Bologna- Verona
Powyzej 2.5 goli 1.87 @efortuna
Ostatnia kolejka troche pechowa, 3/7 typow trafione, w 4 meczach zabraklo po jednej bramce... W tej kolejce skupie sie na jednym meczu, wedlug mnie najlepszej opcji, ewentualnie na koncu dopisze nad czym jeszcze mozna pomyslec. Pisalem to juz wielokrotnie, Bologna to bardzo overowa druzyna, za wyjatkiem dwoch ostatnich meczy, ma serie 13 meczy z overem!!! W tych ostatnich dwoch meczach trzeba ich troche usprawiedliwic- z Fiorentina mecz zycia zagral Dragowski i wyciagal tam wszystko co sie da, skonczylo sie na 1:1, z Torino na potege marnowal setki Palacio, zreszta dostal najgorsza note ze wszystkich za to spotkanie. Torino potrafi sie bronic, przeciez 2 kolejki temu na Stadio Olimpico, Roma przy ponad 20 sytuacjach bramkowych ani razu nie potrafila pokonac Sirigu.
Jutro na Renato Dall'Ara przyjezdza grajaca ostatnio bardzo otwarty futbol Hellas Verona, w ich ostatnich 5 meczach padlo 20 bramek, co daje nam srednia 4 goli na mecz, ale nie bede tutaj bazowal typu na statystykach. Przed wszystkim Juric fajnie poukladal swoj zespol, ma bardzo duzo ofensywnych graczy- Verre, Zaccagni, Pessina, Lazovic, Di Carmine czy Stepinski, co przeklada sie na multum sytuacji bramkowych co mecz. Bologna uwielbia grac z druzynami, ktore sie nie "muruja" we wlasnym polu karnym, jest kapitalne trio, ktore napedza ataki- Sansone, Soriano i Orsolini. Palacio jak wyzej wspominalem ostatnio zawiodl z Torino, ale do dyspozycji Mihajlovica rowniez bedzie nowy nabytek Bologny pozyskany z Atalanty za 15 milionow € 21- letni Musa Barrow. Wedlug La Gazzetty od pierwszych minut w srodku ma zagrac Argentynski talent Dominguez, ktory zaliczyl bardzo dobry debiut przeciwko Torino. Mihajlovic od przejecia sterow w poprzednim sezonie, gdzie dokonal praktycznie niemozliwego utrzymajac Bologne w
Serie a, preferuje bardzo wysoki, ofensywny futbol, z wieloma sytuacjami i strzalami, ale najwazniejsze jest to, ze nigdy nie poprzestaje na wyniku, tylko caly czas napiera na bramke rywala. Dodatkowym handicapem na gole, jest fakt, ze jutro oprocz 2 niedostepnych obroncow Bologny, wypada kolejny z powody kontuzji- Denswil. Ja tutaj mam pograny over w calym meczu jak i Over 1.5 gola Bologny po kursie 1.84.
Nad czym mozna jeszcze pomyslec w tej kolejce?
Napewno odpada granie Atalanty czy Juve po kursach 1.20, bo to jest az smieszne. Uwazam, ze warto jutro sledzic na
live mecz Bologny, jesli straca pierwsi gola odrazu mozna grac rzuty rozne. Bologna uwielbia przejmowac inicjatywe u siebie z druzynami pokroju Hellasu, nie bede liczyl tutaj Interu, Romy czy Lazio, ale przyjechalo tutaj w tym sezonie i Bologna nabila im roznych: Fiorentina 15, Sampdoria 11, Spal 11, Parma 15. To sa naprawde niesamowite liczby, nie wiem czy jakas inna druzyna w Europie nabija u siebie tyle roznych, ale 4 spotkania ze srednimi zespolami i w kazdym grubo ponad 10 roznych to musi dac do myslenia. Orsolini i Sansone na skrzydlach robia robote, a Hellas gra na nominalnych 3 obroncow wiec, ja pobieram bez zastanowienia juz przed meczem
Bologna powyzej 6.5 rzutow roznych 2.15 @Forbet
Mozna jeszcze pomyslec nad
Genoa- Roma obie strzela 1.70 @efortuna. Po pierwsze u gospodarzy za kartki wypada kapitan i ostoja defensywy Criscito, a w Rzymie (chyba przed derbami z Lazio) wykartkowali sie dwaj boczni obroncy Florenzi i Kolarov. Spinnazola i Santon to przynajmniej polka nizej, a w Genoi wielkie roszady, nowy trener i kilka fajnych nowych nazwisk w ofensywie. Ja tutaj pogram, ze obie druzyny trafia co najmniej po razie do siatki, tym bardziej, ze od przejecia sterow przez Nicole, 3 mecze i 3 razy padl bts.