>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22 kolejka I Ligi 23.03.2012 - 25.03.2012

Status
Zamknięty.
kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Powiem szczerze, że czekałem, aż Ramzes założy temat. W tej kolejce moim zdaniem warto zagrać na jedną z drużyn, która gra u siebie. Tą drużyną jest Olimpia Grudziądz, która gra z moim zdaniem słabiutkimi nafciarzami, którzy w ogóle mnie nie przekonywują tym co widziałem. Olimpia bardzo dobrze wyglądała w okresie przygotowawczym, w którym do drużyny dołączył m.in.Adam Cieśliński, który moim zdaniem jest bardzo dużym wzmocnieniem linii ataku. Do tego można dodać ostatnią kolejkę i wyrównany mecz z Zawiszą, który został przegrany w ostatnich minutach.
Powiem szczerze, że nie widzę innej opcji jak zwycięstwo gospodarzy i to gram !
Olimpia Grudziądz Vs Wisła Płock
Typ:
Olimpia Grudziądz @ 2.15
lub
Olimpia Grudziądz DNB @ 1.533
sportingbet

K 10

kamil11a

Użytkownik
Lider Pogoń Szczecin udaje się na wyjazd do Nowego Sącza aby tam zagrać z tamtejszą Sandecją. Pogoń wygrała swój pierwszy mecz w rundzie wiosennej z Piastem u siebie 2;1 , a Sandecja przegrała z Polonią Bytom na wyjeździe w takim samym stosunku bramek.
Pogoń myślac o awansie , musi wygrywać takie mecze , Sandecja jest na 11 miejscu w tabeli , a Pogoń lideruje , co pokazuje siłę drużyny. Myślę że powinni sobie poradzić , prognozuję skromny wynik 0:1 , ewentualnie 0:2. Nie wyobrażam sobie że Pogoń może tego nie wygrać. Myślę że będą chcieli dobrze zacząć mecze wyjazdowe , właśnie od wygranej z Sandecją. Również można upatrywać jakiegoś underu.

Sandecja Nowy Sącz - Pogoń Szczecin Typ 2

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na jutrzejszy pojedynek Piasta z Wartą wybieram over bramkowy. Pierwsza rzecz o której trzeba wspomnieć, to absencja dwóch podstawowych obrońców Warty (Jasiński i Sobieraj, ten drugi dał nawet zwycięstwo z Polkowicami). Z jednej strony Warta ma szeroki skład, ale jakby nie było to pauza dwóch doświadczonych, podstawowych obrońców budzi pewne obawy.
Piasta, kontuzje i zawieszenia zawodników również nie minęły. Na pewno nie zagra Fernando Cuerda. Pech chciał, że doznał kontuzji w meczu z Pogonią. Na domiar złego, zmieniający go Jan Buryan dostał żółtą kartkę i będzie musiał pauzować. Hiszpana w takim razie powinien zastąpić doświadczony Klepczyński. Jak widzimy w obu zespołach dojdzie do roszad w formacji defensywnej. Można tłumaczyć się szerokim składem, ale niemal każda zmiana w tak newralgicznej formacji może przynieść negatywny skutek. Atutem Piasta niewątpliwie będzie własny stadion. Najwyższy czas pokazać w jakim miejscu jest ta drużyna. Warta w tym sezonie walczy już praktycznie o jak najwyższą pozycję w tabeli. Araszkiewicz to jednak bardzo dobry motywator. Bardzo cenię sobie pracę tego trenera. W każdej drużynie w jakiej miał okazję trenować panowała dobra atmosfera. Jestem pewny, że w meczu z Piastem nie zabraknie im ducha walki i powalczą o punkty. Moim faworytem jednak nie są, ale z drugiej strony do Piasta też nie mam przekonania. Dalej będę trzymał się typu na over. Już jak mówimy o tym meczu, to rzucę garść suchych statystyk. Na 3 mecze jakie Piast rozegrał na nowym stadionie padły aż 3 overy (Polonia Bytom, Arka, Wisła). Mecz na jesieni pomiędzy tymi drużynami także zakończył się overowym wynikiem (3:1). Przed jutrzejszym meczem także jest wiele przesłanek właśnie ku overowi. Kurs jest kuszący, a sam typ także jest przemyślany.
Piast - Warta | Powyżej 2,5 gola [2,00] Bet365 ✅ 3:0

Otrzymane punkty reputacji: +11
hayto 631

hayto

Użytkownik
Dolcan niby u siebie, ale na wyjeździe a to wszystko przez to iż remontowany jest obiekt w Ząbkach. Mecz rozgrywany będzie w Łęcznej, a nie chociażby na innym &quot;neutralnym&quot; stadionie, a to staje się dla Łęcznej &quot;handicapem&quot;. W poprzedniej kolejce Bogdanka pokazała, że maja aspiracje na awans do Ekstraklasy co oczywiście łatwe nie będzie, pokonali u siebie solidną ekipę ze Świnoujścia dosyć wysoko bo aż 5-2. Trener Rzepka będzie miał do dyspozycji więcej zawodników, a to dlatego iż do składu wracają Nildo który w 19 meczach strzelił 13 bramek i El Mehdiego Sidqy(ktoś kto oglądał ekstraklasę pewnie go kojarzy z gry w Jagiellonii Białystok). Natomiast po przerwie do szeregu Dolcanu powracają: Piotr Bazler(19meczy,0bramek), Marcin Korkuć(15,0) oraz Grzegorz Piesio(22,4). Opierając się na statystykach to warto dodać iż Bogdanka u siebie gra bardzo dobrze bilans 7-2-2, natomiast Dolcan na wyjazdach 3-1-6. Kurs wysoki więc aż żal nie skorzystać.

Dolcan Ząbki - Bogdanka Łęczna(gospodarz)
Typ: Bogdanka
Kurs : 2.15
Bukmacher: Sporting

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kolejny raz postawię na JAKOŚĆ, a nie ilość typów. Póki co wiosna jest cudowna i chcę żeby tak zostało.
Pierwsze co mi się nasuwa na myśl to under w meczu Olimpii z Arką. Ekipa z Gdyni jak na pierwszoligowca ostatnio zalicza istny maraton. Nie są to byle jakie mecze, bo takie ciągłe przestawianie się na różnych poziomach gry nie służy drużynie. Jeszcze przed inauguracją zagrali mecz ze Śląskiem w PP. Tam można było pograć sobie w piłkę, bo sam rywal się o to prosił. W ramach I ligowych rozgrywek przyszło im się mierzyć z Niecieczą. Rywal się bardzo dobrze bronił i pozwolili wpakować sobie tylko jedną bramkę. Później podróż do Wrocławia i zupełna zmiana otoczenia. Tam po raz kolejny było można wykazać się umiejętnościami, a w meczu z Olimpią jak będzie ? Może być cienko. Większość zawodników jest podmęczona (jak śmiesznie to brzmi patrząc na ilość spotkań jakie rozgrywa się na zachodzie) i przed meczem z Olimpią przechodzą ćwiczenia odbudowujące oraz korzystają z odnowy biologicznej. W Elblągu spotka ich niemiła niespodzianka. Tu nie wygra lepszy czyt. Arka, tylko drużyna która zagra mecz przez pełne 90 minut na całych obrotach. Olimpia jest cieniutka i są moim kandydatem do spadku, ale tak jak powiedziałem takie skakanie Arki z poziomu na poziom nie służy. Raduszko po raz kolejny ustawi zespół na kontry, a goście będą bili głową w mur. Co prawda w Olimpii kontuzjowany jest Pacan, ale w meczu z Wisła po jego zejściu gra układała się lepiej. Mimo, że jest obrońcą to wiele wnosił do gry ofensywnej. Wykonywał karne, uderzał z rzutów wolnych, ale także, ze względu na swoje walory fizyczne, często wchodził w pole karne i próbował gdzieś tam dostawić głowę. Jego w meczu z Arką na pewno zabraknie. Oczekuję nudnego meczu i wiele osób będzie spodziewało się zwycięstwa Arki. Ja wybieram tu under. Nudny bezbramkowy remis w zasadzie mnie nie zdziwi. Podmordowana i osłabiona w ofensywnie Arka może mieć problemy z kruszeniem muru rywala. Jeśli wygrają to minimalnie.
Olimpia - Arka | Poniżej 2,5 gola [1,65] Bet365 ⛔ 1:4

Otrzymane punkty reputacji: +5
arzoo 63

arzoo

Użytkownik
Zdecydowanie popieram typ na Bogdankę. Nie chcę się zbytnio rozpisywać, gdyż myślę że użytkownik HaYto przekazał najważniejsze informacje. Mecz rozgrywany w Łęcznej, a Bogdanka to typowa drużyna swojego boiska. Ich gra u siebie, a na wyjeździe to niebo a ziemia. Ostatnio wysoka i pewna wygrana z dużo mocniejszą od Dolcanu Flotą. Dolcan w pierwszej kolejce rundy wiosennej przegrał 2:0 w Stróżach i okupuje w tym momencie strefę spadkową. Ogólnie rzecz biorąc piłkarze z lubelszczyzny są na tą chwilę lepszym zespołem. Podsumowując po takim kursie jaki oferują nam bukmacherzy grzechem byłoby nie spróbować zagrać na drużynę z Łęcznej ;)

Typ: Bogdanka Łęczna
Kurs: 2.10

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Lider Pogoń Szczecin udaje się na wyjazd do Nowego Sącza aby tam zagrać z tamtejszą Sandecją. Pogoń wygrała swój pierwszy mecz w rundzie wiosennej z Piastem u siebie 2;1 , a Sandecja przegrała z Polonią Bytom na wyjeździe w takim samym stosunku bramek.
Pogoń myślac o awansie , musi wygrywać takie mecze , Sandecja jest na 11 miejscu w tabeli , a Pogoń lideruje , co pokazuje siłę drużyny. Myślę że powinni sobie poradzić , prognozuję skromny wynik 0:1 , ewentualnie 0:2. Nie wyobrażam sobie że Pogoń może tego nie wygrać. Myślę że będą chcieli dobrze zacząć mecze wyjazdowe , właśnie od wygranej z Sandecją. Również można upatrywać jakiegoś underu.
Zdecydowanie odradzam granie Pogoni. Jest to pierwszy mecz wyjazdowy w tym roku. Sandecja w meczu z Polonią popełniała szkolne błędy i trochę tak na przekór można powiedzieć, że mecz z Pogonią jest dobry na &quot;przełamanie&quot; złej gry. Ekipa ze Szczecina to zlepek bardzo dobrych piłkarzy jak na pierwszoligowe realia. Jednak sama gra nie klei się już tak dobrze. Dobrze, że Pogoń mecz z Piastem wygrała, ale sama gra nie była rewelacyjna. Głupie błędy w obronie i przespana pierwsza połowa. Ten karny zdecydowanie podniósł drużynę Sasala i nikt nie wie co by było gdyby Piast dociągnął ten wynik do pierwszej połówki. Pogoń ma fantastyczną serię zwycięstw i nie mówię, że to akurat Sandecja ją przerwie i wygra mecz, ale remis jest zdecydowanie w zasięgu. Moskal zapowiada, że ułożył już taktykę na ten mecz i jestem ciekawy co on tam wymyśli. Po ostatniej wtopie był wezwany na dywanik i musiał tłumaczyć się z niekorzystnego wyniku. Grupa pościgowa tabeli coraz bliżej, a nikt przecież w Nowym Sączu o utrzymanie do ostatniej kolejki nie chce się bić. Punkty z dobrym rywalem podniosą morale drużyny. Spadki na Pogoń są nieuzasadnione. Ich gra do wyników często nie jest proporcjonalna i mam nadzieję, że będziemy mieli odzwierciedlenie tego wszystkiego właśnie w tym meczu. Nie chcecie to nie grajcie tego co ja, ale granie Pogoni lepiej odpuścić. Teraz w każdym meczu będą faworytami i po prostu trzeba wyłapać odpowiedni moment kiedy zagrać przeciwko nim.
Sandecja - Pogoń | Remis [3,20] Bet365 ⛔ 1:0

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nożna - Polska - 1 liga
Spotkanie: Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Polonia Bytom
Typ: Polonia Bytom (remis bez zakładu)
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Jutro o dość nietypowej porze, bo w samo południe w Niecieczy, walczacą o awans do Ekstraklasy Termalica podejmie walczącą o zupełnie inne cele bytomską Polonię. Obie ekipy rozpoczęły rundę wiosenną tak jakby zajmowały odwrotne pozycje do tych, które zajmowały w przerwie zimowej. Drużyna Termaliki pojechała nad morze do Gdyni, gdzie przegrała z Arką 0:1. Co nie udało się graczom Niecieczy wyszło podopiecznym Dariusza Fornalaka. Zespół z Bytomia wygrał pierwszy z trzynastu wiosennych spotkań. Drużyną, która padła ofiarą wzmocnionej w przerwie zimowej drużyny padła Sandecja Nowy Sącz, która uległa 0:1. W drużynie Fornalaka w przerwie zimowej doszło do paru, myślę kluczowych wzmocnień. Sprowadzono m.in Jarosława Trytko oraz Hermesa (obaj Jagiellonia), którzy mogą decydować o sile ofensywnej tego zespołu, a także Marcina Cabaja z Hapoela Beer Szewa (znany w Polsce głównie z 7-letniej przygody w Cracovii, gdzie rozegrał 162 spotkania). Nie można również zapominać o sprowadzeniu Martina Barana ( 1.FC Tatran Presov ), który mimo tego, że występuje na pozycji obrońcy już w pierwszym oficjalnym spotkaniu w barwach Polonii zdobył bramkę. Co ciekawe drugą bramkę w ubiegłym tygodniu Arce strzelił Daniel Mąka, były zawodnik Termaliki. Jutro wraz z Przemkiem Trytko mogą stworzyć dobry duet w ataku niebiesko-czerwonych. Nie możemy zapomnieć również o Jean Pauliscie, który to zmienił Trytko w spotkaniu z Arką. To doświadczony napastnik znany z występów w wiśle Kraków w latach 2005-2008. Połączenie młodej krwi wraz z doświadczeniem może decydować o sile Polonii w tej rundzie. W Termalice również występują dwaj byli gracze Polonii, są nimi Dariusz Jarecki i Emil Drozdowicz. Obaj trenerzy wiedzą o tych zawodnikach zapewne więcej niż o pozostałych. Jak zapowiadają piłkarze z Bytomia - na każde spotkanie będą jechać po 3 punkty oraz będą walczyć o utrzymanie. Nie wydaje mi się, żeby rzucali słowa na wiatr, a pierwszy krok ku utrzymaniu już zrobili. Muszą w każdym meczu szukać zwycięstwa. Jutro w ekipie Termaliki nie wystąpi pauzujący za kartki kapitan zespołu - Arkadiusz Baran, a także Szymon Martuś, który przechodzi rehabilitację po kontuzji. Sądzę, że brak kapitana na boisku w takim spotkaniu może być kluczowy dla rozstrzygnięcia jego wyniku. Bytomianie mogą od początku zaatakować, bo przecież jadą tam po komplet punktów. Jeśli zdobędą bramkę, w szeregi Termaliki może wtrącić się małe zamieszanie, na to też liczę. Stawiam na zwycięstwo Polonii 0:1 lub 1:1 (dlatego zabezpieczyłem typ dnb). Przypomnę tylko, że w sierpniu w Bytomiu padł bezbramkowy remis pomiędzy tymi ekipami. Pozdrawiam.
mój typ z Typera

również:

Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Polonia Bytom | Polonia +1 @ 1.63

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Nie chcę nikogo zniechęcać, ale czasem warto przeczytać co się pisze ;).
która uległa 0:1.
1:2 Sandecja przegrała.
Sprowadzono m.in Jarosława Trytko
-&gt;
Jutro wraz z Przemkiem Trytko
. Co ciekawe drugą bramkę w ubiegłym tygodniu Arce strzelił Daniel Mąka, były zawodnik Termaliki.
Tutaj to total nieogar o co chodzi ;).
Po za tym bardzo ciekawa analiza i sporo fajnych rzeczy można znaleźć, ja również na wioskę wybieram się z dobrym przeczuciem, zobaczymy jak będzie.
Powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom