14 kwietnia godz.18:00 Stadion Widzewa w Łodzi ul.Al.Piłsudskiego 138
[center:02d4b48740]
Widzew Łódź-Wisła Płock
[/center:02d4b48740]
Typ:Widzew
Kurs:2,05
Buk:Expekt
Analiza:
W meczu 21 kolejki Orange Ekstrakalsy zmierzą się zespoły walczące o uniknięcie barażów :mrgreen: czyli Łódzki Widzew i Płocka Wisła.W pierwszym emczu tych drużyn padł wynik 2:2(Michalek,Sobczak dla Wisły-Grze(L)ak i Sokalski dla RTS-u)Wracając do tego spotkania z rundy jesiennej meczu obfitował w wiele sytuacji podbramkowych,Bartosz Fabiniak kilka razy ratował Widzewiaków przed utratą gola,ale czerwono-
biało-czerwoni także groźnie atakowali głonie nastawiajac sie na grę z kontry.Byłem obecny na tym meczu i wg mnie wynik remisowy był jak najbardziej sprawiedliwy.Oba zespoły w rundzie rewanżoewj zdobyły po 8 punktów.We wtorek ''Nafciarze'' grali wyjazdowy mecz Pucharu Polski z Koroną przegrali ten mecz 2:3 prowadząc do 75min 2:0 :!: trzy gole stracili w zaledwie 4 min :!: Mecz rozgrywany był w trudnych warunkach atmoferycznych napewno kosztował piłkarzy obu zespołów sporo sił.Zespół z Płocka grał podstawyowym składem.Widzew zaś grał w środę mecz kontrolny z liderem OE GKS-em Bełchatów padł rezultat 3:3 gole dla RTS-u Sasha B x2 and jakub Rz :mrgreen: Oba teamy w pierwszej połowie grały ''ligowymi'' jedenastkami zas po przerwie nastąpiły gwałtowne roszady w obu zespołach.Widzew prezentował się bardzo dobrze,''Policyjnych konfidentów'' trzykrotnie ratował...słupek.Słaby punkt Widzewa
Skuteczność.Widzew jest zespołem który umie sobie wypracować sytuacje,lecz gorzej jest już ze skierowaniem piłki do sieci.W emczu z ''Zabolami'' wreszcie odblokował się Sasha trzy dni pozniej dwa gole w sparingu rozstrzelał się wreszcieee,bo jest naprawde dobym piłakrzem.Słabe punkty Wisły
Formacja Defensywna,sprowadzony Peter Lerant miał kierować całą obroną a okazał się kompletym niewypałem,zarówno Parzy jak i Wyczałkowski w poprzedniej rundzie nie grali w żadnym klubie.Teraz poszczególne formacje.Bramkarze
W Widzewie ''1'' jest Bartosz Fabiniak,który nie raz pokazywał swoje nieprzecętne umiejętnosći,jest także chwalony przez Józefa Młynarczyka,w Płocku powinin wystąpić Robert Gubiec który wygrywa rywalizacje ze Skrzypcem,wg mnie Gubiec jest ligowym przeciętniakiem,potrafi też zawalic fatalną ''babe''.Ocena:
dla Widzewa.
Obrona,w Widzewie znacznie poprawiła się gra w defensywnie od kiedy gra Joseph Dayo Oschodogan który wprowadził spokój do szeregów obronnych,Kłos zastpuje na prawej stronie Nowak i jest to lepszye rozwiązanie,na środku obrony wystąpi ktoś z dwójki Rzeźniczak,Stawarczyk bo ''Józek''(Oschodogan) ma pewne miejsce w składzie,na lewej stronei zobaczymy zapewne Jakuba Wawrzyniaka.Co do Wisły Plock to wspominałem juz defensywe mają bardzo kiepską,i coo tu dalej pisać.Ocena:
dla Widzewa.Pomoc
Władcy Miasta Włokniarzy dysponują szybkimi,dynamicznymi,dobrze wyszkolonymi technicznie skrzydłowymi Budką i Napoleonim,defensywny pomocnik Juszkiewicz,który gra bardzo dobrze,umie przytrzymać piłkę,zabrać crossai ofensywny pomocnik Kuklis o jego umiejętnosciach przekonał z sie Górnik Zabrze,jego bramka została wybrana przez TVN bramką kolejki bo rzeczywiscie byla ładna.Wisła Płocki dysponuje także solidną drugą linią z Michalkiem,Geworgianem na skrzydałach,ex-widzewiakiem Rachwałem w środku którego parnerem jest Gedeon lub Sedlacek.Ocena: :?: Równowaga.Atak
W napadzie RTS-u napewno wystąpi bardzo dobrze grając Bogunocić któremu bardzo cięzko jest odebrać piłke jest dobrze wyszkolony technicznie,kto będzie jego parnerem :?: napewno ktoś z tej czwóeki;Aleksander,Sokalski,Iheanacho,Grzelczak,ja osobicie przeczuwam że bedzie nim ''Alek''(Aleksander).Wisła Płock:W bardzo dobrej formie jest Peszko,który strzla gola za golem,tylko pytanie kto bedzie grał u jego boku może Kujawka może Kretkowski może Geworgian może Wisła zagra 5 pomocników i jednym wysuniętym napastkiem zobaczym Ocena:
Lekka przewaga Widzewa
RTS :!: RTS :!: RTS :!: