Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia, Eredivisie
Spotkanie: Feyenoord - Vitesse
Godzina: 20:00
W piątkowy wieczór w holenderskiej Eredivisie zapowiada się mecz na szczycie. Feyenoord na 4 miejscu w tabeli będzie podejmować na własnym boisku Vitesse zajmujące w tym sezonie wysoką 2 lokate. Będzie to walka gospodarzy o miejsce w
LM. Patrząc na kursy, które moim zdaniem dzieli dysproporcja, faworytem wyraźnym u bukmacherów jest Feyenoord. Jednak sam nie zagrałbym na nich przy kursie 1.87. Bardziej skłonny jestem typom over'owym, bądź BTS.
Obie drużyny grają bardzo ofensywnie, Feyenoord z Graziano Pelle na czele - 15 bramek w tym sezonie, oraz genialnym Jordy Classie - 6 asyst , natomiast Vitesse z Lucasem Piazon - 11 bramek, młodziutkim brazylijczykiem, który po sezonie wraca do Chelsea. Gorzej oba zespoły radzą sobie w defensywnie, o której często zapominają, myślę, że tym razem będzie podobnie. Mecz powinien być otwarty, cios za cios, bramka za bramkę.
W ostatnim meczu Feyenoord przegrał na wyjeździe z Den Haag 3:2, Vitesse zgubiło punkty z kandydatem do spadku - Nijmegen - 1:1. Podopieczni Petera Bosza zaimponowali mi bardzo w meczu z PSV, grając na wyjeździe zainkasowali komplet punktów, rozprawiając się wtedy z faworytem z Eindhoven aż 6:2!
Teraz trochę statystyk:
Feyenoord 5 ostatnich meczy - 4 zwycięstwa i porażka - 14 bramek strzelonych (śr. na mecz to niecałe 3 bramki) - stracili 8 (śr. na mecz to ponad 1,5 bramki)
Identycznie, co do jednej bramki przedstawiają się statystyki Vitesse, przy 3 zwycięstwach i 2 remisach.
Najlepsi strzelcy:
Feyenoord: Pelle 15 bramek + 3 asysty, Immers 5 bramek + 2 asysty, Boetius 5 bramek + 5 asyst
Vitesse: Piazon 11 bramek + 8 asyst, Leerdam 7 bramek + 1 asysta, Havenaar 5 bramek + 5 asyst
Nieobecni/kontuzjowani
Feyenoord: Vormer, Mathijsen
Vitesse: Janssen, Meerits
Najlepszymi opcjami na ten mecz moim zdaniem są podane przeze mnie niżej propozycje.
Feyenoord - Vitesse powyżej 2,5 bramek @ 1,52
Feyenoord - Vitesse powyżej 3,5 bramek @ 2,33
Feyenoord - Vitesse BTS @ 1,48
Unibet
Myślę, że warto się skusić.
Pozdrawiam mame i życzę powodzenia!