jako że mam chwilkę a dziś mega ciekawie , trochę trzeba opisać
1#
USA -
Finlandia.
Zaczynamy bardzo ciekawym spotkaniem. Czemu ciekawym ? z kilku względów , zdecydowanym faworytem wg bukmacherów w tym spotkaniu są młodzi zawodnicy z
USA i teoretycznie trudno się z tym nie zgodzić , jednak
USA po @ 1.30 przeciwko Finom osobiście odpuszczam i bardziej skłaniałbym się ku jakiemuś handicapowi , np +2.5 , wygląda już bardzo ciekawie. No ale po kolei.
USA ogólnie jest przeze mnie zapamiętana jako drużyna dość chimeryczna , potrafią zagrać naprawdę zajebiste spotkania , żeby w następnym się męczyć i wygrać po dogrywce mimo tego że byli zdecydowanym faworytem. Czemu kursy są tak ustawione ? Dlatego że Fin uległa Canadiens aż 8-1 , przyznam osobiście że dla mnie ten wynik był trochę sensacyjny , nie spodziewałem się aż takiego lania. Przecież młodzi Finowie byli wymieniani jako potencjalni faworyci do TOP4 a może nawet medali , a tu taka klapa już po pierwszym dniu mistrzostw.
Drużyna
USA pewnie wygrała z Danią , ale wygrać musiała bo Duńczycy to zdecydowanie najsłabsza ekipa na tym turnieju.
Liczę na to że jeżeli Finowie zagrają dziś skoncentrowani na 100% od pierwszego gwizdka nie będzie to wcale łatwy mecz dla gospodarzy. Bo na pewno ma kto ciągnąć grę. A Finowie nie są aż tak słabi na jakich wyglądają , buki trochę przesadzają i trzeba z tego skorzystać
Tak więc mój typ na to spotkanie to :
Finlandia +2.5 @ 1.75 || 5/10
Betclic FT 1-4
2#
Szwecja -
Szwajcaria
Kolejne bardzo ciekawe spotkanie. W którym zmierzą się ze sobą reprezentacja trzech koron z młodymi Szwajcarami. Jak spojrzymy na kursy , pomyślimy sobię różnica klas , zdecydowana , będzie pogrom. Nic bardziej mylnego. Oczywiście nie proponuje szukać na siłę niespodzianki i grać Swiss albo nawet jakiegoś handi , bo Szwedzi to Szwedzi , zajebiście mocna ekipa , zdecydowanie mierząca w TOP3 , do tego będący w znakomitej formie M.Friberg razem z Lipsbergsem (Pierwszy mecz obaj po 2 bramki). Ale wpadł mi w oko jeden typ. Mianowicie :
Szwajcaria over 1.5
Jak dla mnie ta Linia to żart
, Swiss naprawdę jest dobrą ekipą z bardzo utalentowanymi chłopakami z najlepszych klubów w Szwajcarii i nie tylko , bo kilku gra na co dzień w
USA. Swiss posiada naprawdę dobrą ofensywę , w sparingach przed turniejem strzelali naprawdę sporo , do tego dochodzi fakt że Swiss oddali 40 strzałów na bramkę w meczu z Rosją ! , tak , to nie pomyłka , oddali 40 strzałów ale niestety ani razu krążek nie wpadł do bramki , sami rosjanie zastanawiali się co by było gdyby nie obronione 100% strzałów przez ich bramkarza.
Więc tak jak widać , Swiss dysponuje naprawdę ciekawą ekipą , która jak nie powalczy dzis ze Szwecją , a jednak licze że powalczy to strzeli przynajmniej te 2-3 gole.
Do tego dochodzi fakt że
Łotwa strzeliła Szwecji 4 gole w meczu otwarcia. Jak
Łotwa strzeliła 4 to Swiss nie strzeli 2 ? nie żartujmy sobie
, ja pobieram dość mocno.
Typ :
Szwajcaria over 1.5 @ 1.65 || 6/10 Fonbet
3gole Swiss
3#
Kanada -
Czechy
Kolejne ciekawe ale dość jednostronne spotkanie.Jednostronne bo inaczej być nie może , i nie sugerujcie się tu , wygraną Czechów 7-0 z Danią , bo
Dania jest obecnie o kilka klas niżej od każdej ekipy.
Canadiens , jak dla mnie zdecydowanie najmocniejsza ekipa na tych mistrzostwach i jedyna drużyna która jest z nimi w stanie powalczyć to
Rosja. Na samym początku myslałem nawet o typie
Czechy +5.5 ale stwierdziłem że granie przeciwko Canadiens to głupota
, niby handi wysokie ale chłopaki są rewelacyjni i jak będą chcieli to wygrają to nawet -8 czy -9
Ale jest jeden dość ciekawy typ.
Czechy under 1.5 @ 1.80. Radzę się spieszyć bo będzie spadać. Liczyłem że uda się złapać under 2 , po tym jak Czesi wygrali 7-0 z Danią ale buki nie są głupie
, wiedzą żę jak gra Canada i jak w bramce stoi Mark Visentin to goście będą mieć problem z wjechaniem w tercje Kanadyjczyków
, tak dokładnie tak , kto nie wierzy niech obejrzy mecz Canadiens z Fin. Jeżeli Finowie byli bez szans i zdołali strzelić tylko jednego gola , to moim zdaniem Czesi nie strzelą żadnego , a linia 1.5 bardzo fajna bo mamy zabezpieczenie w postaci tej jednej bramki.
Dziś zobaczymy całkowitą dominację Kanady , a Czesi mogą liczyć jedynie na jakieś kontry a i ich będzie na pewno bardzo mało.
Typ :
Czechy under 1.5 @ 2.10 || 7/10 Tobet
0goli
pózniej coś o meczu Rosji i inne kombinacje
Ale dodam tylko że handi -3.5 na Rosję
FT 3-1 pójdzie najmocniej i oceniam je na jakieś 9/10 ale o tym pózniej