Popieram typ
Tomsona Werder w tym sezonie to totalne cieniasy w dosłownym tego słowa znaczeniu, nie grają ani porywającej piłki ani skutecznej, jeszcze jak był Almeida to jako tako ich gra się kleiła i raz na jakiś czas zagrali jakiś dobry mecz, teraz grają jakby by byli outsiderami Bundesligi, przed sezonem myślałem, że to będzie sezon Werderu; w składzie Marko Marin - okrzyknięty nowym Messim, transfer Arnautovićia piłkarza uznanego za super talent. Brema wyglądała jako faworyt do mistrzostwa, minęła połowa sezonu i wygląda nadal jako faworyt ale już do spadku...
Wolfsburg-Dortmund chyba najciekawsze spotkanie tej kolejki BL. Wolfsburg drużyna która w tym roku poprawiła swoją grę, zanotowała dwa dobre wyniki:remis z Bayernem po bardzo ciężkim meczu i wygrała na wyjeździe z zaskakującym Mainz, drużyna która w okienku transferowym straciła najlepszego piłkarza możliwe że będzie grać lepiej bez niego niż z nim w składzie
. Mimo to Wilki nie przekonują mnie żeby typować na to że Borussia z nimi przegra bo chyba tak trzeba teraz typować czy Borussia przegra czy nie
. Mimo że mecz odbędzie się na terenie VFL to i tak za faworyta uważam BVB, według mnie drużyna Jürgen Klopp nadal gra bardzo dobrą piłkę i nic się nie zmieniło poza tym, że japońska gwiazda BVB Shinji Kagawa nie gra, w ostatnim spotkaniu w VFB gra Borussii była nie adekwatna do wyniku, Borussia przeważała w całym spotkaniu i myślę że wynik 2-1 bardziej wynikał by z gry, niż ten który był. Trzeba też zaznaczyć, że Klopp eksperymentował trochę ze składem i zamiast Lewandowskiego, który wyszedł w podstawowej jedenastce na ławce usiadł Barrios, który według mnie gdyby grał 90' na pewno poprowadził by BVB do zwycięstwa, oprócz tego Blaszczykowsk zagrał najgorszy mecz w swoim życiu i oba te czynniki wpłynęły na niekorzystny na BVB wynik spotkania, bo mogli wygrać. Podsumowując uważam, że Borussia wyjdzie na to spotkanie w roli faworyta, będąc w dobrej formie powinna strzelić bramkę. Lecz z uwagi na to, że Wilki mają nieciekawą sytuację i potrzebują punktów włożą w ten mecz wszytko i najprawdopodobniej będzie remis, choć skłaniał bym się ku gościom.
Schalke-Hoffenheim tu sytuacja jest jasna S04 nie może pozwolić sobie na stratę trzech punktów, musi po prostu wygrać zwłaszcza, że graja przed własną publicznością. W ostatnim spotkaniu w Pucharze Niemiec Schalke, że mimo grało dogrywkę to pokazało się z bardzo dobrej strony, Raul najlepszy zawodnik S04, widać że jest w formie i będzie chciał doprowadzić swoją drużyną do ważnego zwycięstwa, wręcz bardzo ważnego bo Hoffenheim jest konkurentem w walce o europejski puchary. Wiosną podopieczni Marco Pezzaiuoliego nie odnieśli jednak jeszcze zwycięstwa i można zauważyć że zmiana trenera negatywnie wpłynęła na postawę zespołu.
Stuttgart-Freiburg tu krótko spotykają się dwaj rywale w walce o utrzymanie; Stuttgart ostatnio łapie wiatr w żagle i powinien sobie spokojnie poradzić z Freiburg który ostatnio notuje tylko remisy.
Moje typy: Bayern/ Borisia X2/ Schalke/Stuttgart