Dyscyplina: Pilka nożna -
Polska - 1 liga
Spotkanie: Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Polonia Bytom
Typ: Polonia Bytom (remis bez zakładu)
Kurs: 3.75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Jutro o dość nietypowej porze, bo w samo południe w Niecieczy, walczacą o awans do
Ekstraklasy Termalica podejmie walczącą o zupełnie inne cele bytomską Polonię. Obie ekipy rozpoczęły rundę wiosenną tak jakby zajmowały odwrotne pozycje do tych, które zajmowały w przerwie zimowej. Drużyna Termaliki pojechała nad morze do Gdyni, gdzie przegrała z Arką 0:1. Co nie udało się graczom Niecieczy wyszło podopiecznym Dariusza Fornalaka. Zespół z Bytomia wygrał pierwszy z trzynastu wiosennych spotkań. Drużyną, która padła ofiarą wzmocnionej w przerwie zimowej drużyny padła Sandecja Nowy Sącz, która uległa 0:1. W drużynie Fornalaka w przerwie zimowej doszło do paru, myślę kluczowych wzmocnień. Sprowadzono m.in Jarosława Trytko oraz Hermesa (obaj Jagiellonia), którzy mogą decydować o sile ofensywnej tego zespołu, a także Marcina Cabaja z Hapoela Beer Szewa (znany w Polsce głównie z 7-letniej przygody w Cracovii, gdzie rozegrał 162 spotkania). Nie można również zapominać o sprowadzeniu Martina Barana ( 1.FC Tatran Presov ), który mimo tego, że występuje na pozycji obrońcy już w pierwszym oficjalnym spotkaniu w barwach Polonii zdobył bramkę. Co ciekawe drugą bramkę w ubiegłym tygodniu Arce strzelił Daniel Mąka, były zawodnik Termaliki. Jutro wraz z Przemkiem Trytko mogą stworzyć dobry duet w ataku niebiesko-czerwonych. Nie możemy zapomnieć również o Jean Pauliscie, który to zmienił Trytko w spotkaniu z Arką. To doświadczony napastnik znany z występów w wiśle Kraków w latach 2005-2008. Połączenie młodej krwi wraz z doświadczeniem może decydować o sile Polonii w tej rundzie. W Termalice również występują dwaj byli gracze Polonii, są nimi Dariusz Jarecki i Emil Drozdowicz. Obaj trenerzy wiedzą o tych zawodnikach zapewne więcej niż o pozostałych. Jak zapowiadają piłkarze z Bytomia - na każde spotkanie będą jechać po 3 punkty oraz będą walczyć o utrzymanie. Nie wydaje mi się, żeby rzucali słowa na wiatr, a pierwszy krok ku utrzymaniu już zrobili. Muszą w każdym meczu szukać zwycięstwa. Jutro w ekipie Termaliki nie wystąpi pauzujący za kartki kapitan zespołu - Arkadiusz Baran, a także Szymon Martuś, który przechodzi rehabilitację po kontuzji. Sądzę, że brak kapitana na boisku w takim spotkaniu może być kluczowy dla rozstrzygnięcia jego wyniku. Bytomianie mogą od początku zaatakować, bo przecież jadą tam po komplet punktów. Jeśli zdobędą bramkę, w szeregi Termaliki może wtrącić się małe zamieszanie, na to też liczę. Stawiam na zwycięstwo Polonii 0:1 lub 1:1 (dlatego zabezpieczyłem typ dnb). Przypomnę tylko, że w sierpniu w Bytomiu padł bezbramkowy remis pomiędzy tymi ekipami. Pozdrawiam.
mój typ z Typera
również:
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Polonia Bytom |
Polonia +1 @ 1.63