Genoa - Monza
Monza wygra @3,65 Fortuna
Może naiwnie, ale ponownie próbuję w kierunku Monzy, bo według mnie naprawdę jest to dla nich pechowy sezon i nie zasługują na tak małą liczbę punktów, jaką obecnie posiadają. Liczę, że los się w końcu dla nich odwróci i to już dziś. Nadzieje kibiców Monzy odżyły po ostatniej wygranej ich ulubieńców nad Fiorentiną.
Dla nas ważnym aspektem w tym meczu będzie możliwy debiut Kacpra Urbańskiego, który ostatnim sezonem i występami w kadrze zaostrzył nam apetyty, jednak po odejściu Motty nie znalazł uznania w oczach nowego trenera, więc transfer do outsidera
Serie A wydaje się dobrą decyzją, na pewno lepszą niż przesiedzenie na ławce do końca sezonu w Bologni. Według mnie jest to również in plus dla ekipy z Lombardii, bo Kacper to jednak bardzo kreatywny zawodnik z występami w
Champions League i reprezentacji Polski, a w kadrze trenera Bochettiego nie ma wielu takich graczy.
Genoa notuje solidny sezon, plasują się obecnie na 12 miejscu, mają jednak zaledwie 4 punkty przewagi nad strefą spadkową, więc ciśnienie na komplet punktów będzie dziś u gospodarzy duże. Zespół ten jednak jest bardzo minimalistyczny na swoim stadionie, gdzie wygrał dopiero 1 mecz z 11 rozegranych, co obok Empoli i właśnie Monzy jest najgorszym wynikiem w lidze. Goście co ciekawe lepiej punktują na wyjazdach niż u siebie, choć różnica ta nie jest duża. Mam nadzieję, że transfer naszego reprezentanta będzie dobrym bodźcem dla przyjezdnych i dołoży on dziś swoją cegiełkę do końcowego zwycięstwa przyjezdnych.