Polska(-3.5)-
Holandia@2.00 b365
5-1 //z fartem
Polacy mimo tego,że powinni oszczędzać się na mecze z Chorwacją i WB ten handicap są w stanie pokryć bez problemu.Tak jak już wcześniej wspomniałem Holendrzy na ten turniej przyjechali osłabieni,a w meczu z Litwą kontuzji doznał ich pierwszy bramkarz Meierdres.Słabszy dzień jutro Oosterwijka i nie ma zmiennika.
Co do naszych reprezentantów to trochę martwi postawa Arona Chmielewskiego,który nie rozgrywa dobrego turnieju.Po graczu,który w przyszłym sezonie ma zagrać w Trzyńcu spodziewano się więcej.Może odpali w jutrzejszym spotkaniu lub w meczach z CRO i WB.Tego wszyscy byśmy sobie życzyli.Ogólnie też trochę nerwowo jest w obronie,nadrabia za to dobrą postawą w bramce Odrobny.
Przede wszystkim jednak trzeba wykluczyć głupie i niepotrzebne faule,których w meczu z Litwą nie brakowało.Myślę,że Zacharkin ostudzi nieco gorące głowy niektórych zawodników.
Co do Holendrów to ci raczej są myślami przy sobotnim meczu o utrzymanie z Rumunią.Raczej zdają sobie sprawę,że jutro z PL i w czwartek z WB punktów nie zdobędą.
Owszem powalczyć na pewno powalczą,ale maja chyba za duże braki,by cokolwiek ugrać.
Podsumowując,stawiam tak jak kolega wyżej handi w stronę Polaków.Uważam,że te kilka bramek więcej są w stanie strzelić nawet nie grając na 100% swoich możliwości.
Wielka Brytania OT-
Litwa@2.25 b365
1-2
Brytyjczycy we wczorajszym meczu trochę pomęczyli się z Rumunią strzelając bramkę dopiero w 32 minucie.Wcześniej mieli sporo sytuacji,ale po raz kolejny trafili na świetnie dysponowanego bramkarza przeciwnika.
Litwini wczoraj zagrali dobre spotkanie z Polską.Bardzo dobry mecz Zubrusa,który zaliczył 2 asysty.Ogólnie Dainius bardzo długo przebywał na lodzie,trener można powiedzieć go sporo eksploatował.
Widać,że dobry wpływ na resztę drużyny ma obecność tego zawodnika na lodzie.No,a wiadomo też,że mecz w 'domu' przy wsparciu prawie 8 tysięcy kibiców swoje robi i dodaje skrzydeł.
Jutro mimo wszystko faworyt jest jeden-Brytyjczycy,którzy
ogólnie źle nie grają,brakuje im skuteczności,tak jak wspomniałem dwukrotnie już trafili na świetnie dysponowanych bramkarzy.
Kurs 2.25 na zwycięstwo wliczając ew.dogrywkę i karne uważam za prezent od buka i zamierzam skorzystać i Wam też polecam.
To jest turniej,więc nie trzeba grać super we wszystkich spotkaniach.Trzeba umiejętnie rozkładać siły,a Litwini sporo ich wczoraj stracili w starciu z Polską.
Dużo też zależy od dyspozycji dnia.Mam nadzieję,że w lepszej będą jutro Brytyjczycy.
Litwini na pewno będą nadrabiać zaangażowaniem i walką,ale to może nie wystarczyć,bo umiejętności są po stronie WB.Oczywiście pisząc o gorszych umiejętnościach Litwinów nie mam na myśli Zubrusa,bo on przewyższa wszystkich na tym turnieju.
Po Brytyjczykach na pewno trochę więcej się spodziewano,ale tak jak napisałem jest to turniej i liczy się końcowy efekt,a szanse na awans jeszcze pozostały.