>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21 Kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

Zapraszam do Analiza 21 kolejki Orange Ekstraklasy, Suche typy będa nagradzane ostrzeżeniem , Zachęcam również do dyskusji na temat spotkań oczywiście mają być one na poziomie. Najciekawiej w tej kolejce zapowiadają się Derby Śląska , Jak i derby Wielkopolski Lech z Groclinem.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zagłębie Lubin – ŁKS Łódź

Zapomnijmy o aferach korupcyjnych i wczujmy się w atmosferę 21 kolejki Orange Ekstraklasy, którą rozpocznie mecz z Lubiniu gdzie miejscowe Zagłębie podejmie Łódzki Klub Sportowy. Miedziowi przystąpią do spotkania w nie najlepszych nastrojach po ubiegłotygodniowej porażce z GKS-em Bełchatów, jednak ich rywale mimo iż znajdują się w czołówce tabeli do wybitnych nie należą tak więc będzie szansa aby poprawić morale zespołu. Drużyna Zagłębia od czasu kiedy została przejęta pod stery Czesława Michniewicza właśnie w poprzedniej kolejce doznała pierwszej porażki za jego kadencji, ale polski „Mourinho” wierzy, że jego podopiecznych nadal stać na wywalczenie mistrzostwa. Liczy on na potknięcia głównych rywali w walce o mistrzostwo np. na potkniecie GKS-u na trudnym do zdobycia obiekcie Cracovii co jest całkiem realne. Dodatkowo Zagłębie czeka w tym sezonie jeszcze wiele ciężkich spotkań m.in wyjazdy na Legię, Wisłę i tylko Korona z czołowych drużyn zagości na stadion w Lubiniu. Dlategoteż takie mecze jak piątkowe spotkanie z ŁKS-em należy bezsprzecznie wygrywać. Jak juz powiedziałem pozycja zajmowana przez ŁKS wcale nie odzwierciedla ich dobrej gry, ponieważ poprostu tak nie jest i według mnie ta drużyna skończy sezon na niższej pozycji niż obecnie zajmowana przez nich lokata. Podsumowując w pierwszym meczu kolejki faworyt nie zawiedzie i z pojedynku czołowych drużyn tabeli zwycięsko wyjdzie Zagłębie.
Transmisja: Canal+Sport 19:40

Przypuszczalne składy:

Zagłębie: Vaclavik – G.Bartczak, Stasiak, Arboleda, Grzybowski – Łobodziński, Szczypkowski, M.Bartczak (Rui Miguel), Piszczek (Kolendowicz) – Iwański – Chałbiński

ŁKS: Wyparło – Cerić, Kłos, Hajto, Marciniak – Madej, Wilk, Opsenica, Magiera – Arifović, Cieśliński (Kmiecik)

Mój typ: 1 – 1,60 Bwin
⛔
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A co Wy sądzicie na temat tego spotkania? oraz innych spotkań tej kolejki Orange Ekstraklasy? Zapraszam do udziału w dyskusji, ale oczywiście na poziomie ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
14 kwietnia godz.18:00 Stadion Widzewa w Łodzi ul.Al.Piłsudskiego 138
[center:02d4b48740]Widzew Łódź-Wisła Płock
[/center:02d4b48740]
Typ:Widzew
Kurs:2,05
Buk:Expekt
Analiza:
W meczu 21 kolejki Orange Ekstrakalsy zmierzą się zespoły walczące o uniknięcie barażów :mrgreen: czyli Łódzki Widzew i Płocka Wisła.W pierwszym emczu tych drużyn padł wynik 2:2(Michalek,Sobczak dla Wisły-Grze(L)ak i Sokalski dla RTS-u)Wracając do tego spotkania z rundy jesiennej meczu obfitował w wiele sytuacji podbramkowych,Bartosz Fabiniak kilka razy ratował Widzewiaków przed utratą gola,ale czerwono-biało-czerwoni także groźnie atakowali głonie nastawiajac sie na grę z kontry.Byłem obecny na tym meczu i wg mnie wynik remisowy był jak najbardziej sprawiedliwy.Oba zespoły w rundzie rewanżoewj zdobyły po 8 punktów.We wtorek &#39;&#39;Nafciarze&#39;&#39; grali wyjazdowy mecz Pucharu Polski z Koroną przegrali ten mecz 2:3 prowadząc do 75min 2:0 :!: trzy gole stracili w zaledwie 4 min :!: Mecz rozgrywany był w trudnych warunkach atmoferycznych napewno kosztował piłkarzy obu zespołów sporo sił.Zespół z Płocka grał podstawyowym składem.Widzew zaś grał w środę mecz kontrolny z liderem OE GKS-em Bełchatów padł rezultat 3:3 gole dla RTS-u Sasha B x2 and jakub Rz :mrgreen: Oba teamy w pierwszej połowie grały &#39;&#39;ligowymi&#39;&#39; jedenastkami zas po przerwie nastąpiły gwałtowne roszady w obu zespołach.Widzew prezentował się bardzo dobrze,&#39;&#39;Policyjnych konfidentów&#39;&#39; trzykrotnie ratował...słupek.Słaby punkt Widzewa ▶ Skuteczność.Widzew jest zespołem który umie sobie wypracować sytuacje,lecz gorzej jest już ze skierowaniem piłki do sieci.W emczu z &#39;&#39;Zabolami&#39;&#39; wreszcie odblokował się Sasha trzy dni pozniej dwa gole w sparingu rozstrzelał się wreszcieee,bo jest naprawde dobym piłakrzem.Słabe punkty Wisły ▶ Formacja Defensywna,sprowadzony Peter Lerant miał kierować całą obroną a okazał się kompletym niewypałem,zarówno Parzy jak i Wyczałkowski w poprzedniej rundzie nie grali w żadnym klubie.Teraz poszczególne formacje.Bramkarze ▶ W Widzewie &#39;&#39;1&#39;&#39; jest Bartosz Fabiniak,który nie raz pokazywał swoje nieprzecętne umiejętnosći,jest także chwalony przez Józefa Młynarczyka,w Płocku powinin wystąpić Robert Gubiec który wygrywa rywalizacje ze Skrzypcem,wg mnie Gubiec jest ligowym przeciętniakiem,potrafi też zawalic fatalną &#39;&#39;babe&#39;&#39;.Ocena: ✅ dla Widzewa. ▶ Obrona,w Widzewie znacznie poprawiła się gra w defensywnie od kiedy gra Joseph Dayo Oschodogan który wprowadził spokój do szeregów obronnych,Kłos zastpuje na prawej stronie Nowak i jest to lepszye rozwiązanie,na środku obrony wystąpi ktoś z dwójki Rzeźniczak,Stawarczyk bo &#39;&#39;Józek&#39;&#39;(Oschodogan) ma pewne miejsce w składzie,na lewej stronei zobaczymy zapewne Jakuba Wawrzyniaka.Co do Wisły Plock to wspominałem juz defensywe mają bardzo kiepską,i coo tu dalej pisać.Ocena: ✅ dla Widzewa.Pomoc ▶ Władcy Miasta Włokniarzy dysponują szybkimi,dynamicznymi,dobrze wyszkolonymi technicznie skrzydłowymi Budką i Napoleonim,defensywny pomocnik Juszkiewicz,który gra bardzo dobrze,umie przytrzymać piłkę,zabrać crossai ofensywny pomocnik Kuklis o jego umiejętnosciach przekonał z sie Górnik Zabrze,jego bramka została wybrana przez TVN bramką kolejki bo rzeczywiscie byla ładna.Wisła Płocki dysponuje także solidną drugą linią z Michalkiem,Geworgianem na skrzydałach,ex-widzewiakiem Rachwałem w środku którego parnerem jest Gedeon lub Sedlacek.Ocena: :?: Równowaga.Atak ▶ W napadzie RTS-u napewno wystąpi bardzo dobrze grając Bogunocić któremu bardzo cięzko jest odebrać piłke jest dobrze wyszkolony technicznie,kto będzie jego parnerem :?: napewno ktoś z tej czwóeki;Aleksander,Sokalski,Iheanacho,Grzelczak,ja osobicie przeczuwam że bedzie nim &#39;&#39;Alek&#39;&#39;(Aleksander).Wisła Płock:W bardzo dobrej formie jest Peszko,który strzla gola za golem,tylko pytanie kto bedzie grał u jego boku może Kujawka może Kretkowski może Geworgian może Wisła zagra 5 pomocników i jednym wysuniętym napastkiem zobaczym Ocena: ✅ Lekka przewaga Widzewa

RTS :!: RTS :!: RTS :!:

wikowlkp 0

wikowlkp

Użytkownik
Zaglebie Lubin vs. Lodz LKS-----&gt; U 2.5 KURS 1.80
Zaglebie Lubin vs. Lodz LKS-----&gt; X KURS 3.65
Zaglebie Lubin vs. Lodz LKS-----&gt; Zakład na Wynik 0:0 KURS 8.0 (bet-at-home )

Druga w tabeli Orange Ekstraklasy ekipa z Lubina zagra dziś u siebie z 5 ŁKS-em. GOspodarze po ostatniej porażce z BOT 1:3 na wyjeździe dzisiaj będą chcieli wygrać za wszelką cenę z dobrze spisującymi się gośćmi. ŁKS w ostatnim meczu zremisowali u siebie 1:1 z Odra , przed tym emczem przegrali 2:1 z Legia w Warszawie. Gospodarze grają bardzo dobrze u siebie nie przegrywając żadnego meczu (6-4-0, 14-8), goście natomiast na wyjazdach 4-2-4, 9-12. Jak do tej pory wynik 0:0 Zagłębie miało 3 razy (na 20 meczy). Rywalami ich byli: Lech Poznań, Wisłą Kraków, Groclin. ŁKS takim wynikiem kończyło 4 razy (z Łęczną, Arką, Płockiem i Widzewem). Wg mnie gospodarze nie wygrają tego meczu dzisiaj bo ŁKS gra bardzo dobrze w obronie (18 bramek straconych w 20 meczach) i goście będą murowali bramkę. A wynik to mam przeczucie że taki właśnei padnie.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Wg mnie gospodarze nie wygrają tego meczu
Bardzo cenie sobie Twoje typy,ale co do dzisiejszego to się nie zgadzam.Zagłebie walczy o &#39;&#39;majstra&#39;&#39; i takie spotnia musi wygrywać.Pozycja ŁKS nie odzwierciedla gry tego zespołu ŁKS jest w tej chili dla mnie przeciętniakiem,słabym zespołem,w tej rundzie oczywiście bo w pierwszej grała jak z nut.I nie mówie tego z powodu że jestem kibicem Widzewa,tylko stwierzam to obiektynie,niektórzy zbyt mocno doceniają zespołu Brodaczy :grin:

PS.Wiko ok.22 Zobaczymy kto miał racje :mrgreen:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zgadzam się z sutkiem ;) ŁKS nie jest już tą drużyną z jesieni... po opuszczeniu drużyny przez kreatora gry Niżnika, defensywnego pomocnika Kłusa oraz żywego sreberka jakim na skrzydle był Kolendowicz ŁKS nie gra już tak rewelacyjnie. W dzisiejszym meczu dodatkowo zabraknie ich filaru obrony jakim w ostatnich meczach był Tomasz Kłos i mimo iż goście będą dziś nastawieni na defensywę to Miedziowi powinni sobie z nimi poradzić i być przynajmniej o jedną bramkę lepszymi ;)

Ciekawostką jest fakt, że na meczu będzie specjalny obserwator z Holandii, który jeździ po meczach wielu europejskich drużyn i opisuje swoje wrażenia, które później opublikuje w książce. Chodzi mu głównie o atmosferę na stadionie, a widząc zdjęcia internetowe klubów kibica padło, że pojedzie na mecz wicelidera polskiej Orange Ekstraklasy, któremu zresztą jak sam przyznał będzie kibicował w polskiej lidze.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Lech - Groclin --&gt; 1 2.35

Lech Poznań - Dyskobolia Grodzisk Wlkp., sobota - godz. 16:00
W tym sezonie Lech Poznań trzykrotnie mierzył się z zespołem Dyskoboli. Zarówno w meczu ligowym, jak i w dwóch potyczkach Pucharu Ekstraklasy lepsi okazali się Grodziszczanie. - Mecze pucharowe nie są do końca miarodajne, bo wystawiliśmy w nich zawodników, którzy mniej grali w lidze, jak i młodych zawodników z zespołu rezerw. - mówi trener Lecha, Franciszek Smuda.
Na jesień w meczu ligowym poznaniacy przegrali 0:1 - Koniecznie chcemy poprawić nasz bilans spotkań z Dyskobolią. Zagramy jak zwykle o zwycięstwo! - deklaruje szkoleniowiec Kolejorza. W ekipie Kolejorza przed meczem rodzą się kolejne problemy zdrowotne. Do gry gotowy nie jest jeszcze Henry Quinteros, który dopiero w poniedziałek rozpocznie treningi z całym zespołem. Po meczu z Wisłą Kraków kontuzjowany jest natomiast Piotr Reiss.Za czerwoną kartkę w meczu rezerw cały czas pauzować musi jeszcze Maciej Scherfchen. Będą to 14 ligowe Derby Wielkopolski pomiędzy Lechem i Dyskobolią. Na razie bilans nieznacznie przemawia na korzyść Grodziszczan, którzy wygrali 6 meczów, 5 razy tryumfował Kolejorz, a 2 razy padł remis.

sutek 79

sutek

Forum VIP
14 kwietnia godz.18:00 Stadion Odry w Wodzisławiu ul.Bogumińska 8

[center:313caf5819] Odra Wodzisław Śląski-Górnik Zabrze [/center:313caf5819]

[center:313caf5819]
[/center:313caf5819]
Typ:Odra
Kurs:1,95
Buk:BAH
Analiza:
Do bardzo ciekawego spotkania dojdzie w Wodzisławiu gdzie 13 w tabeli Odra będzie podejmowała 12 Górnika Zabrze,są to Derby Śląska.Odra w tej rundzie spisuje się średnio zdybyła 6 punktów,zaś Zabrzanie ucułali 4 punkty.Napewno wrażenie wywarło zwicęstwo nad GKS Bełchatów 1:0 Odra jest jedynym zespołem który pokonał w tej rundzie lidera.W poprzedneij rundzie w Zabrzu padł wynik:two:2 gole dla Górników:Aleksander,Kowalczyk(sam. dla Odry:Chmiest,Muszalik.Górnik przystąpi do tego meczu mocno osłabiony z powodu nadmiaru żółtych kartek nie wystąpią:Błażej Radler, Piotr Madejski i Tomasz Moskal zaś kontuzjowani są:Tomasz Prasnal i Sławomir Jarczyk.Aż trzech piłkarzy to podstawowi obrońcy.W Odrze zabraknie natomiast kontuzjowanych:Bartosza Iwana,Piotra Szymiczka,zaś do składu powraca Sławomir Szary.Odra bardzo dobrze zaprezentowała sie w meczu z ŁKS-em powinna wygrac to spotkanie ale wynik remisowy zawdziędza tylko swojej niudolności pod bramką Wyparły,Górnik także zagrał bardzo dobre spotkanie z Legią(która jest w beznadziejnej formie) i wygrał 1:0 po golu Rafała Andraszaka.Moim zdaniem Odra wygra to spotkanie,w składzie Górnika jest za dużo ubytków i Odra gra na własnym stadionie a zupełnie gra się u siebie a zupełnie inaczej na wyjazdach,Odra pokazuje ostatnio dobrą forme ,gra piłką ła&#39;&#39;ładną dla oka&#39;&#39;Obrońcy Górniak często się gubią i są mało zwrotki(m.in.Paszulewicz)
Jaki będzie wynik przkonamy sie około godz.20:00 :jezora:

T 11,3K

termii

Użytkownik
&quot;Z pewnością sytuacji w krakowskim klubie nie poprawiają absencje Mauro Cantoro, Jakuba Błaszczykowskiego, Radosława Sobolewskiego, Marka Zieńczuka, Michaela Thwaite&#39;a, Mariusza Pawełka oraz Patryka Małeckiego&quot;

Moze byc ciezko, chociaz..

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Jak myślicie o meczu Pogoń-Wisła ??
Wisła ma poważne braki kadrowe. Nie zagrają m.in: Marek Zieńczuk, Michael Thwaite, Mariusz Pawełek, Patryk Małecki, Mauro Cantoro, Radosław Sobolewski, Kuba Błaszczykowski.
Ja takich spotkań nie gram, gdybym miał obstawiać dałbym x2. W jakich spotkaniach chce Biała Gwiazda zdobywać punkty? Pogoń gra na bardzo niskim poziomie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dokładnie... Wisła do Szczecina pojechała mocno osłabiona, ale z drugiej strony Brazyliczycy wcale do najlepszych nie należą i 3 punktów raczej nie zgarną jednak remisu nie wykluczam. Patrząc jednak z punktu widzenia tabeli ;) Jeśli Wisła chce za rok zagrać w jakichkolwiek pucharach, choćby w Interoto mecze z rywalami z dołu tabeli musi wygrywać. Mimo wszystko ja ten mecz odpuszczam, bo kurs na x2 jak dla mnie za mały.

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
O brakach kadrowych było już wspominane wiec ja napisze tak. Wisła gra na wyjazdach slabo, fakt, ostatnie mecze pokazały rowniez ze tragicznie ze skutecznoscia ale teraz jest najwyzszy czas na przebudzenie! Zawodnicy mam nadzieje odblokują sie i wywiozą ze Szczecina 3 punkty, jesli chcemy marzyc o Pucharach (...) to musimy wygrywac z takimi ekipami. Kopacze jak i trener w wywiadach wypowiadali się ze jada tylko po zwycięstwo i ja naprawde wierze ze dotrzymają słowa.
Bedzie dobrze ;-)

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Ja zagrałem na Wisłę. Skusił mnie spory kurs (1.75). Według mnie tak doswiadczona drużyna nie może przegrywać, remisować tylu meczy i jak wspomniał gwizdu, czas na przebudzenie. Pogoń niczego konkretnego nie gra i sądzę że Wisła nawet z takimi brakami jest w stanie ich pokonać. Według mnie wynik będzie około 0:1 dla Wisły

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
21 KOLEJKA ORANGE EKSTRAKLASY - WYNIKI

Legia Warszawa - Arka Gdynia 3:0
Bramki: Miroslav Radović (3), Maciej Korzym (74), Bartłomiej Grzelak (85-karny).
Widzów: 10 000

Pogoń Szczecin - Wisła Kraków 1:1
Bramki: 1:0 Piotr Celeban (50), 1:1 Hristu Chiacu (90).
Widzów: 4000

Widzew Łódź - Wisła Płock 0:0
Widzów: 7000

Górnik Łęczna - Kolporter Korona Kielce 1:3
Bramki: 0:1 Krzysztof Gajtkowski (36-głową), 0:2 Marcin Robak (45), 0:3 Michał Trzeciakiewicz (72-głową), 1:3 Ferdinand Chi Fon (85).
Widzów: 2000

Odra Wodzisław Śląski - Górnik Zabrze 0:0
Widzów: 5500

Lech Poznań - Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 2:2
Bramki: 1:0 Igor Kozioł (26-samobójcza), 1:1 Adrian Sikora (51- głową), 2:1 Jacek Dembiński (72-głową), 2:2 Adrian Sikora (90+2- głową).
Widzów: 15000

Zagłębie Lubin - ŁKS Łódź 1:1 (0:0)
Widzów: 8000

Jutro mecz Cracovia - GKS Bełchatów, godz 14:30

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wczoraj Wisła Kraków szczęśliwie wywiozła punkt ze Szczecina gdzie zagrała z naprawdę nieźle dysponowaną Pogonią, a jak spisze się dziś druga z Krakowskich drużyn?

Cracovia Kraków - GKS Bełchatów
Na zakończenie kolejki na stadionie przy ul.Kałuży w Krakowie dojdzie do ciekawego pojedynku, w którym zmierzą się piłkarze miejscowej Cracovii oraz lidera z Bełchatowa.
Piłkarze Pasów po środowej porażce w Pucharze Polski z Dyskobolią Grodzisk może i nie są w najlepszych nastrojach, ale jak się gra w piłkę na pewno nie zapomnieli i dziś przed własną publicznością będą się chcieli zaprezentować z jak najlepszej strony. Ich rywalem będzie niesamowity w tym sezonie GKS Bełchatów, który z wypadkiem przy pracy w Wodzisławiu, kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa. Oczywiście autorem tych sukcesów jest trener Orest Lenczyk, jednak gdyby nie miał do dyspozycji tak wspaniałych zawodników jak Garguła, Ujek, Nowak, Strąk czy też Jarzębowski na pewno GKS takich sukcesów by nie osiagał. Wcześniej nie mówiło się o tym głośno, ale po zwyciestwie nad bezpośrednim rywalem w walce o najwyższe miejsca w lidze Zagłębiem Lubin chyba śmiało możemy już mówić, że celem GKS-u jest zdobycie mistrzostwa Polski. W dzisiejszym spotkaniu nadarza się kolejna okazja do zdobycia trzech punktów i odskoczenia przede wszystkim Zagłębiu i Koronie. Co prawda Kielczanie wygrali swoje spotkanie, ale Miedziowi niespodziewanie stracili punkty na własnym stadionie i to od nich drużyna Oresta Lenczyka może się oddalić jeszcze bardziej. Jednakże ich dzisiejszy rywal jest naprawdę solidną i poukładaną drużyną. Cracovia na swoim stadionie łatwo punktów nie oddaje o czym świadczą notowane tutaj rezultaty. Jak się wygrywa na stadionie przy ul.Kałuży wiedzą tylko piłkarze wspominanego już Zagłębia Lubin, którzy jako jedyni z przyjezdnych zgarnęli tutaj pełną pulę. Uważam, że GKS Bełchatów stać na zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu jednak mając na uwadze niezłą grę Cracovii osobiście odpuściłbym typowanie wyniku tego spotkania.
Mój typ: No Bet
ewentualnie: więcej niż 2,5 bramek - 1,80 Bwin
✅

sutek 79

sutek

Forum VIP
Wyniki 21 kolejki Orange Ekstralasy:

⚽ Lech Poznań 2-2 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
Igor Kozioł 26 (s), Jacek Dembiński 72 - Adrian Sikora 51, 90
⚽ Cracovia 2-1 GKS Bełchatów
Wiśniewski 21, Nowak 52- Boguski 40
⚽ Zagłębie Lubin 1-1 Łódzki KS
Michał Chałbiński 72 - Adam Marciniak 82
⚽ Odra Wodzisław Śląski 0-0 Górnik Zabrze
⚽ Legia Warszawa 3-0 Arka Gdynia
Miroslav Radović 3, Maciej Korzym 73, Bartłomiej Grzelak 83 (k)
⚽ Widzew Łódź 0-0 Wisła Płock
⚽ Górnik Łęczna 1-3 Korona Kielce
Ferdinand Chi-Fon 85 - Krzysztof Gajtkowski 35, Marcin Robak 45, Michał Trzeciakiewicz 73
⚽ Pogoń Szczecin 1-1 Wisła Kraków
Piotr Celeban 49 - Hristu Chiacu 89

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom