>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23. kolejka 1. Bundesligi (18-20.02.2011r.)

Status
Zamknięty.
akarin 0

akarin

Forum VIP
Freiburg - Wolfsburg
Typ: under 2,5
Kurs: 1,90
Myślę, że to najodpowiedniejszy typ na ten mecz. Freiburg nie należy do drużyn strzelających dużo bramek, widoczna jest spora zależność od Papisa Cisse. Wolfsburg też ma spore problemy w ofensywie, przez to strzelają bardzo mało bramek, brak jakiegokolwiek pomysłu na przeprowadzanie akcji i to mimo posiadania Diego, który i tak obecnie jest zdecydowanie pod formą. Oglądając spotkania tych drużyn nie sposób uniknąć wrażenia, że nie do końca wiedzą co robią. Choć bardziej tyczy się to Wolfsburga. Freiburg gra poukładaną grę w obronie w ataku, jak już mówiłem, sporo, a właściwie większość, zależy od Cisse czy Rosenthala. Wolfsburg musi punktować, więc wątpię szczerze czy się otworzy i znów straci bramkę po głupim błędzie obrony, raczej będą starali się grać zdyscyplinowanie, choć jakoś nie wierzę, żeby im to specjalnie wyszło. Dziś na środku Riether za zawieszonego Kjeara, więc też nie wiadomo jak sobie będzie radził, bo tam jeszcze nie grał w tym ani poprzednim sezonie.
To tak na krótko, bo zaraz już będą grali. Składy na kickerze są:
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/spieltag/1-bundesliga/2010-11/23/1013443/livematch_sc-freiburg-7_vfl-wolfsburg-24.html
edit: jeśli mi ktoś wytłumaczy co zrobił Wolfsburg dzisiaj to stawiam piwo. Oglądałem prawie całe spotkanie i szczerze mówiąc nie wiem jakim cudem Freiburg strzelił 2 bramki. Nie wiem jakim cudem w ogóle Wolfsburg przegrał to spotkanie, zaczyna to wykraczać poza moją wiedzę z BL.​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Leverkusen-Stuttgart
Tutaj wydaję mi się , że gospodarze powinni sobie spokojnie poradzić ze Stuttgartem będącym bez formy ale ja bym trochę w sumie uważał bo Stuttgart czasami potrafi zaskoczyć tym bardziej , że będą gryźć trawę przez swoją fatalną sytuację. Obie ekipy grały ostatnio w pucharach. Zdecydowanie lepiej wypadło Leverkusen , które wygrało wysoko na wyjeździe zaś Stuttgart przegrał z Benficą choć napsuli tamtejszym gospodarzom sporo krwi. Nie mniej jednak gra w pucharach nie jest żadnym odzwierciedleniem formy w lidze patrz na sytuacje Stuttgartu i Schalke. Patrząc obiektywnie Leverkusen w obecnej formie powinno pokonać Stuttgart , goście potencjał mają spory ale nie potrafią go wykorzystać i to jest problem Stuttgartu . W dodatku gra na wyjeździe co jest kolejną górką dla VFB. Leverkusen w tej części sezonu złapało chyba szczyt formy i raczej powinni jutro zgarnąć 3 pkt... Co do drugiego spotkania z Schalke gości lepiej nie ruszać. Niebiescy po pucharach zawsze grali dramat jak śledzisz ligę to wiesz o czym mówię. Borussia spokojnie będzie stać na ugranie punktu. Dobry typ to raczej takie coś patrząc na postawa gospodarzy , którzy potrafią zagrać dobrze pierwszą połowę... Gladbach 0 and +0.5 1.775 1st half
HT 2-1

grubas 397

grubas

Użytkownik
Leverkusen - Stuttgart

Leverkusen wg mnie powinno wygrać w dzisiejszym meczu. Grają dużo lepiej w lidze niż Stuttgart. Są na drugim miejscu i bardzo im zależy na utrzymaniu pozycji wicelidera. Ich głównym rywalem w tej walce jest Bayern, który wczoraj wygrał w Mainz 3:1 i zrównał się z nimi punktami. Leverkusen ostatnio prezentuje dobrą formę - w lidze w ostatnich 3 meczach wygrał z Hannoverem u siebie 2:0 i w ostatniej kolejce 3:0 na wyjeździe z Eintrachtem Frankfurt. Co prawda doznał też porażki, ale na trudnym terenie w Nurnberg 1:0. Poza tym w czwartek praktycznie zapewnił sobie awans do 1/8 finału Ligi Europejskiej, wygrywając w Charkowie z Metalistem 4:0. Leverkusen w tym sezonie u siebie 4 mecze wygrał, 4 zremisował i 3 przegrał.

Z kolei Stuttgart zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli Bundesligi, tracąc 4 punkty do bezpiecznej strefy. Piłkarzom Stuttgartu nie zostało w lidze nic innego niż walka o utrzymanie. W 3 ostatnich meczach najpierw przegrali u siebie z Freiburgiem 1:0, następnie wygrali w Moenchengladbach 3:2 i w ostatniej kolejce zostali upokorzeni na własnym boisku przez Nurnberg, kiedy to przegrali 4:1. Drużyna Stuttgartu także występuje w Lidze Europejskiej. W czwartek przegrała po dobrej grze 2:1 z Benficą w Lizbonie. Jednak awans jest w zasięgu podopiecznych Labbadii, ponieważ w europejskich pucharach prezentują formę zgoła odmienną niż w krajowych rozgrywkach. W tym sezonie Stuttgart na wyjazdach spisuje się słabo - 1 mecz wygrał, 3 zremisował i 6 przegrał. Pod tym względem gorszy jest tylko Koeln. Drużynie gości zwycięstwo w dzisiejszym meczu nie jest koniecznie potrzebne (choć z pewnością będą się starali wywieźć z Leverkusen choćby punkt), ponieważ będą grali jeszcze mecze m.in. z Kaiserslautern, Koln, Frankfurtem i St. Pauli. Ponadto za pasem mają spotkanie w LE z Benficą.

W rundzie jesiennej Bayer Leverkusen na wyjeździe pokonał Stuttgart 4:1.

Absencje:
Bayer L.: Fabian Giefer G, Michael Ballack, Tranquillo Barnetta, Benedikt Fernandez

Stuttgart: Pavel Pogrebnyak, Ciprian Marica, Timo Gebhart, Arthur Boka, Christian Gentner, Mamadou Bah, Alexander Stolz, Johan Audel

Przypuszczalne składy:

Bayer: Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling

Stuttgart: Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Kuzmanovic, Träsch - Hajnal, Elson - Harnik, Cacau

Moja propozycja:
Leverkusen wygra @1,57; 8/10.
✅✅✅

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Bayer-Stuttgart

Skonsultowałem typ z Qozim i tylko mnie przekonał , że nie ma co szukać niespodzianki w tym spotkaniu. Gospodarze jak wcześniej pisałem chyba załapali najlepszą formę w tym sezonie i idą jak burza ostatnio. Stuttgart bez takich postaci jak
Boka , Gebhart , Gentner, Marica , Pogrebnyak co jest sporym ubytkiem. Logiczne zwycięstwo Bayeru tutaj się kłania , a że obrona fatalna to i nawet handi gospodarze pokryją.
Bayer (AH -1) @ 1,96
FT 4-2

Otrzymane punkty reputacji: +5
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bayer 04 - VfB Stuttgart​

Nic innego mi nie pozostało jak zgodzić się z moimi przedmówcami. Stuttgart zagrał dobre spotkanie w Lizbonie trafił do siatki lecz chłopaki dali sobie strzelić dwie bramki, w sumie żaden piłkarz przy nich jakoś specjalnie nie zawinił, według mnie styl gry w pierwszym spotkaniu LE daje im perspektywę awansu, no ale podobnie jak w ubiegłym sezonie Hertha Berlin, Stuttgart ma dwa oblicza to z BL i to z europejskich pucharów, myślę że VfB nie spadnie do drugiej BL, bo uważam że jak wrócą kontuzjowania piłkarze złapią serie, ale teraz mecz z Aptekarzami; Leverkusen wydaje się być w bardzo dobrej formie, wygrali wysoko Metalistem, ale to nie był dla nich rywal wiec niem się co tym wynikiem sugerować, Bayern w tym sezonie zbudował dobrą, równą drużyna i w przeciwieństwie do Stuttgart nie zawodzi, ale czy dziś wygra, wszytko przemawia na ich korzyść: VfB bez formy, skład się posypał wiec myślę, że Stuttgart większych szans niema, sądzę że podopieczni Bruno Labbadii, dzisiaj skupią się na grze defensywnej bo remis to dla nich cenny punk, nie sadze, że Aptekarze będą wstanie nastrzelać wiele bramek broniącemu się Stuttgartowi i myślę, że i goście wielu bramek nie strzelą dlatego typ na under 2,5 wydaje się w miarę pewny.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:poniżej Kurs:2.25

K 23

kajzer

Użytkownik
Moenchengladbach – Schalke

Typ:2
Kurs:2.05

W meczu kończącym 23 kolejkę niemieckiej Bundesligi, zmierzą się Moenchengladbach i Schalke. Goście jak na razie spisują się dużo poniżej oczekiwań zarówno swoich kibiców jak i fachowców, którzy przed sezonem stawiali ich w gronie drużyn, które będą walczyć o mistrzostwo a tu taki zawód ale po beznadziejnej pierwszej części sezonu teraz spisują się nieco lepiej dzięki czemu awansowali na 10 pozycję i wciąż mają szanse na awans do strefy, która daje udział w europejskich pucharach, jak na razie tracą zaledwie 8 punktów do 5 miejsca ale mają jeden mecz mniej od rywali więc jak dzisiaj odniosą zwycięstwo to ich strata zmienisz się do zaledwie 5 punktów a do końca sezonu jeszcze wiele meczy, ale, żeby tak się stało to koniecznie musza wygrywać mecze z drużynami z dolnej części tabeli. Gospodarze natomiast spisują się fatalnie czego efektem jest ostatnia pozycja w ligowej tabeli i najprawdopodobniej pożegnają się z Bundesligą.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
No cóż, trzeba powiedzieć że Stuttgart przegrał dziś pechowo, nawet niezasłużenie. Trochę szkoda, ale często jest tak, że jak nie idzie, to nie idzie. Wielką stratą byłby ich spadek, dlatego trzeba mieć nadzieję, że nie skończą na 17 czy 18 miejscu. Liczę, że w drugim meczu jednak okaże się, że niekoniecznie biednemu wiatr w oczy. Gladbach ostatnio gra słabiej, trochę głupie ruchy kadrowe to odejście Bobbadilli, który sprawiał kłopoty, ale zapewniał świetne kontry oraz Bradleya, siedzącego na ławce, podczas gdy grał Neustadter. Zamiast tego Gladbach oferuje nam przeciętnych napastników - De Camargo i Hanke. Szkoda, że nie da się wrócić do Bobbadilli i Idrissou z przodu, na skrzydłach mając Arango czy Reusa. Wenezuelczyk ostatnio grzeje ławę, dziś jednak zagra. Z przodu Reus i Idrissou, dzięki pauzie De Camargo jest nieźle. Fatalne wyniki trzeba zrzucić na to, że na stoperze przez całą rundę nie mogły grać podpory zespołu - Brouwers i Dante. Przez ich kontuzje na środku obrony zmuszeni byli grać Daems i Anderson, którzy sobie nie radzili. Teraz skład został wzmocniony, na środku defensywy sprowadzony klasowy Stranzl i Dante. Jedyną wątpliwością to, czy Neustadter i Nordtveit w środku pomocy dadzą radę, są defensywnie usposobieni, ale całość mogą zrekompensować Arango, Idrissou i wracający Marco Reus. Schalke wygląda słabo fizycznie, są po ciężkim meczu w LM więc może grać im się niewygodnie i moim zdaniem Gladbach stać na dobry wynik.
Gladbach - Schalke
Gladbach +0,5 1,90 Pinnaclesports ✅

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
No cóż, trzeba powiedzieć że Stuttgart przegrał dziś pechowo, nawet niezasłużenie. Trochę szkoda, ale często jest tak, że jak nie idzie, to nie idzie. Wielką stratą byłby ich spadek, dlatego trzeba mieć nadzieję, że nie skończą na 17 czy 18 miejscu
Z tym , że przegrali nie zasłużenie się nie zgodzę. O wyniku zdecydowała po prostu jakość i umiejętności poszczególnych graczy. Nie mniej jednak było to ciekawe spotkanie z paroma bramkami co jest na pewno miłe dla oglądających. Stuttgart zagrał dobre spotkanie jak dalej będą prezentować taką formę jak dzisiaj to myślę , że spokojnie powinni się utrzymać ;). Gladbach jak mówiłem zawsze dobra pierwsza połowa zobaczymy co będzie na FT.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom