R
4,1K
robson1416
Forum VIP
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!
Ubaw jak talala . Nie twierdze że Jaga dziś wygra tak jak niektórzy (dla mnie jest to mecz 50/50), ale pisanie że zespół który od początku sezonu jest w czubie nic nie gra jest co najmniej śmieszne. Nic nie gra to Pogoń czy Cracovia a nie Jaga.Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
Typ: Śląsk strzeli +1,5 bramki
Kurs: 2.38 (fortuna)
Odkąd pamiętam to mecze obu drużyn były bardzo ciekawe dla kibiców piłki nożnej w Polsce. Dziś mecz szczególny, bo zamykający pewny rozdział obu zespołów, wiemy już że dzisiejsze spotkanie będzie ostatnim dla Jana Urbana. A dopiero co drużyna Śląska ogrywała Legie, Lecha i Lechię na własnym stadionie i prestiżowa wygrana z Zagłębiem a już trzeba żegnać trenera. Umówmy się, zbyt dużo wpadek powoduje że trener Urban robi "out" z klubu. Śląsk ostatni mecz na własnym stadionie rozegrał z wyżej wspomnianym Piastem przeze mnie. Mecz ciekawy, obfitujący w efektowne pomyłki Tarasovsa, notabene ten sam zawodnik grał źle w niecieczy. Wciąż wystawiany bo nie ma kto grać. Nie jestem specem od drużyny gospodarzy więc przejdę do gości.
Jagiellonia złapała fajną formę 3 wygranych z rzędu. Z Pogonią, Sandecją oraz Koroną Kielce. Jestem w szoku, widząc drużynę gości na czele tabeli w meczach wyjazdowych. Mają najwięcej punktów więc to daje do myślenia. Kiedyś ktoś napisał fajne zdanie o polskiej lidze, cytuje może trochę niedokładnie "drużyna A jest w formie, wygrywa mecz za meczem, natomiast drużyna B gra piach, nie zdobywa punktów więc wynik jest prosty - wygra drużyna B". Notabene ta krótka analiza wtedy się sprawdziła. Dziś boję się że możemy mieć podobną sytuację. Tak szczerze to Jaga nic nie gra. Pogoń mogła na wyjeździe zabrać spokojnie co najmniej punkt, Sandecja gdyby strzeliła karnego to też mogła wyrwać punkt. Korona ma zniżkę formy i oraz roszady w składzie przyczyniły się do pogromu. Dopóki Jaga nie zacznie wygrywać w sposób jaki prezentowała w poprzednim sezonie to będę wciąż myślał o nich jak o zespole środka tabeli.
Dziś bez Romanchuka oraz Bartka Kwietnia. Obaj zagrali w ostatnim meczu. Ciekawe czy trener Mamrot wystawi w końcu Cernycha?!
Ja stawiam na Pogoń. Grają nie tak tragicznie, stwarzają sytuacje i przy odrobinie szczęścia to kilka z tych meczy mogliby wygrać. Arkę widziałem z Górnikiem, szacunek za 3 pkt i walkę, ale Górnik spokojnie mógł zremisować ten mecz przy większej skuteczności. Nie uważam, żeby Arka była jakimś gigantem, poprostu mają dobrą serię.Dobry kurs na Arke ta Pogoń to jest tragiczna, co sądzicie? Arka średnio na wyjazdach ale z takim słabiutkim rywalem powinni sobie poradzić. No i jeszcze mi się widzi overek w Kielcach.
Co za wpis. Popatrz w tabelę i zobaczysz że Jaga na wyjeździe jest najmocniejsza w całej lidzeŚląsk - Jagiellonia Białystok
Jaga na wyjeździe też nie jest zbyt mocna,
Napędza też grę Jagi Frankowski który gra na prawdę nieźle i trzeba będzie na niego uważać.