Liverpool – Crystal Palace; 19 styczeń 2019; 4:00 PM
Both Teams to Score / Obie drużyny zdobędą bramkę @ 2.20 e t o t o | 2.18 b e t s s o n
Sędzia Główny: J. Moss
Asystenci: M. Perry; A. Halliday
Czwarty Sędzia: A. Marriner
Jak dla mnie -
Orły powinny strzelić przynajmniej jedną bramkę w sobotę. Wszystko wskazuje, że Roy Hodgson będzie miał do dyspozycji wszystkich zawodników oprócz Pape Souar’a. Zespół z południowego Londynu jest bardzo niewygodnym rywalem dla The Reds. To właśie ekipa CP jako ostatnia pokonała Czerwonych na Anfield (23. kwietnia 2017 roku). W poprzednich ostatnich 10ciu spotkaniach w
Premier League Orły zwyciężały czterokrotnie! Wiem, że w Premiership The Reds stracili tylko 10 bramek w tym sezonie, ale obrona Czerwonych jest przetrzebiona kontuzjami. Na szczęście, dla Klopp’a, wrócił już do normalnych treningów Joel Matip i z pewnością będzie brany pod uwagę do występu w sobotę na środku defensywy, bo z Brighton, obok van Dijka wystąpił z konieczności Fabinho. Za nami już 22 kolejki spotkań w samej Premiership i przy takim natężeniu spotkań (dochodzą Puchary,
LM) trzeba brać pod uwagę kontuzje. W drużynie Liverpoolu z powodu kontuzji nie zobaczymy przynajmniej przez trzy tygodnie Trenta Alexandra-Arnold’a – etatowego prawego obrońcy. To właśnie on miał bezpośrednio grać przeciwko Wilfried’owi Zaha – magikowi, który w każdym meczu ‘robi dużo wiatru’ i jest takim talizmanem CP. To z jego strony grozi Czerwonym największe zagrożenie. To Zaha zapewne będzie lewym napastnikiem i w sobotę Juergen Klopp stanie przed dylematem – kogo przydzielić na prawą obronę (osobiście nie przyjmuję w ogóle do wiadomości gry trzema obrońcami). Może grać tam ktoś z trójki: Milner, Fabinho i Rafael Camacho (18stolatek – zaczynał karierę bodajże jako skrzydłowy…), ponieważ Clyne został wypożyczony do Bournemouth, a Joe Gomez i Lovren są kontuzjowani. Ja stawiam na Milnera. I oczywiście na BTS!
CP:
----------------------------Guaita----------------------------
--Wan Bissaka—Tomkins—Sakho—Van Aanholt—
-------------------------Milivojevic--------------------------
-------------Kouate---------------------McArthur----------
-------Townsend----------------------------Zaha-----------
-----------------------------Ayew------------------------------
LFC: