Spotkanie: FC Barcelona - Getafe
Typ: under 3,5 gola
Kurs: 2.05
Typ: ponad 4,5 kartki
Kurs: 1.79
Bukmacher:
Unibet
Getafe jest drużyną najwięcej faulującą w obecnych rozgrywkach ligowych. Trochę opisałem grę tej drużyny przy okazji typu z meczu Getafe – Leganes. Getafe gra bardzo zdecydowanie w obronie. Nie omieszkają zaatakować nogi przeciwnika jeśli mają ku temu okazję. Lubią poskrobać po piętach, lubią deprymować przeciwników, lubią ich prowokować. Dzięki takiej agresywnej grze, przeciwnicy są wyprowadzani w równowagi co powoduje że nie skupiają się tylko i wyłącznie na swojej grze ale i na rywalu i to nie do końca w dobrym znaczeniu. Pojawia się chęć rewanżu dlatego tak dużo spotkań z udziałem tego zespołu kończy się overem kartkowym. Dość niedawno oglądałem mecz Getafe z Atletico w którym starły się dwa podobne światy. Sędzia w pierwszej połowie kompletnie się pogubił a zawodnicy obu drużyn niemal się pobili. Końcówka pierwszej połowy to były ataki na nogi rywali a nie ataki na bramkę. Jest to jakiś sposób, nie pochwalam go ale widać że ten styl gry prowadzi ich do celu jakim jest utrzymanie się w
La Liga.
Myślę że spotkanie z Barcą będzie bardzo podobne (kto wie czy Pique lub Suarez nie wylecą z czerwienią – im najszybciej się głowa gotuje) i liczę że Barca będzie unikać kontaktu z rywalem. Strzelą jedną, dwie bramki i postarają się nie wchodzić w kontakt z rywalem żeby nie nabawić się kontuzji.
Trochę statystyk Getafe:
Zawodnicy Getafe popełnili dotychczas (po 22 kolejkach) aż 395 fauli i prowadza w tej klasyfikacji wyprzedzając drugi Alaves aż o przeszło 30 fauli.
Zawodnicy Getafe oczywiście w klasyfikacji żółtych kartek również są na pierwszym miejscu – 68 żółtych kartek.
Getafe w meczach z zespołami z czołówki
La Liga w tym sezonie:
Getafe – Sevilla 0-1
Getafe – FC Barcelona 1-2
Getafe – Real Madryt 1-2
Getafe – Valencia 1-0
Atletico – Getafe 2-0
Sevilla – Getafe 1-1
Mimo że Getafe znajduje się dopiero na 11 miejscu w tabeli to pod względem straconych bramek ma trzeci wynik:
Atletico straciło dotychczas 9 bramek.
FC Barcelona straciła dotychczas 11 bramek.
Getafe, Real Madryt, Leganes stracili dotychczas po 21 bramek.
Stawka najniższa z możliwych gdyż nigdy nie wiadomo jak na spotkanie wyjdzie Messi. Jeśli będzie mu się bardzo chciało to sam w pojedynkę strzeli ze 4 bramki. Mam jednak nadzieje że będzie ładował baterie na Ligę Mistrzów. Tutaj w lidze mają taka przewagę że nie musi wkładać 100% w mecz.