Kusi zagrać na Milan.
Kusi bo to będzie ciężki mecz dla nich i jeśli mają coś znaczyć jeszcze w tabeli to jest to ostatni moment.
No trochę pofantazjujmy. Milan dzisiaj wygrywa ma 37 pkt i 8 pkt straty do 4 miejsca, czyli
LM.
Nie jest to mission impossible, tym bardziej że Roma jak i Inter tracą pkt i są do pokonania w bezpośrednich spotkaniach.
Druga sprawa to za chwilę Milan będzie musiał grać w
LE i pojawi się zmęczenie itd. a to właśnie teraz najlepszy czas by ugrać pkt w lidze.
Ogólnie Udinese gra dobrze (nie spodziwałem się, że tak odpalą pod rządami Oddo), ale oni uwielbiają grać z kontry. A co zauważyłem ostatnio? Milan częściej oddaje inicjatywe i bardziej koncentruje się na obronie i widać już, że Gattuso lekko poukładał team w tyłach. Udinese jest wg.mnie dobrym rywalem, ciężkim ale takim z którym Milan może sobie poradzić.
Udinese jest do trafienia u siebie bo tak naprawdę to im bardziej pasuje gra na wyjazdach, mogą poczekać i skontrować. U siebie jednak chcą bardziej dyktować warunki i to czasami średnio wychodzi. Ostatnio Spal zdecydowanie lepsze sytuacje w Udine i tak naprawdę to Spal mogło wywieźć spokojnie 3 pkt.
Patrzę na mecze Udinese u siebie. 5-1-5. Z tym że nabili bilans z ogórkami. Porażki z Torino, Juve, Napoli, Cagliari czy Chievo. Ostatnio remis ze Spal.
Z takich konkretniejszych przeciwników wygrali z Atalanta (ale tutaj należy zaznaczyć, że Atalanta wystawiła wtedy taki sobie skład przygotowując się na ważny mecz wówczas w Lidze Europejskiej) i wygrali równiez z Sampdoria (tyle że tam Barreto dostał czerwień i gra Sampy się posypała).
Podobają mi się wypowiedzi Gattuso, że musiał ustawić do pionu niektórych zawodników bo po lepszych ostatnio wynikach zrobiło się "luźno" na treningach co nie spodowało się Gennaro. Podoba mi się takie podejście, a co za tym idzie koncentracja nad kolejnym meczem i przede wszystkim brak zlekceważenia rywala czy też nie będzie dekoncentracji przed meczem.
Jasne, będzie to ciężki mecz, ale uważam, że Milan ten mecz wygra!
Milan @2.30
+ z takich pewniejszych dzisiaj to widzę tylko Juventus i Atalante.