>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20. kolejka T-Mobile Ekstraklasy 02.03.12 r. - 05.03.2012 r.

Status
Zamknięty.
dtunam 1,1K

dtunam

Użytkownik
Lechia Gdańsk- Wisła Kraków 2 2,3( bet365)
Różnica jakości zdecydowanie po stronie Wisły. Oczywiście, ostatnie ligowe wyniki na to nie wskazują, ale biała gwiazda tworzy lepszy kolektyw, wsparty indywidualnościami. Lechia nie ma w składzie gracza pokroju Meliksona, Kirma czy Garguły( może Traore, ale jest bez formy), którzy robią różnicę.
Ponadto Lechia na PGE Arenie nie zachwyca: 9 meczów i tylko 4 zdobyte gole.
Na koniec ciekawy fakt. Pierwszy mecz wyjazdowy drużyn prowadzonych przez Michała Probierza( w obecnym sezonie):
Cracovia- ŁKS 0-1
OFi Heraklion- Aris 0-1
Lechia- Wisła...
Jest to oczywiście wróżenie z fusów, ale co tam. Jakaś analogia jest.
Dokładnie o tym samym chciałem napisać. Pozatym wiadomo nowy trener, praktycznie każdy(patrz Małecki) ma czysta kartę więc będzie okazja udowodnić swoją przydatność. Lechia pod wodzą Janasa oględnie mówiąc rozczarowuje i jak będą tak dalej grać będą obok ŁKS-u głównym kandydatem do spadku. Miom zdaniem o zwycięstwie zdecyduje jedna bramka. Obawiam się że gospodarze będą dążyli raczej do tego aby nie stracić bramki a swoich okazji będą szukać w kontrach. W takiej sytuacji wszystko będzie zależało od skuteczności zawodników z Krakowa.

bender7 91

bender7

Użytkownik
Lechia - Wisła
Typ: 2
Kurs: 2,32
Bukmacher: Fortuna
Zdecydowanym faworytem tego meczu jest dla mnie Wisła Kraków. Nie wskazują na to kursy, co mnie dziwi (moim zdaniem około 1,70 na gości to odpowiedni kurs). Koledzy wcześniej pisali więc nie chciałbym się powtarzać, więc krótko o powodach takiego typowania:

1) nowy trener - motywacja, żeby się pokazać, dla tych co grali więcej, żeby utrzymać miejsce w składzie, dla tych co grali mniej, żeby mogli grać więcej ????
2) słaba skuteczność Lechii - bardzo mało goli strzelają Lechiści, co nie dziwi gdy spojrzymy w &quot;18&quot; meczową. Napastnicy na dzisiejszy mecz to Dawidowski, Duda, Grzelczak i Wiśniewski. Prawda, że te nazwiska nie powalają na kolana?
3) przyjaźń obydwu zespołów - Lechia na jesieni wygrała w Krakowie 1:0, biorąc pod uwagę, że Wisła bardzo potrzebuje punktów by grać w europejskich pucharach można się tu doszukać przypuszczenia, że może być wymiana punktów 3 za 3... Ale to tylko przypuszczenia, które jednak należy wziąć pod uwagę
4) więcej meczów rozegranych przez gości tej wiosny może mieć wpływ na to iż są lepiej zgrani, nie powinno wchodzić w grę zmęczenie, więc dwumecz ze Standardem może wyjść im na dobre
5) sportowa złość - do cholery ile taki zespół może mieć meczów bez zwycięstwa? ;) Z Zagłębiem 2:2 a byli lepszym zespołem, ze Standardem dwa remisy i dwie czerwone kartki w dwóch meczach, trochę pecha, trochę braku umiejętności, meczu z Koroną nie widziałem, ale wynik znów niekorzystny. Tak więc do pięciu razy sztuka!!! ????

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dziś na Łazienkowskiej vice-lider T-Mobile Ekstraklasy zmierzy się z outsiderem rozgrywek ŁKS. Zespół z Łodzi tonie w długach, ma najgorszy stadion, brak podgrzewanej murawy i na dodatek nie mieli okresu przygotowawczego. Trenować solidnie zaczęli dopiero po pierwszym meczu rundy wiosennej. Stery w klubie objął manager Piotr &quot;Świr&quot; Świerczewski i jak powiedział w studio Canal+ ma on &#39;&#39;kontakty&#39;&#39; i na pewno z nich skorzysta. Póki co do ŁKS-u ściągnął emerytowanych kopaczy takich jak Iwański, Łobodziński czy Szczot. Według mnie jedyną osobą, która powinna występować w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce jest Marek Saganowski. Kapitan Łodzian co mecz oddaje serce, ma duże umiejętności, dobre CV, ale nie ma z kim w tym ŁKS-ie grać. Chciałbym Was, drodzy czytelnicy odesłać do wywiadu z Marcinem Mięcielem, który ukazał się w poniedziałek w Przeglądzie Sportowym. Ja tylko przytoczę najważniejsze słowa z tego wywiadu. Mięciel powiedział, że fizycznie są przygotowani fatalnie, oraz że trenują w błocie czy na lodzie, albo w hali, co według mnie jest kuriozalne.. Mam nadzieję, że ŁKS spadnie, uporządkuje finanse, zawodników i za kilka lat wróci do ekstraklasy. W ostatnim meczu u siebie z Lechią zremisowali 0:0. W 38 minucie meczu Andriuskevicius obejrzał czerwoną kartkę i podopieczni Świerczewskiego, bądź co bądź powinni postarać się w tamtym meczu o 3 pkt-y, bo gdzieś te punkty trzeba łapać, a kiedy będzie lepsza możliwość, niż gra 11 na 10? Saganowski po meczu powiedział, że grali jak równy z równym. No ale według mnie, grając ponad 50 minut w przewadze powinni napierać, atakować, szturmować bramkę Pawłowskiego. Legia grała w niedzielę z liderem rozgrywek Śląskiem Wrocław. Podopieczni Macieja Skorży wręcz przejechali się po drużynie Oresta Lenczyka. Mila i spółka zagrali tragicznie, a Pietrasiak zagrał tragicznie i na tak doświadczonego zawodnika na pewno nie przystaję taka gra. Skorża wydaję się, że nareszcie poukładał zespół Legii. W bramce ma pewniaka Kuciaka. Astiz świetnie zastąpił Komorowskiego i strzelił bramkę. Iniaki i Żewłakow będą nadal solidną parą stoperów. Po boku Jędrzejczyk i Wawrzyniak, który zagrał dobry mecz przeciwko Portugalii. Moim zdaniem defensywa Legii jest najlepsza w lidze. W środku znakomity mecz rozegrał Gol, który widać ma ciąg na bramkę i w ważnych meczach jak i momentach potrafi strzelać bramki. Dodatkowo Skorża przekwalifikował Rzeźniczaka na defensywnego pomocnika, a ten świetnie się tam czuję. Wolski, Żyro, Żurek, Kucharczyk to młodzi gniewni, utalentowani i odpowiednio wprowadzani do pierwszego zespołu piłkarze. W dodatku Ljuboja, Radović rozumieją się świetnie. W rundzie jesiennej duet serbski wygrywał sam mecze, a w dodatku Daniel przestał już się obrażać na kolegów z drużyny. Do zespołu Legii dołączył Nacha Novo, który obiecująco pokazał się we Wrocławiu. Strzałem w dziesiątkę może być transfer Ismaela Blanco, który w sparingu jaki drużyna z ul. Łazienkowskiej zagrała na początku tygodnia, strzelił dwie braki, a pierwszą już w 1 minucie spotkania. Na początku uważałem, że transfery Rybusa był błędem działaczy, to teraz myślę, że zrobili dobrze. Mają kłopot bogactwa w ofensywie a zarobili kilka milinów złotych. Jednak odejście Komorowskiego, może się odbić w przypadku kontuzji Żewłakowa i Astiza. Działacze Legii nie chcieli oddać Komora, ale sam postanowił odejść. Uważam, że Legia wygra dzisiejszy mecz wysoko, bo czemu nie pokonać ŁKS-u kilkoma bramkami, jak wygrało się na terenie Śląska aż 4:0? Legia Warszawa według mnie wygra ligę i grając w kwalifikacjach Ligi Mistrzów awansuje wreszcie do fazy grupowej. Choć to plany odległe, na pewno Skorża skupia się na dzisiejszym meczu, a zawodnicy ofensywni będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony, by jak najdłużej grać w pierwszym składzie. Początek meczu o 15:45 na stadionie przy ul. Łazienkowskiej.
Legia Warszawa - ŁKS Łódź ▶ Legia -1,5 [1,80]

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Legia Warszawa - LKS Lodz
Typ: Legia Warszawa
Kurs: 1,25
bet-at-home
Dla mnie Legia to dzisiejszy stuprocentowy kandydat do zwycięstwa. W ostatnim meczu widać było ze nowy gracz zespołu Nacho Novo wiele wnosi do zespołu. Wraz z Luboją grali w tym zwycięskim meczu ze Śląskiem Wrocław jak z nut. dzisiaj liczę na kolejny ich udany występ.Trener Legii Maciej Skorża przed sobotnim meczem ma kłopot bogactwa w ofensywie. Do jego dyspozycji są doświadczeni Ismael Blanco, Nacho Novo, Danijel Ljuboja, Michal Hubnik i Miroslav Radović. Do tego dochodzą utalentowani Michał Żyro i Rafał Wolski. Łódzki Klub Sportowy zakończył ostatnie wyjazdowe spotkania sromotnymi porażkami. Stracili w nich siedem bramek z Lechem i Bełchatowem. Piotrowi Świerczewskiemu chyba nie uda się ułożyć zespołu, ale jak klub nie płaci premii to nie dziwne. Polecam ten typ.

empe92 438

empe92

Użytkownik
Legia – ŁKS
Faworyt meczu na Łazienkowskiej jest oczywisty. Legia w obecnej dyspozycji, wzmocniona długo oczekiwanym środkowym napastnikiem Ismaelem Blanco, powinna raz po raz stwarzać okazje do zdobycia goli pod bramką ŁKSu. Mecz z tak słabym w defensywie rywalem będzie doskonałą okazją do lepszego poznania się Blanco z kolegami z drużyny i będzie służył wzajemnemu zrozumieniu się. Do tego znajdujący się w dobrej formie Ljuboja, zobaczymy co pokaże Novo i solidna druga linia. Mam nadzieję, że zobaczymy Wolskiego, który sam potrafi wykreować dobrą sytuację swoim kolegom. A ŁKS w tym roku jeszcze bez bramki w Ekstraklasie. A przecież gracze wystepujący w ofensywie Łodzian mają bardzo dobrą renomę w naszej lidze. Mięciel, Saganowski, Iwański czy Łobodziński to zawodnicy, którzy kiedyś byli czołowymi zawodnikami i ta mieszanka kiedyś musi zacząć strzelać bramki. Dodatkowo trzech z nich grało w przeszłości w stołecznym zespole i sądzę, że mobilizacji im nie zabraknie. Oczywiście nie spodziewam się niespodzianki i wygrana Legii to dla mnie formalność, ale uważam, że goście są w stanie zdobyć gola i zobaczymy dziś co najmniej 4 bramki.
BTS @ 2.75 bet365 ⛔
Over 2.5 @ 2.00 bet365 ⛔
Over 3.5 @ 3.70 Betsson ⛔

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Legia-ŁKS
Ciężko znaleźć osobę która w tym meczu upatrywała by innego wyniku niż zwycięstwo Legii i rzeczywiście patrząc przed meczem na oba zespoły ciężko znaleźć co kolwiek co przemawiało by za gośćmi z Łodzi. Nie będę wklejał statystyk, wszystko ładnie przedstawił Obserwator (M) w swoim poście.
Legia zdecydowanie na fali, widać, że zespół ma swój styl i nawet w przegranym dwumeczu LE pokazali bardzo dobrą piłkę. Tydzień temu rozbili Śląsk na ich terenie i według mnie nie punkty w tym meczu były najważniejsze ale to jaki ślad psychiczny został po tym spotkaniu w obu zespołach. Sytuacji ŁKSu nie trzeba specjalnie nikomu przedstawiać. Zespół na dnie zarówno finansowym jak i ligowym. Innego wyniku jak zdecydowane zwycięstwo gospodarzy trudno się spodziewać.
Legia Warszawa(-1,5) - ŁKS Łódź
Typ: Legia
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska - Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów
Typ: Ruch Chorzów
Kurs: 3.05
Bukmacher: bet-at-home
Analiza: Już jutro Ruch Chorzów zawita niemalże na drugi koniec Polski - do Białegostoku, by kolejny raz powalczyć o punkty z tamtejsza Jagiellonią. Mecz rozpocznie się o godzinie 17:00. Zawodnicy Ruchu udali się na to spotkanie dzisiaj rano pociągiem. Jak twierdzi Waldemar Fornalik: &quot;Zważywszy na warunki na trasie, na pogodę, to podróż koleją jest dużo szybsza – zajmie nam tylko sześć godzin - i dużo bardziej komfortowa, niż jazda autokarem na drugi koniec Polski&quot; i dodaje: &quot;Jedziemy zagrać tam dobre spotkanie i podtrzymać dobrą passę&quot;. Ruch rozpoczął rundę wiosenną bardzo dobrze, najpierw remisując na wyjeździe ze Śląskiem, tydzień później u siebie pewnie pokonując Lech Poznań 3:0. Niestety tego samego nie można powiedzieć o podopiecznych Tomasza Hajto, którzy na inaugurację rundy wiosennej przegrali w Kielcach z Koroną (0:2), a w ubiegły tydzień jedynie zremisowali bezbramkowo ze znajdującą się w strefie spadkowej Cracovią. Historia historią. Ruch nie potrafi wywieźć choćby punktu ze Słonecznej 1 od 3 meczy. To mnie jednak nie zdołało przestraszyć przed tym typem. W szeregach Białostoczan w jutrzejszym spotkaniu zabraknie ich motoru napędowego - Nikiego Dzalamidze - który musi &quot;odpocząć&quot; po zebraniu 4 żółtych kartek. Po stronie przyjezdnych zawieszony przez komisję na 2 spotkania został Gabor Straka za swoje niezbyt stosowne zachowanie w meczu z Lechem (oplucie Dimitrije Injaca). Pod znakiem zapytania stoi również występ Marcina Malinowskiego. Nie będę podawał żadnych historii gier tych zespołów, ponieważ nie wydaję mi się, żeby to miało udowodnić wyższość Ruchu. Nie wydaję mi się również by Rasiak i Frankowski byli taką siłą jak Jankowski, Piech, Abbott i Zieńczuk. Ciekawi mnie tylko występ nowego nabytku Ruchu - Andrzeja Niedzielana. Rywalizację w linii ataku ma bardzo wielką, ponieważ i Jankowski, i Piech i Abbott są w tym sezonie w bardzo dobrej dyspozycji. Poniżej przedstawię przewidywane składy na jutrzejsze spotkanie:
Jagiellonia Białystok: Grzegorz Sandomierski - Alexis Norambuena, Thiago Cionek, Luka Gusić, Paweł Nowotka - Tomasz Kupisz, Tomasz Bandrowski, Łukasz Tymiński, Maciej Makuszewski - Tomasz Frankowski, Grzegorz Rasiak

Ruch Chorzów: Michal Peškovič - Željko Đokić, Rafał Grodzicki, Piotr Stawarczyk, Łukasz Burliga - Marek Zieńczuk, Marek Szyndrowski, Paweł Lisowski, Łukasz Janoszka - Maciej Jankowski, Arkadiusz Piech

Wydaję mi się, że po wyrównanym meczu zwycięży zespół Ruchu.

mój typ z Typera

Otrzymane punkty reputacji: +2
Z 1

zbiornik

Użytkownik
Widzew-Śląsk
Moim zdaniem warto postawić na Widzew, kurs nie jest słaby, a Śląsk to drużyna która Widzewowi &quot;leży&quot; a takimi drużynami Widzewowi się gra bardzo dobrze jak między innymi z Polonią, z którą w przeszłym tygodniu wygrali po bardzo dobrej i mądrej grze. W kadrze meczowej jest również Matusiak, który pewnie jeżeli zagra będzie się chciał pokazać że warto było go zatrudnić. A Lenczyk w meczu z Legią pokazał że jego kluby nie są dobrze przygotowane na początek sezonu. Do tego można jeszcze dodać to że Widzew już od dawna nie przegrał ze Śląskiem.
Pomogłem, podziękuj ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, ekstraklasa
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław
Typ: Widzew DNB
Kurs: 2,10
Bukmacher: expekt

Dziś o godzinie 14:30 rozpoczniemy dość ciekawą potyczkę w Łodzi, gdzie tamtejszy Widzew podejmie wice lidera Śląsk Wrocław. Mecz zapowiada się o tyle ciekawie, że Widzew potrafi zaskoczyć i wygrać z najlepszymi, natomiast Wrocławianie nie prezentują się szczególnie w rundzie wiosennej. Gospodarze dość nieoczekiwanie pokonali Polonię w poprzedniej kolejce, natomiast Śląsk dostał sromotne lanie od Legii przed własną publicznością aż 0:4. Widzę, w tym meczu wygraną Widzewa, gdyż jest to solidny zespół środka tabeli i potrafią grać z kontry. Mają szybkich, ofensywych graczy, choć czasami brakuje im skuteczności i szczęścia. Sądzę jednak, że Łodzianie udowodnią, że to nie był przypadek jeśli chodzi o wygraną Polonii i wygrają z Śląskiem, który jest raczej w dołku. dla Widzewa jest to spora okazja by włączyć się jeszcze w walkę o europejskie puchary.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Ja zagram nieco inaczej niż ArQuisek. Myślę, że bukmacherzy dobry kurs wystawili na zakład bez remisu, ale na zespół Śląska. Chyba trochę przesadzone jest stwierdzenie, że Widzew może powalczyć o europejskie puchary. Choć nie. Może, to sprawa oczywista, ale bardzo mało prawdopodobna. Legia, Wisła, Śląsk, Polonia, Korona? to klubu które powinny o to walczyć. Raczej nie Widzew, choć wiadomo, że wszystko jeszcze jest możliwe. Wracając do dzisiejszego meczu. Trenerzy obu ekip podali już wyjściowe składy.
Widzew: Mielcarz – Broź, Ukah, Abbes, Dudu, Ostrowski, Panka, Pinheiro, Kaczmarek, Okachi, Ben Dhifallah
Śląsk: Gikiewicz – Celeban, Fojut, Wasiluk, Pawelec, Elsner, Kaźmierczak, Ćwielong, Mila, Sobota, Voskamp
W zespole Śląska na szczęście zobaczymy już nominalnego napastnika, bo w meczu z Legią trochę nieporadnie grał na szpicy Stevanović (wymieniał się z Sobotą, ale Waldek jednak częściej widoczny był na prawym skrzydle). Dzisiaj Stevanović i Diaz nie zagrają z powodu urazów, a Pietrasiak będzie pauzował za czerwoną kartkę otrzymaną w meczu z Legią. Wracając do tego meczu. Śląsk nie zaprezentował się dobrze, ale ciężko o to, jeśli traci się bramkę w 1 minucie, a około 30 zespół gra już w 10 i dostaje 3 bramki. Ten meczu Śląsk przegrał chyba już po kwadransie i to głównie leżało w psychice piłkarzy. Ponadto grali bez napastnika, co było trochę niezrozumiałe ze strony Lenczyka. Dziś już normalnie wysuniętym napastnikiem będzie Voskamp. Na środku obrony zagra Marek Wasiluk. Za to w zespole z Łodzi na ławce usiądzie Radosław Matusiak wraz z Przemysławem Oziębałą. Widzew wygrał tydzień temu z Polonią i chwała im za to, bo ten klub (a raczej jest właściciel) to wielka porażka. Widzew jednak do tych wielkich nie należy i już wiele razy wygrywał mecze z Wisłą, Lechem czy Polonią, żeby w następnej kolejce przegrać z Cracovią czy Lechią. Śląsk do słabych nie należy, a po srogiej porażce u siebie na pewno będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony. Powinni zgarnąć w Łodzi 3 punkty.
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław / 2 DNB - 1,83

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Chyba trochę przesadzone jest stwierdzenie, że Widzew może powalczyć o europejskie puchary. Choć nie. Może, to sprawa oczywista, ale bardzo mało prawdopodobna. Legia, Wisła, Śląsk, Polonia, Korona? to klubu które powinny o to walczyć. Raczej nie Widzew, choć wiadomo, że wszystko jeszcze jest możliwe. Wracając do dzisiejszego meczu. Trenerzy obu ekip podali już wyjściowe składy.
Może i tak, ale brałem w tym momencie inaczej iczbę punktów, gdyż Widzew przy ewentualnym zwycięstwie będzie mieć 31 punktów i do miejsc premiowanych awansem będzie brakowało tylko 3 punktów.
dabol1 powodzenia!

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Może i tak, ale brałem w tym momencie inaczej iczbę punktów, gdyż Widzew przy ewentualnym zwycięstwie będzie mieć 31 punktów i do miejsc premiowanych awansem będzie brakowało tylko 3 punktów.
dabol1 powodzenia!
Masz rację, w sumie nawet terminarz Widzew na dość korzystny. Z zespołów z czołówki został tylko Ruch i Korona Kielce (Lecha nie liczę, bo gra piach). No i derby Łodzi, które zawsze są nieprzewidywalne. Reszta meczy teoretycznie, ale tylko teoretycznie łatwa. Chociaż ja myślę, że zespoły 1-4 po 3-4 kolejkach odskoczą. Zobaczymy jak będzie.
Powodzenia również, choć ciężko mi to mówić, przy naszych rozbieżnych typach ;)

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Mimo, że kurs na Śląsk jest świetny to i tak tego nie zagram. Ich mecze z Ruchem i Legią nie były wypadkami przy pracy, to nie była &quot;słabsza dyspozycja&quot;. Ta reorganizacja gry Śląska wpłynęła na minus. Lenczyk pokazuje, że źle przygotował drużynę do wiosny. Ocenianie tego po 2 meczach podlatuje trochę pod hipokryzję, ale z każdym kolejnym meczem się o tym przekonuję i sądzę, że dziś będzie podobnie. Widzew gra u siebie, chociaż w dwóch meczach pokazali zupełnie dwa oblicza. Mimo wszystko sądzę, że jakieś punkty zdobędą i najbliżej mi tu do jakiegoś remisu, ale typowanie 1X2 odpuszczam i trzymam się uparcie typu na brak gola do 34 minuty.

B 30

betclic_expert

Użytkownik
Przychylam się do typu 1 DNB lub 1x po kursie 1.42 w Betclic. Widzewowi się dosyć dobrze gra ze Śląskiem, bilans między tymi drużynami to 22-7-4. W ostatnich spotkaniach tych drużyn zawsze padało dużo bramek, Widzew był drużyną lepszą. Po wygranej w sezonie 10/11 5-2 pracę stracił trener Tarasiewicz.
Śląsk to nie ta sama drużyna jak w rundzie jesiennej. Po porażce z Legią zagrają pod presją zwycięstwa, a Widzew podejdzie do spotkania na luzie.
Dodatkowo warto rozważyć w tym spotkaniu under 2.5. Na 9 spotkań w Łodzi tylko raz padło więcej niż 2 bramki. Kurs na under w Betclic to 1.45

john-galt 0

john-galt

Użytkownik
Już o 14:30 mecz Widzew Łódź - Śląsk Wrocław. Łodzianie są drużyną środka tabeli, goście walczą o mistrzostwo Polski. Śląsk w Łodzi nie wygrał od 15 lat, w ogóle w ostatnim czasie Widzew jest dla drużyny ze stolicy Śląska bardzo niewygodnym przeciwnikiem. Jesienią we Wrocławiu padł wynik 2-1 dla łodzian. Sezon wcześniej Widzew wygrał 5-2 u siebie i zremisował 2-2 we Wrocławiu.
Śląsk wiosną bieżącego roku w dwóch meczach (z trudnymi co prawda przeciwnikami) wywalczył tylko 1 punkt i strzelił jednego gola. Żeby wrócić na pierwsze miejsce tabeli drużyna wicemistrzów Polski musi dzisiaj wygrać. Widzew zaczął od porażki u siebie w słabym stylu z Podbeskidziem (0:1), ale później niespodziewanie wygrał na wyjeździe 2:1 z walczącą o podium Polonią. Dzisiejszy mecz wydaje się trudny do typowania, a to oznacza, że warto pomyśleć o grze na remis. Moje typy:
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław
Unibet, Dokładny wynik – Pierwsza Połowa, 0-0
stawka: 4,2j kurs: 2,4 EWK: 10,08j

Widzew Lodz - Slask Wroclaw
Bah, Typ: X
stawka: 3,20j kurs: 3,15 EWK: 10,08j

W 606

wanderlei

Użytkownik
Według mnie to będzie brzydki mecz na przełamanie Śląska.Nie ważny będzie tutaj styl tylko ważne będą 3 punkty klubu z Wrocławia.Historia pokazuje że Widzew dobrze radzi sobie ze Śląskiem u siebie ale przecież wszystkie serie kiedyś się kończą.
Z większych kursów w tym meczu to proponuję x/2 po kursie 6,00 lub DW 0-1 po kursie 7,00

nate 0

nate

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów | 2 | 3,00 @ 5Dimes | 6j
Twierdza w Białymstoku, trzeci mecz Tomasza Hajty.. Odpowiedni moment na przełamanie ? Wątpie. Ekipa z Chorzowa radzi sobie po niespełna 19 kolejkach bardzo dobrze, Ruch ma 33 punkty i jest na piątym miejscu w tabeli a w przypadku wygranej awansuje na trzecią lokatę. Warto podkreślić sporą bramkostrzelność tej drużyny, bowiem podopieczni Waldemara Fornalika strzelają średnio 1,5 gola na mecz, co na boiskach ekstraklasy jest świetnym wynikiem. Jaga ma zaledwie 23 punkty i jest dopiero dwunasta. Przewaga nad strefą spadkową wynosi 7 punktów, więc w praktyce spadek można wykluczyć. Bilans dom-wyjazd na korzyść gospodarzy: 5-2-2, 12:10 vs 3-3-3, 13:12. W sierpniu mecz w Chorzowie zakończył się wynikiem 1:0 dla gospodarzy, przed rokiem z kolei Jaga wygrała u siebie 2:1, a w Chorzowie bramek nie było.
Po przerwie zimowej obie drużyny rozegrały zaledwie po dwa spotkania. Tomasz Hajto w debiucie na ławce Jagielloni przegrał 2:0 z Koroną. Mecz był wyrównany, Jaga zagrała otwartą piłkę.. próba sił i zgranie jednak przemówiły za gospodarzami. Zauważyć można było spięcie wewnętrzne pomiędzy dwoma zarówno piłkarzami i trenerami. Trener drużyny i były piłkarz Tomasz Hajto miał spinkę z trenerem napastników reprezentacji Polski i grającym w Jadze piłkarzem, Tomkiem Frankowskim. W kolejnym spotkaniu Jagiellonię podjęły Pasy, drużyna która od lat przymierzana jest do spadku zdołała bezbramkowo zremisować z przyjezdnymi. To był jednak mecz dwóch bramkarzy, zarówno Sandomierski jak i Kaczmarek obronili coś nadzwyczajnego. Jaga zmieniła ustawienie i zagrała z jednym napastnikiem, Rasiak zagrał przez 60 minut, zmienił go Franek który zagrał zaledwie przez pół godziny.. Zbieg okoliczności ? de facto najlepszy gracz rozpoczyna mecz na ławce ? Rasiak oczywiście się nie popisał, tak samo obrona Jagi która popełniła dwa poważne błędy które zakończyłyby się bramką w przypadku lepszych napastników drużyny przeciwnej. Ruch pokazał się ostatnio z bardzo dobrej strony, najpierw zremisował 1:1 na wyjeździe ze Śląskiem Wrocław, a później wygrał 3:0 z Lechem Poznań. Oba występy były udane, w obu ekipa z Chorzowa nie była faworytem a urwała 4 punkty. Należy pochwalić duet Jankowski - Piech, ta dwójka jest bez wątpienia w formie..
Obie drużyny nie ukrywają swojego celu, chcą zdobyć komplet punktów. Jaga ma bardzo ciężki terminarz, po meczu z Ruchem zagra na wyjeździe z Polonią Warszawa a później podejmie u siebie Lecha. Tak więc Tomek Hajto może odczuwać lekką presje, jeśli w pięciu meczach zdobędzie tylko punkt, to będzie to już spory krok w kierunku zakończenia kariery trenerskiej. Widać było w grze jego drużyny bez wątpienia nastawienie ofensywne, co odbiło się na błędach w defensywie. Obie ekipy zagrają ustawieniem 4-4-2 lub 4-5-1. W ekipie gospdoarzy nie zagrają Niki Dzalamidze [POM 2/0] oraz Tomasz Porębski [OBR 7/0]. Z kolei w Ruchu zabraknie Gabora Straki [POM 14/1] oraz Andrzeja Niedzielana, który jeszcze nie jest gotowy do gry, wróci natomiast Marcin Malinowski [POM 17/0]. Podsumowując, myślę że obie drużyny będą miały swoje okazje, ale Jaga nie uniknie błędów w defensywie a ani Piech ani Jankowski w obecnej formie okazji do bramek zmarnować nie powinni.
FT: 0-1 ✅ 12j

J 21

j@rek

Użytkownik
Dzisiejszy mecz Lecha z Górnikiem został odwołany z powodu wprowadzonej dwudniowej Żałoby Narodowej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom