Sampdoria - Genoa
Derby miasta portowego, tym razem formalnym gospodarzem na Stadio Luigi Ferrari będzie Sampdoria formalnym bo jak ktoś by nie wiedział to miasto ma ten sam casus co Mediolan i dwie lokalne drużyny grają na jednym obiekcie. Jedyny mecz sobotni bo Juventus już wczoraj grał, szkoda że nie dorzucili jakiegoś meczu z niedzieli,aby można było w spokoju obejrzeć a nie jak to ma miejsce, że w niedzielę o 15 jest 5 meczów na raz. Tym razem kolejka rozłożona jest do poniedziałku chociaż taki plus.
Jak zobaczyłem w terminarzu, z jakieś 2 kolejki temu, że coraz bliżej do tak ważnego meczu dla obu ze stron od razu myśl była jedna,aby iść w stronę Genoi. Ostatnie mecze to potwierdziły i kursy na Genoę po ich dwóch zwycięstwach zwłaszcza ten w Rzymie załatwił wszystko i z 1,90 na zwycięstwo z podpórką teraz zostało 1,55 zaledwie, no ale co zrobić.
Sampdorię oglądałem z ostatnich 5 meczów wszystko co u siebie grali to widziałem. I praktycznie po 1 połowie z Palermo, gdzie konkretnie zdominowali gości i wygrywali 1-0 na drugą połowę wyszła już inna drużyna i tak to ma się do dzisiaj. Wyjazdowa katastrofa w Turynie, później u siebie z wielką trudnością i bólem remis z wykartkowanym w przodzie Sassuolo i na koniec porażka w Chievo, której już nie oglądałem. Ogólnie rzecz biorąc są w bardzo słabej dyspozycji przed tak ważnym starciem i ja to średnio widzę. Być może takie starcie jak dziś wyciśnie z nich więcej sił, ale tego to już dowiemy się w trakcie i po meczu.
Genoa to przeciwieństwo ostatniej formy Sampdorii, jak wspomniałem wygrali w Rzymie, gdzie mieli ułatwione zadanie bo szybkiem karnym i czerwonej kartce Marchiettiego. Później przyszła hokejowa wygrana nad Hellasem i ustrzelenie 5 bramek. Ładnie pokazuje się wypożyczony z Milanu Niang po tych wygranych ewidetnie odżyli i są w zdecydowanie lepszej pozycji wyjściowej aniżeli podopieczni Michajlovicia. Składy bez poważnych absencji, wraca po pauzie za kartki Okaka i z miejsca ma zastąpić Eto'o, Gasperii z kolei też bez żadnych problemów na głowie.
Z racji, że X2 jest po słabym kursie w tym momencie, dodaje do tego ogólną ilość rożnych, bo o ile Sampdoria jest w dołku i nie wygrywa to z rzutami rożnymi jest wszystko wporządku i swoją norme nabijają w każdym meczu, no może poza meczem z Sassuolo, który to konkretnie olali. Genoa też powinna klika zrobić, a że można puścić taką kombinacje w becie to korzystam z tego.
Kartki jak wiadomo też można dodać, ale linia 7,5 przed meczem za wysoka jest, lepiej wyczekać
live.
Genoa lub remis 1,55
powyżej 9 rzutów rożnych 1,61 = łącznie 2,50
bet 365