Jak wiemy spotkanie Celtic - Rangers zostało przełożone. Ponadto wyczytałem że spotkanie Dundee - Hearts również może się nie odbyć. W związku z tym dziś krótko napisze o dwóch pozostałych meczach.
Bardzo ciężko wskazać faworytów tych spotkań. Najpierw Aberdeen, które radzi sobie ostatnio dość dobrze. Najważniejsze jest to, że Aberdeen raczej swoich spotkań nie przegrywa. W sześciu ostatnich spotkań zaledwie raz przegrali, z fantastycznym Motherwell. Jednak w dzisiejszym meczu zagrają nieco osłabieni brakiem pięciu zawodników. Tymczasem w Inverness wszyscy są zdrowi. Po za tym Inverness gra ostatnio nawet lepiej niż Aberdeen. 5 zwycięstw i zaledwie 1 porażka w ostatnich sześciu meczach to znakomity wynik. Ogólnie w tabeli SPL od pozycji 4 do 8 jest bardzo ciasno, a 5 Aberdeen ma przewagę zaledwie 1pkt nad Inverness. Dlatego też uważam, że ten mecz będzie bardzo wyrównany. Sezon wcześniej trzykrotnie padł remis. Pisałem wcześniej, że Aberdeen raczej nie przegrywa, a o zwycięstwo będzie bardzo ciężko, więc tutaj raczej stawiałbym na remis.
Jeśli chodzi o spotkanie Kilmarnock - Falkirk... to nieco więcej szans na zwycięstwo daje gościom. Falkirk notuje ostatnio bardzo dobre wyniki. Trzy ostatnie zwycięstwa pozwoliły wspiąć się drużynie na wysokie siódme miejsce. Po za tym goście wystąpią w swoim najsilniejszym składzie. Tymczasem Killie po zwycięstwie nad Hibernianem przegrali na wyjeździe z Inverness. Do zespołu wracają Danny Invincible i Frazer Wright. Ostatnie kolejki SPL pokazały jednak, że Falkirk będące w dobrej dyspozycji jest bardzo trudnym przeciwnikiem i ma ogromne szanse na kolejne zwycięstwo. Mój typ: x2.
Aberdeen - Inverness
Typ: X
Kurs: 3.30 Bwin
Wynik: 1-0
Kilmarnock - Falkirk
Typ: x2
Kurs: 1.50 Bwin
Wynik: 0:1