typer.polska
Użytkownik
No w końcu Pogoń zremisowała!
Nie rozumiem co w tym absurdalnego? Przez cały mecz większość robi ~11km, a on przez 2/3 czasu- 7km...a Jevtic na ten moment na takiego nie wygląda, z Piastem przebiegł w 61 minut ledwie 7 kilometrów, co jest absurdalne.
Też uważam, że Zagłębie wywiezie coś z Zabrza. Ta wygrana z Arką doda im skrzydeł, potencjał w ataku jest spory, ale obrona pozostawia do życzenia. Z drugiej strony właściwie to samo można powiedzieć o Górniku. Tak jak mówiłem Sosnowiec nie przegra, ale raczej remis niż jego wygrana, coś w stylu 2:2.A ja uważam że dzisiaj warto zagrać w stronę Zagłębia Sosnowiec. Siła w ofensywie jest spora. Udovicic , Sanogo i ten najważniejszy Szymon Pawłowski robią bardzo dużo by te bramki padały. Do tego Mozdzen , Gabedawa czy Gressak wygląda to nieźle jak na nasze warunki. Sporo sytuacji potrafią sobie wykreować. Niestety defensywa jest jaka jest...Sporo głupich błędów i straconych goli.
Gospodarze czyli Górnik nie przekonują kompletnie. Wygrana z Wisła Kraków nie robi na mnie kompletnie żadnego wrażenia. Kto oglądał ten mecz widział jak Wisła się prezentowała. Warto dodać że Górnik to cień zespołu z poprzedniego sezonu. Skład na papierze nie wygląda źle jednak brakuje tam mocy w ofensywie. I skuteczności Angulo bo ma sporo tych szans ale brakuje wykończenia.
Dlatego w tym meczu też idę w stronę goli bo przy takiej defensywie Sosnowca są duże szanse że Górnik coś strzeli A znowu ofensywa Zagłębia pokazuje że ze stworzeniem sytuacji bramkowych nie ma większych problemów .
Obie strzela i powyżej 2,5 gola 1,98
Zagłębie Sosnowiec wygra 3,60
Kursy Fortuna.
Witam.Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Lechia over 1,5 goli @ 1,7
Paixao gol @ 2,25
Fortuna
Duża szansa otwiera się przed Lechią na powiększenie przewagi nad Legią do 7pkt a to już sporo. U siebie gospodarze jako jedyni w lidze jeszcze nie przegrali i wątpię aby stało się to dzisiaj. Wisła po perypetiach przystąpiła do rozgrywek i na razie zanotowała po jednej porażce i jednym zwycięstwie. Dzisiaj wystąpią z "podciętym skrzydłem" a więc bez Peszki, który pauzuje jeżeli się nie mylę za żółte kartki.
Stawiam dzisiaj na pewne zwycięstwo Lechii, sam Błaszczykowski meczu nie wygra a ataku Wisła w zasadzie nie posiada i niewiele powinna mieć do powiedzenia pod bramką Lechii. Do tego dorzucam bramkę Paixao, który ostatnio nie popisał się przy karnym z Koroną i dzisiaj zapewne będzie chciał się zrehabilitować a okazji powinien mieć sporo bo defensywa Wisły do solidnej nie należy.
i co zaliczyli Ci te kartki w totolotku? bo ja postawiłem w fortunie over 5,5 i mam rozliczony jako przegrany chociaż wszędzie pokazane jest że było 6 kartek. Co można zrobić w takiej sytuacji?Lech Poznań - Legia Warszawa
powyżej 5,5 żółtych kartek @ 1,9 Totolotek
Legia powyżej 2,5 żółtych kartek @ 1,63 Fortuna
Koledzy już bardzo dużo napisali o tym spotkaniu, dodam tylko że Legia nie może pozwolić sobie na stratę jakichkolwiek punktów bo zakładając zwycięstwo Lechii dzisiaj dystans mógłby się zwiększyć nawet do 7 punktów.
Spotkanie raczej nie będzie ładne dla oka, moim zdaniem będzie dużo boiskowych spięć i nieczystych zagrań. Lech już chyba gorzej niż w Gliwicach nie może zagrać i liczę, że dzisiaj postawi się Legionistom i od początku będzie starał się powalczyć o korzystny dla siebie wynik. Legioniści w miarę upływu czasu przy wyniku remisowym mogą być coraz agresywniejsi i kartki na ich koncie powinny się pojawić. Szkoda, że pauzuje Trałka po stronie Lecha bo on zawsze był gwarantem kartki w takim spotkaniu.