>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 12.04-15.04 2013

Status
Zamknięty.
bsk 184

bsk

Użytkownik
Moi dordzy koledzy, mam do Was jedno pytanie w związku z wczorajszym meczem Zagłębie Lubin - Korona Kielce. Chodzi mi o zakład,czy był w tym meczy samobój, czy też nie. Np. strona xscores.com mówi że TAK, natomiast livescore.com, 90minut.pl, ekstraklasa.tv mówi, że bramka jest przypisana Pavolovi Stano. Jak mówią oficjalne papiery i źródła?
Samobójcza.
http://ekstraklasa.org/mecz,1643-kghm_zaglebie_lubin_korona_kielce.html
Ale jeszcze werfyfikacji nie było, tak jak jest napisane na tej stronie.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów
0:3​
Sobotnie zmagania na ligowych boiskach rozpocznie pojedynek GKSu z Ruchem. Będzie to mecz w walce o utrzymanie w lidze, Chociaż Chorzowianie nie są jeszcze w bardzo dramatycznej sytuacji ponieważ mają siedem punktów przewagi nad strefą spadkową. O takim komforcie marzą w Bełchatowie gdzie dorobek tylko 13 punktów spędza kibicom i piłkarzom sen z powiek. Ostatniej kolejce zawodnicy GKS przerwali passę pięciu spotkań bez porażki, a nawet bez straty gola, ulegając na wyjeździe Koronie 1:0. Nie można jednak odmówić im woli walki. szkoda tylko, że dopiero będąc pod ścianą postanowili walczyć. Z drugiej strony sama solidna gra w defensywie nie pomoże im się utrzymać. W tej sytuacji trzeba zacząć wygrywać. Jutro nadarzy się ku temu dobra okazja ponieważ Niebiescy spisują się dość przeciętnie. Świadczyć może o tym porażki w fatalnym stylu z Podbeskidziem. W tym miejscu jeszcze moja taka osobista refleksja: w ubiegłym sezonie Ruch walczył o mistrzostwo, w obecnym o utrzymanie. Czy nasza liga jest faktycznie czystą loterią czy jesteśmy świadkami jak można szybko zniszczyć to co się z udało zbudować.
Ale wracając do jutrzejszego spotkania ... Ruch w tej rundzie na sześć rozegranych spotkań w 5 tracił bramki. To stwarza nadzieje dla gospodarzy, iż im również uda się pokonać bramkarza rywali. Jednak czy uda się kolejny raz zachować czyste konto? Moim zdaniem nie. Taktyka &quot;na 0 z tyłu&quot; nie powinna mieć miejsca w takim meczu. Kiedy, w tak trudnej sytuacji walczyć o 3 punkty jak nie w spotkaniu z inną drużyną z końca tabeli. Również podopieczni Zielińskiego powinni zagrać ofensywnie. 1 punkt wiele im nie pomoże. Dlatego oceniając podbramkową sytuację obu ekip zagram na over 2,5 bramki w spotkaniu, mimo ze ostatnie wyniki szczególnie GKSu nie przemawiają za tym.
Moja propozycja:
over 2,5 (około 2.55)✅

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Też myślę że jednak Legia dzisiaj powinna zdobyć 3 pkt w Krakowie, oczywiście sami muszą sobie w tym pomóc i zagrać na odpowiednim poziomie bo zasadniczo nic specjalnego nie pokazują tylko się pisze o ich super kadrze na tle miernoty większej z roku na rok tej naszej ekstraklasy, plus dla nich że Wisła jak widać potrafi gubić się na własnym stadionie z każdą ekipą, więc mają pole do popisu.
Dla Wisły jak już wspomniano priorytet to zakwalifikować się do pucharów po przez PP więc można także rzec, że w interesie Wisły jest to oddanie punktów ekipie ze stolicy, dołożyć im tą cegiełkę bo jeśli Legia zdobędzie majstra Wiśle wystarczy udział w finale aby grać w Lidze Europejskiej (jeśli tylko uda się Śląsk przejść, a Legia wyeliminuje Ruch) No właśnie Legia też musi coś jeszcze zrobić dla Wisły i przejść ten Ruch ;)
Zbyt daleko wyciągniętych wniosków też nie chce wysuwać Legia na wyjazdach wcale nie czaruje a jak pamiętam pare lat temu gdy się spięli na mecz w Krakowie wrócili z 4 czy 5-0, no ale tyle jest tych czynników po za meczowych gdzie obie ekipy mają interes że jakoś nie chce mi się wierzyć że nie będzie miało to wpływu.Ze stawką też nie szaleje bo nie chce sobie zębów połamać, a co by się nie stało na tym boisku mieć z tego satysfakcje.
Legia win

Otrzymane punkty reputacji: +2
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
GKS Bełchatów- Ruch Chorzów wynik do przerwy / X @ 2.05 Unibet⛔
Jak ktoś lubi oglądać 22 facetów kopiących się po czołach to dzisiaj ma okazję. Wystarczy tylko wlączyć o 13:30 tv i frajdę ma zagwarantowaną. Dzisiaj w Bełchatowie zobaczymy drużyny walczące o przetrwanie. Wszystko przemawia za tym ,że zobaczymy dzisiaj dość nudne spotkanie. Kurs ponad 2.0 na typ remis do przerwy w moim odczuciu jest dość atrakcyjny. W tym spotkaniu żadna z drużyn od pczątku nie będzie chciała się odkryć i do przerwy zobaczymy głównie grę w środku pola. Siła ofensywna obu zespołów jest słaba. Kto śledzi nasze rozgrywki ten wie jak wyglądają mecze w Bełchatowie. GKS gra dość defensywną piłkę, głównie skupia się na tym ,aby nie popełniać błędów w obronie. Ruch dzisiaj również nie będzie mógł się rzucić od początku do szalonych ataków i będzie głównie szukał swojej szansy w grze z kontry.

Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław DNB 2 @ 1.78 Unibet zwrot

O godzinie 15:45 zobaczymy spotkanie drużyn walczących teoretycznie o puchary. Napisałem teoretycznie, bo uważam że Polonia powoli się wypisuje z tej walki. &quot;Czarne Koszule&quot; bezsprzecznie są w kryzysie. Zimą odeszło z drużyny kilku kluczowych zawodników, niektórzy piłkarze od pół roku nie widzieli pensji. Drużyna w 4 ostatnich meczach, gdzie zaliczyła 4 porażki z ( Wisłą Kraków, Jagiellonią Białystok, Legią Warszawa i Widzewem Łódź)zalicza zjazd po równi pochyłej. Zawodnicy Polonii grają bardzo słabo, jakby brakowało im motywacji. W ich grze nie widać już tego &quot;błysku jaki posiadali choćby w poprzedniej rundzie. Od meczu z Lechem, gdy wygrali 1-0 w ich grze coś pękło. Brak kasy robi swoje.....tak myślę. Po drugiej stronie bieguna jest Śląsk , który dwa ostatnie mecze wygrał. Przed tygodniem wrocławianie pokonali na własnym boisku Górnika Zabrze 2-1 w meczu ligowym, a w środę wygrali z Wisłą Kraków 2-1 w pierwszym meczu półfinałowym PP. Dzisiaj opiekun Śląska będzie mógł skorzystać ze wszystkich swoich zawodników. Do składu Śląska powracają pauzujący wcześniej za kartki bramkarz Marian Kelemen i obrońca Marcin Kowalczyk. W mojej ocenie faworytem tego meczu jest Śląsk....dlaczego? Bo ma większy potencjał piłkarski, bo widać u piłkarzy tej drużyny większe zaangażowanie, bo środek boiska zdominują zawodnicy Śląska i narzucą swój styl gry, bo mają w mojej ocenie lepszych bocznych pomocników, którzy będą nękać zawodników Polonii w bocznych sektorach boiska. I na koniec.... mają bardziej niebezpieczne stałe fragmenty gry. To wszystko sprawi ,że wywiozą z Warszawy 3 punkty. Tak po prostu:smile:

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
GKS Bełchatów - Ruch over 2 1,84 4/10 pinnacle ✅
Gospodarze dopiero w meczu z Koroną stracili pierwszego gola w tej rundzie,
sami strzelili tylko jednego ze Śląskiem, wcześniej remisowali czterokrotnie 0-0.
Co skłania do overu ? Gra Ruchu zarówno w ataku jak i w obronie,
zagrałbym w stronę gości, gdyby nie mecz pucharowy z Legią na tygodniu,
ten występ może dać się we znaki dzisiaj, co poskutkować może większą ilością okazji dla gospodarzy.
Ruch na wiosnę tylko w meczu z Lechem nie strzelił bramki,
w każdym meczu padłby co najmniej dwie bramki, w ostatnich pięciu bezpośrednich spotkaniach
obie ekipy strzelały bramki, więc dziś nudno nie powinno być
Wisła - Legia -0,25 1,94 6/10 ibc ✅
Wisła nie oszczędzała swoich graczy w przeciwieństwie do gości w meczu PP.
Gospodarze u siebie nie są żadną potęgą, przegrali tutaj cztery razy,
Legia poza domem z bilansem 6-2-2.
Oglądałem wszystkie spotkania i dla mnie Legia zdominuje Wisłę,
i będzie to spotkanie podobne to tego sprzed roku,
gdy Legia zarówno w 10 i 9 grała lepiej od Wisły.
Pareiko popełnia często błędy, obrona Wisły jeszcze częściej,
w pomocy poza Sobolem oraz Małeckim brakuje graczy na poziomie,
w ataku Wisła nie ma kim straszyć.

Otrzymane punkty reputacji: +18
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Jak mam byc szczery to zaczynam sie zastanawiac, czy rzeczywiscie Legia wygra dzisiejsze spotkanie. Wszyscy graja na Legie, a w naszej lidze jedno jest pewne, jak wszyscy mysla, ze cos sie stanie to bedzie dokladnie na odwrot. Wszyscy dzisiaj graja grubo na zespol z Lazienkowskiej bo kursy sa o dziwo dosyc wysokie 2,2 a z handi 4,5! przy takiej postawie Wisly, przy takiej formie Wisly, przy fakcie, ze kazde dziecko wie, ze Wisla koncentruje sie na PP w nastepnym tygodniu...hmmm cos mi to smierdzi, i czuje, ze akurat w tym meczu Wisla sie &quot;przebudzi&quot; i wygra, a czy to bedzie uczciwe przebudzenie czy tez nie to zobaczymy. Sam obstawilem, ze Legia wygra i, ze strzeli gola juz w srodku tygonia ale mysle, ze moge sie srodze zawiesc.
Polonia Warszawa vs Slask Wroclaw
Wydaje mi sie, ze troche niedoceniam zespol Slaska w ostatnich tygodniach...choc moze mam do tego powody, tak czy inaczej w meczu w PP z Wisla zagrali bardzo dobre spotkanie...czy aby napewno? No wlasnie, kazdy kto ogladal ten mecz widzial dwie totalnie inne polowy. W pierwszej Slask zdominowal Wisle totalnie i strzelil 2 bramki a spokojnie mogl strzelic wiecej. Wisla nie istniala, byli tlem dla natchnionych pilkarzy z Wroclawia. W drugiej...no wlasnie, Slask zniknal z boiska a grac zaczela Wisla (nie grac, bo grala dokladnie taka sama padake jak w pierwszej polowie, ale na tle nieistniejacych zawodnikow Slaska wygladalo jak Wisla za starych dobrych czasow), ktora juz po kilku minutach strzelila gola na 2:1 (po koszmarnym bledzie obroncy) ktory jest bardzo wazny w kontekscie rewanzu. Moze jestem przeczulony ale ktos moze wytlumaczy mi, dlaczego pilkarze Slaska, tak natchnieni, agresywnie i ambitnie grajacy w pierwszej polowie, gdzie nie schodzili z polowy Wisly nie grali w drugiej polowie tego co grali w pierwszej lecz wrocili do poziomu pilki podworkowej? Zostawie to bez komentarza...
Wracajac do ligi, Slask jedzie do Warszawy grac mecz z Polonia. Polonia w klopotach jest nie od dzis, wiec zawodnicy pewnie przywykli do tego, ze co chwila mowi sie o braku pieniedzy, zamykaniu stadionu, wywalaniu polowy skladu itd. Motywacji im to nie dodaje, ale nie sadze by tak mocno zaburzalo umysly by nie mogli skoncentrowac sie na meczu z kolejnym rywalem, ktorym badz co badz jest aktualny mistrz grajdolu zwanego Polska. Polonia jest po serii 4 przegranych spotkan z Wisla, Legia, Widzewem i Jagielonia. W 3 z 4 spotkan strzelili gola (w meczu z Widzewem strzelili 2) i tylko w meczu z Jaga nie udalo im sie pokonac bramkarza gospodarzy choc trzeba zaznaczyc , ze mieli przewage na boisku. Trzeba tez powiedziec, ze w wiekszosci tych spotkan, zespol Poloni byl ustawiony bardzo defensywnie z piecioma badz szescioma zawodnikami defensywnymi. Przypuszczam, ze dzisiaj nie bedzie inaczej. Polonia bedzie chciala zagrac na zero z tyl oraz wyprowadzic jakies kontry lecz mysle, ze jeden punkt bedzie ich bardzo satysfakcjonowal, z tego powodu, ze przerwie ta stagnacje i serie samych porazek. Jeden punkt jest lepszy niz nic a ryzyko jest duze, bo tutaj tez idzie gra o pieniadze ktore zespoly dostaja po zakonczeniu sezonu w zaleznosci od swojej pozycji w tabeli. Polonie juz w tej kolejce moga dopasc Lechia badz Jagielonia a w nastepnych kolejkach kolejne druzyny beda sie zblizac do zespolu Stokowca wiec kazdy punkt moze byc na wage zlota. Z drugiej strony bedzie stal Slask, zespol ktory gra na dwa fronty, i w Lidze walczac o podium oraz niechciana LE (mysle, ze niechciana bo LE, a przynajmniej jej poczatkowa faza eliminacyjna na ktorej zapewne i tak sie skonczy potencjalna przygoda Slaska z pucharami w Europie, to dla bedacego w finansowym kryzysie Slaska bedzie tylko jeden wielki problem. Kosztowne wyjazdy moga nadszarpnac jeszcze bardziej niewielki budzet klubu a miasto ratowac Slaska nie bedzie w nieskonczonosc. Kibice i sztab tez prawdopodobnie beda oczekiwac wzmocnien przed &quot;batalia o Europe&quot; a tu nie bedzie z czego zaplacic, badz przedluzzac kontraktow) oraz PP w ktorym moim zdaniem, Slask odpadnie w Krakowie po meczu ktory zakonczy sie wynikiem 1:0 dla Wisly. Tak czy inaczej Slask tez nie zabardzo pcha sie do czolowki i mysle, ze miejsca 4-6 w lidze beda go calkowicie satysfakcjonowac. Slask na wyjazdach nigdy nie gral dobrze. Na ostatnie 4 spotkania wygral 1 z Flota a w lidze nie wygral w tej rundzie ani jednego dwa razy remisujac i raz przegrywajac z GKSem Belchatow. Rowniez, trzeba zauwazyc, ze Slask lubi tracic bramki w ostatnich minutach meczu badz sam je zdobywa w ostatnich minutach, i sa to bramki na remis(?!?!) Tak bylo z Ruchem, tak bylo z Korona, tak bylo z Podbeskidziem. Z Gornikiem strzelili zwycieska bramke w 88 minucie.
Moje typy:
Polonia vs Slask / over 1,5 gospodarzy @ 2,7 (Betsafe)
Polonia vs Slask / HT/FT 1/X @ 15,0 (Betsafe) - &gt; bylo 2/X ale ogolnie ten sam sens, do przerwy wygrana jednej druzyny na koniec remis...kogos to dziwi, skoro obu druzynom pasowal remis...
Polonia vs Slask / Przybecki strzeli @ 5 (Betsafe)

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Do nieobecnych w meczu z Legią Cwetana Genkowa (kartki) oraz Kew Jaliensa i Michała Czekaja (kontuzje) dołączyli dwaj inni zawodnicy. W kadrze meczowej z powodu urazów nie znaleźli się Ivica Iliev i Marko Jovanović.

Otrzymane punkty reputacji: +7
jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
GKS BEŁCHATÓW - RUCH CHORZÓW - OBIE STRZELĄ - NIE - 1,80
Expekt

Typ opieram na tym iż obie drużyny mało strzelają i mało tracą bramek, a gks to już w ogóle masa underów, oba zespoły mogą grać z kontry, ciężko przewidzieć wynik ale najprawdopodobniej będzie under i strzelać będą tylko jedni ????

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Brat ma jakieś bonusy w totomixie, to dziś skorzystałem. Legia w PP dała odpocząć swoim podstawowym zawodnikom, więc dziś na pełnej wjeżdżają do Krakowa. Wisła natomiast stawia na Puchar Polski i to chyba nikogo nie dziwi. Wątpię, by dziadki z Wisły wytrzymały dziś całe spotkanie. Zespół z Krakowa nie ma czego szukać w ekstraklasie, więc dzisiejszy mecz im zwisa i powiewa. Gadanie, że to wielki szlagier naszej ligi, to jedynie Małecki może się tym przejąć, a nie reszta kopaczy z Wisły. W Legii walka o skład i to pozytywna. Ljuboja niby zdenerwowany, że go zdjął Janek, ale każdy piłkarz po zmianie w przerwie byłby zły, a i dobrze, że Urban się nie bał się go zdjąć. Dziś pewnie Daniel na tzw. wkurzeniu, więc lekko też pogram jego bramkę, jeśli wyjdzie w pierwszym. Legia musi ten mecz wygrać, bo Kolejorz depcze po piętach, a ma mecz na wyjeździe, gdzie ma kapitalną serię. Legia na pewno nie przegra, dlatego gram DNB, a w totolotku przyjemny kurs.
Legia DNB @1.70 totomix ✅

K 358

koeman66

Użytkownik
Do nieobecnych w meczu z Legią Cwetana Genkowa (kartki) oraz Kew Jaliensa i Michała Czekaja (kontuzje) dołączyli dwaj inni zawodnicy. W kadrze meczowej z powodu urazów nie znaleźli się Ivica Iliev i Marko Jovanović.
Czyli straty istotne, szczegolnie Jovanovic... Wisla kombinuje bo ma rewanz w pucharze ze Slaskiem to i daje odpoczac niektorym graczom... A Legia rzeczywiscie, musi wygrywac bo Lech depcze po pietach... Dla mnie tez dwojka z opcja remis nie ma zakladu
Wisla - Legia 2 remis nie ma zakladu 1.44 Pinnnacle ✅

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Górnik Zabrze - Podbeskidzie Bielsko - Biała
0:1​
Ciekawie zapowiada się pojedynek Górnika Zabrze z Podbeskidziem. Gospodarze zajmują czwarte miejsce w lidze z dorobkiem 34 punktów i tracą dwa do trzeciego Śląska, ale mają jeden mecz mniej rozegrany. Dlatego sporo szansa na zajęcie po tej kolejce 3 miejsca. Goście z kolei zajmują przedostatnie miejsce i rozpaczliwie bronią się przed spadkiem. Na chwilę obecną tracą osiem punktów do 14 Pogoni. Dla nich jest to szansa do zmniejszenia straty do sześciu punktów. W rundzie wiosennej obie drużyny spisują się przeciętnie. Szczególnie więc wciąż dziwi tak wysoka pozycja Górnika. W ostatniej kolejce zabrzanie ulegli na wyjeździe Śląskowi 2:1 natomiast zawodnicy z Bielska-Białej wygrali z Ruchem 3:1. Jednak nie wydaje mi się, żeby jutro mogli cieszyć się z drugiego pod rząd zwycięstwa na wyjeździe. Wprawdzie Górnik w rundzie wiosennej wygrał tylko dwa razy (Piast, Widzew) a pozostałe przegrał lecz tutaj zwróciłbym uwagę na rywali z jakimi przyszło im się mierzyć (np. Legia, Lech). Oczywiście, teraz gra Zabrzan nie przypomina tego co prezentowali na jesieni, ale uważam, że mimo wszystko wciąż są piłkarsko lepsi niż ich jutrzejszy rywal. Dla obu zespołów jest to ważne spotkanie więc nie może być tutaj żadnych spekulacji iż komuś będzie się chciało &quot;mniej&quot;, a po ocenie postawy obu ekip skłaniam się na typ na zwycięstwo Górnika. Jednak najpewniejszą opcją będzie zagrania z wykluczeniem remisu.
Moja propozycja:
Górnik / Górnik dnb (około 1.75 / 1.30 )⛔

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Górnik - Podbeskidzie 1,82 4/10 pinnacle ⛔
Bardziej pewny byłem Górnika grającego z Podbeskidzie na wyjeździe niż dziś u siebie.
Wszystko, dlatego że goście w ostatnim czasie prezentują się dobrze,
mają ponadto szanse na dogonienie Pogoni i utrzymanie w Ekstraklasie.
Górnik zagrał dobrze ze Śląskiem, z Widzewem u siebie w końcu skutecznie,
trzy punkty w tej rundzie nie odzwierciedlają tego jak gra Górnik w tej rundzie.
Z drużyną gości wygrał ostatnie trzy spotkania i dziś liczę na wygraną, która da awans na 3 miejsce w tabeli.

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Piast Gliwice - Lech Poznań

Dla mnie jeden z ciekawszych meczów tej kolejki TME, jeśli nie najciekawszy. Spotykają się ze sobą drużyna gospodarzy, którzy są niewątpliwe największą niespodzianką obecnego sezonu (na tą chwilę 6. miejsce w tabeli z dorobkiem 33 punktów z szansami na...europejskie puchary) oraz goście z Poznania aspirujący w cel, którym jest dogonienie Legii Warszawa i wciąż realne zdobycie Mistrzostwa Polski.
Piast Gliwice ostatni raz u siebie przegrała bardzo dawno bo 3 listopada w meczu z Ruchem Chorzów (1:3). Od tamtej chwili żaden z gości nie wyrwał Piastowi 3 punktów na ich własnym terenie przy Okrzei. W ostatnim meczu ekipa Brosza wygrała na wyjeździe z Wisłą Kraków i w bojowych nastrojach powinni wyjść do meczu u siebie z Poznaniakami.
Z drugiej strony mamy Lecha, który świetnie spisuje się na wyjazdach. Ugrał na nich aż 30 punktów! We wszystkich meczach wyjazdowych w tym roku Lech schodził z tarczą. Były to jednak drużyny, które albo borykały się z problemami na początku rundy (Ruch Chorzów), bądź nie prezentują już tak dobrej formy jak na jesieni (Górnik Zabrze oraz Pogoń Szczecin). I myślę, że dzisiaj passa wygranych może się zakończyć. Stawiam na wygraną Piasta z podpórką.
Piast 1X - 1,57 Tobet
Uważam również że podobnie jak w poprzednich meczach domowych Piast postawi na walkę oraz rozważną grę w defensywie i nie będzie to mecz z dużą ilością bramek.
Piast - Lech (poniżej/powyżej 2,5) - Poniżej 2,5 - 1,63 Tobet

W moim odczuciu Piast będzie chciał jak najszybciej zdobyć bramkę, by potem kontrolować przebieg spotkania, licząc na kolejne szanse bramkowe z kontr. W każdym meczu w tym roku u siebie Piast zdobywał bramkę. Z kolei Lech w momencie gdy tracił pierwszy bramkę, kończył spotkanie jako przegrany z zerowym dorobkiem z przodu. I w tym fakcie Piast będzie upatrywał dla siebie szansy na 3 punkty. Dlatego też obstawiam bramkę dla Piasta w tym meczu.
Piast (powyżej/poniżej 0,5) - Powyżej - 1,42 Tobet

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Piast - Lech over 2 1,83 4/10 ibc ✅
Piast u siebie w każdym meczu zdobywał bramkę.
Lech na wyjazdach gra świetnie z kontry, ale lepiej zagrać tu over, dlatego
że Piast w przypadku straty gola będzie grał tak samo jak w Poznaniu,
gdzie przegrał aż 0-4 w wyniku otwartej gry.
Dziś może być podobnie, ale bramki tutaj na pewno zobaczymy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Piast Gliwice - Lech Poznań
Typ: X ⛔(0:3)
Kurs: 3,32
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

A ja przeciwnie niż wszyscy nie uważam, żeby Lech miał dzisiaj wywieźć 3 pkt z Gliwic. Po pierwsze Lech już w tej rundzie pokazał swoją niemoc tak i strzelecką jak i piłkarską w meczach z niezbyt wymagającymi (oczywiście jeśli chodzi o personalia) drużynami takimi jak GKS Bełchatów (0:0) czy Polonia Warszawa (przegrana 0:1). Lech niby walczy jeszcze o mistrza ale z drugiej strony Piast , który też ma szansę na europejskie puchary. W dodatku piłkarze z Gliwic ostatnio są w bardzo dobrej formie bo na ostatnie 5 meczy wygrali 3 i odnotowali 2 remisy czyli zdobyli 11 pkt. Lech w tym samym czasie 3 mecze wygrał, 1 zremisował i odniósł 1 porażkę czyli tych pkt zdobył 10 - mniej od Piasta (więc jakim value jest granie w stronę Lecha? jak dla mnie żadnym). W dodatku Piłkarze Piasta na swoim stadionie w tej rundzie jeszcze nie przegrali. Lech zaś na wyjeździe w tym sezonie jeszcze nie zanotował remisu ! W myśl zasady, że każda drużyna kiedyś remisuje myślę że będzie to właśnie dziś. W Dodatku obie drużyny to najmniej remisujące drużyny w lidze (obie po 3 razy) więc dziś coś czuje że mogą zanotować po 4-ym remisie. I jeszcze taka informacja potwierdzająca, że Lech nie będzie miał dziś łatwo - Piast 21 meczy z rzędu u siebie zawsze strzelał chociaż 1 gola !!! Ostatni raz kiedy piłkarze z Gliwic nie strzelili przed własną publicznością był 27.04.12 !!!
Jeśli chodzi o składy to trenerowi Mariuszowi Rumakowi nie brakuje problemów. Z Piastem na pewno nie zagrają kontuzjowani Manuel Arboleda i Patryk Wolski. Tomasz Kędziora również dopiero w tym tygodniu rozpoczął normalne treningi, a poza tym problemy zdrowotne ma także Kasper Hamalainen. Fin nie zagrał w ostatnim meczu z Lechią i nie wiadomo czy zdąży się wykurować na starcie w Gliwicach. Marcin Brosz z kolei nie będzie mógł skorzystać z zawieszonego za kartki Mateusza Matrasa oraz kontuzjowanych Alvaro Jurado, Adriana Sikory, Jakuba Świerczoka oraz Wojciecha Kędziory.
Podsumowując wszystko wskazuje mi na remis i tak stawiam a jak będzie zobaczymy. Powodzenia !

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Piast -Lech BTS @ 1.86 Unibet
Zacznę od tego,że w tym, spotkaniu wbrew pozorom nie ma zdecydowanego faworyta. Piast Gliwice to nie są &quot;ogórki&quot; , które można golić jak się chce. Zespół ten spisuje się nadspodziewanie dobrze i już nie jednej klasowej drużynie splótł figla. Obecnie Piast zajmuje szóste miejsce w tabeli i na swoim koncie ma 33 punkty. Z kolei Lech jest drugi i uzbierał 42 &quot;oczka&quot;. Zwycięstwo gospodarzom da awans aż na trzecie miejsce w tabeli, a gościom przedłuży marzenia o zdobyciu tytułu mistrza Polski. Jednych jak i drugich stać jest na strzelenie bramki. Wydaje się ,ze dzisiaj zobaczymy otwarte spotkanie, które obie drużyny będą chciały wygrać. O potencjale Lecha nie będę pisał, bo każdy kto ogląda Ekstraklasa wie jaką siłę rażenia posiada ten zespół grając na wyjeździe. Piast z kolei jest taką drużyną która grając u siebie w domu zawsze atakuje i raczej nie kalkuluje. Typ Obie drużyny strzelą bramkę wydaje się optymalny... śmierdzi mi tutaj remisem 1-1. Jak będzie zobaczymy. Pozdrawiam.

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Piast Gliwice - Lech Poznań
typ : over 1,5 gola
kurs 1.40
bet365
Patrząc na ekipę z Gliwic widać, że w każdym meczu w tym sezonie rozgrywanym u siebie zdobywali bramkę. Z drugiej strony ekipa, która w ostatnich 6 meczach wyjazdowych strzelała zawsze minimum jedną bramkę. To zdecydowanie wskazuje, ze dzisiaj bramki zobaczymy i niewykluczone, że dużo więcej niż tylko dwie.
Myśle, że remis bardzo możliwy, ale w ciemno biorę 1,40 za over 1,5 gola.

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
Z drugiej strony mamy Lecha, który świetnie spisuje się na wyjazdach. Ugrał na nich aż 30 punktów! We wszystkich meczach wyjazdowych w tym roku Lech schodził z tarczą. Były to jednak drużyny, które albo borykały się z problemami na początku rundy (Ruch Chorzów), bądź nie prezentują już tak dobrej formy jak na jesieni (Górnik Zabrze oraz Pogoń Szczecin). I myślę, że dzisiaj passa wygranych może się zakończyć. Stawiam na wygraną Piasta z podpórką.
Skoro tak piszesz kolego, to powinieneś wziąć jeszcze pod uwagę grę dzisiejszych gospodarzy, którzy:
- u siebie nie grali jeszcze z: Legią, Lechem, Śląskiem i Górnikiem (czyli z obecną pierwszą czwórką), zremisowali z 6 w tabeli Polonią ale to było jeszcze w rundzie jesiennej.
A teraz spójrzmy na Lecha:
Nie grał na wyjazdach ze Śląskiem, Legią, Polonią oraz Piastem (z którym zmierzy się dzisiaj) spośród ekip z pierwszej piątki.
Piszesz że cienka jest ofensywa - a czy widziałeś ostatni mecz Lecha u siebie ?
Przytaczasz argument, że Piast pokonał Wisłę, no ale powstaje pytanie - jak gra Wisła w tym sezonie ? Czy miejsce 10. w tabeli daje jej miano drużyny, której nie da się pokonać ?
Lech może i gra chimerycznie, ale dom a wyjazd to jak dwie zupełnie inne drużyny.
Ale skoro Piast wygrał z Wisłą i to ma wskazywać na dzisiejsze nastawienia to może i napisać należy od razu, że Lech wygrał z Lechią, przełamał się domu zdobywając 4 gole i teraz też może być jeszcze większy POWER, tym bardziej że Legia ucieka ...

Piszesz że Piast strzela w domu - ok, przyznam ci rację, ma 12 goli w domu zdobytych, ale dlaczego nie napisz że Lech w 11 wyjazdowych spotkaniach stracił aż 5 bramek a sam zdobył 17 ?

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Piast - Lech
Ciekawy mecz na koniec kolejki. Lech świetny na wyjazdach, dodatkowo w Gliwicach w ekstraklasie zawsze wygrywał (2:1, 3:1) i także w pucharze dorzucił 4:0. Wiosną Kolejorz grał z cieniasami na wyjazdach. Najpierw gładkie 4:0 z Ruchem, później 1:0 z Górnikiem, który zostawił formę w 2012 roku i ostatnie bez wysiłkowe 2:0 z beznadziejną Pogonią. Każda seria się kiedyś kończy i sądzę, że tak się stanie w Gliwicach. Obie drużyny mają o co grać. Piast wygra i jest trzeci, Lech musi gonić Legię jak chce zdobyć tytuł.
Moje propozycje Sportingbet wszystkie:
Piast - Lech | typ: 1 @ 3,60
Piast - Lech | typ: 1x @ 1,66
Drużyna 1. (Piast) + 0,5 gola do przerwy @ 2,70

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Piszesz że cienka jest ofensywa
Proszę o przytoczenie zdania w którym stwierdzam, że Lechici mają cienką ofensywę?
Lech jest w bardzo dobrej formie oraz ma imponującą passę zwycięstw na wyjeździe. Sądzę jednak, że trener Rumak oraz jego zawodnicy doskonale sobie zdają sprawę, iż jadą na bardzo trudny teren do Gliwic na którym z rozpędu i bez wysiłku trzech oczek nie zdobędą. Po drugiej stronie mamy Piasta, który także powinien być świadom kto ich dzisiaj odwiedza - a odwiedza pretendent do Mistrzostwa oraz drużyna notująca świetną passę zwycięstw na wyjeździe. I jestem święcie przekonany, iż Piast z racji tego iż Lech jest w wyjazdowym &#39;gazie&#39; nie położy się bez walki, która dała im masę punktów i zaskakująco wysoką lokatę w lidze.
Powracając do Lecha to uważam, że każda passa kiedyś się kończy i w mojej własnej opinii stwierdzam, że nastąpi to w dniu dzisiejszym. Jak rozumiem stawiasz szansę Piasta na zdobycie punktów obiektywnie, będąc kibicem/sympatykiem poznańskiej ekipy?
tym bardziej że Legia ucieka ...
Ten fakt może zadziałać także w drugą stronę. Sprawi, że Lech będzie grał dzisiaj pod większą presją, zmuszony do zdobycia kompletu punktów co może być w ostatecznym rozrachunku zgubne w skutkach.
Ale skoro Piast wygrał z Wisłą i to ma wskazywać na dzisiejsze nastawienia to może i napisać należy od razu, że Lech wygrał z Lechią, przełamał się domu zdobywając 4 gole i teraz też może być jeszcze większy POWER
Wisła grała na własnym terenie, na który to drużyny z Ekstraklasy przyjeżdżają z bardzo bojowym nastawieniem urwania chociażby punktu, co większości udaje się w tym sezonu bez większego problemu. Wygrana z Pogonią Szczecin przed meczem z Piastem dawała nadzieje na początek odrodzenia się Wiślaków i stawiała ekipę Brosza pod znakiem zapytania- czego się spodziewać na Reymonta. Odrodzenie te jak zostało zweryfikowane zarówno przez Piasta, jak i potem przez Śląsk oraz przy pomocy sędziów przez Legię.
Równie dobrze mógłbym Cię zapytać czy śledziłeś grę Lechii na wyjazdach w tym roku i czy naprawdę wiele jest warte przełamanie się Lechitów na własnym podwórku? Tą kwestię zostawiam bez polemiki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom