Borussia M'Gladbach - Hertha Berlin
Borussia @ 1,63 Unibet
Borussia ha -1,5 @ 2,70 Unibet
Spotkanie dwóch bardzo fajnie dla oka grających zespołów. Zarówno Dieter Hecking jak i Pal Dardai próbują grać ofensywnie, grają wysokim pressingiem i próbują grać szybko (coś na miarę Borussi Dortmund Jurgena Kloopa, oczywiście z zachowaniem odpowiednich proporcji). Hecking gra aż 5 bardzo ofensywnie usposobionymi zawodnikami z trójką grającą w pierwszej linii. Kluczowym zawodnikiem tam jest Thorgan Hazard, obok niego doskonale czujący się w tak szybciej grze Allesane Plea i na pozycji numer "9" Lars Stindl, zawodnik, który może nie strzela zbyt dużo bramek , ale jest niezbędny w tej układance. Za nimi bardzo ofensywnie usposobieni pomocnicy: Jonas Hoffman i Denis Zakaria. Na szóstce doskonale radza sobie czy to Christopher Kramer czy to Tobias Strobl. Po drugiej stronie Dardai postawił na doświadczonego Salomona Kalou oraz kluczową rolę odgrywa tam ex Ekstraklasowiec - Ondrej Duda. Hertha po znakomitym początku sezonu w ostatnim czasie znacznie obniżyła loty, a za to Borussia gra fenomenalnie, awansowała już na pozycję wicelidera i wiem że to mało prawdopodobne, ale nie skreślał bym ich w wyścigu o Mistrzostwo Niemiec. Zwłaszcza przed własną publicznością grają fenomenalnie. Wystarczy powiedzieć że obok PSG są najlepszą drużyną własnego boiska. Dziewięć meczy i dziewięć zwycięstw, z bilansem bramek 25-3. Dzisiaj nie wydaje mi się, aby Hertha była w stanie zatrzymać Gladbach. O zwycięstwie Borussi jestem przekonany, górują w tym momencie nad Herthą praktycznie pod kazdym względem: lepsza forma, atut własnego boiska, fenomen w osobie Thorgana Hazarda, wyższość personalna i fakt walkki o Deutsche Meistra nie daje złudzeń kto dziś będzie lepszy. Parząc na spotkania na Borussia-Park to widzimy że 15 września Schalke przegrało tam 1:2 i to był ostatni mecz , kiedy Borussia nie wygrała wyżej niż jedną bramką (a zarazem dzisiejszy mój handicap). Ponad 5 miesięcy Borussia wygrywa minimum dwoma golami u siebie! Dziś nie może być inaczej