GKS dogiem u siebie ?
Nie kupuję tego. Za trenera Brzęczka ten zespół gra lepiej. Tak naprawdę o dziwo najlepszy mecz w rundzie jesiennej to ten przegrany z Sosnowcem 1:2 po bramkach w końcówce spotkania, kiedy zawodnicy chyba za szybko uwierzyli w wygraną i zaraz po wznowieniu dostali bramę, by później oddać jeszcze remis w doliczonym czasie gry.
Transfery szału nie robią, ale jak to powiedział Brzęczek duże ruchy nigdy jeszcze nikomu na dobre nie wyszły i lepiej budować drużynę z głową. Sprowadzono Zachorskiego, który na pewno nie zagra z powodu urazu mięśniowego, Szymańskiego, który całkiem dobrze wprowadził się do zespołu. młodego reprezentacja kadr młodzieżowych z rezerw Legii - Kochańskiego oraz lewego obrońce Flisa z Bełchatowa(a właściwie Jagiellonii). Bury nie zagra z powodu kartek. Ale Brzęczek mówił, że Iwan po przepracowaniu całego okresu wygląda znakomicie. Transfery może szału nie robią, ale na pewno są to uzupełnienia składu. Co ważne Goncerz podpisał nowy kontrakt i to chyba największe wzmocnienie bo mówiło się o jego odejściu. Odszedł tylko Pietrzak do Wisły ale wierzę, że Frańczak oraz Flis będą w stanie go zastąpić. Brakuje defensywnego i tu jest dziura, ale renerzy o tym wiedzą.
Podsumowując ten zespół ma potencjał i stawianie go w roli doga na własnym terenie(przypominam, że gramy już z publicznością) przeciwko komukolwiek w tej lidze jest wg. mnie nieprawidłowe, bo jak pisałem na jesień ten zespół pokazał, że prowadzony z głową powinien walczyć o awans, tylko problemem są tu stracone punkty na początku sezonu za Piekarczyka(przypominam 10 punktów w 10 meczach).
Arka wzmocniła się solidnie, pytanie czy to wypadli od razu. Historia pokazuje, że bywało z tym różnie. Jakby ktoś będący bliżej Arki jeszcze się wypowiedział.
Wg. mnie bardzo wyrównane spotkanie ale biorąc pod uwagę, że gramy na Bukowej to te kursy powinny być raczej na odwrót.
GKS Katowice DNB 1,95
Unibet (pewnie gdzieś można znaleźć >2).