>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2009 IIHF World Championship DiV. I i Div. II

Status
Zamknięty.
wojas 11

wojas

Użytkownik
Analizy i typy na dzisiaj:
Wielka Brytania - Holandia
Typ: 1 9/10 ✅ lub -1.5 WB 7/10 ⛔
Kurs: 1.4 lub 1.71
Dzisiaj o 13 (transmisja Polsat Sport) Wielka Brytania podejmie Holandię. W tym turnieju jak na razie lepiej prezentują się Brytyjczycy, którzy przegrali stosunkowo niewiele i po walce z Ukrainą i Włochami. Dodatkowo pokonali Rumunów aż 8-0 (lepiej niż biało-czerwoni). Rok temu Holandia zagrała słaby mecz i przegrała z WB aż 1-8. Dzisiaj nie liczę na taki wynik, bo będzie ciężko, ale nie zmienia to faktu, że WB jest faworytem tego spotkania. Trener Tommie Hartogs przywiózł do Polski młodszy skład, a co za tym idzie mniej doświadczony. Ponadto Holendrzy mieli bardzo krótkie zgrupowanie, Hartogs narzekał, że praktycznie nie widział w jakiej formie są jego zawodnicy. Do wyboru pozostawiam zagrania z handicapem lub czystą jedynkę. Uważam, że są spore szanse na to, aby oba typy weszły, bo zwycięstwo WB 2 bramkami również jest realne. Kwestia ryzyka.
edit: dobrze, że zagrałem po mniejszym kursie zwycięstwo Brytyjczyków, ale tak naprawdę, to Anglicy spoczęli na laurach po 1 tercji. Tyle niewykorzystanych okazji mieli, że powinni wygrać 5-1 co najmniej. Mieli szczęście, że to się nie zemściło.
Ukraina - Rumunia
Typ: -7.5 Ukraina ⛔ 7-0
Kurs: 1.71
Kurs wart ryzyka, Rumuni są bardzo słabiutcy, no ale już mówiłem przed turniejem, że musieli z U18 dobierać, to nie ma co się dziwić. Do tej pory nie strzelili jeszcze bramki i obawiam się, że mogą nie strzelić. Jeśli Ukraina podejdzie do tego meczu grając na normalnym poziomie to wynik 8-0 całkiem realny.
edit: Szkoda, zabrakło jednej bramki, ale linia na styk była ustawiona.
Włochy - Polska
Typ: under 5.5 ⛔
Kurs: 1.74
Jak na razie wybrałem taki typ, bo po tym co zobaczyłem w meczu z Ukrainą, to twierdzę, że Polacy znacznie poprawili organizację gry i grają dobrze taktycznie. Nie popełniamy głupich błędów w defensywie, bo gramy na sporej ambicji. Włochy jak dla mnie są zespołem lepszym niż Ukraina, bo bardziej poukładanym, mniej jest chaosu w tej grze i grają naprawdę skutecznie, szczególnie trzeba będzie uważać na grę w osłabieniu i zawodnika, który nazywa się Trevor Johnson. Ofensywny obrońca prowadzi w klasyfikacji punktowej, ma 7 pkt!!! Generalnie sporo Włochów jest w czołówce. Jak dla mnie Polakom będzie jeszcze ciężej niż w meczu z Ukrainą, także oprócz tego typu ponownie rozważam typ na Włochy, ale jeszcze muszę to przemyśleć. Atutem Włochów w tym meczu jest ogranie w grupie A, w której Włosi występowali 3 lata z rzędu. W zeszłym roku spadli i to wyraźnie będąc najsłabszym zespołem tej grupy. Prawda jest taka, że Włosi sporo pompowali funduszów na Turyn w 2006 roku, dlatego wtedy byli bardzo mocni. Pamiętam turniej w Gdańsku w 2004 roku, gdzie przegraliśmy z nimi 0-4 będąc wyraźnie słabsi. Spora część zawodników pochodzi z &quot;włoskich&quot; prowincji Ontario lub Quebec, czyli naturalizowani Kanadyjczycy (m.in. Trevor Johnson). Na pewno Włosi są słabsi jak dwa, trzy lata temu. To widać było wyraźnie w grupie A w zeszłym roku. Tam ulegli Danii 2-6 i dwa razy Francji w meczach o utrzymanie. Na pewno Polaków stać na dobry wynik, ale obawiam się trochę o ich kondycję, odczuwać będziemy na pewno ten mecz z Ukrainą. Włosi będą wypoczęci. U nas nie zagra raczej Gonera, ale to chyba dobrze jak dla mnie bo Sebastian nie ma sił już grać, swoje lata ma. Najsensowniejszym typem chyba tutaj jest under 5.5, bo w takich meczach trzeba grać uważnie z tyłu i dobrze taktycznie. Zwycięzcę ciężko jest wytypować, na pewno więcej szans mają Włosi, ale my też nie jesteśmy bez szans. Mam nadzieję, że Polacy będą walczyć do upadłego ;), jednak awans do grupy A wydaje się czymś zupełnie nieprawdopodobnym i nielogicznym.

shen 408

shen

Użytkownik
Co do meczu Polska-Włochy to można zaryzykował gre na wygraną Polaków w regulaminowym czasie gry po kursie 3,4.Dziś po stronie Polaków napewno będzie cały TorTor,co zawsze jest jakimś plusem,poza tym gra Polskiego zespołu z meczu na mecz wygląda coraz lepiej,gry w osłabieniach,Radziszewski w bramce,gra na bandach to napewno atuty Polskiego zespołu.Włosi w 3 swoich pierwszych spotkaniach nie wysilili się za bardzo,ograli zespołu które mieli ograć,dziś jednak nie będą mieli tak łatwo jak w tamtych spotkaniach,ponieważ dla Polaków jest to mecz o wszystko,jeśli chcemy jeszcze liczyć się w walce o Światową elite musimy wygrać dziś w regulaminowym czasie gry.Wg mnie Polaków stać na wygraną w dzisiejszym meczu,już w meczu z Ukrainą zagraliśmy dość dobre spotkanie,jeśli dziś zagramy na identycznym poziomie i z takim samym zaangażowaniem oraz poprawimy gry w przewagach to bardzo możliwe jest zwyciestwo w meczu z Włochami.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Polska - Włochy
typ:2
kurs:1,8

Dla Polakow kolejny mecz o wszytko,jesli dzis przegramy na awans do elity juz szans nie mamy.Wlosi to najlepszy zespol tego turnieju majacy najwiecej strzelonych bramek i najmniej straconych.Polacy obecnie na trzeciej pozycji w ostatniej kolejce Bialo czerwoni pozostawili po sobie dobre wrazenie w meczu z Ukraina.Jednak na dobra sprawe Polacy zawiedli w koncowce mieli dwukrotnie przewaga 5-3,cala dogrywke grali w przewadze jednak nie potrafili tego wykorzystac.Ukraina rowniez zagrala dosc slaba,sam trener przyznal ze Polacy ich zaskoczyli a o zaskoczenieu Wlochow mowy byc nie mowy,Wlosi dokladnie przeanalizowali ostatni mecz polakow i wnioski napewno wyciagna.Wlosi sa zespolem o klase lepszym od polakow i mysle ze bedzie to widoczne na lodzie, dlatego stawiam tutaj na pewne zwyciestwo Wlochow.

A 0

alex23

Użytkownik
Narazie tej różnicy klas kompletnie nie widać. Dobrze, że mecz ma 3 tercje. W pierwszej to Polacy byli lepsi i zasłużenie prowadzą.
UFF, Polacy poczynili postępy, ale na Włochów to nadal za mało.
4-2 i po awansie, tak jak pisał Wojas, musi jeszcze trochę upłynąć wody w Wiśle zanim Polacy mogą realnie myśleć o awansie.
Całe szczęście, że międzynarodowy hokej jest póki co przewidywalny, więc można trochę sobie dorobić.
pozdrawiam

wojas 11

wojas

Użytkownik
Co do Polaków to faktycznie zastanawiałem się, jak większość pewnie ludzi, czy jesteśmy w stanie wytrzymać kondycyjnie po meczu z Ukrainą. Po pierwszej fantastycznej tercji (jak dla mnie chyba najlepsza na mistrzostwach świata) stwierdziłem, że jest lepiej niż się spodziewałem i gdyby Polacy grali nawet troszeczkę wolniejszym tempem dalej o wynik byłbym spokojny. Niestety, w drugiej tercji pływaliśmy już na lodzie. Niestety Włosi jeździli za szybko dla nas. Kiedy po meczu był wywiad z hokeistami oraz z Gruthem wszyscy zgodnie stwierdzili, że Polakom zabrakło sił. Czemu? Bo nie jesteśmy przyzwyczajeni do gry na takim poziomie. Ja myślę, że to nie jest kwestia zrobienia 3 tygodniowego cyklu przygotowania do startu. Polakom brakuje gry z lepszym od siebie, liga jest za wolna i przewidywalna, tam ma się na wszystko czas. Gdyby chociaż każdy hokeista z reprezentacji rozegrał rocznie 20 meczów z takimi Włochami. Chociaż 20... A tak jak to Kłys ujął chłopaki uczą się gry w trakcie najważniejszego spotkania o awans. Ja się im nie dziwię i ich rozumiem, bo ich organizmy nie są kompletnie przygotowane na tak szybką, twardą i wymagającą grę. Z Holendrami sobie zawsze poradzimy, bo są słabsi technicznie. Gdy przyjdzie mocniejszy rywal, można tak zagrać jak z Ukrainą raz. Organizmu się jednak nie oszuka. Jeśli nie jest przystosowany do takiej gry na co dzień, to nagle raz w roku nie zmobilizuje się do takiej walki.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Litwa - Japonia
Typ: Japonia ML ✅ 1-5
Kurs: 1.44
Litwini wprawdzie u siebie, ale cenię Japończyków. Przegrali ze Słowenią tylko 1-2, z Ukrainą 1-3. Pod wodzę niemieckiego szkoleniowca zrobili wyraźny postęp, pod względem organizacji gry. Litwa z tymi rywalami przegrała już bardzo wyraźnie 1-5, 2-8. Typuję bezpieczniej na zwycięstwo po dogrywce, jednak szanse na zwycięstwo w regulaminowym czasie Japończyków są spore.
Słowenia - Kazachstan
Typ: under 5.5 ✅ 1-2
Słoweńcy ostatnio obniżyli loty i to sporo. Nie wiem, na ile wpływ na ich postawę ma brak Anze Kopitara - gwiazdy Los Angeles Kings. Anze jest już wyróźniającą się postacią NHL - 69 punktów to jest bardzo dobry wynik jak na słabszy zespół jakim są Kingsi. Wracając do Słowenii, to spadli rok temu z grupy A, w lutym w kwalifikacjach olimpijskich zagrali bardzo słabo, przegrywając po dogrywce z Japonią oraz w regulaminowym czasie z Austrią i Niemcami. Być może jest to kryzys drużyny słoweńskiej. Ciężko jest wskazać faworyta i ja się nie podejmuje tego zadania, bo naprawdę Kazachstan jest nieprzewidywalny. Mogą zagrać świetny mecz, by za chwilę przegrać w słabszym stylu. Dlatego typ na under. Liczę na twardą defensywę z obu stron.
Rumunia - Holandia
Typ: under 7.5 ✅ 1-5

Liczę tutaj, że Holendrzy się nie wystrzelają na Rumunach, bo jakby trochę brakuje im skuteczności. Pokazał to mecz z Polską, Wielką Brytanią, gdzie Holendrom trochę brakowało zimnej krwi. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.
Włochy - Ukraina
Typ: under 5.5 ✅ 2-0
Kurs: 1.76
Mecz o awans. Faworytem lekkim są dla mnie Włosi, chociaż wczorajszy mecz na pewno ich trochę kosztował. Podobali mi się jednak bardziej niż Ukraina, która chyba jednak gra bardziej indywidualnie i trochę chaotycznie. Włosi na pewno są zespołem. Bramkarz z tego co wczoraj widziałem na plus. Myślę, że na początku to będzie trochę czarowanie, badanie sił, stąd typ na under. Ukraina musi wygrać, czy będą w stanie tego dokonać? Zobaczymy.
edit: well done :-D

wojas 11

wojas

Użytkownik
Smutno się kończą mistrzostwa, ale ja się z tego bardzo cieszę. Powinno się zawsze dążyć do prawdy, a nie zakłamanego obrazu polskiego hokeja. Niech myślą w związku, miejsce 4 jest najgorszym od chyba 7 lat. Poziom polskiego hokeja systematycznie z roku na rok jest coraz niższy. Gdy wchodziliśmy do grupy A w 2001 roku w pamiętnym Grenoble mieliśmy kilku na wysokim poziomie obcokrajowców, lidera, który potrafił strzelać bramki oraz ofensywnych obrońców będących w czołówce klasyfikacji strzelców. Poziom idzie w dół, coraz mniej Polaków przebija się do drużyn zagranicznych. Problem jest głębszy, brakuje funduszy w klubach, mam nadzieję, że zmniejszymy liczbę obcokrajowców do 3, bo te przeciętniaki ze Słowacji i Czech zabierają miejsce naszej młodzieży. Tegoroczne playoffy również nas zabiły. Jak można było taki idiotyczny terminarz playoffów ułożyć? Mogliśmy finały zrobić po mistrzostwach. Związek musi zacząć myśleć i załatwiać sparingi z mocnym drużynami. Nawet jeśli będzie to kosztować. Czerkawski i Oliwa mają znajomości i kontakty, wolę zagrać z U20 Słowacji niż z Litwą. Mam nadzieję, że interes Cracovii nie zwycięży, bo to zaczyna się robić taka Skra Bełchatów, która zabiera wszystkich najzdolniejszych młodych graczy, którzy i tak nie grają, bo obcokrajowcy im miejsce zabierają.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom