>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21. Grand Prix Brazylii [01 - 03 listopada 2024]

Status
Zamknięty.
RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Grand Prix Brazylii 2024
1730133554749.png

Piątek, 01 listopada:

#1 Trening ▶ 15:30
#Kwalifikacje do sprintu ▶ 19:30

Sobota, 02 listopada:
#Sprint ▶ 15:00
#Kwalifikacje ▶ 19:00

Niedziela, 03 listopada:
#Wyścig ▶ 18:00

1730133803404.png

Informacje o torze:
Nazwa toru:
Autódromo José Carlos Pace
Pierwsze Grand Prix: 1973
Długość toru: 4.309 km
Liczba okrążeń: 71
Całkowity dystans wyścigu: 305.879 km
Rekord okrążenia: Valtteri Bottas (2018) - 1:10.540

Zapraszam do dyskusji!

RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Oficjalnie: Verstappen z karą za wymianę silnika. Kierowca Red Bulla ruszy do wyścigu w Brazylii z karą pięciu miejsc.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
GP Brazyli Sprint - przewaga zwycięzcy
poniżej 2,999 sek @1,98
poniżej 3,999 sek @1,54
fortuna

Tor w Sao Paulo jest jednym z najkrótszych w całej stawce. 4,3 km do tego dwie strefy DRS. Kilka długich prostych, które pozwalają się napędzać sprawiają, że okrążenia mijają szybko jak w Austrii. Przy tak wyrównanej stawce trudno sobie wyobrazić, by jeden kierowca zdołał uciec pozostałym. Na plus jest jeszcze fakt, że z PP startuje Piastri, a nie Norris. Tuż za nimi Leclerc. Jeżeli tylko Lando nie zdoła szybko wyprzedzić kolegi z zespołu to uważam, że możemy być świadkami zbitej czołówki i pociągu DRS.

Na kwalifikacje do jutrzejszego wyścigu.
Perez zakwalifikuje się do Q3 NIE @2,22

Buki chyba dalej liczą na to, że Red Bull jest mocnym bolidem w stawce. Ale czasy gdy dominował już minęły. Max dzięki swoim umiejętnością potrafi nawiązać walkę z czołówką, ale jak pokazują ostatnie GP coraz ciężej to przychodzi. Na Pereza dałem się nabrać tydzień temu, gdy liczyłem, że może u siebie w domu zaprezentuje coś dobrego. Jednak zarówno w Kwalifikacjach jak i wyścigu był tragiczny. Mam nadzieję, że Horner pójdzie po rozum do głowy i w przyszłym sezonie nie zobaczymy już Pereza w stawce, bo zwyczajnie nic już nie wnosi, a są młodsi którzy zasługują na swoją szansę. Obecnie poza Mclarenem, Ferrari czy Mercedesem lepiej od Pereza spisują się kierowcy Haasa czy Williamsa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2376
RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
GP Brazylii - wyścig, niedziela 18:00
Typ: Liczba kierowców sklasyfikowanych - under 17.5
Kurs: 2.62
Bukmacher: Betters
Analiza:

Na niedziele zapowiadane sa potezne opady deszczu w czasie wyscigu. Jesli prognozy sie potwierdza to powinnismy miec weselo. Tor trudny, zdradliwy a w stawce sporo debiutantow bo bedzie Bearman, Lawson i Colapinto, ktorzy zbyt wielkiego doswiadczenia z jazda bolidem F1 po mokrym nie maja. Do tego mamy tez kilku kierowcow ktorzy regularnie zawodza wiec cos tam powinno sie zadziac. Wydaje sie, ze minimum 3 kierowcow powinno nie ukonczyc wyscigu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1641
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Carlos Saintz Jr wygra kwalifikacje
Kurs 11.00 livescorebet
No niby wcześnie i jeszcze przed sprintem ale obawiam się że po może kurs polecieć w dół.
Młody Saintz i zespół Ferrari pokazali pazur w ubiegły weekend , są na dobrej drodze , może kolejny kroczek do przodu? Hm ryzykownie ale ten kurs kusi , wiadomo nie poszaleję ze stawką u mnie 9.50e
Jakoś nie przekonuja mnie te mclareny , a Max już nie ma takiego auta co wcześniej, Leclerc też chyba czuje oddech Carlosa na plecach.

mkl 180,9K

mkl

Znawca - Formuła 1
Wracam po krótkiej przerwie 🤠
Szybkie typy na sprint:
Sainz przed Russellem 1.50
Norris przed Piastrim @1.40
AKO @2.10 STS

Ferrari piekielnie mocne od kilku wyścigów. Sainz powinien spokojnie dojechać przed Mercedesem, kwalifikacje trochę zepsuł. Oscar przed Lando rusza ale po pierwsze ja zawsze o wiele wyżej stawiam umiejętności Norrsia, po drugie sam Oscar powiedział, że jak będzie taka możliwość i potrzeba to odda Lando wygraną (ciągle walka o Mistrzostwo Lando vs Max)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2912
RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Oficjalnie: Verstappen z kara +5 sekund za nietrzymanie odpowiedniego tempa w trakcie wirtualnej neutralizacji. Spada na P4.

Otrzymane punkty reputacji: +1225
mkl 180,9K

mkl

Znawca - Formuła 1
Jedziemy z kwalifikacjami.
Sainz przed Russellem @1.50
Piastri przed Leclerciem @1.50
AKO @2.25 STS (edit: @2.33 na fortunie ;) )

Pierwszy tym to powtórka tego co było kilka godzin temu. W kwali do sprintu Russell mówił, że więcej już tempa nie mają i to był dobry wynik a brakowało do Sainza. Dziś w sprincie też mizernie to wyglądało. Oscar bardzo dobrze dziś wyglądał, wygrałby ten sprint gdyby nie team orders. Leclerc wczoraj mocno za nim, dziś też wyglądał średnio i robił głupie błędy.

Ostatnia edycja:
M 2,5K

maciek2510

Użytkownik
Cześć, nie mogę znaleźć informacji na temat tego jak rozliczane są zakłady na liczbę sklasyfikowanych kierowców, jeśli jakikolwiek zawodnik nie weźmie udziału w wyścigu. Pomoże ktos?

RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Cześć, nie mogę znaleźć informacji na temat tego jak rozliczane są zakłady na liczbę sklasyfikowanych kierowców, jeśli jakikolwiek zawodnik nie weźmie udziału w wyścigu. Pomoże ktos?
Zaklad na konkretnego kierowce void. Zaklad under 17.5 jak wystartuje 18 normalnie powinien byc rozliczony. Problem bedzie jak wystartuje 17 lub mniej to wtedy tez moga voida zrobic.

RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Update wypadkowy:
Albon potwierdza - nie wystartuje w wyścigu
Sainz wystartuje z alei serwisowej - dostanie nowy silnik i skrzynię biegów

D 5,8K

davccio

Użytkownik
Jest oficjalne info że Albon nie wystartuje w wyścigu. Ciekawe czy nie będzie powtórki z Belgii czyli paru kółek za SC byle tylko wyścig można by było uznać za odbyty. Z drugiej strony koło 18.00 ma przestać padać i być może będą warunki do normalnego ścigania.

Parkinson 60,7K

Parkinson

Użytkownik
Szybkie pytanko ode mnie - nie mogę znależć informacji w regulaminach - chodzi o zakład na czerwoną flagę (pograłem taki zakład za dość duże pieniążki z ciekawym kursem bo aż 4.00 w stsie) co w przypadku gdy czerwona flaga pojawi się przed startem wyścigu (mieliśmy już chyba w tym sezonie taką sytuację - w zeszłym sezonie była chyba dwa razy). Chodzi mi np o scenariusz w którym zaczynamy z czerwoną flagą, potem lotny start itd.
Post automatycznie złączony:

Jest oficjalne info że Albon nie wystartuje w wyścigu. Ciekawe czy nie będzie powtórki z Belgii czyli paru kółek za SC byle tylko wyścig można by było uznać za odbyty. Z drugiej strony koło 18.00 ma przestać padać i być może będą warunki do normalnego ścigania.
to, że przestanie padać to jedno. Najwiekszym problemem bedzie zalegajaca na torze woda...

RBR1one 555,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Szybkie pytanko ode mnie - nie mogę znależć informacji w regulaminach - chodzi o zakład na czerwoną flagę (pograłem taki zakład za dość duże pieniążki z ciekawym kursem bo aż 4.00 w stsie) co w przypadku gdy czerwona flaga pojawi się przed startem wyścigu (mieliśmy już chyba w tym sezonie taką sytuację - w zeszłym sezonie była chyba dwa razy). Chodzi mi np o scenariusz w którym zaczynamy z czerwoną flagą, potem lotny start itd.
Nie wywiesza sie czerwonych flag przed startem a nawet jesli to nie sadze zeby to bylo zaliczone. Zaklad w koncu brzmi "czerwona flaga w trakcie wyscigu" a nie przed wyscigiem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom