tylko Aptekarze liczą się w walce o puchary. Trwa nadal serial pt. &#39;Kiedy Eintracht strzeli gola?&#39;, jeśli nic nie zmienią w swojej grze pożegnają się z 1. Bundesligą. Moim zdaniem jedna z łatwiejszych kolejek do obstawiania w ostatnim czasie, czy tylko moim?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ja już mam dla siebie typ kolejki czyli Nurnberg :razz: ale to opiszę w piątek. Teraz krótko na pierwszy rzut oka piątkowe i sobotnie spotkania.
Borussia Dortmund - Koln
Lider już pozostanie do końca jeden to niemal jest pewne. Wszystko wskazuję na to , że goście piątkowego spotkania spokojnie powinni pozostać w Bundeslidze dzięki dobrej grze na własnym obiekcie bo na wyjazdach już tak ciekawie nie jest. Tutaj granie na gospodarzy nie opłacalne można by spróbować coś z handi -1,5 ale jakoś średnio mi się to widzi. Kolonia na wyjazdach nie istnieje i nie powinni stworzyć dużego zagrożenia pod bramką lidera. Patrząc na bardzo dobrą postawę obrony gospodarzy widzi mi się tutaj BTS - NO
Eintracht Frankfurt - Kaiserslautern
Tutaj to nic nie da się wymyślić według mnie. Stawianie czegokolwiek wiąże się z dużym ryzykiem. Czerwone diabły u siebie potrafią powalczyć a na wyjazdach cienko. Eintracht od 7 spotkań bez gola ale czy zasłużenie ? Według mnie nie a udowodnili to w ostatnim spotkaniu z VFB gdzie stworzyli masę, wszystko było wykonane prawidachtłowo , masa sytuacji a piłka po prostu nie chciała wpaść do bramki. Coś czuje, że będzie to przełomowe spotkanie gdzie zobaczymy parę bramek w wykonaniu Eintrachtu ale rozsądek mówi NO BET
Stuttgart- Schalke
Gospodarze podbudowani zwycięstwem we Franfurcie zagrają z pewnością o całą pulę. Dla mnie kluczowa wiadomość , że Schalke w środę gra w pucharze z Bayernem a co oni potem wyprawiają to już widzieliśmy w tym sezonie dlatego skuszę się prawdopodobnie na gospodarzy ale jeszcze trzeba poczekać na składy...Niebiescy spokojnie w zasięgu gospodarzy tym bardziej , że ta gra zaczyna się w VFB powoli układać mimo osłabień…
Hannover 96 - Bayern Monachium
Bayern o mistrzostwie już zapomniał , teraz pozostaje tylko walka o II miejsce co nie będzie łatwym zadaniem bo strata do Leverkusen nie jest wcale taka mała. Hannover rewelacja rozgrywek ? Może u siebie potrafią coś zagrać ale na wyjeździe to istny dramat. Jeżeli taka ekipa jak Hannover będzie miała grać w pucharach to kiepsko to widzę. Problem Monachijczyków tkwi w obronie ale czy H96 ma tyle mocną ofensywę żeby wbić parę bramek i zgarnąć 3 pkt ? Odpowiedź jasna , że nie. Kurs na gości 1,6 bez rewelacji ale przedstawia po prostu fakty. Bayern jak wygrywa to najmniej 2 bramkami bo zawsze wykorzysta sytuacje kiedy rywal jest zmuszony zagrać otwarty futbol dlatego ja bym się skusił na Asiana (-1)
Borussia Munchengladbach - TSG Hoffenheim

Gladbach jeszcze w grze choć będzie ciężko odrobić stratę do bezpiecznego miejsca. Atutem tutaj z pewnością będzie własne boisko gdzie potrafią powalczyć i się zmotywować. Tutaj nic innego jak BTS albo OVER 2,5 nie przychodzi mi do głowy. Obie ekipy w ofensywie ostatnio sobie bardzo dobrze radzą nie wspomnę już o Hoffenheim , które potrafi stwarzać sytuacje ale brakuję wykończenia. Obie obrony do elity nie należą na pewno to przemawia na korzyść Hoffenheim dlatego taki a nie inny typ tutaj mi się widzi.
Bayer Leverkusen - Wolfsburg
Leverkusen w dobrej formie , ostatnio zaliczona wpadka z Werderem bo jak nazwać prowadzenie 0:2 do 80 minuty by wywieść tylko z Bremy 1pkt. Nie zagra na pewno Vidal za czerwo co jest z pewnością osłabieniem choć w ostatnim meczu formą nie błyszczał. Gra Wilków się poprawiła ale wydaje mi się , że obecnie Bayer z aspiracjami na wicemistrzostwo to dla nich za mocna ekipa. Ostatnio Stuttgart pokazał dobre zawody z Leverkusen gdzie byli w stanie ugrać punkt ale w Wilkach nie ma takiej determinacji i potencjału w ofensywie. Moim zdaniem nie ma co na siłę szukać jakieś niespodzianki...

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tak średnio wygląda ta kolejka pod kątem obstawiania i nie mam jakoś mocno wyraźnego typu.Schalke zleję już ligę bo mają puchary, ale czy Stuttgart jest na tyle mocny, żeby wygrać ten mecz - po ich grze mam wątpliwości.

Eintracht do dupy gra od samego startu, nie strzelili gola, ale teraz mają też mecz z Lautern, z kim jak nie z nimi ? Nie grałbym nic.

Bayernowi zawsze dobrze szło w Hannoverze, ale zaś H96 solidne granie ostatnio i czy Bayern wygra na terenie ekipy Slomki, a jak widać to chyba Bastian, Muller czy Ribery nie są w szczytowej formie.

Norymberga - wydaje się najbardziej rozsądnym typem bo mają super runa, nie przegrywają a ich gra też uległa poprawa, ale ja zaś zagrałbym przeciw nim bo mają trochę za dużego tego runa i kiedyś forma spadnie, ale czy jutro ?

Jedyny rozsądny typ, jaki zagram z kursem jaki mnie satysfakcjonuje to jest to samo co podał Tomson czyli BTS i over na Gladbach.Wygląda solidnie.Opiszę dziś wieczorem, w nocy ten mecz.

GL.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Borussia Dortmund - FC Koln | Typ: Borussia - 1,30 ✅ 1-0

Obie drużyny w podobnej formie, ale nie ma co się oszukiwać - Borussia miażdży kolejnych rywali i wiadomo, że dzisiaj też powinna siąść na Kolonię i spokojnie wpakować ze 2-3 gole, utwierdzając się na pozycji lidera. Mistrzostwo jest już praktycznie przesądzone, ale nie można do końca spuszczać z tonu, więc na pewno o ambicję i wolę walki młodych chłopaków z Dortmundu bać się nie trzeba.
Można tu przytoczyć statystyki:

Borussia home (7-3-1)
Koln away (1-3-8)

Kolonia mimo wszystko w ostatnim czasie radziła sobie dobrze głównie u siebie. Po tym, co Borussia zrobiła z Bayernem logiczne wydaje się stwierdzenie, że zwycięstwo z Koln powinno być formalnością. Osobiście nie uważam, że tak będzie, ale komplet punktów do gospodarzy raczej trafi.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dortmund-1.FC Koln​

Zapowiada się dziś bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy dwoma najbardziej Polskimi Klubami w Bundeslidze, jednej strony lider BL Borussia Dortmund z drugiej broniąca się przed spadkiem Kolonia. W ostatnich kolejkach według mnie to jednak Kolonia radziła sobie lepiej, BVB oczywiście wygrało z Bayernem w fantastycznym stylu ale we wcześniejszych kolejkach grali słabo, razili nieskutecznością i marnowali sytuacje za sytuacją, dopiero w spotkaniu z St.Pauli w miarę się ocknęli i następnie pozbawienie złudzeń Bayernu, za to Kolonia w ostatnich spotkaniach gra bardzo równo w jeśli spojrzeć w ich bilans to w ostatnich spotkaniach grali nadspodziewanie bardzo dobrze: cztery zwycięstwa, remis i porażka to spełnienie oczekiwań kibiców. Co można zauważyć to sprawdziły się wzmocnienie zrealizowane w czasie zimowego okienka transferowego, miedzy innymi Sławek Peszko doskonale wpisuje się w zespół, który wrócił do zdrowia i niepowiedziane że nie wyjdzie w pierwszym składzie, a na pewno jeśli w podstawowej jedenastce sie nie załapie to wejdzie w drugiej połowie. Widzę, że Kicker podaje, że dziś zamiast Lewandowski w BVB zobaczymy od pierwszych minut Błaszczykowskiego - sądzę, że byłby to dobry ruch ze strony Kloppa ponieważ Kuba jest zawodnikiem przede wszystkim bardziej aktywnym, potrafiącym więcej działać sam, w przeciwieństwie do Lewego, który jest głownie egzekutorem chociaż ostatnio i z rolą Inzaghiiego sobie nie radzi :razz: dodatkowo Kuba doskonale rozumie się z Piszczkiem ,z którym tworzą zgrany duet, do bramki BVB wraca po krótkiej przerwie Weidenfelle, w napadzie jak zawsze niezawodny Barrios. Co do Koloni to pozostaje cień nadziei na zobaczenie w choćby kilku ostatnich minutach Adama Matuszczyka, oczywiście w podstawowym będący ostatnio w wysokiej formie Novaković i dysponujący mocnym strzałem z lewej nogi Podolski, myślę że dzisiaj właśnie mający Polskie korzenie piłkarz będzie pierwszoplanową postacią w Koloni, z uwagi na jego doświadczenie i wolę walki. Myślę, że dziś oba kluby pójdą na wymianę, trzeba sobie zdać sprawę, że mimo tego co BVB pokazało w Monachium to naprzeciw nim staje dziś mocny rywal, wiem że Kolonia na wyjazdach nie prezentuje się tak dobrze jak by można tego oczekiwać ale z tego co widzę po ostatnich meczach to w wyjazdowych spotkaniach albo dużo przegrywali ( z tym że z S04, czy z St.Pauli które również mniej więcej w tym samym czasie ograło HSV), albo też mieli skłonności do remisu. Trzeba też zaznaczyć, że Kolonia w ostatnich sześciu spotkaniach strzeliła dwanaście bramek co też świadczy o ogromnym potencjale. Kurs na zwycięstwo BVB niewarty grania, zwłaszcza że dawał bym im max 60%, sądzę że dobrym typem będzie to, że obie ekipy trafią oraz over 2,5.

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios

Koln: Rensing - Brecko, Mohamad, Pezzoni, Eichner - Lanig, Petit - Jajalo, Podolski, Clemens - Novakovic

Dortmund-1.FC Koln obie druzyny strz.gola Typ:Tak Kurs:1,68
Borussia Dortmund - 1.FC Köln (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:powyżej Kurs:1,62

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bayernowi zawsze dobrze szło w Hannoverze, ale zaś H96 solidne granie ostatnio i czy Bayern wygra na terenie ekipy Slomki, a jak widać to chyba Bastian, Muller czy Ribery nie są w szczytowej formie
Tyle, że Bayern to niesamowicie chimeryczna drużyna jak się okazuje. Potrafią zagrac kapitalne zawody z Interem w LM. Potem w lidze stłamszeni i wyeliminowany duet Ribery - Robben gdzie w ogóle nie pograli sobie. Klopp i taktyka podwajania już od połowy zdała egzamin wyśmienicie.
No i w środe w DFB Pokal przeciwko Schalke, szczególnie 1poł gdzie grali tak ospale, że do przerwy 0-3 powinni przegrywac!! Dwa razy wybijali przecież piłke z linii bramkowej (Gomez i Lahm). Owszem w 2poł stłamsili już rywala, ale i tak nic nie wpadło. Owszem można zganiac na sędziego i dobrą postawe Neuera(niech go MU kupuje wkońcu;)). Uchida po faulu bez piłki na RIberym powinien wyleciec, a sędzia mu nie dał drugiej żółtej, potem ten sam Uchida faulował jeszcze Gomeza w polu karnym, ale sędzia miał chyba jakiś dizeń dobroci dla niego ...
Może więc w Hannoverze dadzą rade, kto wie. Ważna informacja, że H96 bez Ya Konana w tym meczu. -&gt; [URL='http://fcbayern.pl/index.php?s=news&amp;id=1811']http://fcbayern.pl/index.php?s=news&amp;id=1811 [/URL]
Czy więc wygrają, nie mnie oceniac. Są chimeryczni strasznie, są w stanie wygyrwac po 3-0 na lajcie, ale różnie to z nimi bywa. Hannover jednak jest wysoko w tabeli i ma nawet więcej pkt od Bayernu. Ja bym się powstrzymał od typu w tym meczu.
Tak średnio wygląda ta kolejka pod kątem obstawiania i nie mam jakoś mocno wyraźnego typu
A mi się podoba typ na Leverkusen w meczu z Wolfsburgiem. Owszem Aptekarze bez Vidala, ale szanse może Ballack dostanie by się pokazac.
Jakoś nie wierze w raptowne przełamanie Wolfsburga, może i wygrali z Gladbach 2:1,a powinni nawet wyżej, ale na Bay Arena im będzie cieżko bo Bayer jest w formie. Sam czy Renato Augusto są w dobrej dyspozycji i można podziwiac ich genialną gre tj rajdy Sama czy prostopadłe piły Renato Augusto. No i na koniec to fakt iż w Leverkusen WOlfsburg ma fatalny bilans 0-3-10.
LEVERKUSEN - WOLFSBURG
Typ : Leverkusen @ 1,625 Pinnacle✅3:0

S 18

szymek1547

Użytkownik
Piłka Nożna
Spotkanie:BVB-Kolen
Typ:Over 2,5
Kurs:1,65
Expekt

Dziś dojdzie do pojedynku Borusi z Kolen.Faworytem są gospodarze,któży są rewalecją sezonu i to oni są coraz bliżsi zdobycia mistrzostwa jęzeli Leverkusen sie potknie ,a Zółto-Czarni dziś wygrają to już nikt im nie odbierze mistrzostwa.Optymizmem napawa to,że przed tygodniem w arcywarznym meczu wyjazdowym przeciwko B.Monachium.Borusia pewnie bo 1:3 pokonała słabo grający Bayern.Oczywiście morale w zesole są jak najbardziej pozytywne.
W rundzie jesiennej górą w bezpośrednim starciu obu ekip była drużyna z Dortmundu, która wygrała w Nadrenii 2:1
Gospodarze nie będą mogli skorzystać z kontuzjowanych Shinji Kagawy, Patricka Owomoyeli i Mohameda Zidana. FC Koeln natomiast będzie musiało sobie radzićGeromela, McKenny, Schorcha i Chihiego. Pod poważnym znakiem zapytania stoi występ Adama Matuszczyka. Do składu wraca zaś Sławomir Peszko.
Statystyki:
Ostatnie pięć ligowych spotkań:
15.10.2010 - 1.FC Köln - Borussia Dortmund 1:2
17.01.2010 - 1.FC Köln - Borussia Dortmund 2:3
08.08.2009 - Borussia Dortmund - 1.FC Köln 1:0
11.04.2009 - Borussia Dortmund - 1.FC Köln 3:1
29.10.2008 - 1.FC Köln - Borussia Dortmund 0:1

Bilans bezpośrednich spotkań:
Wszystkie mecze: 78
Zwycięstwa Borussii Dortmund: 31
Zwycięstwa FC Koeln: 27
Remisy: 20

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios
Koeln: Rensing - Brecko, Mohamad, Pezzoni, Eichner - Lanig, Petit - Jajalo, Podolski, Clemens - Novaković

borussia 12

borussia

Użytkownik
Borussia Dortmund - FC Koln
W dzisiejszym meczu niemieckiej Bundesligi spotkają się 2 drużyny z różnego krańca tabeli. Definitywnym faworytem tego spotkania są zawodnicy BVB. Podbudowani po ostatniej fantastycznej wygranej z Bayernem, zawodnicy z Dortmundu na pewno będą bardzo zmobilizowani, aby przed własną publicznością udowodnić kto jest mistrzem w tym sezonie. Okazja do tego będzie bardzo dobra gdyż zawodnicy z Kolonii nie zachwycają swoją grą na wyjazdach. Oczywiście bardzo groźny będzie duet Podolski - Novakovic. Jednak oni sami nie są w stanie wygrać z tak dobrze poukładaną drużyną jak Borussia. Podopieczni Jurgena Kloppa spisują się fantastycznie w obecnym sezonie, gdzie nie mają sobie równych. Bardzo młodzi zawodnicy prowadzą jej grę. Opiera się ona na: Gotze, Sahinie, Bednerze czy Barriosie. Ostoją BVB jest na pewno formacja defensywna, która w całym sezonie jak na razie puściła tylko 14 bramek.
Uważam, że w tym meczu zawodnicy z Dortmundu będą spokojnie kontrolowali mecz i wygrają różnicą przynajmniej 2 bramek.
Moja propozycja:
Borussia Dortmund(-1) - FC Koln 1 @ 1,83

S 381

szczurek

Użytkownik
25 Kolejka Bundesligi
Borussia Dortmund - FC Koln 1 (EH 0:1) 1,83
Nie będe oryginalny w typie. Zmierzająca po mistrzostwo Borussia, i średniak z Koeln. Mecz na Signal Iduna Park, przy 80-tysięcznej widowni, wspierającej BVB. No i argument koronny, czyli wyśmienita forma czołowych graczy Borussi. Mowa przede wszystkim o Lucasie Barriosie, który przeciwko Bayernowi zagrał wręcz wspaniale. Świetni jak zwykle w tym sezonie Nuri Sahin, Mario Gotze, Kevin Grosskreutz, Neven Subotić, i co mnie bardzo cieszy, Łukasz Piszczek zaliczany już do najważniejszych ogniw &quot;mistrzowskiej&quot; Borussi. Nie boję się tego napisać. Po pokonaniu w wielkim stylu Bayernu na Allianz Arena, teraz przyszedł czas na spokojne dryfowanie w kierunku tytułu. Tylko katastrofa może zabrać mistrzostwo Dortmundczykom. Wyluzowani zagrają ofensywnie, i myślę że wbiją kilka bramek Koeln. Koeln to drużyna niezła, zdecydowaną większość punktów zdobywają u siebie. Wyjazd do Dortmundu chyba nie będzie mile przez nich wspominany. Typuję 4:1 dla gospodarzy

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Norymberga - wydaje się najbardziej rozsądnym typem bo mają super runa, nie przegrywają a ich gra też uległa poprawa, ale ja zaś zagrałbym przeciw nim bo mają trochę za dużego tego runa i kiedyś forma spadnie, ale czy jutro ? Jedyny rozsądny typ, jaki zagram z kursem jaki mnie satysfakcjonuje to jest to samo co podał Tomson czyli BTS i over na Gladbach.Wygląda solidnie.Opiszę dziś wieczorem, w nocy ten mecz.
Na dziś bet roku sponsorowany przez Tobet:
-----------------------------------------

Dortmund - Koln
Czasu już nie ma ale ja przytoczę tutaj spotkanie Koloni z Hoffenheim, które jest dowodem na to co wyprawiają oni na wyjazdach - kto oglądał będzie wiedział o co chodzi. Dziś czas zmierzyć się z najmocniejszym rywalem w lidze i to w dodatku bez Matuszczyka , który nie raz stwarzał sytuację swoim kolegom.

Dortmund (-1,5) @ 1,90

edit: To nie jest zepół na LM w przyszłym sezonie. Tyle z mojej strony... Nauczka, gówna 1,30 nigdy nie ruszać.

-----------------------------------------
Jeszcze pozostaję BTS albo jakiś mocny Over 2,5 w gladbach. Tutaj jeszcze się zastanowię co i jak a przyjemność w postaci analizy pozostawię Qoziemu :mrgreen:

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP

-

Borussia M&#39;gladbach - TSG 1899 Hoffenheim
2:0 ( 0:0 )

Over2.5 ⛔⛔⛔
1.65 | Betsson​

Dla mnie najciekawsze i najfajniejsze zdarzenie do typowania tej kolejki.Nie jest to żaden szlagier, ani mecz na który patrzą całe Niemcy, ale też dla jednych kibiców bardziej ważny.Bardziej ważny dla Gladbach bo TSG raczej w lidze o nic nie walczy, mają pewnie miejsce w stawce, a gospodarze muszą wygrywać, żeby uniknąc degradacji.
Po rundzie jesiennej byli na bardzo złej pozycji, z bardzo złą ilością punktową - niestety teraz, po kilku kolejkach się nic nie zmieniło i nadal są głównym kandydatem do spadku.Nie mnie jednak nie złożyli jeszcze broni bo działacze przed meczem z Schalke zatrudnili nowego trenera - Luciena Favre [ był trenerem Herthy ], żeby ten ratował jeszcze zespół.Ale od początku.Sądziłem, że transfery jakie zrobili w przerwie zimowej coś pomogą - po meczu z Norymbergą mogło się wydawać, że może i tak jest bo zagrali na zero z tyłu i dobry mecz zaliczyli nowi - Stranzl i Nordtveit.Nie mniej jednak kolejkę/i później okazało się, że wszystko wraca do starej normy bo Borussia znów traci mnóstwo bramek.W szczęściu następnych meczach stracili aż 12 goli.Strzelili też, ale to zdecydowanie za mało, żeby zdobywać punkty bo strata średnio dwóch bramek na mecz nie pozwala na jakąkolwiek zdobycz punktową.Poczynają od defensywy to nic się w niej nie zmieniło, ani personalnie, ani jakościowo - na bokach grają Levels i Daems, a na stoperze Dante towarzyszy wyżej wymieniony Stranzl, który wygryzł Brouwersa.W pomocy są dwaj, młodzi, mało doświadczeni gracze bo Nordtveit i Neustädter nie zagrali dużo meczy w BL, oni również są odpowiedzialni za rozbijanie ataków gości, ale przez ten brak doświadczenia widać, że nie za bardzo im to wychodzi.Wspomagają wszystko w ataku, doświadczony Arango i Herrmann, który jest jeszcze młodszy, ale bardziej usposobiony ofensywnie.W ataku jest Reus, którego uważam za największą gwiazdę drużyny bo na prawdę talent ma nieprzeciętny, szkoda, że gra w tak słabym zespole bo nie może do końca pokazać wachlarza swoich umiejętności - w tym sezonie zaliczył 6 goli i 8 asyst.Słyszałem, że niemiecki klub, większy od Gladbach się nim interesuję, ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć kto to jest.Pomagać ma mu Idrissou, który poprzez swoje zawirowania w klubach jakich był nie osiągnął tyle ile mu wróżono.Favre ma jeszcze do wyboru w ataku Matmoura (12/0), Hanke ( 13/3) i De Camargo (17/6).Wydaje się, że ten ostatni ma duże szanse na granie bo ostatnio dość regularnie strzelał.Nie sądzę aby Favre w dwa tygodnie zmienił zespół i przestawił ich na grę defensywną, widać to było przede wszystkim w meczu z Schalke gdzie stworzyli sobie tyle okazji, że mogli wygrać znacznie wyżej.
Hoffenheim - ciężko cokolwiek mówić o tej drużynie bo jest to solidny team niemieckiej ekstraklasy, nie wyróżniają się szczególnie, nie odnoszą spektakularnych zwycięstw, ale ich mecze też są ciekawe.Wydawało się, że zespół będzie w rozsypce po odejściu Gustavo, Rangnicka, czy konflikcie z Dembą Ba.Nic podobnego bo radzą sobie przyzwoicie - w tej rundzie wygrane z Lautern, Schalke i remisy z Koln i Pauli wystawiają średnią notę ekipie Pezzoniego_Ostatnio lekki kryzys, zdobyli tylko jeden punkt w trzech meczach.Ciekawie wyglądają ich transfery bo przyszedł młody Alaba z Bayernu, który gra pierwsze skrzypce, strzelił już dwa gole w Bundeslidze.W ataku gra ściągnięty z Liverpoolu Babel, który gola nie strzelił jeszcze, ale ma ku temu szansę dziś.W bramce Starke, obrona to Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger czyli bardzo przewidywalny kwartet i w miarę solidny, defensywnymi pomocnikami są właśnie Alaba i Rudy.Im dalej do przodu tym więcej dziw bierze, że grają tam m.in Vukcevic, Sigurdsson, a na ławkę powędrowali Salihovic i Ibisevic.W ataku supportuje Babelowi Mlapa.Skład wygląda dość dobrze, ale nie ustrzegają się błędów w defensywie - dają sobie strzelić gola, tak było w sześciu z siedmiu meczy także wątpię aby dziś udało się zachować czyste konto.Druga sprawa to, że Gladbach oferuję w ataku dość dużo wariantów także można spodziewać się goli po obydwóch stronach.
Przechodzą już do typu i meczu to uważam, że over2.5 jest najlepszą opcją bo Borussia nie będzie kalkulować i zagrają swój znany futbol czyli dość fajnie w ataku i bardzo nieudolnie w ataku a co za tym idzie obejrzymy dobry mecz.Osłabień poważnych u gospodarzy nie ma, u gości za to zabraknie Simunica oraz Obasiego.Moim zdaniem ławki rezerowych oby dwóch drużyn robią wrażenie bo mają bardzo dużą siłę ofensywną - jest De Camargo, Matmour, Hanke, a po drugiej stronie Ibisevic, Salihovic, wszyscy mogą wejśc na boisko i rozruszać grę w ataku.W ostatnich konfrontacjach tych zespołów padało sporo goli bo TSG wygrywało w stosunku 2:0, 4:2, 3:2 i raz padł remis 2:2.Uważam, że taktyczne usposobienie zespołu i dzisiejsze czynniki sprawiają, że warto zainwestować w overa.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

Bailly - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Idrissou

Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Alaba - Vukcevic, Sigurdsson - Mlapa, Babel

///Brak słów...co zagram to nie wejdzie w tej lidze...

Otrzymane punkty reputacji: +3
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover 96 - Bayern Monachium Dziś czeka nas jedno z najciekawszych spotkań bowiem zmierzą się ze sobą ekipy aspirujące do gry w rozgrywkach Europejskich. Hannover swoją grą nie przekonuję , jeżeli na koniec sezonu zajęliby miejsce premiujące grę w pucharach raczej Bundesliga by ucierpiała. Podopieczni Slomki są chwaleni ale spójrzmy na rywali z jakimi ostatnio przyszło im się mierzyć.
  • St. Pauli - Hannover 0:1
  • Hannover - Kaiserslautern 3:0
  • Brema - Hannover 1:1
  • Hannover - Wolfsburg 1:0

Dobra gra z gorszymi ekipami , słabymi w ofensywie i obronie.Robson już pisał , że dziś wystąpią bez swojego asa Didiego , który nie tylko strzela bramki ale potrafi ciągnąć grę i wypracować sytuację. Ja jestem zdania, że nie ma co się zachwycać podopiecznymi Slomki i nie daję im małe szanse w dzisiejszym spotkaniu. W ofensywie dziś bez swojego kręgosłupa , w meczu ze słabą obroną Pauli za bardzo się nie spisali i nic nie wskazuję na to by dzisiaj miało nastąpić olśnienie tym bardziej , że mają poważny brak. Bayern ostatnio w kratkę można powiedzieć ,że dzieję się coś złego w tej ekipie. Zaledwie dwa spotkania przegrane i napięta atmosfera co pokazuję jakie ambicję ma ten zespół. Dziś ważne konfrontacja bo wygrywając z Hannoverem przesuną się na 3 lokatę i będą w stanie powalczyć o wicemistrzostwo tym bardziej, że został jeszcze mecz rewanżowy z Leverkusen. Jeżeli chodzi o sama grę Bayernu patrząc na ostatnie dwa spotkania największym problemem jest defensywa i środek ale o to dzisiaj się nie martwię bo Schweinsteiger pauzuję za kartki i takich błędów jakie ostatnio mu się zdarzały dziś być nie powinno (3 stracone gole by Bastian). Druga sprawa to skrzydłowi 2R , którzy zostali wyłączeni z gry przez rywali ostatnim czasy.Jak do tej pory udało się tego dokonać BVB , które ma najlepszą defensywę i Schalke w meczu pucharowym. Dziś się o postawę Bayernu nie martwię bo rywal na ich tle wypada po prostu marnie no i nie zagra ostatnio będący bez formy Bastian :grin: Bayern AH (-1) @ 2,03 Ft 3-1

Nurnberg - Pauli
Nie będę się rozwodził. To , że Nurnberg ma super runa mnie nie odstrasza tym nie należy się nigdy kierować. Dziwne stwierdzenie , już trochę wygrali to czas na wpadkę. Popatrzmy chociaż na Eintracht , który już przez 7 spotkań nie zdobył bramki a wydawać się powinno , że po trzech meczach powinni się przełamać. Osobiście na wpadkę gospodarzy bym nie liczył ich gra z nastawieniem na defensywę może się podobać. Wykorzystują swoję sytuacje i dobrze się bronią i taka gra najwyraźniej im leży. Dodatkowy atut to gra u siebie gdzie już zdołali ograć takie firmy jak Leverkusen czy hamburger SV i to nie 1:0. Goście zaliczają się do ekip , które dobrze startują by potem wtapiać co się da. Piraci z obecną formą nie powinni utrzymać się w lidze a , że inne drużyny takie jak Stuttgart , Gladbach z dwa razy większym potencjałem dają im prezenty to widzę duże szanse na pozostanie w Bundeslidze. Sama gra wygląda fatalnie , ostatnie mecze z HSV i Hannoverem a szczególnie ten ostatni to katastrofa. Gospodarze lekko osłabieni jak i goście z tym , że Nurnberg radzi sobie bez swoich &quot;gwiazd&quot; wyśmienicie.
Nurnberg @ 1,87
Nurnberg (AH -1) @ 2,82
FT 5-0

Otrzymane punkty reputacji: +4
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Hannover-Bayern M.​

Dzisiejsze spotkanie to mecz trochę na rehabilitacje ze strony Bayernu, goście przegrali dwa ostanie mecze z rywalami, z jakimi nie powinni tego uczynić i nie chodzi mi tu o poziom jaki prezentują S04 czy BVB ale o renomę. Dodatkowe Hannover jest bezpośrednim rywalem w walce o LM, w tej chwili wyprzedza Bawarczyków o 2 punkty i ewentualne wygrana gości oddaliła by Bawarczyków o 5 punktów od przyszło rocznej Ligi Mistrzów, a i udział w eliminacjach nie wygląda kolorowo dla Bayernu, o ile Niemiecka ekipa nie powinna mieć problemów z większością rywali to, może nieszczęśliwie trafić na czwartą drużynę z Anglii, czyli w najgorszym wypadku może to być Chelsea, w sytuacji w której Bundesliga jest na ostatniej prostej myślę że Bayern nie może sobie pozwolić na stratę 3 punktów. Co do Hannover 96 to minęła już większa część sezonu i to właśnie ta ekipa okazała się największym zaskoczeniem tego sezonu, zajmują trzecie miejsce w tabli i aktywnie włączyli się w walkę o europejskie puchary. U gospodarzy w tym sezonie rzuciło mi się w oczy kliku mających duże umiejętności i perspektywy piłkarzy zaczynając od Didier Ya Konan (nie zagra) , poprzez Sérgio Pinto i Emanuela Pogatetza oraz Cherundolo czy Abdellaoue, za to Bayern - FC Hollywood rozczarował, mimo że do niedawna walczył na trzech frontach to w tej chwili mają szanse na wygrania tylko LM i pozostało im do końca walczyć o udział w przyszłorocznej.

Hannover: Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue

Bayern: Kraft - Lahm, Tymoshchuk, Breno, Pranjic - Kroos, Luiz Gustavo - Robben, T. Müller, Ribery - Gomez

Hannover-Bayern M Typ:2 Kurs:1,65

Freiburg-Werder B.

Ten ten typ traktuje trochę jako ciekawostkę, sam nie mam zamiaru go grać ale typuję zwycięstwo Werderu Brema. W obecnej sytuacji Bremeńczycy po prostu muszą wygrać ten mecz i dopisać sobie 3 punkty, nawet nie wyobrażam sobie, że tego nie zrobią, rywal Freiburg całkowicie jest w zasięgu, Werder gra słabo ale ostatnio potrafili przycisnąć Bayer i trochę szczęśliwie z nim zremisowali. Nie sądzę żeby Freiburg był w stanie utrzymać się tak wysoko w tabli, a już na pewno nie powinni włączyć się w walkę o europejskie puchary, a dla Bremy spadek byłby katastrofą bo do niedawna była to drużyna walcząca w LM czy LE. Freiburg przegrał ostatni swój mecz z Kolonia wcześniej wygrał z Vfl, a trzy mecze wcześniej przegrał z S04 wiec ich forma nie jest ustabilizowana, zresztą i tak ich wyniki zależą w dużej mierze od Cissé, myślę że Werder wygra to spotkanie, chociaż sądzę że nie przyjdzie im to łatwo.

Freiburg: Baumann - Toprak, Barth, Butscher, Bastians - Makiadi - Nicu, Flum, Putsila, Abdessadki - Cissé

Werder: Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - Bargfrede, Borowski - Trinks - Pizarro, Wagner

Freiburg-Werder B. Typ:2 Kurs:2,56

inter 5

inter

Użytkownik
Moenchengladbach - Hoffenheim
Typ: X @ 3.40 @ Bet365 ⛔

Ostatnia drużyna Bundesligi podejmie na własnym stadionie ekipę Hoffenheim. Zespół gości plasuje się w środkowej części tabeli z dorobkiem 33 punktów, natomiast Borussia traci 5 punktów do miejsca barażowego. Moenchengladbach jest najgorszą drużyną grającą na własnym terenie, zaledwie 6 zdobytych pkt i zdecydowanie lepiej radzą sobie na wyjazdach. Hoffenheim jest natomiast drużyną najczęściej remisującą w całej lidze, bo aż 9-krotnie dzielili się punktami. W ostatnich trzech latach Hoffenheim zdobywało 4 punkty w pojedynkach z Borussią. Pierwszy mecz zakończył się rezultatem 3:2, dlatego dzisiaj liczę na remis.
Innym ciekawym typem wydaje się zwycięstwo Nurnberg ✅ w pojedynku z St.Pauli.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
B. M&#39;gladbach - Hoffenheim
Moenchengladbach 2,65 Pinnaclesports ✅
W zespole gospodarzy kilka zmian, bardzo niepokojące jest to, że w ataku zamiast Idrissou zagra De Camargo. Favre próbuje, ale to niestety nie jest dobry ruch. Na prawym skrzydle Jantschke, który wygryzł dziś Herrmana, niewiele mogę o nim powiedzieć. W środku pomocy zamiast młodych Neustadtera i Nordtveita będą Fink i Marx ale to nieźli i doświadczeni gracze i powinni sobie poradzić. Neustadter zajmuje na lewej stronie miejsce Levelsa, który gwiazdą nie jest, a w bramce nie wystąpi po raz kolejny beznadziejny Heimeroth, który nie bronił nic prócz tego, co powinien obronić, bo wrócił Bailly. Najważniejsze, że są Arango i Reus, największym błędem, który popełniał Frontzek było dla mnie trzymanie Arango na ławce i wstawianie na lewe skrzydło świetnego napastnika Idrissou. Nie było Dante i Brouwersa, na środku musieli grać Daems, Anderson czy Callsen-Bracker, stąd potężne kłopoty z defensywą i ostatnie miejsce. Teraz jest tam lepiej. Wrócił Dante, sprowadzono Stranzla. Siła w ataku spora, jakby co z ławki mogą wejść Herrmann i Idrissou. Hoffenheim z mocnej drużyny dla mnie stało się w ostatnim czasie zespołem, który będzie błąkał się w dolnych rejonach tabeli. Gdzie się podział ten zespół, w którym w środku obrony pewność zapewniali Vorsah i Simunić, na prawej stronie brylował Beck, w pomocy rządzili Luiz Gustavo, Carlos Eduardo, Salihović i Weis, a z przodu błyszczeli Obasi, Ba, Ibisević? Kilku z nich już nie ma w klubie, kilku z różnych powodów opuszcza mecze. Dziś wyjdą tylko Salihović i Beck. Mają dobrego bramkarza Starke, ale obrona, w której dziś wystąpią obok Becka tacy gracze, jak Compper, Jaissle i Ibertsberger, prezentuje się bardzo słabo. W pomocy zamiast gwiazd z poprzedniego sezonu grają gracze klasy Alaby czy Rudego, atak na dziś to Sigurdsson, Vukcevic czy Babel, nieźli gracze, ale na ławkę, wszyscy, nawet Babel w dzisiejszej formie są słabsi od Ibisevicia czy Ba. Wystawianie takich graczy jak Ibertsberger, Alaba, Rudy, Jaissle jeszcze jakiś czas temu było nie do pomyślenia w tym zespole, który walczył o puchary zaraz po awansie do Bundesligi. Teraz chcą z Alaby i Rudego zrobić podpory swojej pomocy, ale jakie fundamenty, taki zespół, nie wróżę im najlepiej w meczu z Gladbach i myślę, że nawet dziwne eksperymenty Favre nie sprawią, że goście zdobędą punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +8
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Rozczarowała mnie Bayern, nie wiem jak oni mogli to przegrać... oglądałem do 3-1 i przełączyłem. Mam nadzieję, że ten mecz wstrząśnie &quot;gwiazdkami&quot; bo nie wyobrażam sobie żeby w przyszłym roku w LM zagrała Hannover, a nie Bayern. Ogólnie dziwnie się układa w tym sezonie w tabeli BL i chyba jest to najmniej przewidywalny sezon, który śledziłem. Za tydzień Bayern Monachium - Hamburger SV i znowu Bawarczycy muszą wygrać, mam nadzieje już dziś, że będzie wysoki kurs i Bayern tego &quot;nie spierniczy&quot; :razz:.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Leverkusen - Wolfsburg
Miałem odpuszczać to spotkanie ale jednak zagram. Kurs mnie satysfakcjonuje. Na czyste WIN mamy już 1,74 na Asiana też przyzwoicie dlatego się skuszę na tą opcję. Gospodarze jedna z lepszych drużyn w drugiej części sezonu , poważnie myślą o wicemistrzostwie i grze w LM dlatego takie spotkania trzeba po prostu wygrywać. Patrząc na grę wyjazdową Wilczków będzie tutaj ciężko cokolwiek zdziałać. Leverkusen ostatnio na wyjeździe rozczarowało bo prowadząc 0:2 w ciągu 10min pożegnali się z 3 pkt i dopisali sobie tylko 1 pkt. To tak ogólnie bo czasu na pisanie nie ma...Robson wyżej też coś napisał ;) Leverkusen (AH -1) @ 2,28
FT 3-0

Otrzymane punkty reputacji: +2
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
HSV vs FSV Mainz

Spotkanie dwóch drużyn walczących o europejskie pucharu, można powiedzieć nawet, że bezpośrednio pomiędzy tymi drużynami rozstrzygnie się walka o LE, ponieważ HSV traci 3 punkty do Mainz. W ostatnich spotkaniach obie ekipy nie błyszczały formą, HSV niedawno wygrało z Werderem 4-0 ale w tamtym okresie nie było to problemem, ostatnio zremisowali z K lautern 1-1, Mainz po niesamowitej jesieni wywindowało się na bardzo wysoką jak na ich możliwości pozycje w tabeli, mimo że wątpliwa jest walka o LM to pozostaje im walczyć oto żeby w przyszłym sezonie na nowym stadionie przywitać Ligę Europy, ostatnio jednak ta drużyna nie spisuje się tak dobrze żeby poważnie myśleć o jakichkolwiek rozgrywkach poza BL, w rundzie wiosennej jest jedną z najsłabszych drużyn na sześć ostatnich spotkań przegrali trzy z nich, HSV też nie zachwyca i również w ostaniach spotkaniach nie grali tak dobrze jakby tego można było od nich oczekiwać, w sześciu ostatnich potyczkach zdobyli trzy punkty więcej od dzisiejszych rywali i przegrali derby. Jeśli przyjrzeć się nieskuteczności HSV w ostatnich meczach i wynikom jakie osiągali, przyłożyć do tego to , że powinni dziś być lepszą drużyną i dodać atut własnego stadionu myślę, że najprawdopodobniejszy będzie under 2,5.

Hamburg-Mainz (2.5) Typ:under Kurs:1,9

darius010// wiedziałem że Werder nie przegra, nie mogli przegrać :razz:, ale reszta wyników... najgorsza kolejka w sezonie :;/:

Otrzymane punkty reputacji: +2
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg-Werder B. Typ:2 Kurs:2,56
Werder u siebie potrafi coś zdziałać. Na wyjazdach nie potrafią się odnaleźć w dodatku dzisiaj trochę osłabieni. Gospodarze w tym sezonie już pokazali , że u siebie potrafią walczyć z najlepszymi. Wystarczy popatrzeć na grę wyjazdową Werderu i trochę można wywnioskować. Freiburg z ambicjami o grę w Europejskich Pucharach powinien dziś wygrać z bremeńczykami. Kurs na gospodarzy według mnie przesadzony i to mocno.
Freiburg @ 2,60
Niestety jak takie byki się strzela przy remisie 1-1 to nie ma co marzyć o wysokich lokatach. Cel był jeden utrzymanie i to im starczy najwyraźniej. Szkoda bo zagrali na prawdę dobrą drugą połowę, jeszcze ten spalony niewiadomy... No nic...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom