>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

22. kolejka 1. Bundesligi (12-13.02.2011r.)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
-

Vfb Stuttgart - 1. FC Nürnberg
1:4 ( 1:2 )

Vfb Stuttgart ⛔⛔⛔
1.85 | Nordicbet​

Upatrzyłem sobie już ten mecz na początku tygodnia i jestem bardzo do niego przekonany, bardzo dobry kurs na to zdarzenie i sam zaatakuje to spotkanie trochę mocniej.Mecz drużyn z drugiej połówki tabeli, Norymberga ciuła punkty, wygrywa w dość marnym stylu, ale punkty zdobywają.Vfb zaś potrzebuje tych punktów jak wody bo są w dole tabeli i nikt nie przypuszczał, że będą walczyć o utrzymanie.A dlatego bo piłkarzy mają na czołowe miejsca w Niemczech.Dziś okazja do podreperowania bilansu punktowego i wskoczenie na czternastą pozycję przy korzystnych wynikach w meczu Kolonii, Pauli i Lautern.
Na pewno mega sensacją na minus jest ekipa z Badenii.Słabe miejsce, względnie słaba gra, dużo porażek na własnym boisku z teoretycznie słabszymi rywalami [ Frankfurt, Freiburg, Kolonia ] i słaba postawa z innymi rywalami dają dorobek tylko 19 punktów po 22. spotkaniach.Bardzo słaby wynik jak na taki zespół.Dużo się działo w Klubie po przez ten sezon, przewinęło się kilku trenerów, aż w końcu przyszedł Labbadia, który zaczął pracę nieszczęśliwie od &#39;&#39;dwumeczu&#39;&#39; z Bayernem.Drużyna wygląda w miarę ciekawie.W ofenyswie jest ciekawie bo kwartet ten tworzą doświadczeni Cacau, nota bene napastnik, Hajnal ściągnięty z BVB oraz Harnik, którego osobiście lubię bo jest cwanym zawodnikiem.W ataku Pogrebnyak, który wydaje się nieporadny, ale jeśli ma od kogo dostawać piłkę to i strzelić potrafi.Defensywni pomocni to też bardzo dobrzy zawodnicy bo jest Reprezentant Serbii - Kuzmanovic i były gracz Juve - Molinaro_Oby dwaj zbierali przeważnie dobre noty.Przechodząc do defensywy to już jest trochę słabiej bo nie dość, że popełniają sporo błędów to jest i trochę kontuzji.Na boku na pewno zagra Funk, młody, utalentowany obrońca, który grywa w młodzieżowej kadrze Niemiec. Pomogą mu na środku Tasci [ też kadrowicz ] i Delpierre, który to własnie jest najbardziej niepewnym zawodnikiem, do tego trio dochodzi jeszcze Trasch.W bramce jest Ulriech, który jest, był bardzo chwalony i namaszczany na następce Lehmanna, ale moim zdaniem ciężko oceniać jego poczynania bo nie ma wydatnej pomocy zespołu.W tej rundzie idzie w kratkę - wygrana, wymęczona na start z Mainz, porażka z Freiburgiem, remis w Dortmundzie i w końcu wygrana w Gladbach nie do końca sprawiedliwa.Dziś jedenastka jaką przedstawiłem będzie odgrywać istotną rolę bo duży szpital ma Labbadia - nie zagrają Boka, Bah, Marcia, Niedermeier, Gebhart, Gentner.Dużo graczy, ale ta drużyna, która dziś zagra nadal ma przewagę nad graczami gości.Jedynym sposobem jest strzelenie gola i ewentualnie trzymanie wyniku bo alternatywy ofensywnej na ławce nie ma po za Elsonem i względnie Divadim.
Goście, tak nie lubię tego zespołu.Nie lubię dlatego, że grają tak nijako, ciężko im przychodzi stworzyć jakąś sensowną akcję w ofensywnie.Nie mniej jednak trzeba im oddać, że zdobywają punkty, coś przeważnie strzelą i jest w miarę fajne miejsce w tabeli.Nie przegrali od trzech spotkań, notując remis z Freiburgiem i wygrają z Bayerem i HSV.Jedyny co jest ciekawe w tej drużynie to połączenie młodych, w miarę utalentowanych zawodników z rutynowanymi w defensywie.Młodzież to Mak, Ekici, Cohen, Schieber, Wollscheid i Helger i tutaj muszę przyznać, że Hoecking świetną pracę wykonał z tymi zawodnikami i wyniki są pewno na wyrost.A w obwodzie jest jeszcze chyba największa młoda gwiazda Norymbergi, kontuzjowana - Gündogan.Do w/w zawodników dochodzą Wolf, Schhafer, Judt, Pinola i Simons i mamy w miarę zbilansowaną jedenastkę.Wszystko byłoby ok, ale zespól nie ma stylu, grają tak mosiężnie, wszystko z trudem przychodzi.Dziś nie zagra wyżej wymieniony Niemiec, dochodzi do tego absencja za kartki Eiglera, Okitie oraz brak Bunjaku.Od dłuższego czasu nie ma ich w zespole, ale goście radzą sobie dobrze.
Przechodząc do dzisiejszego meczu - granie na Vfb motywuję tym, że mogą wydostać się ze strefy spadkowej i powinni mieć na to wzgląd, a i zespołem są lepszym, dochodzi atut swojego boiska.Czego chcieć więcej ? Mimo tylu braków spodziewam się wygranej Stuttgartu, na Mercedes-Benz-Arena nie wygrali z z Norymbergą od trzech lat, kiedy to zwyciężyli 3:0.Dziś powtórka ? Oby.Dla mnie bet kolejki ze świetnym kursem.

Przewidywane składy ( kicker.de ) :

Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Kuzmanovic, Träsch - Harnik, Hajnal, Cacau - Pogrebnyak

R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Mak, Hegeler, Cohen, Ekici - Schieber

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ktoś kto typuje Schalke na pewniaka , to chyba jest to osoba która nie ma pojęcia o Bundeslidze . Racja , Schalke ma duże szanse na wygraną , ale żeby byli pewniakiem do stawiania ?! Pomyśl ile razy już u siebie odstawiali szopke . Ja bym Schalke już nie zagrał . Zresztą wystarczy spojrzeć na statystyki , jak Freiburg grał w Gelsenkirchen .
Nie rozumiem co masz na myśli z tą szopką itp. zauważ, że drużyna Magatha grała fatalną jesień, mimo że powinni błyszczeć, teraz przyszła runda wiosenna i dużo się zmieniło, może nie grają porywającej piłki, ale to co teraz prezentują spokojnie na Freiburg wystarczy, co do tych statystyk to jeśli chcesz się niemi popierać to proszę bardzo tylko mógłbyś zerknąć na datę bo Freiburg wygrał raz, remisował i przegrał w ciagu ostatnich lat, a wcześniejsze spotkania były przed 2005 rokiem i zauważ, że nawet w czasie fatalnej jesieni S04 nie miało problemy wygrać z nimi. Jeśli chodzi o moją wiedzę na temat BL to oglądam ja od czasów transmisji na Sportklubach, według mnie S04 jeśli chce jeszcze coś ugrać w BL to Freiburg nie stoi im na przeszkodzie.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Tydzień temu pisałem po meczu z Schalke że Dortmund nie zasługuje na mistrza dziś swoje słowa ponawiam i na potwierdzenie tego jest wynik z Kaiserslautern ???? Brawo diabły za walke do końca czyli za coś czego Borussii brak w kolejnym meczu!!Patałachy z Dortmundu mam nadzieję że za dwa tygodnie zostaną już stłamszone przez rozpędzający się Bayern i mam ogromna nadzieję że mistrza zdobędzie Bayern a nie te pseudo gracze z Dortmundu ????
Nie wiem jak taka słaba drużyna może być liderem w Bundeslidze.Wytłumaczenie jest chyba tylko takie że Bayern zepsuł pierwszą rundę ale teraz jest już lepiej i jeszcze lepiej będzie.Dortmund to dla mnie drużyna jednej rundy coś na wzór Mainz i myślę że nie zdobędą mistrza bo to będzie wstyd

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tydzień temu pisałem po meczu z Schalke że Dortmund nie zasługuje na mistrza dziś swoje słowa ponawiam i na potwierdzenie tego jest wynik z Kaiserslautern ???? Brawo diabły za walke do końca czyli za coś czego Borussii brak w kolejnym meczu!!Patałachy z Dortmundu mam nadzieję że za dwa tygodnie zostaną już stłamszone przez rozpędzający się Bayern i mam ogromna nadzieję że mistrza zdobędzie Bayern a nie te pseudo gracze z Dortmundu ????
Nie wiem jak taka słaba drużyna może być liderem w Bundeslidze.Wytłumaczenie jest chyba tylko takie że Bayern zepsuł pierwszą rundę ale teraz jest już lepiej i jeszcze lepiej będzie.Dortmund to dla mnie drużyna jednej rundy coś na wzór Mainz i myślę że nie zdobędą mistrza bo to będzie wstyd
Wyobraź sobie, że BL nie jest w niczym podobna do hiszpańskiej i to lider nie wygrywa 90% spotkań w sezonie, Borussia wygrała 16 spotkań, 4 zremisowała i tylko 2 przegrała, miała super jesień i ma najwięcej punktów, więc zasługuje na mistrzostwo, skoro uważasz, że nie to daj jakiś rzeczowy argument, a nie masz pretensję, że remisuje na wyjeździe z drużyną która walczy o utrzymanie, albo z Schalke bo to są rywale na poziomie. Wic nie pisz bzdur bo w tych rozgrywkach liczą się punkty, nie styl i BVB ma duża przewagę punktową , którą nie uzyskała na słabych występach.

vdv 66

vdv

Użytkownik
No sorry, ale jak Borussia nie zasługuje w tym roku na Meistra to kto?
Styl też przecież nie jest zły.
Nie da się wszystkiego wygrywać, a co tu mówić o wygrywaniu wszystkiego w BL? Toż to śmieszne.
Nie porównuj do PD, bo to śmieszne. Tam są 2 zespoły do mistrza, nic więcej. Nic ciekawego.
W BL każdego zespołu poza Bayernem do zawsze dołącza się kilka zespołów które walczą o mistrza. W tym sezonie na BVB chyba jednak nie ma szans, są za mocni.

Może HSV się w końcu włączy o walkę chociaż o jakieś puchary ;)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nie porównuj do PD, bo to śmieszne. Tam są 2 zespoły do mistrza, nic więcej. Nic ciekawego.
Bundesliga - Lata 99-10 - 8 razy został mistrzem Bayern Monachium. 4 razy ktoś inny.
La Liga - Lata 99-10 - 2 razy Valencia i raz Deportivo La Coruna.
Czyli BUNDESLIGA różni się tym, swoją nieprzewidywalnością, że raz więcej niż w La Liga ktoś inny niż Bayern zdobył mistrzostwo. Wow ! Ale doje**** argumentem.
Wychodzi na to, że La Liga jest ciekawsza bo przynajmniej rywalizują tam dwie potęgi, a nie jeden klub.

vdv 66

vdv

Użytkownik
Shakal daj sobie spokój. Wypisujesz mi to jakieś głupoty, podobne do tych z działu tenis :?
Co sezon różnica między 1 i 2 miejscem a resztą stawki jest ogromna w PD.
Wgl to każdy wie o co chodzi, więc nawet mnie nie wkur....
Nara.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
vdv kończymy off-top bo przyszło dwóch kolegów którzy nie oglądają BL, a statystyki to ich jedyne źródło wiedzy

Dziś tak jak wspominałem wcześniej Kolonia jest warta grania, co do Werderu to nie mam pojęcia, bo oni są strasznie nieprzewidywani, co gorsze muszą łapać punkty, a z ich gry wcale to nie wynika, chyba zarząd Werder ze wszystkich klubów zrobił największy błąd, że nie zwolnili trenera w odpowiednim czasie :-(

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Podejrzewam, że ten wpis pod wpływem tego, że nie weszło, ok.Dziwi mnie dlaczego grałeś bo jak stwierdziłeś są to pseudokopacze.BVB gra bardzo dobry, skuteczny i często efektowny futbol.Nota bene z Schalke zagrali też przyzwoicie, ale to goście skupili się na utrudnianiu gry i im się to udało dzięki czemu im się wywieźć punkty z Westfalenstadion.Wczorajszego meczu nie widziałem bo mnie nie było, ale w sumie nie dziwi mnie ten wynik bo BVB na Lautern nie wygrali od 1998 roku [ nie wiem czy nie dłużej bo staty na tej dacie się kończą ] także nigdy tak różowo tam nie było.Dochodzi do tego to, że gospodarze bronią się przed spadkiem i nie położą się czy nie wystawią rezerw jak Gijon w meczu z Barcą czy jakieś inne Almerie z Realem.Trochę więcej obiektywizmu bo BVB gra najlepiej w lidze i miejsce jest jak najbardziej zasłużone.

vdv kończymy off-top bo przyszło dwóch kolegów którzy nie oglądają BL, a statystyki to ich jedyne źródło wiedzy
No niestety.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Pozwolę sobie zaspamować podsumowaniem kolejki i wrzuceniem jedenastki kolejki :

Warto zwrócić uwagę na Schiebera, ma papiery na ciekawe granie, na Stuttgarcie super mecz przeciwko byłemu klubowi, będę mu się baczniej przyglądać.Trochę dziwi Poldi z taką notą tutaj, a zaś Arjen dostał 1 a nie 2.

Chciałbym tutaj też napisać, że generalnie lubię BL i widzę, że jest tutaj kilka osób co też się znają, oglądają, analizują [ Tomson, vdv, Darius010 ] i mimo, że nie jestem figurą na forum to chciałbym jakoś dodatkowo rozruszać dział od nowego sezonu a żeby m.in dorównać chłopakom z angielskiej piłki :p.Tak na serio to rzeczywiście chciałbym tutaj coś fajnego zrobić i w sumie jakoś jeszcze bardziej rozruszać tą gałąź forum.Fajnie jakbyście mieli nowe pomysły czy coś takiego ;).

Idea rzucona tak ogólnie, jak komuś z kolorowych wydaje się do niczego to proszę zignorować wypowiedzieć :].

Otrzymane punkty reputacji: +7
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Qozi
Od następnego sezonu będzie ostro. Ja osobiście teraz jeszcze przez moment poznaję tą ligę, filozofie drużyny itp. Od nowego sezonu ruszymy tak jak trzeba. Mam na myśli mocne podsumowania każdej kolejki i lepsze, rzetelniejsze analizy. Druga sprawa jak będziemy działać razem będzie lepiej a na to się chyba zanosi bo mamy widzę podobną zajawkę na ten dział ???? A chłopaki z Premier League będą za nami w przyszłym sezonie :razz:

vdv 66

vdv

Użytkownik
Chciałbym tutaj też napisać, że generalnie lubię BL i widzę, że jest tutaj kilka osób co też się znają, oglądają, analizują [ Tomson, vdv, Darius010 ]
Nie wiem, czy się znam, ja się tylko interesuję tą ligą ;) Bo tak właściwie to moja liga i jedyna którą śledzę na bieżąco, oglądam mecze skróty, analizy.
Do tego grona co wypisałeś należy jeszcze dopisać Teda i Szczurka.
+ oczywiście wszystkich łikendowych znawców mega peffek.

Warto zwrócić uwagę na Schiebera, ma papiery na ciekawe granie, na Stuttgarcie super mecz przeciwko byłemu klubowi, będę mu się baczniej przyglądać.
To był tak właściwie mecz przeciwko swemu obecnemu klubowi, bo do Nurnberg jest tylko wypożyczony na rok. Strzelił 2 bramki, radości nie okazywał, czyli tak jak powinno być. Tak w ogóle to moim zdaniem kolejny słaby ruch VFB. Po pierwsze to, że go wypożyczyli, a po drugie mogli chociaż zapisać klauzulę, że nie może grać przeciwko VFB.
Tak w kontrze do Kickera, wstawię Die BILD-Elf des Tages ;)
TOR: Frank Rost (HSV) bekam beim 1:0-Erfolg in Wolfsburg die BILD-Note 2
ABWEHR:
Philipp Lahm (Bayern) verdiente sich beim 4:0 gegen Hoffenheim die BILD-Note 2
BILD-Note 1 für Leverkusens Abwehr-Abräumer Sami Hyypiä (r.)
Schalkes Benedikt Höwedes (r.) ließ Freiburgs Torjäger Cissé keinen Spielraum. Dafür gab&#39;s die BILD-Note 2
Starker Abwehrchef des Clubs: Nürnbergs Kapitän Andreas Wolf bekam beim 4:1-Triumph in Stuttgart die BILD-Note 2
MITTELFELD
Torschütze und Antreiber. BILD-Note 2 für Leverkusens Simon Rolfes
Was für eine Gala von Arjen Robben! Der Holländer traf zweimal gegen Hoffenheim, der Bayern-Star bekam ganz klar die BILD-Note 1
Freude bei Lukas Podolski: Mit zwei Toren gehörte zu den besten Kölnern beim 4:2 gegen Mainz
ANGRIFF
Bayerns Thomas Müller legte auf, traf und glänzte – BILD-Note 1 für den WM-Torschützenkönig
BILD-Note 1 für Nürnbergs Julian Schieber. Trotz bärenstarker Leistung und einem Tor: Den Sieg gegen seinen „Ausleih-Klub&quot; VfB wollte der Stürmer nicht so recht bejubeln
Kölns Stürmer Milivoje Novakovic traf wie Podolski gegen Mainz doppelt

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tutaj kontynuuję, mam nadzieje, że nikomu to nie przeszkadza.
Wymieniłem userów, którzy mi na szybko do głowy przyszli, ale na pewno jeszcze Ted, Szczurek, czasem wpada TBM, Robson.Głównie moim założeniem jest to, żeby jak najwięcej ludzi się wypowiadało i było duże zainteresowanie tą ligą.
Wpadł mi też do głowy taki pomysł jak z maratonem BL [ taki konkurs gdzie ściepujemy się po symbolicznej kwocie i później jest o co grać ], ale to na pewno na nowy sezon i ewentualnie trzeba by było zebrać osoby i wtedy pomyśleć.

Tak na szybko coś wymyśliłem, na razie tak jak mówię trochę mi zależy nad rozruszaniem działu Bundesligi, nie wiem czy mogę czy nie, ale rzucam takie mimowolne pomysły.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom