Bologna- Genoa pow 1.5 gola
Atalanta- Roma pow 2.5 gola
ako: 1.79 @totalbet
Ode mnie najlepiej wyglądający dubel na ten weekend. Czekałem z potwierdzeniem o stanie zdrowia Barrowa- i jest, Gambijczyk jest w 100% gotowy na to spotkanie. Bologna co mecz zalicza overy, pisałem o tym wielokrotnie, że taki po prostu mają styl za kadencji Serba- każda piłka do przodu, mnóstwo sytuacji bramkowych co mecz. Barrow to nowy nabytek Bologny, zagrał kapitalny mecz w Rzymie- 2 gole i asysta, dostał najwyższe noty za ten mecz. Troche szkoda, że wypada nam Soriano, bo jednak Włoch troche napędzał te ataki, ale w jego miejsce wskakuje Svanberg, a więc równie utalentowany zawodnik. Po drugiej stronie Genoa- najgorszy wyjazdowy zespół w całej lidze, 28 goli straconych tylko na wyjazdach, dodatkowo kontuzjowany jest Romero, a więc podstawowy stoper. Genoa po zmianie trenera odżyła, wciąż potrzebuje punktów, z przodu fajnie wygląda Pinamonti, Favili czy Sanabria, dodatkowo oczywiscie nie zawodny Pandev. Te 2 gole to minimum według mnie, sam gram pow 2.5 goli po kursie 1.80.
Drugie spotkanie to mecz w Bergamo, pod Mediolanem. Atalanta co mecz kręci overy, podobnie do Romy, ja tu widze bardzo dużo goli, dodatkowo w zespole gości za czerwoną karte pauzuje Cristante , a więc defensywny pomocnik, a jego zmiennik na tej pozycji Diawara jest kontuzjowany. Atalanta co prawda ma Lige Mistrzów, ale dopiero w środe, Gasp ma wszystkich zawodników zdrowych, a taki Ilicic, Gomez, Zapata czy Muriel będą wjeżdżać jak w masło w dziurawą defenywe gości.