Na AWD-Arena Hannover podejmuje Augsburg i wydaje się być zdecydowanym faworytem tejże rywalizacji. Przede wszystkim H96 na własnym boisku nie przegrywa... nie wiem czy czegoś nie pominąłem ale wydaje mi się, że ostatnio u siebie Hannover przegrał w kwietniu ubiegłego roku :razz:. Zajmująca 7 miejsce drużyna, o której komentatorzy żartobliwie mówią, że jest jedynym zespołem środka tabeli walczy o udział w przyszłorocznej edycji Ligi europejskiej, aktualnie do Bremy (6 msc) tracą 2 punkty. W Bundeslidze wchodzimy już w decydujący okres, mamy tu tylko 18 drużyn, wiec kolejek jest 34, tzn. że zostało już tylko 10 - czas się spinać :].
Zimą do zespołu dołączył Diouf i okazał się strzałem w dziesiątkę wypełniając lukę po słabszym w tym sezonie Ya Konanie i wspierając w ofensywie Mohammeda Abdellaoue. Ostatnio faktycznie H96 przegrało na SIP z BVB ale z Borussią na ich stadionie jest ciężko komukolwiek wygrać, wiec można to Hannoverowi wybaczyć. Augsburg zaś przebywa w dolnej cześć tabeli i od czasu do czasu urwie komuś punkty, ostatnio ich wyniki nadzwyczaj dobre ale trzeba zwrócić uwagę, że ich dopiero czekają trudne mecze, na razie to rywalizowali z Herthą, Nurembergą, Hoffenheim, Kaiserslautern, a z Leverkusen przegrali wyraźnie 4-1 wiec ciężko ocenić ich realny potencjał ale wydaje się, że w obecnej chwili nie są specjalnie mocni - na tyle mocni aby sprostać Hannoverowi.
Hannover 96 - FC Augsburg Typ:1 Kurs:1,67 Tobet