18:00 Radomiak - Pogoń
Pogoń @ 2.12
Betclic
Radomiak w pierwszej kolejce po przerwie musiał uznać wyższość swojego rywala Cracovii Kraków. Szybka czerwona kartka moim zdaniem ustawiła ten mecz, i Cracovia tak naprawdę mogła się zabawić. Uważam, że przez to nie zobaczyliśmy prawdziwego Radomiaka, ale tez jestem zdania, że mogli się lepiej postarać i wynik mógł być o wiele korzystniejszy dla nich.
W meczu z Pogonią przystąpią mocno osłabieni bowiem nie zagrają min. Kaput, Rocha, Donis i Luizao. Wszyscy pauzują za kartki.
Jest to z pewnością świetna okazja dla gości, którzy walczą o TOP4. W ostaniej kolejce pokonali skromnie 0:1 Śląsk i mogą mówić o sporym szczęściu, że nie przegrali w tamtym spotkaniu.
Pogoń teraz ma okazje wygrać drugi mecz z rzędu, a więc leci typ w ich stronę.
--------------------------------------------
20:30 Śląsk W. - Stal M.
Śląsk @ 1.77
Betclic
Stal rzutem na taśmę pokonał 2:1 Puszczę i dzięki tej wygranej uciekli od strefy spadkowej. Stal walczy o utrzymanie jak polowa ligi, bowiem w dole tabeli jest taki ścisk, że jak przegrasz dwa mecze to jesteś tuż nad strefa spadkowa. Teraz czeka ich kolejne trudne stracie z wiceliderem tabeli Śląskiem. Na jesień lepsi okazali się piłkarze Stali, którzy wygrali u siebie 3:1. Czy są w stanie powtórzyć podobny wynik?. Nie skreślam ich, ale uważam, ze będzie im bardzo ciężko.
Śląsk mocno podrażniony po ostatniej porażce. Jeśli chcą mistrzostwa to w piątek muszą wygrać. Gospodarze stworzyli sporo sytuacji w meczu z Pogonią ale nie potrafili żadnej z nich zamienić na gola.
Być może było to spowodowane przerwa zimowa i tak naprawdę będzie potrzeba czasu aż Śląsk wejdzie znowu na swoje obroty. Jednak mimo wszystko uważam, że w piątek muszą wygrać bowiem grupa pościgowa nie śpi...
-------------------------------------------
17:30 ŁKS - Widzew
powyżej 6.5 żółtych kartek @ 2.20
czerwona kartka @ 3.25
powyżej 29.5 fauli @ 1.80
czerwona kartka i rzut karny @ 7.50
Betfan / Fortuna
Tu czekam na kursy.
Derby Łodzi, czy będą w końcu gorące?. Myślę, że tak. Gospodarze na 100% spadek, a więc pozostaje im zostawić serducho w Derbach aby chociaż nie przegrać tego ważnego spotkania. Widzew ledwo nad kreska, w przypadku porażki również będą mieć gorąco bo na dole taki ścisk, że to oni zaraz znajda się pod kreska, tym bardziej ze będą znać już wyniki spotkań Ruchu, Warty czy Puszczy.
Uważam, że będzie to mecz pełen walki w środku pola, a co za tym idzie pełno przewinień i mam nadzieje, że kartek. Z pewnością gol strzelony przez ŁKS doda tutaj smaku temu meczowi i oby tak tez się stało.
Eskatraklasa podała sędziego na ten mecz. Szymon Marciniak najbardziej doświadczony arbiter będzie miał okazje gwizdać w derbach Łodzi. Mój ulubiony sędzia od rzutów karnych, ale czy od czerwonych kartek również?. Mam nadzieje, że piłkarze dadzą mu do tego powody..