>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20 kolejka Primera Division 18.01 - 21.01.2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Tobet

W najbliższy piątek zaczynamy rywalizację w rundzie rewanżowej. Pierwszym spotkaniem w tej rundzie będzie mecz w Katalonii na Cornella El Prat. W tej kolejce mamy dwa starcia na linii Madryt-Valencia i teoretycznie w obu faworytem są ekipy ze stolicy ale z pewnością czeka ich trudne zadanie. Również na brak emocji nie powinni narzekać kibice na Anoeta, bo tam również nieźle zapowiadające się spotkanie.

Espanyol-Mallorca

Zaczynamy ważnym spotkaniem w kwestii utrzymania. Faworytem według bukmacherów są gospodarze ale ostatnimi czasy Mallorca gra co raz lepiej i są jakieś symptomy poprawy ale i tak uważam, że z Joaquinem Capparosem już więcej nie zdziałają i pora najwyższa zmienić tego trenera. Największym problemem jest ofensywa, bo ta jest mocno nie skuteczna, chociaż na obronę też można narzekać. Espanyol za trenera Aguirre może nie gra zbyt widowiskowo ale zdobywa punkty i to w tym momencie dla nich najważniejsze. Co ciekawe Espanyol pozyskał w tym tygodniu Martina Petrova, a kolejnym w kolejce jest ponoć Kolumbijczyk, Dorlan Pabon więc widać, że zaczynają się wzmacniać, a to w miarę dobrze wróży na drugą część sezonu.

Granada-Rayo

Ciężko zrozumieć kursy na to spotkanie, bo Granada na własnym stadionie gra słabo, a może inaczej. Nie gra słabo ale jest cholernie nie skuteczna. Rayo z kolei w ostatnim czasie wygrywa mecz, za meczem i jest okazja by tą passę podtrzymać. W ostatnim spotkaniu Rayo miało trochę pomocy od sędziego, bo karnego dostali w ogromnym prezencie ale i tak na ten moment piłkarsko są lepszym zespołem od Granady i wielce możliwe, że potwierdzą to zdobytymi 3 punktami w Andaluzji, gdzie już wygrali w tym sezonie, gdy grali z Betisem czy Malagą.

Real Sociedad-Barcelona

Na ten moment chyba nie ma drużyny, która byłaby w stanie rywalizować jak równy z równym z Barceloną. Jednak w ubiegłym sezonie, jak pamiętamy to właśnie na Anoeta ekipa z Katalonii miała ogromne problemy i nie wygrali tamtego spotkania. Teraz jednak Barca jest jeszcze mocniejsza więc i o wygraną powinno być łatwiej. Dla RSSS to kolejna okazja by zmierzyć się z tymi najlepszymi, a ich wyniki właśnie z drużynami z czołówki są całkiem niezłe, bo jeśli przegrywali to minimalnie, ale też potrafili pokonać Malagę i to na jej terenie.

Getafe-Sevilla

Mecz dwóch drużyn będących w sporej zapaści. Jednak teraz wydaję się, że w Sevilli będzie tylko lepiej, gdyż w miejsce beznadziejnego Michela przyszedł Unai Emery, którego pamiętamy ze wspaniałej pracy w Valencii. Ciekawe czy od razu będziemy mieli efekt nowej miotły ale też goście muszą uważać, gdyż Getafe to drużyna, która potrafi wygrać w najmniej spodziewanym momencie więc różnie się tutaj może ułożyć to spotkanie.

Malaga-Celta

Teoretycznie spotkanie do jednej bramki ale w moim odczuciu tylko teoretycznie. Malaga na własnym boisku potrafi grać świetnie ale gdy nie idzie, to potrafią kompletnie olać spotkanie, a tego przykłady mieliśmy z Rayo, Realem Sociedad czy ostatnio z Barceloną, gdy to byli jak najbardziej zadowoleni z wyniki, po mimo tego, że przegrywali 3:0... Ciekawe jak teraz rozwinie się to spotkanie ale jednak po takim kursie chyba nie ma co ryzykować grania na ekipę z Andaluzji.

Osasuna-Deportivo

W niedzielne południe zaczynamy na El Sadar, gdzie będziemy mieli kolejne spotkanie drużyn zainteresowanych utrzymaniem. Bukmacherzy nie wiedzieć czemu faworyzują Osasunę ale przecież ten zespół gra słabo w ataku, a jedynym ich atutem jest defensywa i kapitalnie spisujący się Andres Fernandes. Jednak teraz powinni teoretycznie prowadzić grę, a jako że nie mają kim, to może o taką grę być bardzo ciężko, co z pewnością może wykorzystać zespół gości. Deportivo w ostatnią niedzielę grali w Kraju Basków i zaprezentowali się całkiem nieźle i wywieźli punkt z Estadio Anoeta. Jak dla mnie mamy ogromne value na Depor i chyba będzie trzeba z niego skorzystać.

Valladolid-Zaragoza

Spotkanie dwóch pozytywnych niespodzianek tego sezonu. Valladolid bardzo fajnie gra pod wodzą Djukicia ale przed tygodniem dość szczęśliwie ograli Mallorkę, co pokazało jak wiele znaczy dwójka Ebert i Oscar. Teraz o zwycięstwo będzie jeszcze trudniej, gdyż wśród gości mamy chociażby Postigę, który jeśli będzie otrzymywał takie szansę jak ekipa z Balearów, to zapewne zamieni je na bramki. Z pewnością czeka nas ciekawe spotkanie, bo jedni i drudzy potrafią grać ciekawą piłkę więc starcie bezpośrednie nie powinno nas zawieźć.

Atletico-Levante

Na Vicente Calderon przyjeżdża kolejna drużyna by przerwać tą długą, bo trwającą już 16 spotkań passę zwycięstw z rzędu na własnym stadionie. Trzeba przyznać, że Simeone wraz z drużyną zrobili niezwykłą twierdzę z tego stadionu i teraz każdy kto przyjeżdża, to raczej modli się o jak najmniejszy wymiar kary, a nie o jakiekolwiek punkty. Levante potrafi nieźle grać ale ostatnio jakby tego nie potwierdzili słabym meczem z Betisem. Czy teraz przyjdzie pora na lepszy mecz? Być może ale w Madrycie nie wystarczy zagrać dobrze, a trzeba zagrać świetnie, a to też nie gwarantuję sukcesu, jakim byłby chociażby remis.

Valencia-Real

Co tu dużo mówić - hit tej kolejki w La Liga. Obie ekipy przed tydzień będą mogły bardzo dobrze się poznać, gdyż poza tym meczem ligowym, to mają do dyspozycji dwa spotkania Copa del Rey. Dla Nietoperzy priorytetem raczej jest liga, gdyż tam chcą zbliżyć się do upragnionego 4 miejsca, a dla Realu puchar może być jedynym trofeum w tym sezonie. Bukmacherzy jak zwykle faworyzują Real ale ten na wyjazdach spisuję się najzwyczajniej w świecie słabo więc punkty gospodarzy, to nie będzie żadne zaskoczenie.

Betis-Athletic

Na zakończenie kolejki wybieramy się do Sevilli, gdzie swoje spotkanie rozegrają Betis Sevilla i Athletic Bilbao. Kto pamięta pierwszą kolejkę tego sezonu, to wie, że spotkanie na San Mames było jednym z najlepszych w tych rozgrywkach. Wtedy Betis wygrał 5:3 mając ledwie ponad 30% posiadania piłki!!! Ciekawe czy tym razem uda się Baskom zrewanżować się za tamtą wpadkę ale przy obecnej formie, to raczej ciężko oczekiwać by mieli pokonać rozpędzony Betis. Ale no właśnie Betis na własnym stadionie, tylko raz w tym sezonie zaliczył &quot;serię&quot; dwóch kolejnych ligowych zwycięstw... Być może teraz będzie ten drugi raz ale nie ulega wątpliwościom, że czeka nas dobry mecz, a dodatkowym smaczkiem będzie udział Benata po stronie Verdiblancos.

Zapraszam do dyskusji​

Otrzymane punkty reputacji: +11
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Zmęczony po całym dniu roboty, więc nic ciekawego nie napiszę.
Valladolid - Saragossa
Typ: 1
Kurs: 2.00 bet365 [7/10]
✅ ✅

Z cyklu &#39;mocne uderzenie&#39;. Valladolid jest mocny, ale pod warunkiem, że dostępni będą Ebert i Oscar. Ten pierwszy to prawdziwe objawienie sezonu, przeszedł za friko do Realu Valladolid, a teraz zainteresowali się nim nawet działacze Atletico Madryt. Bardzo pozytywna postać w Hiszpanii. Na takich zawodników mówi się &#39;CRACK!&#39;. Przecierałem oczy ze zdumienia, gdy zobaczyłem co odwalał w ostatnim meczu. No dobra - Ebert i Oscar będą grali, a do tego dość nieźle przyjął się Larsson. Na pewno przyda im się ten zawodnik. Zostawię nieco gospodarzy, bo jest to bardziej typ przeciw gościom. Zabraknie w tym meczu 4ech piłkarzy pauzujących za kartki, z czego trzech podstawowych obrońców!! Alvaro, Sapunaru i Paredes. Nie mogę napisać, że goście grają źle w tym sezonie, ale też jest kilka mankamentów, między innymi brak ławki. Tu będzie naprawdę ciężko ustawić kogoś za tych chłopaków. Loovens i Pinter środek - dwa &#39;kloce&#39;. Gdy przeciwnik gra techniczny futbol, to oni są mało wartościowi. Dla mnie warto pograć na gospodarzy.

Ebert strzeli @5.5 Bwin [1/10] ⛔
Ebert strzeli 2 lub więcej @51 Bwin [0.01/10] :cool:
⛔
Takie bardziej 4fun, ale pograne. Jeśli Saragossa ma tak osłabioną obronę, to jest spora szansa, że przynajmniej raz na listę strzelców wpisze się Niemiec. Kursy niezłe. Nie sprawdzałem gdzie indziej, ale może są jeszcze wyższe. Bwin wiadomka, niektóre kursy mocno zaniżone.

Otrzymane punkty reputacji: +10
marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Hiszpańska, godz 20
Getafe - Sevilla
TYP: over 2
KURS: 1,54
BUK: Pinnacle Sport
Analiza:
Jutro o godzinie 20 rozpocznie się spotkanie 20 kolejki w lidze Hiszpańskiej pomiędzy zespołem Getafe a zespołem Sevilli. Faworytem według bukmacherów są gospodarze tego meczu ale sądzę że Sevilla ma większe szanse na triumf w tym meczu. Ja również w tym meczu postawię na over 2 goli i sądzę że będę szukał już takich meczów i stawiał dosyć często ten typ bo po prostu jest opłacalny. Wiadomo że na 100% skuteczności nie można liczyć ale na 90% już tak. Gospodarze tego meczu w lidze są na 11 pozycji z dorobkiem 25 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 9 meczy w których to cztery mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i trzy spotkania przegrali. Strzelili oni w tych meczach 12 goli i stracili ich aż 14. Na wyjeździe rozegrali oni 10 meczów w których to trzy mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i pięć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach 12 goli i stracili 16 bramek. A więc jak widać na własnym boisku sporo goli zdobywają i również sporo tracą więc w tym meczu również możemy się spodziewać kilku bramek uważam że od 2 do czterech bramek w tym meczu wpadnie. Natomiast goście tego meczu na własnym boisku rozegrali oni 9 meczy w których to pięć meczy wygrali, jeden mecz zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 15 goli i stracili 11 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 10 meczów w których tylko jeden mecz wygrali, trzy mecze zremisowali i sześć meczów przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem bramek i 17 goli aż stracili. A więc jak widać jak na wyjeździe grają tracą sporo bramek. Oba zespoły jak się spotykają to wpada przeważnie over 2 goli. W ostatnich pięciu meczach pomiędzy oboma zespołami cztery mecze kończyły się oberkiem a jeden mecz underkiem. Również w meczach ligi oba zespoły jak grają to wpada dużo goli. Ja sądzę że ten mecz zakończy się remisem 2:2 i w ten sposób będzie over 2 goli ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Początkowo miałem grać na Rayo ale wobec sporych osłabień, to jedna nie decyduję się na taki krok. Zabraknie Labaki, Galveza, Nacho Martineza, Rodriego, Alejandro Domingueza i przede wszystkim Leo Baptistao. Z drugiej strony Granada wzmocniona Arandą, który w tym tygodniu przyszedł z Zaragozy w dość ciekawych okolicznościach. Najpierw zmarła mu babcia, potem odmówił gry w meczu z Sevillą i chciał się przenieść do Andaluzji więc zagra w barwach Granady i powinno to być wzmocnienie dla ekipy z południa Hiszpanii. Dla ciekawskich wrzucam kadry obu ekip:
Granada: Roberto y Toño; Nyom, J.Ortiz, Siqueira, Brayan Angulo, Íñigo López, Diakhaté y Diego Mainz; Mikel Rico, Recio, Torje, Jaime Romero, Orellana y Brahimi; Ighalo, Pedro y Aranda
Rayo: Cobeño, Tito, Casado, Arana, Abu, Adrián, Piti, Lass, Delibasic, Rubén, Rober, Jordi Figueras, Amat, Javi Fuego, Franco Vázquez, José Carlos, Nono, Trashorras

Real Sociedad-Barcelona
Ja czekam z ciekawością na mecz w Kraju Basków na Anoeta. Nie spodziewam się cudów ze strony Realu Sociedad, bo poza ich dobrą grą, to jeszcze musiałoby się stać, coś takiego jak słaba gra Barcelony, a na to się nie zanosi. O Barcelonie ciężko cokolwiek pisać, bo tam wystarczy zobaczyć na wyniki, a te są wprost oszałamiające. Jeśli chodzi o Real Sociedad, to dobrą informacją dla Phillipe&#39;a Montainera jest powrót do kadry meczowej Daniego Estrady, Mikel Gonzaleza i Inigo Martineza czyli zawodników linii obrony, a to ważne, bo z Deportivo widać było, że grają zawodnicy drugiego sortu. Poza tym nawet podstawowa linia defensywna, to mały krok ku grze na zero z tyłu szczególnie z Barcą... Z drugiej strony wypadł David Zurutuza ale trzeba sobie powiedzieć jasno, że ten zawodnik nie ma wystarczających umiejętności by grać w miejsce kogoś z dwójki Illarra i Pardo. W ofensywie fajnie wygląda i liczę na kolejne gole ze strony Carlosa Veli, który w tym sezonie jest w naprawdę fajnej formie, a w tym sezonie zdobył 8 goli, z czego aż 6 na Estadio Anoeta. Poza tym może kolejny występ zrobi Xabi Prieto, który nie tak dawno strzelił hattricka na Bernabeu. Ciekawe również kto wystąpi na szpicy. Kandydatów jest dwóch, a mianowicie Ifran czyli ulubieniec trenera oraz Agirretxe, który przed tygodniem dostał szansę ale widać u niego było brak gry w ostatnim czasie, w większym wymiarze czasowym.
Wprawdzie defensywa Barcelony z Puyolem lepiej się już spisuję, to jednak potrafią robić takie cuda, jak w spotkaniu pucharowym z Malagą. Moim zdaniem bts będzie tutaj jak najbardziej w porządku, gdyż ciężko mi sobie wyobrazić gospodarzy bez strzelonego gola na własnym stadionie.
Real Sociedad: Bravo, Zubikarai; Carlos Martínez, Dani Estrada, Mikel, Iñigo, De la Bella, José Ángel; Pardo, Illarra, Markel, Elustondo; Xabi Prieto, Vela, Ifrán, Agirretxe, Chory Castro, Griezmann
BTS @ 1,78 Tobet✅3:2

Odpuszczam również granie dwóch pozostałych ekip z Andaluzji. Teoretycznie Sevilla pod wodzą Emery&#39;ego powinna zacząć odnosić lepsze rezultaty ale ja chyba zaczekam aż się tam zmieni na lepsze i wtedy zacznę im wierzyć, bo na ten moment to dla mnie średniak.
Drugą ekipą z tego regionu, której nie zaufam jest Malaga. W tym sezonie na własnym stadionie mieli już problemy z Valladolid, poza tym przegrali z Rayo czy Realem Sociedad. Wprawdzie to ekipy mocniejsze od Celty ale Malagi problemem jest też to, że zniechęcają się do gry, jeśli im nie idzie na początku. Więc jeśli dobrze im nie pójdzie na początku spotkania, to różnie może być z wynikiem tego spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +2
suckout 692

suckout

Użytkownik
Jak najbardziej zgadzam się z typem, Barcelona traciła gola aż w 8 z 10 dotychczasowych spotkań w Primera Division (ta sztuka nie udała się tylko Rayo i Levante), oczywiście zawsze sama coś strzelała, ale to chyba nie ulga wątpliwości, że Barca trafi chociaż raz w tym meczu. Tak więc, nie takie &quot;potęgi&quot; były już w stanie trafić chociaż raz do sitaki lidera, więc czemu Real Sociedad ma tego nie uczynić, zwłaszcza, że obrona Barcy w ostatnim czasie do monolitów nie należy i w tym sezonie prezentowała się już dużo lepiej niż teraz.

Real Sociedad - FC Barcelona ✅

BTS 1.82 Doxxbet

Otrzymane punkty reputacji: +7
dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
W dzisiejszym spotkaniu na Estadio Anoeta miejscowy Real Sociedad będzie się mierzył z liderem Barceloną. Goście przystopią do tego meczu lekko podrażnieni z powodu remisu 2:2 z Malagą w Copa del Rey, ponieważ stawia ich to w bardzo niewygodnej sytuacji przed rewanżem. W lidze podopieczni Vilanovy wręcz demolują kolejnych rywali i to jest wystarczającą wizytówką Blaugrany. Z resztą tak jak napisał kapszti, wystarczy spojrzeć na wyniki, tabelę i wszystko jasne. Jeśli chodzi o gospodarzy to podtrzymują oni całkiem niezłą serię pięciu kolejnych ligowych meczów na własnym stadionie bez porażki (dwa zwycięstwa i trzy porażki). Jak widzę dzisiejszy mecz ? Na pewno Barca jest faworytem jednak zwycięstwo w tym meczu wcale nie musi przyjść im tak łatwo jak by mogło się wydawać. W zeszłym sezonie Real Sociedad po 10 minutach przegrywał tu 0:2 żeby ostatecznie doprawdzić do remisu i urwać cenny punkt z ekipą z Camp Nou. Poza tym Barca często styczniu łapie małą zadyszkę, trafia się kilka słabszych meczów dlatego nie wykluczam, że Baskowie będą stwarzać duże zagrożenie pod bramką Victora Valdesa. Mimo wszystko wydaje mi się, że Katalończycy szybko zapomną o potknięciu w CdR i będą chcieli jak najszybciej powrócić na drogę zwycięstw dlatego ponownie uderzam stronę obecnego wicemistrza Hiszpanii :
FC Barcelona (0:1) @ 1,60 ⛔ 2:3
FC Barcelona zdobędzie przynajmniej jeden gol w obu połowach @ 1,70 ⛔
Powyżej 3,5 gola @ 1,95 ✅ 5
Kursy z bet-at-home

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja dziś śmielej uderzam w stronę Sevilli. Mam nadzieję, że Emery w końcu coś zrobi z tą drużyną i sezon nie będzie jeszcze stracony. W debiucie ugrał remis na wyjeździe z Saragossą w Pucharze Króla. Spotkania jednak nie widziałem więc nie chcę się wypowiadać. Getafe jest zdziesiątkowane i brakuje wielu kluczowych graczy. Kontuzje, zawieszenia, wyjazd na PNA to główne powody nieobecności zawodników. Luis Garcia i Diego Castro pauzują za kartki, Barrada wyjechał z kadrą na PNA. Pedro Leon, Mane, Miguel Torres i Lafita są kontuzjowani. Czy to nie jest wystarczający powód by postawić w takim spotkaniu na gości? W Sevilli pauzuje za kartki Navarro, a Trochowski i Perotti mają problem od dłuższego czasu. Można by tu dorzucić Spahicia, który trzyma obronę, ale jest przecież Botia i Fazio i oni z powodzeniem go zastąpią. Getafe widziałem w starciu z Granadą i to co najbardziej rzucało się w oczy to słaba postawa obrońców. O dziwo myślałem, że problemem będzie ofensywa i brak zrozumienia wśród graczy rezerwowych. Sevilla na wyjeździe wygrała tylko raz, ale był to dorobek starego trenera i mam nadzieję, że Emery wyprowadzi ich na nowe wody. U mnie zaczyna z czystą kartą i nie patrzę na poprzednie spotkania. Z tak osłabionym przeciwnikiem należy wygrać, a już na pewno nie można takiego meczu przegrać.
Getafe - Sevilla 1:1
Sevilla 0 (DNB) 1,675 Bet365 ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +1
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Malaga - Celta Vigo
O 22 rozpocznie się spotkanie Malagi z Celta Vigo. Gospodarze w ciągu tygodnia grali w Pucharze Króla z Barcelona i zremisowali ten mecz 2-2. Pellegrini jednak dał odpocząć najważniejszym graczom: Isco, Joaquín, Toulalan. Ostatnio przegrali mecz z Barceloną 1-3 u siebie oraz polegli niespodziewanie 1-0 w La Corunii. Celta natomiast na wyjeździe wygrała...tylko z Realem Saragossą, a 9 meczy przegrali. Tragiczny rezultat ???? Na dodatek goście dzisiaj bez 2 podstawowych obrońców: Tunez (18występów) oraz Mallo ( 17występów)
Składy:
Malaga :Caballero - Gamez, Demichelis, Weligton, Monreal - Iturra, Camacho - Joaquin, Isco, Eliseu -Saviola
Celta : Javi Varas - Bellvis, Cabral, Demidov, Lago - Oubina, A. Lopez - A Fernandez, Bermejo, Krohn-Dehli - Iago Aspas
Myślę, że po 2 porażkach w lidze Malaga w końcu się przełamie. U siebie grają naprawdę dobrze (bilans: 6-1-3) W tabeli muszą gonić Betis, który jest 3pkt przed nimi, tak aby załapać się do LM (możliwę, że na skutek ostatnich spłat długów z Malagi zostanie zdjęty zakaz gry w europejskich pucharach) Dzisiaj jest do tego wyśmienita okazja.
Malaga - Celta Vigo 1 bet-at-home @ 1,65

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Malaga - Celta 1 1.67
20 kolejka Hiszpańskiej Primera Division, zaczyna się więc runda rewanżowa. Uważam że w spotkaniu Malaga - Celta zdecydowanym faworytem są gospodarze. Walczą oni o awans do eliminacji Ligi Mistrzów, mają na to spore szanse, ale by tak się stało w takich spotkaniach jak z Celtą potrzebny jest komplet punktów. Są dzisiaj na to duże szanse, Malaga potrafi grać u siebie, wygrali 6 z 10 spotkań, mają dobry bilans bramkowy 24:12. Ich dzisiejszy rywal Celta za to ostatnio spisuje się przeciętnie, przez co znaleźli się blisko strefy spadkowej a na wyjazdach radzą sobie bardzo słabo, wygrali tylko jedno spotkanie, a pozostałe dziewięć przegrali. Do składu gospodarzy wracają dziś Joaquin i Toulalan, nie może grać nadal tylko Julio Baptista, goście natomiast wystąpią bez Samuela, Mallo i Tuneza, czyli bez dwóch ważnych ogniw obrony. Malaga powinna dziś zdobyć komplet punktów.

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Hiszpańska, godz 17
Valladolid - Zaragoza
TYP: over 2
KURS: 1,62
BUK: Pinnacle Sport
Analiza:
Jutro o godzinie 17 rozpocznie się spotkanie 20 kolejki w lidze Hiszpańskiej pomiędzy zespołem Valladolid a zespołem Zaragozy. Faworytem według bukmacherów są gospodarze tego meczu ale i ja również uważam że gospodarze powinni wygrać ten mecz ponieważ ostatnio grają bardzo dobrze. Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 10 pozycji z dorobkiem 25 punktów. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 10 meczów w których to cztery mecze wygrali, trzy mecze zremisowali i również trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 19 goli i stracili 13 bramek. A więc jak widać na własnym stadionie dosyć dużo bramek wpada a warto dodać że właśnie ten mecz grają na własnym boisku. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 9 meczów w których to trzy mecze wygrali, jeden mecz zremisowali i pięć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem goli i stracili 12 bramek. A więc jak widać w tym sezonie dosyć dobrze się spisują. Natomiast goście tego meczu na własnym stadionie rozegrali w tym sezonie 9 meczy w których to trzy mecze wygrali i aż sześć meczów przegrali. Szczelili oni w tych meczach 11 goli i stracili 12 bramek. Na wyjeździe lepiej im się wiedzie ponieważ w 10 meczach wygrali oni cztery mecze, jeden mecz zremisowali i pięć meczy przegrali. Strzelili oni w tych spotkaniach 10 goli a stracili 16 bramek. Pewnie zapytacie się dlaczego stawiam na over 2 do takich zespołów. Po pierwsze oba zespoły w ostatnich pięciu meczach pomiędzy sobą over zakończyło się trzema meczami, Ungerem jeden mecz i zwrotem również jeden mecz. A że gospodarze ostatnio spisują się dobrze na własnym boisku gdzie rozbili ostatnio Mallorce 3:1 to dlatego stawiam na over ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Osasuna-Deportivo
Jak dla mnie kolejne nieporozumienie jeśli chodzi o kursy na to spotkanie. Rozumiem, że Osasuna gra u siebie, ale żeby aż tak ich faworyzować? Tego już kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć, no ale cóż trudno... Przede wszystkim szkoda, że u gości nie zagra Marchena, który w piątek doznał kontuzji, a to ważny zawodnik. Ale przy takim ataku Osasuny, to akurat obrona powinna dać sobie radę. Wiem, że w przestrzeni całego sezonu w obronie wygląda to biednie ale Paciencia powoli zaczyna poprawiać tą formację i trzeba przyznać, że w San Sebastian całkiem fajnie to wyglądało. Ogólnie tam zagrali niezłe zawody i remis myślę, że ich powinien zadowalać. Teraz grają z Osasuną czyli rywalem w walce o utrzymanie i tutaj jedyny wynik jaki ich zadowoli. Przede wszystkim trzeba liczyć na Pizziego, który w ostatnich dwóch spotkaniach zdobył po golu, czym zapewnił swojemu zespołowi 4pkt. Jednak żeby było lepiej, to i inni zawodnicy w linii ofensywnej muszą się też włączyć w strzelanie i ogólnie grę. Jeśli chodzi o Osasunę, to przede wszystkim ten sezon jest dla nich cienki, bo już na El Sadar nie mają takiej twierdzy. W ubiegłych latach, ktoś kto jechał do Pampeluny, to wiedział, że czeka go piekielnie ciężkie 90 minuty, a w tym sezonie już kilka ekip tam wygrało, jak chociażby Granada, która nie miała większych z tym problemów.
Moim zdaniem Deportivo jest jak najbardziej w stanie wywieźć komplet punktów z Pampeluny, a że kurs na nich mamy naprawdę fajny, to dlaczego nie skorzystać?
Osasuna: Andrés Fernández y Ricardo; Marc Bertrán, Rubén, Miguel Flaño, Lolo, Arribas, Nano y Damiá; De las Cuevas, Masoud, Armenteros, Puñal, Cejudo y Raoul Loe; Kike Sola, Llorente y Nino
Deportivo: Aranzubia, Manuel Pablo, Alex, Ze Castro, Aythami, André Santos, Pizzi, Riki, Lux, Bruno Gama, Camuñas, Jesús Vázquez, Valerón, Salomao, Nelson Oliveira, Insua, Silvio y Assunçao
Deportivo DNB @ 2,62 Bet365⛔2:1 - szkoda ale jak Osa ma w bramce Andresa Fernandeza, to ciężko cokolwiek zrobić...

Valladolid-Zaragoza

Ja podobnie jak Vidal chylę się w stronę Valladolid ale trochę inaczej niż granie na wygraną. Ostatnio widziałem Valladolid z Mallorką i mnie zaniepokoili tym, że Mallorca miała sporo miejsca i mogli robić wiele. Gdyby wtedy Valladolid grało z kimś mocniejszym w ofensywie, to pewnie źle by się to skończyło. Teraz rywal, który może w tyłach zrobić krzywdę, bo jednak jest ten Postiga, który będzie groźny. Co ciekawe z Zaragozy odszedł Aranda w ciekawych okolicznościach, o których pisałem. Poza tym Zaragoza na wyjazdach to ogólnie zespół, który potrafi zrobić psikusa, bo też im łatwiej grać z kontry wtedy, jak rywal otwarty. A Valladolid to jedna z tych ekip, która akurat lubi mieć piłkę w posiadaniu, bo jej nie przeszkadza. Fajne boki obrony z Rukaviną i Valiente, a do tego duet Oscar i Ebert to jest największy skarb tego zespołu. W ataku ponoć ma zagrać Javi Guerra i moim zdaniem to chyba byłoby lepsze, bo ten Larsson póki co nie przemawia za mną jakoś zbytnio. Tak więc żeby wygrać, to myślę, że gospodarze będą potrzebowali więcej niż jednego gola i ja tak gram, gdyż w obronie różnie może być ale to mnie w tym spotkaniu nie będzie interesowało...
Valladolid: Jaime, Dani, Rukavina, Balenziaga, Peña, Valiente, Sereno, Neira, Baraja, Álvaro Rubio, Ebert, Omar, Bueno, Óscar, Larsson, Javi Guerra, Rubén Peña y Lol
Zaragoza: Roberto, Leo Franco, Movilla, Lanzaro, Edu Oriol, Postiga, Apoño, Montañés, Fernández, Loovens, Wílchez, Zuculini, Abraham, Pintér, Javi Álamo, Víctor Rodríguez, Tarsi (28) y Fran González (29)
Valladolid over 1,5 @ 2,10 Bet365✅2:0
Ebert strzeli @ 6,00⛔ - szybka kontuzja niestety
Oscar strzeli @ 2,87✅

Valencia-Real

Jedne z klasyków w Hiszpanii i jest to zawsze hit kolejki. Nie inaczej jest tym razem ale buki trochę podnoszą te kursy na Real, co i tak nie zmienia faktu, że to co mamy, to śmiech na sali. Jak dla mnie to szansę w tym spotkaniu są w miarę wyrównane. Przede wszystkim, to Valencia zagra u siebie, a tam są o wiele mocniejsi niż na wyjazdach. Po drugie w obronie Real dalej ma spore problemy. Co z tego, że wrócił Coentrao skoro na środku nie ma Pepe i Ramosa, a zmiennicy nie prezentują obecnie takiego poziomu jak oni. Wiadomo Albiol to dobry defensor ale Mourinho go tak zgnoił i olał, że ciężko od niego oczekiwać dobrej gry, podobnie jak od Carvalho, z kolei Varanem się wszyscy dookoła podniecają, chociaż ja zachodzę w głowę dlaczego... W ofensywie lepiej ale też tutaj wszystko zależy od Cristiano Ronaldo, bo jeśli ten gra, to jest wszystko w porządku ale jeśli go nie ma, to bida z nędzą, co pokazał mecz z Osasuną. Czytałem gdzieś, że ponoć CR miałby dostać trochę odpoczynku i zacząć na ławce ale ja nie do końca w to wierzę, gdyż CR to taki zawodnik jak Messi, który chce zawsze grać, więc jego ewentualna nieobecność, mogłaby stworzyć kolejne spory w drużynie. Tak samo ciekaw jestem, czy zagra Casillas, czy Mourinho po raz kolejny podejmie idiotyczną decyzję o postawieniu w bramce Adana, który jest słaby ale jaki ma być, skoro siedzi na ławce już od długiego czasu i dopiero ostatnie zaćmienie w głowie Mou sprawiło, że sobie trochę pograł. U gospodarzy brakować będzie Joao Pereiry w obronie z pewnością, a nie będzie też Mathieu ale jego nie ma od długiego czasu. W pomocy zabraknie Albeldy, Parejo i przede wszystkim Feghouliego. Najbardziej brakować będzie tego pierwszego i ostatniego. Nie piszę, że Parejo to osłabienie, gdyż uważam, że ten koleś w składzie Nietoperzy to kompletne nieporozumienie jak dla mnie. Rzadko kiedy jego zagrania przynoszą jakikolwiek pozytywny efekt, a często ma niedokładne.
Ogólnie mówiąc to zapowiada nam się świetne spotkanie i liczę na sporą ilość goli. Rzecz jasna z obu stron więc bts będzie tutaj odpowiedni, a przy okazji liczę na więcej niż jednego gola od gospodarzy, co też zamierzam pograć, jak i 1x, które też wygląda kusząco.
Valencia: Alves, Guaita; Barragán, Rami, Ruiz, R. Costa, Cissokho; Guardado, Gago, Tino Costa, Ever Banega, Viera, Piatti, Canales, Bernat; Jonas, Valdez, Soldado
Real: Casillas, Adán i Tomás Mejías; Varane, Coentrão, Carvalho, Arbeloa, Albiol i Nacho; Khedira, Özil, Alonso, Essien, Modrić, Callejón i Di María; Cristiano Ronaldo, Benzema i Higuaín
Valencia(+0,5) @ 2,00 Bet365⛔0:5 - amatorka gospodarzy
BTS @ 1,50⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Standardowo rozpoczynamy od nudnego spotkania w samo południe. Mecz będzie wyrównany i ciężko tu wskazać faworyta. Po stronie gospodarzy przemawia atut własnego boiska, ale brakuje im siły ofensywnej. Deportivo natomiast po zmianie trenera gra dużo lepszą piłkę. Ostatnio zremisowali nawet z Sociedad na wyjeździe, ale dalej ich gra na terenie rywala to wielki mankament. Do przerwy goli w zasadzie nie przewiduję. W 10 domowych meczach Osy padło jedynie 15 goli i nic nie zwiastuje tego by jutro miało być ciekawiej. Zagram jednak azjana i w przypadku jednego gola do przerwy mamy zwrot.
Osasuna - Deportivo
Under 1 HT 1,70 Bet365 1:0

Kolejne spotkania powinny nam jednak wynagrodzić rozpacz z pierwszego spotkania. Valladolid będzie podejmował Saragossę. Obie drużyny są mocno osłabione. U gospodarzy nie zobaczymy Sastre, Ruedy, Pereza i Manucho, który wyjechał na PNA. Goście zagrają natomiast bez 4 graczy zawieszonych za kartki. Są to Paredes, Jose Mari, Alvaro Gonzalez, Sapunaru oraz Romarica. Ten ostatni również wyjechał do Afryki na turniej. Wobec sporej listy absencji u gości to Valladolid wyrasta na faworyta tego meczu. Ja bym jednak poszukał typu w stronę goli. Pomimo, że Manucho wyjechał to gole dalej potrafi zdobywać Ebert z Oscarem i to oni są motorem napędowym tej drużyny. Najgroźniejszą bronią gości mogą być tu kontry, ale niekoniecznie, bo już wielokrotnie pokazali, że mogą grać otwartą piłkę. Postiga bramek też nie zapomniał zdobywać i w tym sezonie zdobył ich już 7. Poza tym na skrzydle zawsze groźny jest Montanes i na niego również gospodarze muszą uważać. Kursy na over naprawdę sprzyjają, a długa lista nieobecności wcale nie musi oznaczać braku goli. Taki pstryczek w nos dostałem przy okazji meczu Getafe - Granada. Tam też długo lista nieobecnych zaszczepiła mi myśl o underze. Myliłem się i teraz mam nadzieję, że będzie podobnie. Liczę na całkiem przyzwoity mecz. Poza osłabieniami w ofensywie są również braki w defensywie i mam nadzieję, że to wszystko przeciągnie się na stronę overa.
Valladolid - Saragossa
Over 2,5 gola 2,10 Bet365 2:0

Ostatni niedzielny mecz do typowania (jak dla mnie) to starcie Valencii z Realem Madryt. W pucharowym meczu skończyło się jedynie na &quot;marnym&quot; 2:0 dla Królewskich, a goli mogło być dużo więcej. Gdyby Jonas potrafił strzelać na pustą bramkę, a sędzia założył soczewki to może wynik byłby nieco inny. Czy Valencia na Bernabeu była pokrzywdzona? Podsumowując - nie. Oczywiście sędzia się mylił, ale swoich okazji nie wykorzystał również Real. Cristiano przestrzelił dwie fantastyczne okazje i tych goli powinno uzbierać się więcej. Na niedzielny pojedynek kursy na over są mizerne, ale w pełni odzwierciedlają to co powinniśmy zobaczyć. Valencia na wyjeździe potrafiła stwarzać sobie okazje, a co będzie w Walencji? Bramka dla nich jest murowana, bo przecież obrona Realu to dalej mocne sito. Albiol w ostatnim spotkaniu był spóźniony o kilka sekund i jutro w jego miejsce powinien wskoczyć Varane. Essien być może zostanie w końcu &quot;wykorzystany&quot; w pomocy, a boki obrony zajmą Coentrao i Arbeloa, bo Marcelo nie ma w składzie na jutrzejszy mecz. Prawdopodobnie Mou woli wykorzystać jego potencjał ofensywy w rewanżowym starciu. Jest szybszy i przyda się na kontry. Ostatnie mecze obu drużyn na Mestalla również wyglądają imponująco:
19.11.11 PRI Valencia Real Madrid 2 : 3
23.04.11 PRI Valencia Real Madrid 3 : 6
12.12.09 PRI Valencia Real Madrid 2 : 3
Dla mnie over jak z bicza strzelił. Valencia podkręci skuteczność i być może zobaczymy kolejny hokejowy wynik.
Valencia - Real
Over 2,5 gola 1,57 Bet365 0:5

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Odnośnie porażki Barcelony to po cichu się tego spodziewałem. Spójrzcie jak rok w rok Barca w styczniu i lutym traci punkty i ma gorsze mecze. Tak jest już od ładnych paru lat, wystarczy spojrzeć na wyniki. Ostatnio 2:2 z Malagą, teraz porażka wyjazdowa z Sociedad. Widocznie gra w zimowym okresie im nie leży.
Dziś gram na Real kurs w okolicach 2,00 w zupełności mi wystarczy. Valencia mnie nie przekonuje w tym sezonie, od początku sezonu grają poniżej swoich możliwości. Real na papierze jest lepszy i tyle. Jest szansa na odrobienie strat do Barcelony. Ja w to wchodzę za małe pieniądze. Do tego kilka dni temu oba zespoły się już ze sobą spotkały, gdzie Real wygrał u siebie 2:0.

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Valencia - Real Madryt 3,75 - 3,75 - 1,85 w Betclic

Nie pamiętam, kiedy ostatni raz Real grał tak słabo. Co mecz to inna jedenastka. W dzisiejszym meczu ma bronić Adan, który gra słabiutko i popełnia błędy. Obrona Królewskich w ostatnich meczach popełniała masę błędów. Zdaniem portalu &quot;Marca&quot; linia defensywy ma wygląda tak: Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrão. Moim zdaniem Albiol to dobry obronca, ale Varane może mieć problemy w dzisiejszym meczu. Parę defensywnych pomocników mają tworzyć: Modrić, Khedira. W ofensywie zagrają:
Callejón, Di María, Ronaldo oraz Higuaín.
Umiejętności Hiquaina oceniam jako bardzo przeciętne, nie jest to dla mnie napastnik typu Raul, Morientes. Nie zachwyca mnie niczym nadzwyczajnym. Zdecydowanie Benzema jest lepszym napastnikiem.
Di Maria - każdy kto oglądał poprzednie mecze wie, że on jest bez formy, Callejon niczym nadzwyczajnym nie zachwycał.
Skład na moje oko wygląda wygląda słabo. Oczywiście nie on oficjalny, ale punkt zaczepienia można mieć.

Valencia kryzys ma za sobą, coraz lepiej grają. W ostatnich 5 meczach to 4 zwycięstwa i porażka z Realem. Własne boisko, lepsza forma powinna przynieść punkty Valencii.
Ja zagram odważnie na zwycięstwo Valencii. Poziom gry Królewskich jest daleki od optymalnego.

Mój Typ: 1

Nie masz konta w Betclic? Zagraj swój 1 zakład bez ryzyka - zwrot stawki gwarantowany! Stawiają 100zł nic nie ryzykujesz, a możesz wygrać 375zł!

Zobacz więcej informacji tutaj!

