Camilla P.
Forum VIP
Jako rodowita Poznanianka powinnam napisać, że Lech jako faworyt powinien bez problemu zgarnąć trzy punkty. Ale nie napiszę. Dlaczego? Ano dlatego, że Lech to Lech i ostatnie lata wielokrotnie udowadniał jak potrafi zakpić z licznie zebranej publiczności. A dzisiaj wiele wskazuje, że tłumów na Bułgarskiej nie zobaczymy. Najwierniejsi kibice przyjdą, to oczywiste ale liczę na jakieś 12-13 tysięcy co przy Bułgarskiej jest niewielką liczbą. Poza tym wszyscy wiemy jak wyglądają mecze przyjaźni. Lech nie gra praktycznie o majstra bo szanse są iluzoryczne pomino, że jeszcze sporo do końca. Ale bądźmy uczciwi, z taką grą kolejorz jak wyciągnie podium to będzie sukces. Arka potrzebuje punktów jak mało kto, a niby gdzie je zdobyć jak nie w Poznaniu, prawda koledzy z Gdyni? Ponadto największą bolączką naszego klubu jest to, iż można by rzec, wiele (wszystko?) zależy od Jevtica. Jevtic rozgrywa świetny mecz, strzela, rozdziela piłki, kolejorz wygrywa. Jevtic ma słabszy dzień, Lechici grają jak dzieci we mgle. Słabo wygląda druga linia. Ale ja nie o tym chciałam napisać. Głównie chodzi o to, że wszyscy w Lechu widzą faworyta. A ja nie. Zbyt wiele razy zawiodłam się przy Bułgarskiej. Teraz może być podobnie i kto wie, czy Lech nie podzielił się już dawno punktami z Arką. Oczywiście to tylko moje dywagacje.
Gdybym miała obstawiać to 0-0 albo 1-1.
Ale często moje przewidywania są mylne więc i teraz może się okazać, że Lech przejedzie się po Arce niczym walec. Wszystko zależy od Darko Jevtica.
Gdybym miała obstawiać to 0-0 albo 1-1.
Ale często moje przewidywania są mylne więc i teraz może się okazać, że Lech przejedzie się po Arce niczym walec. Wszystko zależy od Darko Jevtica.