Gdyby był to mecz przed przerwą, zdecydowałbym się tak postawić, ale teraz nie wiadomo jak wypadnie Icardi. Piszę Icardi, bo głównie od niego(i Handanovicia) zależny jest Inter. Jak Icardi strzela, Inter wygrywa.
Ja bym do tego jeszcze z pewnością dodał Ivana Perisica, to jak grał w początkowej fazie sezonu to był sztos. Nie ma co mówić, cieszyłem się, że nie przyszedł na Old Trafford bo miałem w pamięci to jak się miota w poprzednim sezonie, ale trzeba mu oddać, że w Interze razem z Icardim ciągnął zespół, razem współpracowali kapitalnie, mnóstwo asyst Perisica, a do tego efektowne gole z woleja były ozdobą Interu. Więc jak mówisz Inter to dla mnie Icardi & Perisić przede wszystkim. Co do Handanovica, to ja trochę podzielam zdanie Szczęsnego, który kiedyś Dumanowskiemu z Eleven powiedział w wywiadzie, że jest przereklamowany. Wiadomo Handa ma niektóre interwencje super, ale ten sezon wybitny akurat nie ma. Za Manciniego co byli liderem do grudnia był zdecydowanie lepszy. Teraz jednak brakuje tego kunsztu, coś co ma Szczęsny, czy Donnarumma, albo Skorupski jak bronił w Empoli, no i Alisson ma to w tym sezonie. Ale wiadomo Handanović to nadal jeden z lepszych, ale na pewno nie ten ścisły top. Więc dla mnie w Interze Icardi & Perisić, a było widać w grudniu jak oni byli bez formy to nic w Interze nie szło. A Candreva to nie to samo, ciągłe wrzutki z prawej strony zbyt czytelne.
Co do Romy, myślę, że brak Radji będzie dla nich bardzo kosztowny na przestrzeni najbliższych miesięcy. Wiadomo co ten zawodnik potrafi. W zasadzie, jeżeli ktoś w ostatnich sezonach mówił "Roma", ja od razu myślałem o R.N. Według mnie fundamentalna postać tej drużyny.
Owszem Radja super, ale akurat w tym sezonie aż tak mega nie grał. Spaletti go ustawiał lepiej w poprzednich rozgrywkach. Teraz w Romie najlepiej moim zdaniem prezentował się Perotti, owszem też miał chimeryczne mecze, ale taki Perotti jest. Też wyróżniam go nieco na siłe, bo jednak Roma miałą różne mecze i w każdym kolejnym meczu inny gracz się pokazywał. A to
El Shaarawy miał okres, że błyszczał. To było w dwumeczu z Chelsea i tamten okres miał mega, wtedy też Perotti szalał. Dzeko jak to Dzeko...
Co do niedzielnego meczu to w kadrze Romy brakuje Perottiego i Gonalonsa.
Do kadry meczowej wracają DDR, Radja i Defrel.
BRAMKARZE: Alisson, Skorupski, Lobont
OBROŃCY: B.Peres, Manolas, Fazio, Kolarov, J.Jesus, Emerson, Moreno, Nura
POMOCNICY: Nainggolan, De Rossi, Pellegrini, Florenzi, Strootman, Gerson
NAPASTNICY: Dzeko,
El Shaarawy, Defrel, Under, Schick, Antonucci.
W Interze brakuje Ranocchi i D'Ambrosio.
Boniek przewiduje 3:1 dla Romy ->
http://www.asroma.pl/news/show/boniek-inter-roma-3-1-dla-nas
Ogólnie to sam mecz zapowiada się naprawdę super. Myślisz Inter - Roma i każdy fan ma w pamięci od razu trafienie Francesco Tottiego, który przelobował Toldo zza pola karnego, ale też przeciez Ivan Zamorano strzelał przewrotką czy przed rokiem golazo Radji Nainggolana gdy Roma zmiotła Inter na San Siro.
Ku pokrzepieniu serc wrzucam Tottiego, buzia od razu się cieszy!
A Wam bliżej do Romy czy Interu w tym meczu? Remis raczej nikogo nie zadowoli patrząc na to, że Juve i Napoli uciekają już na dobre... Remis to jakby dwóch zabitych, a nie jak się zwykło mówić, że rannych. Ciężko będzie rany potem wylizać.