>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20. kolejka Ligue 1 [ 11.01 - 13.01.2013 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Za Tobet :

Dwudziesta kolejka Ligue 1 w ten weekend we Francji, otwarcie ligowych gier w 2013 roku choć ligowcy mieli już okazję zagrać w Pucharze Francji w minionym tygodniu.Jest to niejako tradycją we francuskiej piłce, że tak inauguruje się piłkarski rok nad Sekwaną.Również w ramy tradycji wpisuje się to, że kelnerzy z niższych lig ogrywają bądź sprawiają ogromne problemy drużynom z ekstraklasy.Nie inaczej było w tym roku kiedy to Lyon odpadł z Epinal czyli przedostatnią drużyną trzeciej ligi, Valenciennes przegrało z Istres, pierwszoligowa Bastia przegrała z trzecioligową CA Bastią, ponadto z rozgrywkami pożegnały się Reims oraz Ajaccio, a dodatkowe minuty grały ekipy Brestu, Evian, Marsylii.
Kolejnym ważnym elementem jest to, że za parę dni w RPA zaczyna się Puchar Narodów Afryki, a patrząc na głębokie związki francuskich reprezentacji z ligową piłką we Francji powoduje to, że sporo zawodników z ligi francuskiej zagra w tym turnieju i niewątpliwie osłabi to parę zespołów - ale o tym napiszę w następnym, oddzielnym poście aby ułatwić typowanie.
Co do samej kolejki, PSG podejmie jutro Ajaccio, ale bardziej wyrównanym meczem powinno być spotkanie ASSE z Tuluzą.
Hitem sobotniej serii gier będzie mecz w Bretanii gdzie Rennes podejmie Bordo, ponadto mecz najbardziej osłabionych drużyn czyli Evian - Brest i Nancy - Lille.W niedzielę spotkanie beniaminków w Reims gdzie miejscowe Stade zagra z Bastią, a wieczorem mecz Sochaux z Marsylią.

Zapraszam do dyskusji.​

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Francuska, godz 19
St.Etienne - Toulouse
TYP: over 2✅
KURS: 1,75
BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Jutro rozpocznie się spotkanie 20 kolejki w lidze francuskiej a ja wybrałem mecz pomiędzy zespołem St. Etienne a zespołem Toulouse. Według bukmacherów faworytem tego meczu są gospodarze na których kors jest około 2 zł. Ja postanowiłem zagrać over 2 goli bo kursy są bardzo wysokie i warto zagrać bo może akurat wejdzie a jak nie wejdzie to może będzie zwrot i nic się nie straci. Gospodarze tego meczu w lidze są na 10 pozycji z dorobkiem 27 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni 10 meczy w których to pięć meczy wygrali, jeden mecz zremisowali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili sześć bramek. Na wyjeździe rozegrali oni 9 meczy w których to dwa mecze wygrali, pięć meczy zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 10 goli i stracili osiem bramek. A wiec jak widać w tym sezonie źle się nie spisuję i dlatego znajdują się w środku tabeli. Natomiast goście tego meczu znajdują się na 12 pozycji z dorobkiem 26 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 10 meczy w których to cztery mecze wygrali, cztery mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 17 goli i stracili 12 bramek. Na wyjeździe rozegrali oni 9 meczy w których to trzy mecze wygrali, jeden mecz zremisowali i pięć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem bramek i tyle samo stracili. Oba zespoły jakoś dużo goli nie strzelają ale uważam że w tym meczu może paść over 2 goli albo padnie równo dwie bramki a z takim kursem warto zagrać over 2 goli bo kurs jest bardzo interesujący ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
ekaga 238

ekaga

Użytkownik
Ubogo tu póki co więc trzeba by coś napisać ;)

PSG - Ajaccio
Tutaj sprawa powinna być jasna, nie ma innej opcji niż wygrana PSG - pytanie teraz tylko w jakim stosunku. Moim zdaniem nie mniej niż dwoma bramkami i mam na to kilka argumentów.
- PSG w możliwie najsilniejszym składzie z Ibrą, Lavezzim na czele, a także solidną defensywą być może z powracającym Alexem.
- Ajaccio kilka dni temu grało 120 minutowe spotkanie na wyjeździe w pucharze, które przegrało
- Ajaccio nie dość, że nic szczególnego nie prezentuje to ma jeszcze ogromny problem z kontuzjami, szczególnie w środku Pola, gdzie nie zagrają Faty (16 spotkań), Diarra (16 spotkań), Medjani (19 spotkań), Mostefa (17 spotkań), Belghazouani (17 spotkań). Na obronie nie zagra Diawara (17 spotkań), a w jego miejsce wystąpi zawodnik, który rozegrał w tym sezonie 200 minut, na prawej stronie defensywy również wystąpi gość, który zbyt wiele czasu na boisku w tych rozgrywkach nie spędził (400 minut).
- Ajaccio tylko dwa razy na wyjeździe traciło mniej niż dwa gole
- PSG będzie chętne rewanżu za pierwszy zremisowany na wyjeździe 0:0 mecz

Jedyną kwestią dla mnie jest tutaj odpowiedź na pytanie &quot;Czy gospodarzą będzie się chciało?&quot; bo jeśli tak to z pewnością możemy liczyć na pomyślność tego typu.

Mój typ:
PSG -2⛔ Azjan @ 1,83 Pinnacle 2/10

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ubogo tu póki co więc trzeba by coś napisać
Temat przed chwilą powstał, a pierwsze spotkania jutro także liczę na większy ruch w dziale w piątek i sobotę - oby ;).
Ajaccio nie dość, że nic szczególnego nie prezentuje to ma jeszcze ogromny problem z kontuzjami
W ramach sprostowania podam, że kontuzjowaną kostkę ma Faty, a reszta jest na pucharze Narodów Afryki wraz ze swoimi reprezentacjami także faktem jest, że nie zagrają na Parc des Princes, ale z powodu turnieju w RPA.Spora reprezentacja ekipy Emona pojechała na Mistrzostwa swojego kontynentu, a tym bardziej jest to problem ze względu na to, że są to podstawowi gracze Korsykan.EkaGa wymienił większość zawodników, których braknie a delikatnym pocieszeniem jest powrót do kadry Mutu, który nie grał w Coupe de France, ale na mecz z Paryżem jest powołany.
Mam te same odczucia co kolega wyżej - raczej gładka wygrana Ibry i spółki, ale sporo będzie zależeć od tego czy będzie im się chcieć.Nie lubię typować ich meczów, ale może brak btsu bądź gol Ibry [ choć na pewno kurs z 1,60 to szkoda się męczyć ] to jakieś rozwiązania na ten mecz.Pomyślę.
Co do meczu w Dolinie Rodanu to kurs na o2 nie jest wcale taki nietrafiony bo ASSE w ostanim czasie mocne problemy ze strzelaniem bramek, brak Brandao to moim zdaniem główna przyczyna tego, że grali tak fatalnie w ofensywie - na dziś Brandao jest w kadrze, ale nie wiem czy zagra.Sam zastanawiałem się nad underem2.5, ale ostatecznie chyba odpuszczę właśnie przez to, że wraca Brandao, a jak wiadomo najlepszy stoper Tuluzy też nie zagra ze względu na PNA i nie za bardzo wiem kto przejmie pałeczkę w defensywnie złożonej z bardzo młodych graczy, ponadto też nie zagra Tabanou czyli piłkarz odpowiadający za kreatywność w ataku.Zbyt dużo niewiadomych także raczej odpuszczę ten mecz.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
PSG - Ajaccio
Na wstępie warto wspomnieć o brakach w obu ekipach bo jest ich dość sporo Carlo Ancelotti nie skorzysta dzisiaj z usług Bodmera, Lugano, Nene, Van Der Wiela, Armanda, Sissoko, Tiene i Rabiota. Jednak strata Van Der Wiela może mieć znaczenie dla rozwoju gry defensywnej. Jednak w takim klubie jak PSG niema miejsca na problemy kadrowe i Jallet wystąpi na jako pozycji to równie dobry piłkarz. W meczu wystąpi Lavezzi, Zlatan i zadebiutuje Moura czy będzie nowym Messim jak sam siebie nazywa i wiele przeglądów prasy cytuje te słowa :?: dziś będzie miał okazje to zademonstrować albowiem PSG podejmie Ajaccio dodatkowo klub z Paryża gra ostatnio bardzo dobrze na własnym terenie. Ostatnie cztery spotkania zakończyły się czterema zwycięstwami. Ajaccio jest tuż nad strefą spadkową przyjadą do Paryża osłabieni brakiem Gigliottiego, Tiberiego, Fatiego, Diarry, Diawary, Medjaniego, Mostefa oraz Belgauzouniego. Większość tych graczy to podstawowi zawodnicy. Cóż dziś można spodziewać się pogromu w Paryżu :!:.
Handicap 0:1 @@ 1,45 ⛔
Over 2,5 @@ 1,50 ⛔
Strzelec Gola @@ Zlatana Dwa Lub więcej goli @@ 2,30 ⛔ 3 sytuacja 0 bramek... to nie ten Zlatan.....

V 115

vindom

Forum VIP
PSG - Ajaccio over 1.5 gola ht #2.2 2/10 Unibet
Dla gospodarzy idealna okazja do wzięcia rewanżu za rundę jesienną, gdy Paryżanie dość nieoczekiwanie zremisowali, w dodatku bezbramkowo, z Ajaccio na Korsyce. Po stronie PSG są wszystkie bądź niemal wszystkie atuty. Przewaga własnego boiska, forma i sytuacja kadrowa. W barwach klubu ze stolicy Francji wystąpić powinien Lucas Moura, zaś Ancelotti nie będzie mieć do dyspozycji Nene, Van der Wiela, Armanda, Tiene, Sissoko. To w porównaniu do Ajaccio niewielkie w gruncie rzeczy ubytki. Trener PSG ma ich kim zastąpić, więc ich brak nie będzie szczególnie zauważalny. Tego samego nie może powiedzieć jednak Albert Emon, który pięciu zawodników musiał puścić na PNA, a wśród tego grona znajduje się dwóch podstawowych obrońców (Medjani, Diawara), dwóch pomocników (Mostefa, Belghazouani), jeden napastnik (Diarra), a urazy wyeliminowały jeszcze Faty&#39;ego i Tiberiego. O tym jak ważni są to zawodnicy, jaki wpływ mają na Ajaccio można było się przekonać śledząc pucharowy pojedynek z trzecioligowym Rouen. Smutna prawda jest taka, że najpewniej pojedynek na Parc des Princes skończy się wysoką porażką gości. Ajaccio nie będzie mieć za wiele do powiedzenia. Ofensywa PSG z Ibrahimoviciem, Lavezzim, Menezem i Mourą powinna ich rozsmarować. Wątpię, żeby PSG z rozbiciem rywala zwlekało. Koncert strzelecki powinien się szybko zacząć, tym bardziej dlatego, że Ajaccio na wyjazdach nie umie się bronić, co dobitnie podkreślają statystyki - 22. gole stracone w 10 meczach.

Otrzymane punkty reputacji: +6
aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
Ajaccio bez: Oberhauser(gk 1/0),Tiberi(df 3/0),Diawara(df 15/1),Diarra(mf 16/1),Faty(mf 16/1),MEdjani(mf 19/1),Mostefa(mf 17/1),Belghazouani(mf 17/4 top scorer) and Gigliotti(att 1/0) - 7 z pierwszego składu dobra propozycja z handi na PSG ale uwazam ze wysoki wynik moze zaczynac sie od 2 polowy albo wysoko w dwoch

L 12

lobusiak

Użytkownik
Troyes- Lyon
typ: Lyon 1,90
bah
W dzisiejszym meczu, słabo spisujące się Troyes podejmie ekipę Lyonu, a więc pojedynek drugiej z drugą od końca drużyną. Jak dla mnie faworytem są goście, którym to po pechowym odpadnięciu z pucharu, pozostała tylko walka o mistrzostwo ligi, a dodatkową motywacją dla Lyonu jest wczorajsza wpadka lidera i widmo awansu na pierwszą pozycje w tabeli. Gospodarze zaś są w strefie spadkowej, i jutro za wszelką cenę będą się bronić, i walczyć choćby o jeden punkt. Dodatkowym atutem będzie tutaj własne boisko, gdzie spisują się nie najgorzej, na dziesięć meczy tylko trzy porażki, w tym remis z Lorient, czy skromna wygrana z Marsylią. H2H meczy rozgrywanych na Stade de l&#39;Aube to regularna wymiana punktów i wszystkie z wynikiem under2,5.
Garde Remi wybrał grupę 18 zawodników na wyjazd do Troyes. Zabraknie kontuzjowanych Clement Grenier i Jimmy Briand, oraz Bakary Kone powołanego do reprezentacji Burkina Faso.
Kadra Lyonu:
Bastos - Bisevac - Dabo - Ferri - Fofana - Ghezzal - Gomis - Gonalons - Gourcuff - Lacazette - Lisandro - Lopes - Lovren - Malbranque - Mvuemba - Réveillère - Umtiti - Vercoutre.
(Jak widać Gomis (15/7) powołany, więc o bramkę dla gości powinniśmy być spokojni ;))
Obstawiam tutaj wygraną Lyonu, choć typ dosyć ryzykowny, to myślę że po takim kursie warto spróbować. Moja stawka to 5/10.
Edit: występ Lisandro pod znakiem zapytania.

D 5

djibril

Użytkownik
Widać, że nie masz pojęcia o lidze francuskiej. Kierujesz się tylko statystykami i kadrą. Są one istotne, ale wczorajszy mecz PSG z Ajaccio pokazał, że nawet grając u siebie, nie jest łatwo. Do tego gospodarze wczoraj zagrali najmocniejszym składem, a rywale musieli sobie radzić bez kilku graczy.
Sądzę, że Lyon nie wygra tego spotkania. O porażce raczej nie ma mowy, ale remis jest bardzo prawdopodobny, chyba że Troyes będzie grało w dziesięciu po czerwonej kartce i gościom uda się wygrać 1:0.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Widać, że nie masz pojęcia o lidze francuskiej. Kierujesz się tylko statystykami i kadrą. Są one istotne, ale wczorajszy mecz PSG z Ajaccio pokazał, że nawet grając u siebie, nie jest łatwo. Do tego gospodarze wczoraj zagrali najmocniejszym składem, a rywale musieli sobie radzić bez kilku graczy.
Sądzę, że Lyon nie wygra tego spotkania. O porażce raczej nie ma mowy, ale remis jest bardzo prawdopodobny, chyba że Troyes będzie grało w dziesięciu po czerwonej kartce i gościom uda się wygrać 1:0.
Kolego ja myślę że nie powinieneś oceniać poziomu wiedzy innych z Ligi Francuskiej skoro sam nie wnosisz do niej zbyt wiele.... Więc twoje wnioski nie są zbyt trafne być może kolega raczkuje i próbuje &#39;&#39;ugryźć&#39;&#39; tę ligę a Ty tutaj od razu zaczynasz z krytyką... proponuję najpierw pokaż poziom jaki sam masz na temat tej ligi a później krytykuj innych.
Pozdro

hakan 256

hakan

Użytkownik
Jak dla mnie Lyon wygrywa. Pierwszy mecz pokazał jaka przepaść dzieli obie drużyny. Ktoś może przytoczyć, że punkty gubiła tu Maryslia, mistrz kraju czy Lille, ale na chwilę obecną Troyes nie gra nic wielkiego. W ostatniej kolejce sprawili niby niespodziankę, niby, bo przestrzegałem przed graniem na Bordo po śmiesznym kursie przy ich problemach w ofensywie i znowu potwierdzili, mimo iż przeważali to ponownie byli nieskuuteczni i 0-0. Z Evian i Nicea słabe zawody, jedynie z Ajaccio zagrali przyzwoicie z przodu, ale w końcówce zaserowowali sobie mały dreszczowiec, z 3-0 zrobiło się 3-2, tyle że były to ostatnie minuty to wyszli zwycięsko, gdyby nie to myślę, że mogłoby się nie skończyć na komplecie punktów.
Lyon 1.95 ✅
Reims vs Bastia
ciekawe h2h, może znowu 3 za 3?
Reims 2,27 ⛔
Ponad to:
Rennes vs Bordo BTS 1.80 ⛔
i może
Montpellier 1,96 ✅
może, bo trochę martwi brak Belhanda

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Evian - Brest
Na początku nie łapałem jak można wystawić tak niski kurs na Evian bo co z tego że Brest na wyjazdach nie błyszczy jak od paru spotkań mają patent na ekipę gospodarzy. Wszystko stało się jasne po rzuceniu okiem na kadrę gości. Paul Baysse (grał w 18 meczach), Alexandre Alphonse (11) są kontuzjowani. John Culma (5) jest chory a Johan Martial (12) i Abdou Sissoko (19) są zawieszeni. Ahmed Kantari (17) , Kamel Chafni(18), Ismael Traoré (8), Ousmane Coulibaly (4) et Jonathan Ayite (12) pojechali na PNA. To składy z ostatnich meczów Brest:

Dzisiaj zabraknie z tego 3/4 obrony i Evian raczej nie powinno mieć problemów z wykorzystaniem takiej sytuacji. Szczególnie że Evian właśnie w ataku spisuje się lepiej niż w defensywie. Druga sprawa to fakt że Croix-Savoie też nie mają łatwo i również w drużynie Pascala Dupraza jest kilka absencji. Na PNA do RPA pojechali Rabiu (16), Kone (13), Mongongu (12), Mensah (6) i Khelifa (11). Czterech z nich to bardzo istotni zawodnicy dla zespołu Evian i to głównie odpowiadający za defensywę. Ponadto kontuzji nabawił się prawy defensor Dja Djedje (19). Niepewny występu jest też bramkarz Laquait. W ataku mimo braku Khelify nie powinno być problemów. Zdrowi są Sagbo, Govou, Barbosa, Berigaud i to oni powinni pociągnąc ofensywę gospodarzy. Goście co prawda bez kilku z atakujących ale nadal w składzie są Benschop, Dernis , Ben Basat więc jest komu zaatakować. Dzisiejszy mecz będzie okazją do debiutu dla sprowadzonego z Marsylii Raspentino. Chłopak ma naprawdę spore umiejętności i myślę że może zostać ważnym ogniwem w jedenastce Brest.
Evian zaatakuje i z pewnością pokonają Theabaux bo obrona Brest jest fatalna. Z drugiej strony liczę że goście łatwo meczu nie oddadzą, szczególnie że jak pokazują ostatnie bezpośrednie spotkania Brest z Evian radzi sobie bardzo dobrze. W poprzednim sezonie piłkarze z Bretanii wygrali oba spotkania z Croix-Savoie. Biorąc pod uwagę te wszystkie dziury w obru obronach wydaje mi się że bts padnie na luzie. Po takim kursie aż szkoda nie skorzystać.
BTS⛔ @ 2,00 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +12
memfisek 97

memfisek

Użytkownik
A ja już od dawna na tą serie spotkań miałem przygotowany typ na wygraną Lille z Nancy. Kursy już lekko pospadały, no ale nie ma czemu się dziwić.
Zacznę od gospodarzy, podopieczni Jeana Fernandeza nie wygrali 18 ostatnich swoich spotkań i okupują ostatnie miejsce w tabeli. Są też zespołem, który traci najwięcej bramek w Ligue 1, w dotychczasowych 19 spotkaniach stracili 33 bramki. Są głównym pretendentem na półmetku rozgrywek do spadku.
Goście po odpadnięciu z LM, skupiają się teraz głównie na krajowym podwórku.
W zimowym okienku niestety Les Dogues stracili reprezentanta Francji M. Debuchego.
Lille pod koniec ubiegłego roku złapało wiatr w żagle, w pięciu ostatnich spotkaniach dopisali 9 punktów na swoim koncie. Może niezbyt imponujący wynik, ale ważne że zespół złapał jakąś regularność.
Pięć ostatnich meczy tych dwóch zespołów to dwa remisy i trzy zwycięstwa Lille.
Porównując formę tych dwóch zespołów stawiam na zwycięstwo gości. Jedyne o co może pokusić się Nancy w tym meczu to wyrwanie jednego punktu, ale ten scenariusz wydaje się być mało prawdopodobny.
Nancy - Lille @ 1.97 Tobet przepraszam..

Otrzymane punkty reputacji: +10
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Troyes - Lyon | Obie drużyny strzelą - TAK - 1,76 (Betsafe)✅

Za 1 h mecz także nie będę pisać zbędnych informacji.Troyes, ekipa dość przeciętna, ale czasem można obejrzeć ciekawy mecz z ich udziałem.U siebie stworzą ciekawe widowisko jak ostatnio te z Ajaccio czy Rennes.Spory czas temu widziałem też ich mecz z OM gdzie postawili twarde warunki i ostatecznie dość szczęśliwie wygrali.Co mnie zawsze zaskakuje to, że potrafią sobie stworzyć kilka okazji do gola i zaskoczyć tym rywala.Na uwagę zasługuje też fakt, że w ataku drużyny Furlana biegają nastoletni chłopcy, którzy na razie nie wiele strzelają, a czynią to głównie gracze drugiej linii.Darbion ma trzy bramki, Nivet sześć, a to prawie połowa dorobku beniaminka.Nie mniej coś ciekawego może się urodzić w grze Troyes i zaskoczyć bramką potrafią.Lyon natomiast to bohater ostatniego tygodnia gdzie odpadli z pucharu Francji z trzecioligowym Epinal.Przegrywali po 15 minutach 0:2 żeby wyjść na 3:2 a i tak po dodatkowym czasie gry odpadli.Na szczęście dla Garde do gry wraca Umtiti oraz Lovren, którzy wzmocnią formacje obronną [ szczególnie ten drugi ], co istotne również to dostępny jest Gourcuff, który może kreować grę choć dziś zacznie na ławce.Łapał formę to wypadł z powodu kontuzji, ta sama historia miała miejsce z Grenierem i kreowanie gry przez Malbranque wyglądało bardzo słabo i m.in. dlatego problemy w meczu z Nancy.Ponadto solidnie wygląda formacja ofensywna Gomis-Lopez-Bastos to mocne trio, które nie będzie raczej mieć problemu ze stworzeniem sobie okazji do strzelenia bramki bo też defensywa Troyes nie jest trudna do sforsowania a bratanek słynnego Thurama nie zawsze daje rade w bramce.Troyes zawsze potrafi zaskoczyć, a i Lyon nie powinien mieć problemów ze strzeleniem bramki także dlatego próbuję btsa.Z Matim też rozmawiałem o overze1.5 samego OL bo siła ofensywna zacna, a na ławce jeszcze Lacazette oraz Gourcuff.

E : Mati znalazł w Bet365 o1.5 Lyonu po 1,83✅ także warto i też to gram.

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Poniżej wklejam fotkę z piłkarzami którzy pojechali na turniej do RPA. Może komuś sie przyda ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
A 10

atpwta

Użytkownik
Sochaux - Olympique Marsylia 2 (1.80)⛔

Kurs na gości spada. Na początku kurs na Olympique wynosił 2.05. Gospodarze bez Boudebouza i K. Traore, goście natomiast bez Kabore i Kadira. Sochaux zajmuje 18 miejsce, czyli znajduje się w strefie spadkowej, a ich dzisiejsi rywale są obecnie na 3 pozycji. Jeśli dziś zdobędą trzy punkty, to awansują na drugie miejsce kosztem PSG, które przedwczoraj tylko zremisowało u siebie. Sochaux nie wygrało w lidze od sześciu spotkań. Ostatnio co prawda wygrali, ale było to w pucharze krajowym (Coupe de France). Na własnym boisku Sochaux spisuje się beznadziejnie. Na 9 meczów przegrało 5, a 2 wygrało i 2 zremisowało. Marsylia z kolei na wyjeździe gra najlepiej spośród wszystkich drużyn. Na 10 pojedynków aż 7 wygrało. Pozostałe 3 spotkania to porażki. Ostatni mecz Sochaux wygrało u siebie z Marsylią, ale wtedy ich przeciwnicy mieli katastrofalną rundę, gdzie przegrywali większość meczów. W sierpniu zeszłego roku, na początku sezonu, OM pokonało FCSM 2:0 przed własną publiką.

Dobra gra Olympique na wyjazdach, słaba gra u siebie Sochaux, wszyscy zdrowi zawodnicy w kadrze gości, brak dwóch graczy w zespole gospodarzy w dzisiejszym meczu, spadający kurs na gości - to odpowiednie argumenty, by grać na przyjezdnych.

Oto tabela: http://www.om.net.pl/tabela/Ligue-1/2013

A to kadra Olympique: http://www.om.net.pl/news/FCSM-OM-gr...w-na-mecz-1013

fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Reims - Bastia

Dobra na szybko bo za 10 min rozpoczyna się mecz. Dziś upatruje w tym meczu wygraną gospodarzy czyli Reims. Ostatni mecz,który wygrali u siebie to prawie 2 miesiące temu z ekipą Nicea 3:1 a później notowali same remisy i jedną porażkę pisze o meczach u siebie. Gospodarze bez większych osłabień na ten mecz poza Ayite ,który pojechał na Puchar Narodów Afryki. Liczę dziś na ofensywę Reims a szczególnie na Courteta , Fortesa i Diego. Goście bez podstawowych pomocników czyli Yatabare , Khazri . Bastia w tym sezonie na wyjeździe wygrała dosłownie jeden raz było to w sierpniu z Sochaux i notowała 4 remisy. Ostatnio blamaż w 3 ligową drużyną w Pucharze Francji i słaba forma na wyjazdach. Nie widzę tutaj innej opcji jak wygraną gospodarzy. Po za tym te dwa osłabienia czyli Yatabare i Khazri mogą być dziś kluczowe . Reims powinno dziś wygrać i nie stracić bramki upatruje wynik 1:0 lub 2:0 po bramce Fortesa.

Typy:
- Reims wygra 2,19 Betsafe wynik 1:2 ⛔
- Fortes strzeli 5,95 Betsafe ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
rg13 63

rg13

Użytkownik
Sochaux-Marseille
Typ: X ⛔@3,5 Betclic

Z nudów szukałem jakiejś serii bez remisu w lidze francuskiej. Najdłuższą w ma właśnie drużyna Olympique (8 meczu bez remisu, ostatni 11 listopada). Jednak jak spojrzałem na przeciwnika z którym się zmierzą to mój entuzjazm co do typu na remis trochę spadł. Sochaux zajmuje spadkową - 18 pozycję z dorobkiem 16 pkt. Na własnym boisku zdobyli dotychczas 8 pkt, czyli dokładnie połowę. Entuzjazm opada coraz bardziej. Jednak gdy spojrzałem na grę drużyny z Marsylii na wyjazdach to rzuciło mi się w oczy jedno &quot;0&quot;, można powiedzieć, że wręcz pulsowało - nie zremisowali jeszcze tym sezonie grając na wyjeździe! 7 wygranych i 3 porażki daje im najlepszy wynik ligowy jeśli chodzi o spotkania wyjazdowe.
Jak dla mnie to &quot;0&quot; jest bardzo przekonujące, ufam mu i mam nadzieję, że dziś wieczorem zmieni się na 1;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom