Dyscyplina: Piłka Nożna, Premier League
Godzina: 15:15
Spotkanie: Everton - Bornemouth
Typ: over 3.5 goli (2:0)
Kurs: 2.65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Jak wiemy w
Premier League dziś dwa spotkania. Wybieram pierwsze w kolejności jako główny bet czyli Everton - Bournemouth i wstawiam tutaj. Dlaczego tak?
Everton.
W ostatnich 6 domowych spotkaniach Everton zdobył 8 goli co daje nam 1.3 gola na mecz (niezbyt imponująco), w sumie dało im to 2 zwycięstwa (jedno w pucharze), 2 remisy i 2 porażki. Sami stracili 11 goli , gdzie sam Tottenham strzelił 6 goli. Jeżeli chodzi o cały sezon to duet Richarlison - Sigurdsson ma na swoim koncie w sumie 17 goli z 31 zdobytych przez Everton (na 21 meczy), a dziś wspomniany duet gra od początku meczu także wielki plus jeżeli chodzi o typ pod kątem overowym.
Bornemouth.
W ostatnich 6 wyjazdowych meczach Bornemouth straciło w sumie 17 goli, co oznacza średnią 2.83 straconego gola na mecz (sporo), przy czym nie zdobyli nawet punktu... Trzeba jednak zauważyć, że grali z: Manchester Utd (4:1), Totenham (5:0), Chelsea (1:0), Wolves (2:0), Manchester City (3:1), Newcastle (2:1), czyli w sumie aż 4 mecze z drużynami z top 6. Sami strzelili tylko 3 gole. W drużynie "szpital", do samego końca czekałem na potwierdzenie wyjściowych jedenastek. Ale żeby nie było tak łatwo z tym Evertonem... Dziś według mnie "The Cherries" strzelą minimum gola (Both team to score po @1.65 do ako polecam), a nawet śmiem twierdzić, że przy odrobinie szczęścia i dwa... @3.00 (warte próby). W całym sezonie Bournemouth ma 31 goli strzelonych przy 40 straconych (na 21 meczy). Najlepszy strzelec "Wisienek" C. Wilson ma na koncie 9 goli dzis z powodu kontuzji nie zagra, ale w wyjściowej jedenasce jest King oraz Fraser - nie było pewne wcześniej, zatem ofensywa jest pytanie jak skuteczna, a w obronie... Wraca obronca Smith! Nie gram czystych winów zatem niech się dzieje co chce - byleby over się zgadzał.
H2H
8 meczy:
2xwin Bournemouth (u siebie)
4xwin Everton (3x u siebie 1x wyjazd)
2x remis (w Bournemouth)
W sumie:
13 goli Bornemouth
18 goli Everton
Kończąc.
Liczę na otwarty mecz i gole z obu stron, bo to że ich stać nie mam wątpliwości. Both team to score @1.65 jak najbardziej do ako według mnie można brać, ja idę dalej i myślę że zobaczymy minimum over 3.5 goli @2.65, gdyż to właśnie mecz "tego" typu (dla mnie). Everton będzie chciał przerwać średnią ostatnio passę, postrzelać jak nadaży się okazja a Bournemouth? Zrobi wszystko by gospodarzom przeszkodzić, by zdobyć chociaż punkt w kolejnym trudnym spotkaniu tym razem już z drużyną z sąsiedztwa w tabeli (odpowiednio 11 i 12 miejsce). Over 3.5 gram i polecam, gdyż uważam że naprawdę warto a Bournemouth potrafi zagrać "skutecznie" z przodu. Warte ryzyka jest również over 1.5 goli "The Cherries" po @3.00, ale to pobocznie.
GL.
King, Fraser oraz Smith grają w wyjściowej jedenasce (tak dla wyjaśnienia).
edit
:sarcastic: