Lewandowski dziś dołożył kolejne trafienie i na koncie ma już 22 gole. No, ale ja się dziwię co taka cisza w dziale?
Bundesliga przecież ma tak ogromny potencjał, liga podobno uwielbiana przez wielu Polaków, świetnie opakowana i tak słabo z Wami, że nie ma wcale dyskusji? Kiepsko kiepsko... Czas to zmienić ! Sam z Bundesligą ostatnio na bakier jestem, bo jej nie śledzę dogłębnie gdyż czasu nie wystarcza, no ale zapewne kilku sympatyków zapaleńców na forum jest, którzy oglądają nałogowo Bundesligę prawda? Liczę zatem, że tacy się ujawnią
Chociażby ze względu na mecze jakie nas czekają jutro, a zapowiadają się ciekawe starcia przecież. Mianowicie:
VS
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
Oba zespoły po Lidze Europy, oba z portugalskimi potentatami wygrały bez straty gola. Dortmund miałem okazję oglądać nawet to spokojna bezproblemowa wiktoria 2:0, mogło być i wyżej, ale wynik przed rewanżem daje spokój. Jeżeli idzie o skład to Dortmund nadal bez Ilkaya Gundogana, którego też brakowało w rywalizacji z Port. Wrócił tam nieoczekiwanie Nuri Sahin, a na jutrzejszy mecz wraca Sven Bender, który świadomie odpuścił mecz z Porto.
W Leverkusen także spore osłabienie, Chicharito poza grą z powodu kontuzji. W porównaniu z meczem w Lizbonie wraca za to Kampl, co jest świetną wiadomoscią bo ów Kampl robi kawał roboty, w Dortmundzie przypomnę, że ustawiany na skrzydle, a w Leverkusen rzucony do środka pola i radzi sobie fenomenalnie z tego co miałem okazje obserwować to w kilku meczach.
Bayer: Leno - Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell - Kramer, Kampl - Bellarabi, Brandt, Mehmedi - Kießling
Dortmund: Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Ginter - Kagawa, Castro - H. Mkhitaryan, Reus - Aubameyang
Jakiś pomysł na ten mecz?
Gole? Wydaje się, że to jest jakiś pomysł choć ostatnie tzw hity w Bundeslidze zawiodły, cały czas mam przed oczyma beznaidzejny mecz Leverkusen - Bayern 0:0 czy Hertha - Dortmund 0:0 gdzie miałem okazję oba mecze obejrzeć, żałowałem potem czasu spędzonego przy tych meczach.
A jak tym razem będzie? Potencjał jest niewątpliwie bo Reus, bo Aumabeyang, bo Bellarabi, Kiessling itp.
VS
Schalke 04- VfB Stuttgart
Ktoś oglądał mecz Schalke z Szachtarem i mógłby się wypowiedzieć jak to wyglądało i jakie perspektywy przed S04 przed rewanżem?
@Hansa może Ty?
Stuttgart póki co sensacja wiosny, 4 wygrane z rzędu, także chętnie poczytam Waszej opinii o tym zespole, bo sam nie widziałem ich żadnego meczu i jestem ciekaw jak to wygląda.
Potencjał zdecydowanie po stronie gospodarzy, wszak nie tak dawno zdołali wygrać u siebie pewnie 3:0 z Wolfsburgiem, ale z drugiej strony Wolfsburg... temat na inny raz
Schalke: Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Kolasinac - Geis, Goretzka - L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Stuttgart: Tyton - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insua - Serey Dié - Rupp, Didavi, Gentner, Kostic - Ti. Werner
Schalke ma duży potencjał, ale jest jakże chimeryczne, ale widzę wreszcie Sane od początku, wielki talent, lubię na jego grę patrzeć.
@hristo może Ty coś na temat Bundesligi się wypowiesz bo podobno śledzisz?
Osobiście przystawiony do ściany gdybym musiał typować jutrzejsze mecze to dla mnie w Leverkusen 1:1, a w Gelsenkirchen wygrana Schalke 2:1...
Zachęcam do dyskusji o Bundeslidze i powyższych meczach, śmiało!