Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1 @2.40 Betclic
Bardzo dobry kurs na gospodarzy. Śledziłem ostatnie dwa spotkania obydwu drużyn. Górnik Mnie kompletnie nie przekonuje, bilans po przerwie noworocznej to 1 zwycięstwo, 1 remis i 3 porażki + porażka w PP. Jeśli dodamy do tego fakt, że jedyna wygrana odnotowana bardzo szczęśliwie w ostatniej akcji meczu z zamykającą tabelę Stalą Mielec , to powinno dać dużo do myślenia. Zespół kompletnie nie przypomina drużyny z początku sezonu, Jimenez jest bez formy, nowe nazwisko w drużynie, Boakye, póki co nie potrafi wkomponować się do drużyny. Z Legią Górnik zagrał chyba najlepszy mecz po wznowieniu rozgrywek, mimo tego i tak zanotowali porażkę.
Na przeciwnym biegunie , jeśli chodzi o formę, jest drużyna z Krakowa, fajnie się oglądało spotkanie z Pogonią Szczecin, nieco gorzej wyglądało to w Płocku, jednak w ostateczności zmiennicy zapewnili wygraną z imienniczką. Jedyna porażka , to z Piastem po wznowieniu rozgrywek, w szalonym meczu, gdzie Wisła prowadziła już 3:0 i roztrwoniła tą przewagę. I właśnie obrona to pięta achillesowa tej drużyny, bo drużyna często zapomina o defensywie , mając satysfakcjonujący wynik i tak cały czas atakują. Jednak póki co to przynosi sporą ilość pkt, trener dobrze poukładał zespół, widać zgranie, więc przy obecnej dyspozycji obu klubów, zdecydowanie większą szansę na wygraną daje gospodarzom.
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 1X @2.22 Betclic
Legia na wyjazdach po wznowieniu rozgrywek 1Z-1R-1P , tracili pkt z drużynami, z którymi byli zdecydowanymi faworytami wg bukmacherów. Teraz ponownie widzimy w rozkładzie kursów, że goście stawiani są w roli, można powiedzieć, pewniaka, ale i tym razem spróbuje się wyłamać i zagrać przeciwko. Dlaczego?
- We Wrocławiu zabraknie obecnie najlepszego zawodnika, jeśli chodzi o ofensywę, Luquinhasa, motoru napędowego drużyny z Warszawy oraz Martinsa, defensywnego pomocnika, którzy pauzują za kartki ( bardzo duże straty )
- Legia wczoraj odpadła w PP z Piastem i nie zaprezentowała się zbyt dobrze, dodatkowe 90 min na boisku może mieć znaczenie.
- Fatalna dyspozycja w defensywie, praktycznie w każdym spotkaniu Jędrzejczyk, Wieteska czy Szabanow przyczyniają się do straty bramki , a zmienników na ławce nie widać.
- Jeśli chodzi o plusy, to prawdopodobnie wróci Pekhart i w bramce zobaczymy Boruca, który jest pewnym pkt drużyny.
Śląsk w Poznaniu zagrał fatalnie, z Pogonią wyglądało to już zdecydowanie lepiej, zaskoczyli mnie in plus, bo stawiałem w tym spotkaniu na Pogoń. Brak Luquinhasa może być bardzo widoczny, sam Kapustka i Mladenovic mogą tego nie wygrać, a kurs na zwycięstwo Warszawiaków , w przeciwieństwie do tego z Zabrza, moim zdaniem nie do gry, więc próbuje w kierunku Śląska.