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Valencia v Real Madryt
Real Madryt 0,0,-0,5 kurs: 1,75 buk: Bet365 ✅ (edit: no i mamy 0:5 dla Realu. BTS, który wydawał się pewniakiem nie wszedł przez beznadziejną grę Valencii, która w II połowie mogła zrobić co chciała, a miejscami miałem nawet wrażenie, że Real pozwalał jej na zdobycie honorowego gola. Przez to nie weszły mi dubelki połączone z ligą angielską, gdzie wszędzie był BTS.)
Ja podobnie jak kolega AKA SHAKAL zagram w stronę gości. Niestety wczoraj obstawiłem czyste zwycięstwo Realu po kursie 1,925. Oznacza to, że albo będą jakieś osłabienia w drużynie Królewskich albo poszła masówka na Valencię. Tak czy inaczej dzisiaj jeszcze trochę dołożyłem na zwycięstwo Realu z małą podpórką na remis. Po tym kursie można zaryzykować. Wiadomo, że Real ostatnio to tragedia, ale myślę, że pracuje już nad tym sztab ludzi, żeby się to odmieniło i w każdej chwili może się to zmienić. Do dubelka polecam też w zasadzie pewniaka w postaci BTS (wczoraj po kursie 1,50)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Porażają mnie te &quot;argumenty&quot; na Real. Nie idzie im ale na pewno teraz się muszą przełamać, bo taki klub przecież nie może przegrywać... Ile to już takich spotkań było w tym sezonie? Zauważcie, że Real ma ogromne problemy z wyjazdami, bo przecież przegrali z Malagą, Betisem, Sevillą czy remis z Osasuną. Ogólnie to zdobyli w lidze 14pkt w 10 wyjazdowych spotkaniach, w pucharze przegrali wyjazd z Celtą, a w LM wygrali tylko z Ajaxem na wyjeździe!!! Nie mówię, że dzisiaj nie wygrają, bo różnie może być ale mają za rywala Valencię, która powoli ale jednak idzie ku lepszemu za kadencji Valverde. Do tego dzisiaj z tego co czytałem to znowu ma Adan bronić, a to zwiastuje gole Soldado, a może i inni się dołożą. Dlatego moim zdaniem granie tutaj na Real mija się z celem, bo kurs niby wysoki ale forma daleka od ideału, wyjazd itd. Dlatego pisanie, że tam wszystko pracują nad wydobyciem zespołu z kryzysu, to po prostu śmiech, bo czy tak samo nie jest w Athletic Bilbao, Sevilli czy w zespołach z dołu tabeli? Tam tez wszyscy chcą zakończyć przegrywanie...

Otrzymane punkty reputacji: +12
dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Ja również w pojedynku Valencii z Realem Madryt zagram w stronę gospodarzy. Większość została już napisana, poza tym od kilku tygodni argumenty na grę przeciwko Realowi nie zmieniają się. Słaba, a nawet najsłabsza forma od kilku lat, kiepska atmosfera w drużynie, absencje, problemy z kompletowaniem punktów na wyjeździe. To wszystko sprawia, że podopieczni &quot;Żoze&quot; plasują się na odległym jak dla nich trzecim miejscu. Valencia zawsze sprawia sporo problemów Realowi nawet jeśli kończy mecz na tarczy. Ostatni mecz który był rozegrany w tygodniu w ramach CdR zakończył się zwycięstwem 2:0 drużyny z Santiago Bernabeu. Jednak Valencia miała swoje okazje, z tego co pamiętam nawet dwie &quot;sety&quot; i gdyby nie brak skuteczności wynik mógłby być zupełnie inny. W każdym bądź razie Los Ches urwali już w tym sezonie punkty Realowi, remisując z nimi na inaugurację ligi 1:1. Dlatego też tak jak wspomniałem na początku gram dziś w stronę drużyny z Mestalla, a moje typy to :

Valencia lub remis @ 1,83 ⛔ 0:5
Obydwie drużyny strzelą @ 1,50 ⛔ 0:5

solara 38

solara

Użytkownik
Valencia - Real Madryt 3,75 - 3,75 - 1,85 w Betclic
Nie pamiętam, kiedy ostatni raz Real grał tak słabo. Co mecz to inna jedenastka. W dzisiejszym meczu ma bronić Adan, który gra słabiutko i popełnia błędy. Obrona Królewskich w ostatnich meczach popełniała masę błędów. Zdaniem portalu &quot;Marca&quot; linia defensywy ma wygląda tak: Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrão. Moim zdaniem Albiol to dobry obronca, ale Varane może mieć problemy w dzisiejszym meczu. Parę defensywnych pomocników mają tworzyć: Modrić, Khedira. W ofensywie zagrają:
Callejón, Di María, Ronaldo oraz Higuaín.
W gwoli ścisłośći - Modrić to nie jest defensywny pomocnik! Co do wątpliwości w Varane to pokazują, że mało oglądasz meczy z udziałem tego zawodnika - otoż Varane jest świetnym młodym obrońcą i nie uważam żeby był jakims słabym punktem. Cassilas, Ozil, Alonso - ich dziś ma zabraknąć, więc skład troche mieszany. Murinho powoli zaczyna traktować mecze ligowe jak okres przed sezonowy... Faktycznie Valencia moze dzis spokojnie pokusić się o zwycięstwo. Widac, ze trener eksperymentuje i szuka najlepszej 11 na dwumecz z United. Dla mnie trudny mecz do typowania, jesli cos szukac to raczej w strone gospodarzy, ale mecz to totalna niewiadoma bo Valencia jakas super nie jest. Mozliwy over 2,5 - chyba najrozsadniejsze rozwiazanie, albo BTS.

teddy8 94

teddy8

Użytkownik
Ja dzisiaj poszukam niespodzianki na Vicente Calderón. Gospodarze dzisiejszego meczu podchodzą do tego spotkania po czwartkowym spotkaniu z Betisem w Pucharze Króla. Mogą już czuć małe zmęczenie intensywnością spotkań, co wczoraj pokazała np. Barcelona ulegając przeciętnemu Sociedad i to właśnie w końcówce spotkania, przy prowadzeniu 2:0. Levante to drużyna, która potrafi sprawić sporo kłopotu gospodarzom spotkań, co pokazała już nie jeden raz w obecnym sezonie. Wiem, że Atletico jest niepokonany u siebie od wielu spotkań, ale myślę, że czas przerwać tę dobrą passę, a teraz może mieć miejsce taka niewinna wpadka. Levante to ósma drużyna w tabeli, a więc nie byle kto i może pokusić się o sporą niespodziankę. Mój typ na dzisiaj:
Atletico Madrid - Levante - 2 (DNB) @ 9.70 !
Betsson

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Już prędzej remis bym upatrywał, ale nie zwycięstwa Levante.
To nie liga polska, że po 3 dniach piłkarze dalej są zmęczeni ????
Zobacz sobie ostatnie mecze, kto w jakiej formie są.
Levante na wyjazdach gra słabiutko, a gospodarze u siebie 10-0-0.
Od 2006 roku Atletico u siebie wygrało wszystkie mecze z Levante.
Dyspozycja obu drużyn jednoznacznie wskazuje faworyta. Kurs 1.30 w Bwin nie jest rewelacyjny, ale o inne rozstrzygnięcie będzie ciężko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom