>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

21. kolejka La Liga [03.02-06.02.2017r.]

Status
Zamknięty.
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, La Liga
Spotkanie: Granada - Las Palmas
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,70
Bukmacher:

Analiza:
Moim zdaniem warto grać w tym meczu na bramki.
Po 1 to wyniki bezpośrednie wskazują, że obie drużyny potrafią strzelać bramki w starciu między obiema drużynami, ostatnie ich wyniki to: 1:5, 3:2, 1:4, 5:2 i 1:1. Oczywiście ten wynik 1:5 to był wynik z tego sezonu gdzie Las Palmas podejmował u siebie ekipę Granady ogrywając go pewnie i gładko 5:1, goście wtedy nie mieli nic do powiedzenia.
Dziś grają u siebie i liczą na rewanż ale czy to będzie udany rewanż? Śmiem wątpić, Granada to jest główny faworyt do spadku. Zdobyli Oni do tej pory zaledwie 10 punktów i już teraz tracą aż 8 punktów do miejsca bezpiecznego. Las Palmas jest na 11 miejscu z dorobkiem 28 punktów.
Las Palmas w okienku zimowym dokonało 2-óch bardzo poważnych wzmocnień w przodzie, doszedł Jese z PSG i Halilović młody Chorwat. Granada wypożyczyła A. Ramos z Dortmundu.
Więc widzimy, że obie ekipy wzmocniły się w przodzie, tył pozostawili bez wzmocnień a wiadomo, że obie ekipy obronę mają słabą. Granada aż 44 gole stracone Las Palmas zaś 31 stracili bramek.
Minimalnym faworytem w tym meczu są moim zdaniem goście ale to Granada potrzebuje tych punktów jak powietrza dlatego to gospodarze będą gryźć trawę aby ugrać w tym meczu komplet punktów.
Moim zdaniem obie drużyny strzelą po 1 bramce spokojnie.
Powodzenia.

M 239

mikki

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - La liga
Godzina: 20:45
Spotkanie: Granada - Palmas
Typ: 2 (-0,25)
Kurs: 2,08

To że Granada gra tak słabo nie bierze się znikąd. I nawet patrząc na to kto jest w kadrze nie wygląda to tak źle. Głównym problemem jest to że nie tworzą oni drużyny. Nie ma się co temu dziwić, ponieważ kiedy spojrzymy na narodowości poszczególnych piłkarzy okazuje się, że będzie ich tam przynajmniej 10, a samych Hiszpanów może 5. Nawet jak na warunki hiszpańskie zwraca to uwagę.

http://www.transfermarkt.com/granada-cf/startseite/verein/16795/saison_id/2016

Budowaniu zespołu nie sprzyja tym bardziej fakt, że status większości tych zawodników to wypożyczenie i za poł roku nie będą nawet pamiętać, że grali w Granadzie. Taki model rozwoju był testowany wielokrotnie. Zazwyczaj kończył się tak samo, czyli spadkiem odejściem zawodników i budowaniem drużyny od początku. Nie inaczej jest tutaj.
Jedno zwycięstwo na półmetku sezonu, słaba ofensywa (16 goli przy 23 takiej nawet Osasuny) to za mało by zakładać, że teraz będzie inaczej.

Palmas gra w kratkę lepsze mecze przeplata także bardzo słabymi, jednak regularnie punktuje. I na ten moment ma 3 razy więcej punktów od Granady, to jest przepaść. Jest wyraźna dysproporcja miedzy wynikami u siebie i na wyjeździe, jednak uważam że nie oddaje stanu faktycznego. Nie są aż tak mocni na wyspach, ani tak słabi w delegacji. Po prostu do tej pory tak się ułożył terminarz, że niemal z cała czołówką grali na ich stadionach, podczas gdy na własnym boisku podejmowali słabszych rywali.

Może trochę nieśmiało, ale cały czas się mówi o walce o puchary dla Las Palmas. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja w to wątpię, jednak widać że mówią o tym serio. Ostatnio zostali ściągnięcie Halilovic’a oraz Jese może o tym świadczyć. Dołączyli niedawno, więc niewykluczone że jeszcze nie wejdą do drużyny, choć jeśli odpalą to zrobią ogromną różnicę.

Uważam, że Palmas będzie walczyć o zwycięstwo. Nie wiem czy im się to uda. Jestem przekonany natomiast, że tego meczu nie przegrają.

@Janek Bambo

Jakbym wcześniej zobaczył twój komentarz to pewnie nie pisałbym tej analizy. Bardzo dużo się pokrywa i jak widać mam takie samo zdanie na temat Granady i tego meczu ????

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Granada - Las Palmas
Panowie z kim Granada ma się podnieść? Chyba nie w meczach z Realem, Barcą Sevillą czy nawet Villarealem...Wydaje mi się że dziś jest ku temu sposobność. Zgodzę się z tym że na papierze Las Palmas jest ekipą lepszą lecz...na wyjazdach tracą 50 % swej wartości....Do tej pory na wyjeździe strzelili raptem 10 bramek. Warto też wspomnieć kiedy ostatni raz wygrali w lidze w delegacji. Było to 28 sierpnia 2016. Jakoś nikt tego nie zauważył? Moje typy...
Granada kurs 3,05
Granada i Las Palmas nie strzeli kurs 5,30 Fortuna
wynik 1:0 FT

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot;dzięki &quot;

Otrzymane punkty reputacji: +18
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom