>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 06.12 - 09.12.2013

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365​

Ligowa karuzela już po mału finiszuje bowiem do zakończenia rozgrywek w tym roku pozostały 2 kolejki. Następnie jak to zwykle bywa, czeka nas dwu miesięczna przerwa, w której to emocjonować się będziemy jedynie transferami. W 20 kolejce brak wyraźnych faworytów i chyba jedyną dobrą opcją jest tu szukanie czegoś w kierunku bramek. Lech - Wisła , derby Górnego Śląska czy mecz Lechii z Legią będzie bez wątpienia ozdobą tej kolejki, tak więc liczę na dużą ilość ciekawych i przemyślanych typów.

Zapraszam do dyskusji.​

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Nie no niektóre boiska mają podgrzewana murawe, aczkolwiek cos w tym jest skoro Smuda w Poznaniu obawia się jedynie....murawy.

M 0

matdaw

Użytkownik
Piast Gliwice - Korona Kielce dnb 2,12
Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 1x2 typ X 3,25

Piast Gliwice - Korona. Tutaj nie sugerujmy się tym że Piast uległ ostatnio Zawiszy 0:6 po prostu Piast to drużyna która nie potrafi grać z Koroną poza tym obrona Piasta po korektach trenera współgra ze sobą fatalnie. Korona ? to chyba jedna z drużyn polskiej Ekstraklasy która lubi robić niespodzianki ;)
Ruch - Górnik
Derby Śląska na które czeka wielu kibiców chyba nie tylko na śląsku ???? Moim skromnym zdaniem mecz nie ma jednostronnego faworyta. Obie ekipy grają w kratkę ofensywa zawodzi u jednych obrona u drugich... Morał ? Dla mnie ten mecz będzie miał przebieg ,,kopaniny,, i dlatego też typ na X. Jeśli chodzi o wynik skaniałbym się ku 0:0 ewentualnie 1;1 z pewnością odradzam granie w tym meczu overa 2,5

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Krótko i na temat dzisiejszego pojedynku Lecha z Wisłą. Obydwa zespoły przegrały swoje ostatnie mecze, Lech uległ w Kielcach Koronie 1:0, a Wisła została rozgromiona przez Jagiellonie 5:2 w Białymstoku. Jeden pkt zdobyty przez Lecha z drużynami z dolnej części tabeli skomplikował sytuacje zespołu w tabeli, a wydawało się, że Lech wrócił już na właściwe tory po wygranych z Górnikiem, Ruchem i przede wszystkim wysoką wygraną z Cracovią, nic bardziej mylnego, dzisiaj Lech musi wygrać, aby utrzymać dystans do Legii, jednak o zwycięstwo będzie trudno, pomimo tego iż Wisła na wyjeździe nie zachwyca, bo wygrali tylko raz i to na początku sezonu z Koroną, to są zespołem bardzo groźnym.
Dodatkowo Lech wyjazdowe starcie w Kielcach okupił kolejnymi stratami, w porównaniu do ostatniego meczu nie zagra na pewno Marcin Kamiński, który będzie pauzował za czerwoną kartkę, dodatkowo kontuzji nabawił się Rafał Murawski, a występ Dimitrije Injaca stoi pod znakiem zapytania. Najbardziej widoczna będzie strata Kamińskiego, bo przypomnę, że kontuzje leczy Hubert Wołąkiewicz, i jedynym nominalnym stoperem pozostaje Manuel Arboleda, który jednak w tym sezonie gra mało i jest pod formą. Prawdopodobnym jest przesunięcie do środka obrony któregoś z bocznych obrońców tj Douglasa lub wprowadzenie stopera z rezerw, powoływanego już na mecze pierwszej drużyny. Szkoleniowiec Wisły Kraków nie ma takich problemów, pomimo ostatniej porażki, zespół powinien zagrać w podobnym zestawieniu, nikt nie pauzuje za kartki.
Po ostatnim spotkaniu z Zagłębiem, Lechici narzekali na zły stan murawy, w nocy w Poznaniu spadł śnieg, co z pewnością sprawi, że stan murawy zamiast się polepszyć, będzie jeszcze gorszy i może wyglądać jak zwykłe kartoflisko, co nie ułatwi gry drużynom i właśnie tego obawiał się jedynie Franciszek Smuda przed dzisiejszym pojedynkiem. Pomimo tego stwierdził, że zespół jest w 100% przygotowany na dzisiejszy mecz, i wystąpi w podobnym zestawieniu, jak w ostatnim pojedynku, boję się jedynie o to, że Wisła na wyjazdach gra po prostu słabo, co pokazał ostatni mecz, jednak nie sądzę, że są w stanie przegrać 2 meczy pod rząd, jednak Lech ma większe kłopoty, ze składu wypadli 2 podstawowi stoperzy, przez co trener Rumak ma spory ból głowy, w meczu zagra będący bez formy Arboleda i prawdopodobnie boczny obrońca Douglas, którzy zagrają ze sobą na środku obrony pierwszy mecz, dodatkowo ze składu wypadli środkowi pomocnicy, Murawski i prawdopodobnie Injac. Dodatkowo Lech lubi szybko prowadzić piłkę, szybkie wymiany, a przy tak beznadziejnym stanie murawy, będzie to po prostu niemożliwe. Sam Rumak mówił po ostatnim spotkaniu z Zagłębiem, że muszą zmienić styl gry na bardziej siermiężny. Myślę, że Wisła dzisiejszego meczu nie przegra, pomimo, iż na wyjazdach nie zachwyca, to spokojnie stać ją na remis, przy takim stanie murawy powinniśmy zobaczyć mało bramek, za małą kwotę stawiam na remis. GL. Ze Statystyk ostatnie 6 spotkań między tymi drużynami kończyło się wynikami underowymi, a na początku sezonu lepsza była Wisła 2:0.

Przewidywane składy:

Lech Poznań: Gostomski - Możdżeń, Arboleda, Douglas, Henriquez - Trałka, Linetty - Pawłowski, Hamalainen, Lovrencsics - Teodorczyk.

Wisła Kraków: Miśkiewicz - Burliga, Głowacki, Jovanović, Bunoza - Chrapek, Stjepanović, Boguski, Garguła, Guerrier, Paweł Brożek.

Wisła +0.5 1.90 Bet365 ⛔
Under 2.0 2.20 Bet365
X za drobniaki 3.40 Bet365
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 7

slapi1988

Użytkownik
Lech Poznan - Wisla Krakow 2,00
Sprawa jest prosta, Wisla ma zdecydowanie wiecej punktow niz na to zasuguje. Fart sie jednak musi skonczyc i tak jak pokonali ostatnio fatalnie grajaca Korone czy Slask, wczesniej Zaglebie i Widzew - sa to najslabiej grajace druzyny ligi. Juz Jaga pokazala gdzie jest miejsce Wisly. Lech natomiast to solidna ekipa, ktora zaliczyla wpadke z Zaglebiem (mega juz zmotywowanym Zaglebiem) i z Korona (grajac caly mecz w 10 przez glupote Kaminskiego). Jesli tylko w 1 skladzie Lecha nie wybiegnie Kaminski ( ktory dla mnie jest parodysta a nie stoperem) to mozna smialo stawiac na Lecha - jedli jednak &quot;wielki trener&quot; Rumak znajdzie poraz kolejny miejsce w skladzie dla tego mlodego &quot;kopacza&quot; to czuje ze moze sie nie obyc bez kiksow. Jak by nie bylo Lech dzis wygra z Wisla Krakow.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Lech Poznan - Wisla Krakow 2,00

Sprawa jest prosta, Wisla ma zdecydowanie wiecej punktow niz na to zasuguje. Fart sie jednak musi skonczyc i tak jak pokonali ostatnio fatalnie grajaca Korone czy Slask, wczesniej Zaglebie i Widzew - sa to najslabiej grajace druzyny ligi. Juz Jaga pokazala gdzie jest miejsce Wisly. Lech natomiast to solidna ekipa, ktora zaliczyla wpadke z Zaglebiem (mega juz zmotywowanym Zaglebiem) i z Korona (grajac caly mecz w 10 przez glupote Kaminskiego). Jesli tylko w 1 skladzie Lecha nie wybiegnie Kaminski ( ktory dla mnie jest parodysta a nie stoperem) to mozna smialo stawiac na Lecha - jedli jednak &quot;wielki trener&quot; Rumak znajdzie poraz kolejny miejsce w skladzie dla tego mlodego &quot;kopacza&quot; to czuje ze moze sie nie obyc bez kiksow. Jak by nie bylo Lech dzis wygra z Wisla Krakow.
Jak ma wybiec w pierwszym składzie, jak otrzymał w ostatnim meczu czerwoną kartkę? Aha skoro dla Ciebie Kamiński jest &quot;parodystą&quot; a nie stoperem, to co powiesz o Arboledzie? Z całym szacunkiem dla Niego, ale jest to najgorszy sezon, jaki póki co rozgrywa w Lechu. A Kamiński, jest dla Mnie jednym z najlepszych stoperów młodego pokolenia w Polsce, przez co dostawał już powołania do Reprezentacji Polski, a to, że popełnił błąd w ostatnim spotkaniu, nie czyni go już najgorszym ogniwem i nie powinno się go nazywać &quot;kopaczem&quot;. Typu nie neguje, bo to polska piłka, ale analiza dla Mnie nic nie warta.

goly78 17

goly78

Użytkownik
Typu nie neguje Wisła gra straszny piach n wyjazdach ale skoro Wisła nie zasługuje na punkty kture zdobyła to pytanie czy Lech zasługuje ?? Po meczu z Cracovią gdzie mieli po prostu farta przyszedł mecz z Zagłębiem . Wpadką byl by gdyby go zremisowali pechowo . Pradwa jest taka ze to Zaglębie było dużo bliżej wysokiego zwycęstwa . Gdyby Zagłębie miało szczęscie co Jaga w ostatnim meczu z Wisła to wygraliby 3 lub 4 do 1 Wracając do meczu . Odpuszczam .Ale takie spostrzeżenie ....Wisła kiedy tylko nie była faworytem dużo lepiej grała na wyjeździe .Wróżba z kart ???? Kielce faworytem była Korona ,zwycięstwo Wisły . Wrocław -mocny faworyt Śląsk , remis . Szczecin , faworyt Pogoń, remis .W Chorzowie chyba mecz bez typowego faworyta , remis . Zabrze , Górnik mocny faworyt ,porażka ale po najlepszej grze na wyjeździe . Więc jako nie faworyt całkiem całkiem . Natomiast kiedy są faworytem (Białystok,Bydgoszcz,Derby,Bielsko Biała) grają całkiem inaczej . Dlaczego ? Tego chyba nie wie nikt. Jedyne co mi przychodzi do głowy to może X do przerwy ? 2.1 w Sts✅

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Grać na Legię według mnie jest bardzo wskazane! Czemu? Lechia prawdopodobnie zagra bez swoich dwóch wyróżniających się piłkarzy.. Mowa o Deleu i Mateuszu Machaj, którzy dostali czerwone kartki w meczu z Cracovia. Szczególnie strata Deleu będzie dotkliwa, kto jak nie on ma szarpać ataki ekipy z Gdańska? Lechia bilans 5 ostatnich meczy to 1-1-3. Legia natomiast na szczycie 4-0-1 i tylko 2 stracone bramki. Legia w tygodniu gra mecz z Apollon Limassol, ale nie ma już o co walczyć w lidze europejskiej, więc trzeba skupić się na lokalnych rywalach i dawać im łomot w lidze krajowej.
wypowiedź trenera Legii:
- Przed nami mecz z Lechią czyli mieszanki rutyny z młodzieżą. Nie wiemy jeszcze co będzie z Deleu, odwołują się od czerwonej kartki, nie zagra Machaj. Spodziewam się meczu na ciężkiej murawie, to nie będzie boisko do gry. Jest końcówka roku i tak naprawdę i tak trafiliśmy na super pogodę. Te boiska są jednak miękkie, ciężkie, na tych nowych stadionach murawę trudno utrzymać, brakuje słońca. Będzie to więc spotkanie podobne do tego z Widzewem czy Podbeskidziem. - Dwaliszwili może nie gra na oparach, ale powiedzmy, że jedzie na rezerwie. Na rezerwie zawsze można dalej dojechać niż na oparach. Ale nie chcę już teraz mówić, że to oznacza szansę od pierwszej minuty w Gdańsku dla Patryka Mikity.
źródło
Legia może nie gra efektownie, ale efektywnie. A to się liczy. Bezpiecznie 2 DNB jakby w razie murawa była nieodpowiednia i mecz miał przebieg remisowy (underowy). Ale po tym co Lechia pokazała osatnio w Krakowie grać na nich i w dodatku przeciwko Legii, jest niedopuszczalne. A myślę że Lechia bardziej będzie nastawiona na defensywę niż na atak i zaskoczenie Legionistów.
Lechia - Legia
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.47

To nie był dzień Wisły Kraków. W Białymstoku piłkarze Białej Gwiazdy całkowicie stracili panowanie nad meczem. Rywale byli bezlitośni i aż 5 razy trafili do siatki krakowskiego klubu. Dzisiaj mecz z Lechem. Czy Wisła Kraków odzyska zaufanie kibiców? Po Lechu można spodziewać się wszystkiego. Kurs na jego zwycięstwo spadł już z 2.10 na 1.91 i leci dalej na pysk. Przed meczem może być już około 1.80. Wisła rządzi i dzieli w Krakowie wygrywając mecz za meczem i nie tracąc przy tym bramek. Na wyjazdach za to ma bardzo duże kłopoty z punktowaniem. Z ciekawości zobaczyłem kiedy wygrała na wyjeździe ostatnio... patrze na livesports i widzę, że 16 sierpnia! Niemal 4 miechy temu! W meczu pucharowym z Zagłębiem Sosnowiec. Jak na drużynę plasującą sie na &quot;pudle&quot; ekstraklasy to kiepsko. Poza tym odnosiła same remisy i porażki na wyjeździe. Przełamanie z Lechem po rozbiciu w Białymstoku? Nie wierzę... Lechu nie przegra dzisiaj DNB, podobnie jak w przypadku Legii.
Lech - Wisła 2:0

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.43

S 7

slapi1988

Użytkownik
Wcale nie twierdze ze Arboleda gra dobrze (wrecz przeciwnie). Duet Kaminski-Arboleda mozna przyrownac do Zytko-Kosanovic. Potrafia zagrac fantastycznie ( jak w meczu z Gornikiem, Widzewem czy ostatnio z Lechia) a pozniej przyjdzie taki mecz jak z Lechem czy Korona i goscie kopia sie po czolach. To sa tykajace bomby, a takich obroncwow powinno sie unikac. Co do reprezentacji Kaminski juz pokazal na co go stac ????
PS. W meczu z Wisla nie wiadomo czy zagra Murawski ( co dla mnie tez jest wzocnieniem Lecha )

goly78 17

goly78

Użytkownik
Dla mnie osłabienie Lecha to bedzie jak dostaną czerwo . Plus dla Wisływ ty meczu to to że wracają do swojego podstawowego ustawienia a nie że w Lechu nie zagra ten czy ten .

mario910109 15

mario910109

Użytkownik
Potwierdzam to co wspomnial kolega..ewidentna sympatia w jedna strone bez argumentow lub po prostu wyssanych z palca.Jak Wisla moze miec farta jak jest w czubie tabeli?A Lech coz..rozczarowuje i trzeba sobie powiedziec ze potrafi strzelac co pokazal z Cracovia ale i potrafi punkty tracic i to wiemy od nie dawna.Jak dla mnie jedyny rozsadny typ to albo remis do przerwy albo ponizej 2.5.

S 7

slapi1988

Użytkownik
Nie bede sie upieral, kazdy stawia jak uwaza ale widzialem praktycznie wszystkie mecze Wisly i wiem ze pewnego poziomu nie przeskocza (nadzieja w Boguskiego jako napastnika mowi wszytko). Decydujaca kwestia, ktore oblicze Lecha dzis zobaczymy, tego z Lubina czy tego z Chorzowa ????

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Grać na Legię według mnie jest bardzo wskazane! Czemu? Lechia prawdopodobnie zagra bez swoich dwóch wyróżniających się piłkarzy.. Mowa o Deleu i Mateuszu Machaj,
Machaj mniej więcej od roku gra katastrofalnie, w rundzie wiosennej 2012/2013 był jednym z najniżej ocenianych piłkarzy ekstraklasy. Na jesieni został przesunięty do rezerw, dopiero od miesiąca trenuje z I drużyną. Nie asystuje, nie strzela, totalny klops.
Jego absencja nie będzie absolutnie żadną stratą dla Lechii.

S 7

slapi1988

Użytkownik
Lechia-Legia X
Grajac Lechia-Legia trzeba waziac pod uwage ze zarowno Legia jak i Lechia sa w fatalnej formie. Legia to zdecydowanie lepsza druzyna ale graja 4 dni pozniej mecz na Cyprze ( i choc nie wierze ze wygraja, mecz napewno potraktuja powaznie z uwagi na $$$ ). Mysle ze bedzie to wyrownany mecz w ktorym Legii nie bedzie sie chcialo strzelac bramek a Lechia poprostu nie bedzie potrafila tego zrobic.

matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Piast po kompromitującej porażce z Zawiszą 0:6 będzie chciał pokazać, że był to tylko wypadek przy pracy, tyle że zadanie będzie miał niełatwe, bo do Gliwic przyjeżdża Korona. Korona, która pozytywnie zaskakuje formą, bo wygrała 2 ostatnie mecze, w tym jeden z Lechem. Ale tę dobrą formę prezentuje głównie u siebie i to jest główną bolączką kielczan. Dlatego ciężko mi wytypować faworyta dzisiejszego spotkania. Absencje w drużynie złocisto - krwistych są bardzo duże. Pacheta nie będzie mógł skorzystać z Jovanovicia, Pilipczuka, Kuzery, Kiercza, Lisowskiego oraz Trytki. Nie od dziś wiadomo, że defensywa Korony lubi popełniać błędy, na dodatek spore osłabienia tej formacji powodują, że o bramkę ze strony Piastunek jestem spokojny. Gliwiczanie zagrają o honor oraz uratowanie twarzy, dlatego nie ma mowy, że będą się bronić. Jeśli chodzi o bramkę Korony, to oni również powinni pokonać Trelę. W świetnej formie jest Kiełb, od dobrej strony pokazał się również Gołębiewski, strzelając bramkę Lechowi, do tego zawsze groźny Korzym i bramki gwarantowane. Piast w obronie takiego drugiego meczu jak z Zawiszą już nie zagra, ale jednak niesmak pozostał
BTS @1.83 4/10✅ Bet365
+ 3.32 j

Otrzymane punkty reputacji: +1
1morro 26

1morro

Użytkownik
Przed chwila przegladalem strone Wisly i zuwazylem ze po meczu a Jaga pojechali prosto do Grodziska Wlkp na zgrupowanie przedmeczowe. To oznacza jak bardzo powaznie Smuda traktuje wyjazd do Poznania. Wisla da z siebie wszystko zeby wygrac ten mecz. W calym sezonie mozna policzyc na palcach jednej reki mecze ktore sa naprawde interesujace, jestem przekonany ze taki wlasnie mecz zobaczymy dzis wieczorem.

ostry1555 26

ostry1555

Użytkownik
Lech - Wisła 1 @ 2,05 Unibet
Wisła nie potrafi grać na wyjazdach i gro punktów zdobyła u siebie( wyjazdy Wisły 1-5-3). Lech z kolei mimo mocno średniego sezonu, u siebie gra dobrze (5-3-1) i to głównie przemawia za Lechem, trochę na niekorzyść osłabienia, ale myślę, że dadzą radę. Najbardziej rozbawił mnie argument, że Wisła pojechała do Grodziska i widać jak traktuje ten mecz. A może akurat Smuda ich zarżnie tam - do czego jest zdolny. Co to w ogóle za argument. Ogólnie rzecz biorąc Lech musi wygrać i dogonić Wisłę.
✅ 2-0. Ta promocja to chyba z biedronki ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Piast - Korona BTS @ 1.88 Unibet 1-1✅

Oba zespoły przystąpią do tego spotkania w odmiennych nastrojach. Piast po sromotnej klęsce z Zawiszą będzie chciał zmazać plamę, defensywa zespołu Brosza gra bardzo słabo, popełnia masę niewymuszonych błędów. Myślę, że podbudowany zespół z Kielc po zwycięstwie z Lechem dzisiaj zechce zaatakować i coś strzelić. W mojej ocenie mecz będzie otwarty.....oba zespoły swoją szansę na strzelenie bramki dostaną. Śmierdzi mi tutaj bramkowym remisem. Piast jak już wcześniej napisałem będzie szukał dzisiaj okazji do rehabilitacji....na pewno zaatakuje, to nie podlega dyskusji...po takiej porażce jak ostatnio nie mają wyjścia.
BTS po kursie 1.88 jak dla mnie ok..jedyną niewiadomą jest aura jaka nas zastanie w Gliwicach.....jak będzie w miarę ok...to myślę,że w tym spotkaniu można poszukać bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Do góry Bottom