buleczka
Forum VIP
Od razu podam dwie moje propozycje, bo kursy pewnie spadną.
Aston Villa - Chelsea
Może ten typ to nie jest jakaś peffka, ale ja widzę tu spore value. Wiadomo, że Aston Villa jest beznadziejna jeśli chodzi o strzelanie bramek, ale 2,75 na BTS to stanowczo za dużo. Szkoda, że wcześniej nie zwróciłem uwagi na ten zakład, bo można było łapać nawet kurs 3,25. Pierwszy raz chyba spotykam się z takimi kursami w Premier League, w lidze gdzie każdy z każdym może przecież wygrać, nie mówiąc już o strzeleniu bramki. Tak z ciekawości posprawdzałem sobie kursy na BTS z kilku meczów, żeby sobie porównać czy rzeczywiście jest to tak wysoki kurs czy coś normalnego. I tak np. w tej samej kolejce mecz City - Hull BTS @ 2,33 (City u siebie, a Hull gra ostatnio w ataku taką samą padakę jak AV, ale mimo to kurs niższy), United - Cambridge BTS @ 2,88 (kurs niewiele wyższy, United u siebie z 4-ligowcem), Chelsea - Bradford BTS @ 2,50 (Chelsea u siebie z 3-ligowcem). Także widać, że to 2,75 w meczu AV - Chelsea jest tak wystawione jakby to był mecz Chelsea z jakąś drużyną z niższych lig. Poza tym sprawdziłem mniej więcej jak wyglądały kursy na BTS w poprzednich meczach AV u siebie i nawet z tymi mocniejszymi zespołami kursy wynosiły z reguły 1,80-2,00.
Także ja tutaj widzę value. Nie mówię, że to jest jakaś peffka, bo wiadomo jaki problem ma AV ze strzelaniem bramek, ale kurs 2,75 na BTS w takiej lidze jak Premier League to spora przesada. Tu wystarczy nawet jakaś przypadkowa akcja czy stały fragment gry, żeby bramka dla AV padła. O bramkę ze strony Chelsea raczej nie trzeba się martwić. Strzelić powinni. Za tym, że mogą stracić przemawia statystyka: Chelsea potrafiła zachować czyste konto tylko 3 razy na 12 wyjazdów.
Aston Villa - Chelsea BTS @ 2,75 William.Hill 1:2
QPR - Southampton
Możliwa jest wymiana punktów. W ostatnich latach 3 razy grali 3za3: http://www.betexplorer.com/soccer/england/premier-league/mutual-matches/?home=lrMHUHDc&away=WdKOwxDM&where=0. Pamiętam, że w meczu sprzed dwóch lat sporym faworytem był Southampton, a QPR, który walczył o utrzymanie miał małe szanse wg buków. W tamtym meczu QPR oddał tylko dwa strzały na bramkę i oba wpadły do siatki. Wtedy stawiałem na QPR i teraz również myślę, że będzie podział punktów i dlatego stawiam na gospodarzy. QPR gra na wyjazdach beznadziejnie, ale u siebie radzi sobie całkiem dobrze jak na beniaminka (bilans 5-4-3). Wyprzedza pod tym względem kilka lepszych drużyn jak Newcastle, Stoke czy Everton. Southampton jest rewelacją ligi. Ma na koncie serię 3 wyjazdowych zwycięstw i dodam, że w całej historii Premier League nie mieli wcześniej takiej serii. Liczę na przerwanie tej serii. Od kilku dni kursy na QPR spadają.
QPR - Southampton 1 DNB @ 3,40 Bet365 0:1 // ehh, gol w końcówce...
Leicester - Crystal Palace
O Crystal Palace pisałem ostatnio. Niestety z Evertonem nic nie strzelili, a mieli kilka dobrych okazji. Mimo to podtrzymuję swoje zdanie o tej drużynie. Z Leicester powinni coś strzelić, bo Lisy nie brylują w obronie. Z United właściwie Leicester wbił sobie dwie bramki sam, a trzecia padła ze spalonego. Obrońcy wykazali się dużą nieporadnością, a Manchester wcale nie grał jakoś specjalnie oszałamiająco w ataku. Tym razem mecz teoretycznie łatwiejszy dla Lisów. Mecz, w którym powinna być walka, bo obie drużyny są na zbliżonym poziomie.
Leicester - Crystal Palace BTS @ 1,91 William.Hill 0:1
West Ham - Man United
Meczom niedzielnym będę się przyglądał bliżej dopiero w sobotę wieczorem lub w niedzielę rano, ale typ na BTS od razy rzucił mi się w oczy. West Ham ma problem z obrońcami, bo aż czterech zmaga się z urazem i nie wiadomo kto wystąpi. To powinno ułatwić zadanie w strzeleniu bramki przez United, tym bardziej, że ostatnio Młoty spuściły nieco z tonu i grają gorzej niż w pierwszej części sezonu. Mecze West Hamu z dobrymi topowymi drużynami dostarczały już wielu emocji i bramek: z Arsenalem 1:2, City 2:1, LFC 3:1, Southampton 1:3, Swansea 3:1. Młoty strzelają u siebie w niemal każdym meczu - 12 meczów i tylko 2 razy nie potrafili nic strzelić. Za to United gra bardzo przeciętnie na wyjazdach i czyste konto udało się zachować tylko 2 razy na 11 spotkań. Jeśli chodzi o typowanie 1x2, to żadna z drużyn mnie nie przekonuje i raczej do niedzieli nic w tym kierunku nie stawiam. Na tę chwilę stawiałbym na remis 1:1 .
West Ham - Man United BTS @ 1,76 Marathonbet 1:1
W meczu Everton - Liverpool też warto pójść w stronę bramek, ale zastanawiam się na razie między BTS-em a overem.
PS: Z niższych lig angielskich mam mecz, w którym możliwy jest łamaniec. Jeśli ktoś chce spróbować, to zapraszam na PW.
Ci co zagrali chyba nie żałują ???? ???? ???? Znów kurs 46,00 siadł.
http://www.livesports.pl/mecz/QFPy7cMG/#szczegoly-meczu