Panowie sa jakies przeciwwskazania do overu Koloni z Bayernem oprocz marnego kursu. Troche posiedzialem nad tym meczem i dla mnie over jak nic ale chetnie poznam inny punkt widzenia.
Też podczas meczu wpadł mi ten pomysł do głowy, over2.5 spokojnie, sam też myślałem czy o2.5 znalazłbym na cały Bayern.Mnie się widzi jakiś wysoki wynik, coś w stylu 1:4, 2:4.Ostatnio Bayern dość dobra dyspozycja, dobrze to wygląda przed i Gomez świetnie gra ten sezon.Niestety zabraknie Robbena, który ma grypę, ale powinni sobie poradzić z potencjałem ofensywie.Coś czuję, że Kolonia też coś strzeli i powinien być wysoki wynik.Wychodzi na to też, że żaden Polak nie zagra.
Kolejna sprawa to wczorajszy mecz BVB.Mimo takiego wyniku i takiej gry Schalke mecz był ciekawy.Sami sobie są winni gospodarze, że nie wygrali tego meczu bo Goetze miał do tego kilka okazji.Irytował trochę bo chciał być liderem w ofenyswie, ale nie wychodziło tak jak chciał do końca.Ale koleś poza tym jest niesamowity.
Praca Polaków po prawej stronie bardzo dobra choć Kuba trochę za dużo zwalniał akcji, ale w sumie było okej, Schmitz miał dużo pracy i wyłapał kartkę za aful na nim.Piszczek bardzo dobrze, kompletny w każdym aspekcie, pewny i obok Hummelsa najlepszy defensor zespołu.
Dobrze mecz komentował Hajto, podkreślił to co wiele razy tutaj pisałem - Magath pogubił się w swoich działaniach i zamiast ogrywać młodych ściąga szrot taki jak Charisteas, Kluge czy Raul.Szkoda najbardziej Mańka, świetny bramkarz, dziś man of the match i oby kariera się jego tak rozwijała.
Co do propozycji
TBM'a to odradzam granie czystego winu na Wolfsburg , ewentualnie X2 w miarę możliwe.Hurtowe zakupy na koniec okienka to próba ratowania zespołu.Ostatnio z BVB zagrali katastrofalnie cały mecz, linia pomocy kompletnie zawiodła, jedyny, który próbował grać, brać ciężar gry na siebie to Diego. Ostatnio w spotkaniach tych drużyn dominowali goście i wygrywali prawie wszystko, ale tym razem może być inaczej bo tak drugiej nieobliczalnej drużyny w BL jak Hannover nie ma.
Dla mnie betem kolejki jest Leverkusen, pisałem już wcześniej, kurs jest świetny, miałem opisywać mecz, ale zrobił to Darek także sam go polecam bo jest warty gry.Mimo, że uważam go za drewnianego grajka to potrafi rozruszać zespół z przodu także powrót Kiesslinga to duży plus.O gospodarzy zabraknie Wolfa za kartki, a to jeden z podstawowych stoperów, zagrają też z jednym napastnikiem także nie powinni być groźni, na pewno u nich under1,5, dla śmiałków można grać, że nie strzelą.
Zostaje mi typ na Hoffenheim, który polecam po w miarę dobrym kursie, sądziłem, że drużyna się rozsypie, ale perypetie zimowe widać, że wzmocniły zespół.
TSG Hoffenheim - 1. FC Kaiserslautern
TSG Hoffenheim
1.86 | Canbet
Tak, ten typ też można zagrać w jakiejś delikatnej konfiguracji.Uważam, że jest wart ryzyka bo i kurs atrakcyjny i rezultat może być pozytywny.Dwie drużyny, który są w odmiennych nastrojach po starcie rundy rewanżowej.
Gospodarze po odejściu trenera, Luisa Gustavo, Demby Ba nie mieli dobrej atmosfery w klubie i sądziłem, że przełoży się to na wyniki.Przełożyło się, ale tylko i wyłącznie w pozytywnym znaczeniu.Trochę przechowo przegrali z Bremą, zremisowali z St Pauli i wygrali na Schalke także to przyzwoity wynik.Nie mniej jednak ciekawszą rzeczą jest to, że przyszedł Babel ,który dobrze zaadaptował się do druzny i już zagrał w meczu z Schalke.Dziś też powinien wyjść w podstawowym skladzie obok Vukcevica i Ibisevica.Do składu też przebojem wszedł Alaba i świetnie się czuje obok Salihovica i Rudego.Robi wrażenie również ławka zespołu gdzie są Weis, Sigurdsson czy Ibertsberger bądź Simunic.Spore pole manewru ma nowy trener.Zespół od momentu wejścia do BL nie zmiena często skladu, grają zawodnicy zgrani ze sobą.Przyjdzie im zagrać z Lautern gdzie ich forma i wyniki to równia pochyła.Fatalny start rundy spowodował, że pali im się grunt pod nogami i zagląda widmo spadku.Udało im się tylko zremisować z Kolonią, przegrywając z Mainz, Bayernem i odpadając z DFB Pokalu.Oglądałem ich mecze i nie wygląda ich gra okazale, taki mosiężny, wymuszony futbol.Przyzam, że nie chcę mi się więcej pisać na temat meczu, ale uważam, że Hoffe wygra bo ma znacznie większe atuty, począwszy od formy, który zwyżkuje do zawodników, którzy są bardziej zaawansowani aniżeli gracze Lautern.Ostanie pojedynki to dominacja gospodarzy, którzy na przestrzeni trzech lat nie przegrali z drużyną Kurza.
Przewidywane składy ( kicker.de ) :
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Alaba, Salihovic - Vukcevic, Ibisevic, Babel
Sippel - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Kirch - Ilicevic, Moravek, Hlousek - Lakic