>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 kolejka Primera Division 25-26.02.2012

Status
Zamknięty.
majkel02 42

majkel02

Użytkownik
Rayo Vallecano - Real Madryt 2 (handicap 1:0) @ 1,95 Betsson

Real meczu z CSKA do udanych zaliczyć nie może, tak więc Mourinho i spółka tym bardziej będą chcieli wymazać przeszłość wysokim zwycięstwem z beniaminkiem La Liga.
Generalnie jeśli chodzi o statystyki to ciężko znaleźć przesłanki aby uargumentować ten typ. Rayo dość dawno grało w La Liga, więc H2H nie jest na czasie. Warto wspomnieć, że w tym sezonie łyknęli 4 bramki od Barcelony, 6 od Realu, 3 od Atletico.
Swój typ opieram głównie na wierze w ambicje Los Blancos, tym, że chcą jak najszybciej zapomnieć o meczu w Moskwie i tym, że Ronaldo czuje na plecach oddech doganiającego go Messiego w klasyfikacji strzelców, której Portugalczyk tak łatwo nie odpuszcza ????

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Villareal vs. Athletic Bilbao typ: BTS @ 1.70 ✅
przypuszczalny skład Villarrealu: Diego López - Ángel López, Gonzalo Rodríguez, Mateo Musacchio, Joan Oriol - Cani, Marcos Senna, Borja Valero, Bruno Soriano, Javier Camuñas - Marco Rubén.
przypuszczalny skład Athleticu: Gorka Iraizoz - Andoni Iraola, Javi Martínez, Mikel San José, Jon Aurtenetxe - David López, Ander Iturraspe, Ander Herrera, Iñigo Pérez, Markel Susaeta - Fernando Llorente.
Gdyby tak strasznie &#39;&#39;Żółte łodzie podwodne&#39;&#39; nie odstawały od stawki to niewątpliwie byłby to dziś jedno ze spotkań na szczycie a tak spotykają się zespoły które nieco zawodzą. Zaczynając od gospodarzy to Ci po czterech spotkaniach bez porażki wydostali się ze strefy spadkowej (jednak nad nią mają tylko dwa punkty przewagi) ogrywając kolejno Gijon,Seville oraz Granade a nawet remisując u siebie z Barceloną to ich serie przerwała sromotna wyjazdowa porażka z przeciętną Majorką aż (0-4) i właściwie niewielu spodziewało się aż takiego jednostronnego wyniku tymczasem dobra passa szybko się zatrzymała. Dziś zadaniem miejscowych jest na pewno wygrać nawet bez kontuzjowanego Rossiego (9/3) i Jose Catala (10/0). Baskowie pewnie mają nadzieje w tym sezonie na coś więcej niż tylko miejsce dające im prawo gry w lidze europejskiej i chodzi tu oczywiście o czwarte miejsce i grę w KLM. A jeśli chodzi już o europejskie puchary to tam udało się wyeliminować po trudnym dwumeczu Lokomotiv Moskwa (2-1 i 1-0) bramka Munianina dała awans a warto wspomnieć że dwie minuty wcześniej za drugą żółta z boiska wyleciał F. Amorebieta i zdaję się że ciężki mecz w tygodniu mocno może osłabić organizmy graczy z Bilbao z drugiej strony jestem ciekaw na ile Argentyńczyk M. Bielsa liczy jeszcze na LE ,bo przecież trafili na faworyta turnieju - Manchester United. Teraz o brakach ,bo jest kilka wartych wspomnienia a mianowicie zawieszona dwójka podstawowych graczy ,czyli De Marcos (21/3) i ten młody 19-letni Muniain (23/2) ponadto nie zagra jeszcze obrońca F. Amorebieta (19/3). Myślę jednak że pod męczeni goście i dobrze dysponowany Llorente będą w stanie strzelić przynajmniej jedną bramkę a Villarreal? Musi powalczyć tutaj o wygraną a więc BTS powinien się pokryć po naprawdę niezłym kursie.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Pozwolę nie zgodzić się z typami Ramzesa i Kapsztiego. Oczywiscie, dla ekipy z Madrytu zatrudnienie Simeone jako trenera było bardzo dobrym pomysłem, co potwierdzają wyniki - zespół jeszcze pod jego wodzą nie przegrał w lidze. Piłkarze Rojiblancos tracą bardzo mało bramek jeśli w ogóle je tracą, ale odstępstwa od normy zdarzać się muszą, co pokazuje chociażby pierwszy mecz w Lidze Europy z Lazio, gdzie gola stracili ale i sporo strzelili.
Stawiając w taki sposób kieruje się przede wszystkim progresem, w moim mniemaniu, formy Barcelony oraz historią spotkań miedzy tymi zespołami. Duma Katalonii wraca na dobre tory jeśli chodzi o dyspozycję. Powrót Xaviego, Busquetsa, Iniesty, który prowadził grę w spotkaniu z Valencią dają powody do optimizmu. Dzisiejszy mecz wydaje mi się, że będzie podobny do tego z Leverkusen. Tam również piłkarze trenera Dutta ostro bronili całą drużyną i ciężko było cokolwiek zdziałać Barcy. Po strzelonym golu Alexisa nie było juz czego bronić co odniosło skutek w wyniku tamtego meczu. Obrona Barcy również w najwyższej dyspozycji nie jest, szczególnie Pique, któremu zdarzają sie błędy dosć często. W Atletico z przodu zobaczymy Falcao, który w tym sezonie ustrzelił już ogółem 19 bramek. Zabraknie natomiast niestety Diego, niepewny jest występ Ardy Turana.
Inną sprawą, co prawda drugorzędną, jest historia spotkań między tymi zespołami. Na Vincente Calderon mieliśmy następujące wyniki w ostatnich latach:
19.09.2010: Atlético Madryt 1:2 FC Barcelona (liga)
14.02.2010: Atlético Madryt 2:1 FC Barcelona (liga)
01.03.2009: Atlético Madryt 4:3 FC Barcelona (liga)
06.06.2009: Atlético Madryt 1:3 FC Barcelona (Puchar Króla)
01.03.2008: Atlético Madryt 4:2 FC Barcelona (liga)
20.05.2007: Atlético Madryt 0:6 FC Barcelona (liga)
18.09.2005: Atlético Madryt 2:1 FC Barcelona (liga)
W tym sezonie na Camp Nou było 5-0 dla Barcy.
Liczę na powtórkę z ostatnich sezonów, kiedy to wpadało dużo bramek. Ostatnie dwa spotkania pokazały, że znów Barcelona ma wiele pomysłów na ogranie obrony rywali. Dzisiaj zadanie będzie trudne ale wydaje mi się, że i z tym piłkarze z Katalonii sobie poradzą. Jeśli gospodarze stracą gola nie będzie czego bronić i powinniśmy zobaczyć kawał dobrego futbolu w wykonaniu obu ekip.
Mój typ to over 2,5 1,58 Unibet ✅ 1-2

candida 45

candida

Użytkownik
Rayo Vallecano - Real Madryt 2 (handicap 1:0) @ 1,95 Betsson
Real meczu z CSKA do udanych zaliczyć nie może, tak więc Mourinho i spółka tym bardziej będą chcieli wymazać przeszłość wysokim zwycięstwem z beniaminkiem La Liga.
Generalnie jeśli chodzi o statystyki to ciężko znaleźć przesłanki aby uargumentować ten typ. Rayo dość dawno grało w La Liga, więc H2H nie jest na czasie. Warto wspomnieć, że w tym sezonie łyknęli 4 bramki od Barcelony, 6 od Realu, 3 od Atletico.
Swój typ opieram głównie na wierze w ambicje Los Blancos, tym, że chcą jak najszybciej zapomnieć o meczu w Moskwie i tym, że Ronaldo czuje na plecach oddech doganiającego go Messiego w klasyfikacji strzelców, której Portugalczyk tak łatwo nie odpuszcza ????
Typu nie neguję, ale co to za argumenty? Real jest drużyną o wiele silniejszą i HC jest w stanie pokryć już w pierwszej połowie - na tym można by poprzestać, więc po co na siłę pisać o ambicji i chęci wymazania przeszłości, mając na uwadze cięzki mecz z CSKA, gdzie Special One wyraznie zadowolony opuszczał stolicę Rosji ze swoją świtą? Wspomniany wyżej remis żadnej ujmy Realowi nie przynosi, mówimy o dwumeczu, po jego pierwszej odsłonie Królewscy są w lepszym położeniu, wiec ten mecz w kontekście spotkania ligowego możemy oceniac jedynie przez pryzmat zmęczenia zawodników.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Villarreal - Athletic Bilbao
Over 2.5 gola
2.20
Pinnacle

✅

Dzisiaj o godzinie 12:00 zostanie rozegrany bardzo interesujący mecz w ekstraklasie hiszpańskiej. Zmierzy się ze sobą Villarreal i Athletic Bilbao. Jest to mecz w ramach 24 kolejki spotkań. Gospodarze są na 6 pozycji w lidze, a goście plasują się na 17 pozycji w ligowej tabeli. Stawiam w tym meczu na powyżej 2.5 gola. Gospodarze na 23 mecze zaliczyli 14 razy over 2.5 gola. Jak widać Bilbao jest drużyną w meczach której wpada dużo bramek. Villarreal na 23 mecze mieli trzynaście razy over 2.5 gola. Ponad 50% meczy ekipa z wschodniej Hiszpanii miała powyżej 2.5 gola. Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipa zakończył się wynikiem 1:1. Moim zdaniem w tym meczu szybko zdobyta bramka otworzy wynik co przełoży się na kolejne bramki. Kibice zgromadzeni na stadionie w Villarreal zobaczą trzy gole lub więcej. Mój typ to 2:2 ✅✅✅ :]dwóch i over 2.5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
CF Villarreal - Athletic Bilbao
Typ: Villareal
Kurs: 2,10
bet-at-home
Dzisiaj zatrzymałem się na meczu ligi Hiszpańskiej pomiędzy Villarealem a Athletic Bilbao. Ja stawiam tu na zwycięstwo gospodarzy. Maja oni dużą motywację aby zdobyć komplet punktów gdyż zajmują siedemnastą pozycję i potrzebują punktów. Graja dobrze u siebie przegrali tylko jedno spotkanie z Levante. Ostatnio grają dobrze. Z pięciu pojedynków wygrali trzy, jeden zremisowali i raz przegrali więc poważnie walczą o pozostanie w Primera Division. Co do rywala z Bilbao to maja za sobą ciężki wyjazd do stolicy Rosji zakończony zresztą porażką. W lidze też ostatni ich wyjazdowy mecz zakończony był porażką z Betisem Sevilla. W ekipie gości zabraknie ponadto Amorebieta, Castillo, Ocio, De Marcos, Igor, Muniain, Gurpegui, Ramalho. Z tej grupy Muniain, Gurpegui i Amorebieta to kluczowi gracze. Gospodarze dobrze umieją utrzymac się przy piłce co pokazał ostatni mecz gdzie mieli 62% posiadania. dzisiaj liczę na wygraną.

Otrzymane punkty reputacji: +2
skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Rayo Vallecano - Real Madryt 0:1
Typ: Real Madryt @1.42
Buk: Pinnacle

Nietypowo, o godz. 16 na Estadio de Valleca wybiegną ekipy Rayo i Realu. Spotkanie derbowe, jednak mniej prestiżowe niż potyczki Królewskich z Atletico, co nie oznacza, iż nie czekają nas emocje w tym spotkaniu. Rayo ostatnio w bardzo dobrej formie, 3 zwycięstwa z rzędu (2:1 z Zaragozą, 2:0 z Getafe oraz 5:3 na wyjeździe, z nadspodziewanie dobrze spisującym się w tym sezonie Levante) i w efekcie awans na 9. pozycję w tabeli. Z kolei o dokonaniach Realu w ostatnich spotkaniach wyjazdowych nie trzeba zbyt wiele pisać, 8 zwycięstw z rzędu pozwoliło m.in. na powiększenie przewagi nad Barceloną do 10 punktów. Ponadto, wygrywając w dzisiejszym spotkaniu, Królewscy mogą ustanowić nowy rekord w historii klubu w ilości zwycięstw z rzędu na wyjazdach. Jak widać, Real na wyjazdach spisuje się kapitalnie, w 11 spotkaniach strzelając 30 bramek a tracąc zaledwie 6. W dzisiejszym spotkaniu nie zagrają co prawda Benzema oraz Di Maria (choć ten drugi już od dłuższego czasu leczy kontuzję, w ostatnim spotkaniu pojawił się na kilkanaście minut jednak w samej końcówce spotkania ponownie nabawił się urazu wykluczającego go z gry na ok. miesiąc), jednak mimo tych osłabień Real jest faworytem w tym spotkaniu.

timao 178

timao

Użytkownik
Athletic Madryt - FC Barcelona
Typ: 1x
Kurs: 2,70
Stawka: 1,5j.
Buk: Bwin
Panowie tym razem króciutko.
Coś mi się zdaję , że dla Barcelony będzie to najtrudniejsze spotkanie od kilku dobrych lat w lidze z Athletico. Simone zrobił z nich zespół , kolektyw , drużynę walczącą o każdy centymetr boiska.
Już dawno nie widziałem tak dobrze grającego Athletico. Kiedyś było to faktycznie gra Aguero - Forlan co było dla Barcelony banalne w powstrzymaniu , odcięcie tej dwójki doprowadzało do tego , że zespół nie istniał. Dziś to inny zespół , Barca trochę zwolniła , jeśli dziś Simone skupi się na podwajaniu , Messiego , to myślę , że nawet wygrana gospodarzy wchodzi w grę. ;)
P.S Sorry , że tak krótko i niezrozumiale , ale strasznie się spieszę , a bardzo zależało mi aby podać ten typ.​

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Real zagrał bardzo słaby mecz. W mojej ocenie nawet nie zasłużyli na zwycięstwo. Rayo dzielnie stawiało opór pomimo ośmieszenia defensywy gospodarzy przy bramce Cristiano. Sędzia nie radził sobie bardzo często z sytuacją na boisku, co widać na skrinie poniżej. Szczerze mówiąc szkoda to komentować. W przypadku Pepe to już recydywa, ale Ramos od przyjścia Mourinho bardzo się zmienił. Kiedyś nawet darzyłem sympatią tego zawodnika. Teraz stał się kolejnym rzeźnikiem. Nie uchwyciłem idealnego momentu, ale widać jak Ramos łapie wsteczny i specjalnie wystawia łokieć (czerwo ewidentne).

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Losy mistrzostwa są już roztrzygnięte a wszystko przez to że Barcelona remisuje na wyjazdach dużo meczów co w tam tym sezonie było domeną katalonczyków w tym sezonie staje sie przeklenstwem,gdyby nie to byli by pewnie do ostatniej kolejki w walce o mistrza a tak na 14 kolejek przed koncem duma kataloni walczy już tylko o jak najlepszy rezultat i nic po za tym. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom