>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

M 56

mariusz201087

Użytkownik
130 Turniej: ATP Barcelona
Spotkanie: Bedene A. - Dodig I.
Typ: Dodig +1.5s
Kurs: 1.57
✅0.57
Spotkanie I rundy turnieju w Barcelonie - Bedene v Dodig. Typuję tutaj zwycięstwo będącego wyżej w rankingu i osiągającego w tym sezonie lepsze wyniki - Ivana Dodiga. Chorwat prezentuje się całkiem nieźle, wygrane w tym sezonie z Dolgopołovem czy Benneteau. Ostatni mecz rozgrywał w Monte Carlo z Paire, gdzie przegrał jednak pokazał się z całkiem dobrej strony. Bedene gra w tym sezonie bardzo w kratkę. Potrafi wygrać z Wawrinką na początku sezonu aby potem przegrywać z Reisterem lub Beckerem. Mecz zostanie rozegrany na ulubionej nawierzchni Aljaza, jednak Dodig też potrafi grać na clay&#39;u. Na dodatek Chorwat dobrze się czuję w Barcelonie co pokazał w 2011r. kiedy osiągnął tutaj półfinał.

Mad3Rs

Rozumiem,że Dodig nie jest asem na ziemi, ale jednak ten kurs jest zaskakujący biorąc pod uwagę, że Chorwat jest 25 miejsc wyżej w rankingu ATP (55. pozycja). Bedene grał niedawno w Cassablance (wygrał z Giquelem, a odpadł z Paire po 3. setach) też nie jest jakimś tytanem na tej nwierzchni. Ivan zagrał 1. mecz w Monte Carlo też z Paire&#39;m i mimo porażki 4:6,4:6 pokazał, że jest w stanie coś pokazać na mączce. Jak dla mnie 50/50 , biorę więc lepszy kurs i gracza wyżej notowanego w ATP.

toolmajster

Vs
Typy:130
Wygrane:81
Przegrane:49
Zysk/strata:8.707
Yield:6.69%✅

M 56

mariusz201087

Użytkownik
131 Turniej: ATP Barcelona
Spotkanie: Berankis R. - Montanes A.
Typ: Montanes A.
Kurs: 1.67
✅0.67
Typowy gracz od cegly, doswiadczony, grajacy u siebie powininen sobie poradzic z bardzo chaotyczna gra Litwina, ktory preferuje korty twarde. Ostatnie tygodnie nie sa dobre dla Berankisa, caly ten sezon wyglada zle. Na cegle raczej nie ma czego szukac. Albert mimo wieku nadal dobrze sie prousza po korcie, prawie do wszystkiego dobiega, odgrywa i monotonna gra doprowadzi Beraninsa do duzej liczby bledow wlasnych. Cegla w Hiszpanii zazwyczaj nalezy do tych wolniejszych.

Roxanne

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
132 Turniej: Kolarstwo 2013 - Tour de Romandie
Spotkanie: Tony Martin - Lieuwe Westra
Typ: Tony Martin
Kurs: 1.741
✅0.741
Martin dla mnie faworytem całego etapu i mimo, że Westra jeździ dobrze ITT to raczej nie widzę dla niego szans w parze z kolarzem Omegi.
Qozi
Gram na Martina bo uważam że jutro może wygrać. Westra w tym roku czasówki jeździ słabo na Paris Nice był dopiero 18. Na wyścigu w Portugalii czasówkę wygrał Martin, Westra był 4. Szybkie krótkie techniczne czasówki to spory bonus w tej parze dla Martina i dlatego zagram na zawodnika z Omegi.
dawid.400

M 56

mariusz201087

Użytkownik
133 Turniej: Champions League
Spotkanie: Bayern Munich - Barcelona
Typ: Bayern powyżej 42.49% posiadania piłki
Kurs: 1.75
⛔1
To chyba jakieś jaja! Żadnymi argumentami nie dam się przekonać, że Bayern pozwoli się tak zdominować na Allianz Arena. Jakiegoś 50/50 się tutaj spodziewałem, może minimalnej przewagi Barcy. Typ wchodzi przy 43-57%, więc pobieram z dużymi nadziejami na powodzenie.

Paweł 1

Typy:133
Wygrane:83
Przegrane:50
Zysk/strata:9.118
Yield:6.85%
✅

M 56

mariusz201087

Użytkownik
134 Dyscyplina: Tenis ATP Barcelona
Spotkanie: Bernard Tomic - Juan Monaco
Typ: Juan Monaco
Kurs: 1.44
✅0.44
Jutro kolejne spotkania drugiej rundy turnieju ATP w Barcelonie, najbardziej godnym poleceniem typem na dzien jutrzejszy wydaje mi sie zwyciestwo Juana Monaco nad Australijczykiem, Bernardem Tomicem, a juz pisze dlaczego. Argentynczyk to krol kortow ziemnych, czuje sie tu najlepiej, choc moze slowo krol nie oddaje dobitnie jego umiejetnosci. Oczywiscie Argentynczyk nie wygrywa wszystkiego po kolei, jednak tu czuje sie swietnie, wychowal sie na cegle. W ubieglym tygodniu, w Monte Carlo dotarl do trzeciej rundy, eliminujac wczesniej Klizana i Gulbisa, przegrywajac z pozniejszym triumfatorem zawodow, Novakiem Djokovicem. Tomic powoli wchodzi w scisla swiatowa czolowke, ale zdecydowanie nie na clayu. Tym bardziej na tak wolnej maczce, z jaka mamy do czynienia w Barcelonie. Tomic juz w pierwszej rundzie meczyl sie niemilosiernie z challengerowcem, ktory na ziemi nie osiaga znaczacych rezultatow nawet w challengerach, Kennym de Schepperem. W Monte Carlo nie powalczyl w pierwszej rundzie z Dologopolovem. W ogole w calej swojej karierze nie ma chyba zadnego wartego odnotowania rezultatu na ziemi. Jego styl zupelnie nie pasuje do tej nawierzchni. Jesli tylko Monaco nie zlekcewazy Australijczyka powinien bez wiekszych problem zwyciezyc w tym spotkaniu.

radomiak1910

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
135 Dyscyplina: Tenis ATP Barcelona
Spotkanie: Ramos A. - Janowicz J.
Typ: Ramos A. -2
Kurs: 1.68
✅0.68
Wiele razy skazywałem Polaka na porażkę i dzisiaj znowu gram przeciwko niemu. Janowicz już w Monte Carlo przeciwko kiepsko dysponowanemu Andersonowi przegrał wygrany mecz, w pierwszym secie miał 5:4 z przełamaniem, a w drugim secie przegrał tie-break ze stanu 5:1. Później okazało się, że reprezentant RPA bez najmniejszych problemów przegrał z Cilicem. Do tego warto dodać, że Janowicz przegrał z leworęcznym Bellucim w Miami. Ramos to również mańkut, a w Monte Carlo przegrał z Fogninim który doszedł aż do półfinału. Do tego to Hiszpan z Barcelony, gra u siebie, a na papierze ma już zwycięstwo w meczu z Janem Lennardem Stuffem.

AKA SHAKAL

Nie wiem czy zagrałem to tylko dlatego , że jestem patriotą? Janowicz zamiast porządnie się wyleczyć i potrenować ze spokojem pcha się na wszytkie turnieje - może chcę trochę pokożystać póki ma dobry ranking i rozstawienie. Moim zdanie nie jest to jednak dobre rozwiązanie. Co do meczu, faworytem oczywiście Ramos ale ja liczę, że Polak będzie trzymał serwis tak jak było z Andersonem.

Robel

Typy:135
Wygrane:85
Przegrane:50
Zysk/strata:10.238
Yield:7.56%✅

M 56

mariusz201087

Użytkownik
136 Dyscyplina: World Snooker Championship
Spotkanie: Murphy S. - Dott G.
Typ: Murphy S.
Kurs: 1.53
✅0.53
Miałem zaczekać do ćwierćfinałów ale to co zobaczyłem nie może przejść od tak. 1.57 na Murphiego w Milenium to jak dla mnie mega promocja. Shaun się zaprezentował całkiem fanie z Martinem czego nie można powiedzieć o jego jutrzejszym przeciwniku... Takich ludzi jak on i Ebdon nie powinni dopuszczać do mś. Anty snooker breaki po 30-40 ciągłe marnowanie okazji, zero pomysłu na gre. Niby setka wbita na zakończenie ale to nie zmienia przebiegu całego meczu który był bardzo marny nie tylko za sprawą Ebdona. Tak więc widze tu pewnąwygraną Murhpiego

sober219

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
137 Dyscyplina: Tenis ATP Bukareszt
Spotkanie: Stakhovsky S. - Garcia-Lopez G.
Typ: Garcia-Lopez G.
Kurs: 1.69
✅0.69
Jutro kolejne spotkania drugiej rundy turnieju ATP w Bukareszcie, w jednym z nich, Hiszpan Garcia Lopez spotka sie z Ukraincem, Stakhovskym. Czemu bukmacherzy nie sa zdecydowani w wskazaniu faworyta tego spotkania? Z powodu dotychczasowych zwyciestw Ukrainca w tym turnieju? A kogoz on takiego pokonal? Pospisila, zawodnika przecietnego nawet jak na challengery, McGee, z ktorym meczyl sie w trzech partiach? Czy kolejnego po Irlandczyku anonimowego zawodnika gospodarzy? Chyba bylo to jednak zwyciestwo nad Copilem, to ono zrobilo tak ogromne wrazenie na bukmacherach, bo przeciez to Rumun byl w tym spotkaniu faworytem, ale Copil zupelnie sobie ostatnio nie radzi, nawet w challengerach. Chyba doszlismy do tego dlaczego takie kursy, bukmacherzy chyba jednak zapomnieli o tym, ze Ukrainiec to raczej zawodnik na duzo szybsze nawierzchnie. Na ziemi grac potrafi, ale nie osiaga na niej dobrych wynikow, jego styl gry wymusza szybka gre, co na wolnych kortach jest katorga. Hiszpan, jak to Hiszpan, swietnie czuje sie na maczce. Potwierdzaja to jego ostatnie wyniki, final challengera w Rzymie, szybkie przenosiny do Bukaresztu i zwyciestwo nad groznym Argentynczykiem, Zeballosem. Hiszpan byl juz w tym roku na ziemi w cwiercfinale w Casablance, tutaj rowniez celuje w bardzo dobry wynik, odpuscil debla, co zdarza mu sie rzadko, gdyz jest rowniez bardzo dobrym deblista. Widac, ze czuje ze jest w dobrej dyspozycji i chce w singlu zajsc jak najdalej. Jesli jutro nie zdarzy sie nic nieoczekiwanego, Hiszpan bez wiekszych problemow zamelduje sie w kolejnej rundzie, poki co korzystam z promocji.

radomiak1910

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
138 Dyscyplina: Tenis ATP Barcelona
Spotkanie: Robredo T. - Berdych T.
Typ: Robredo T. +1.5s
Kurs: 1.85
✅0.85
Robredo to starszy chop. Który umie pogrywać z tymi pełnymi wigoru ludkami - pokazał to wczoraj chociażby w odrodzeniu z Dimitrovem, gdy przegrywał 3:5 i serwisował Dimitrov. Tutaj co dziwnym było to to, że Dimitrov nie pokonał nikogo specjalnie mocnego w poprzednich swoich spotkaniach, a sam Robredo był po finale w Casablance pokonując takie nazwiska jak Ruffin, Kamke, Paire, Wawrinka i finałałowe spotkanie z Andersonem.. (które wygrał). Robredo lubi clay, umie się na nim poruszać, ma ten &#39;tajming&#39;, średni poziom jego serwisu, punktów po pierwszym podaniu czy liczba błędów jest na odpowiednim poziomie serwis/punkty z podania na poziomie 60% a liczba &#39;głupich&#39; błędów jest zminimalizowana, której nie powstydziliby się topowi gracze. Słowo o przeciwniku jest nim Thomas, który ostatnio gra dziwnie -&gt; menopauza z Fogninim, gdzie nie chciał pokazać absolutnie nic z własnej gry (już sam nie wiedział jak pomagać Fabio) aby ten wygrał tamten pojedynek.. 3sety z Davydenko - pomyślałby człowiek niby dużo, ale samo h2h pokazuje, że nie potrafi on grać z nim już od dłuższego czasu. Tak więc, po udanym finale Robredo w Casablance, odrodzenie w spotkaniu z Dimitrovem, i mizerną grę Thomas&#39;a w Monte Carlo śmem grać w stronę Tommego. Ich h2h na clayu 2:0 i sądze, że BTS&#39;a po tym spotkaniu tutaj nie będzie. A dla tych co są mniej zachłanni to polecam grać +1.5 za które płacą 1.90 w zasadzie sam to zagrałem jako swój typ dnia .

Kontekst

Barcelona, nawierzchnia ceglana. Berdych to szósta rakieta świata, jednak w ogóle mnie nie przekonuje w tym sezonie, a od miesiąca gra po prostu przeciętnie. Ćwierćfinał w Miami to nie jest niby zły wynik ale prawda taka że męczył się tam okropnie, jedno dobre spotkanie z Querreyem reszta ogromne męczarnie (Gimeno-Traver, Falla) skończyło się porażką z Gasquetem. Sezon na cegle rozpoczął przed tygodniem w Monte Carlo i znów męczył się na korcie, ciężki bój z Granollersem oraz porażka z Fogninim. Robredo wraca po kontuzji, spadku na 470 miejsce, które zajmował rok temu, obecnie jest już 43 a przecież właśnie na cegle osiąga najlepsze wyniki, będzie dalej się piął w rankingu. Osiąga coraz lepsze wyniki, w lutym na ziemi pokazał się już z dobrej strony, przegrywał z Nadalem i Ferrerem, a przed dwoma tygodniami wygrał turniej w Casablance. Robredo w Barcelonie grywał wiele razy, raz triumfował w tym turnieju, był tez finalistą, sporo niezłych wyników, natomiast Berdych grał tu trzykrotnie i nic wielkiego nie osiągnął. Obaj grali ze sobą wiele razy, Berdych prowadzi w bezpośrednich pojedynkach ale Robredo nie stoi na straconej pozycji, umiejętności ma, w końcu to była piąta rakieta świata. W pierwszej rundzie Berdych męczył się okrutnie z Davydenką, wygrał ostatecznie 3:6 7:5 6:4, natomiast Robredo ma za sobą dwa pojedynki, oba słabo rozpoczynał przegrywając z Marciem Lopezem 2:6 pierwszego seta, a z Dimitrovem przegrywał już 1:4 i 3:5 ale ostatecznie udało się wyciągnąć tego seta na 7:5, w kolejnych partiach nie miał już w rywalami problemów, z Lopezem wygrał kolejne sety 6:2 6:2 a z Dimitrovem 6:1. Szykuje się ciekawe spotkanie w którym Robredo grający u siebie ma zdecydowanie większe szanse na wygraną niż pokazują to kursy.

malin157

W zasadzie nie gram takich typów ale widzę tutaj duże VALUE i kurs wg mnie jest mocno przesadzony... Owszem Berdych jest w tym meczu faworytem i z tym się zgadzam ale czy będzie miał lekko i przyjemnie ??? Oj na pewno nie !! Tommy ostatnio gra całkiem dobrze i muszę to przyznać mimo że nigdy nie przepadałem za &quot;pięknym&quot; Tommym W dodatku Robredo gra u siebie, na pewno jest to jakaś dodatkowa korzyść dla Hiszpana.
W meczu z Dimitrovem Hiszpan pokazał charakter i w zasadzie wygrał przegranego pierwszego seta (przypomnę że Dimitrov prowadził już 4:1 i 5:3 żeby przegrać 5:7). Widać więc że Tommiemu bardzo zależy, że na pewno wyciągnie wnioski z meczu z Dimitrovem i z Berdychem wyjdzie od początku skupiony.

A Berdych ??? On ma często tendencję do tracenia pierwszych setów, żeby później wygrać w kolejnych dwóch. Daleko sięgać nie trzeba bo w meczu z DAvydenka dokładnie tak było. W Miami też w dwóch pierwszych meczach przegrywał pierwsze sety, żeby później wygrać (mecze z Gimeno i Falla).

Zatem, jeżeli Tommy ma ugrać seta z Berdychem, to wg mnie największa szansa jest właśnie w pierwszym secie, później Berdych może się zmobilizować i wygrać mecz. Początek meczu może jednak należeć do Robredo.

kubamajcher

Handicap dość wysoki i ja w to wchodzę. A biorąc pod uwagę fakt, że Berdych ostatnio na mączce nie prezentuje się dobrze typ moim zdaniem powinien wejść. Na turnieju w Monte Carlo odpadł w dwóch setach z Fogninim, a rundę wcześniej był o rok od stracenia dwóch setów z Grannolersem. Tutaj zagrał 3 setówkę z Davidienkiem, a Robredo na mączce wygrał turniej w Casablance, a w Barcelonie wygrał już z Marc Lopezem i w dwóch setach pokonał Dimitrova. Ostatnie dwie porażki na korcie ziemnym jakie odniósł Tommy Robredo były przeciwko Almagro w Acapulco i Ferrerem w Buenos Aires, nie są to złe wyniki.

AKA SHAKAL

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
139 Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers
Typ: Los Angeles Clippers +4.5
Kurs: 1.97
⛔1
Ten typ wydaje mi się dość bezpieczny. Według mnie losy tej rywalizacji już są roztrzygnięte po tym jak Los Angeles Clippers wygrali drugi mecz i prowadzą 2:0 w serii. W pierwszym spotkaniu Clippers wygrali bardzo wysoko 112:91. Drugi mecz był bardzo zacięty, ale tutaj również LA wygrali 93:91. Niestety, ale ofensywa Memphis Grizzlies jest bardzo kiepska. Gasol i Randolph to śiwtni gracze podkoszowi, do tego jest Conley będący w dobrej formie, ale to za mało. Clippers mają sporą przewagę nad Grizzlies m.in. w tym, że ich ławka jest dużo mocniejsza. Tam o wiele więcej zawodników może zdobywać dwucyfrową liczbę punktów, a w defensywie Clippers też spisują się bardzo dobrze. Jak dla mnie Clippers to jest obecnie druga siła zachodu zaraz po Oklahomie. Obie drużyny będą bardzo zmotywowane. Memphis musi koniecznie wygrać ten mecz, by mieć jeszcze nadzieje na awans, a Los Angeles zrobią wszystko, by już tym meczem niemal ostatecznie przypieczętować swój awans. Memhpis jest &quot;pod ścianą&quot;, a nerwowość na pewno nie poprawi ich gry ofensywnej. Widzę value w kursie na Clippers, ale zabezpieczam się bardzo wysokim handicapem. Szczerze wątpię, by słabe ofensywnie Memphis wygrało różnicą co najmniej dziesięciu punktów.
5xharoldx5
Clippers wygrali mecze na własnym terenie i teraz grają w Memphis. Moim zdaniem mają potencjał, by zamknąć serię w 4 meczach i na pewno nie zabraknie im dziś motywacji. LAC w sezonie zasadniczym dwukrotnie wygrywali mecze w Memphis, więc nie ma tu żadnego handicapu własnego terenu (poza zwyczajowym obeznaniem hali i supportem fanów). W świetnej dyspozycji jest Chris Paul, który jak na razie ma średnio 23 pkt/mecz w PO. Memphis ostatnio było blisko wygranej, ale paradoksalnie to mogło ich zdołować i teraz będą na siłę próbować wygrać zamiast grać płynną koszykówkę. Pod koszami powinni dominować Grizzlies, ale obwód już u nich leży... Jak dla mnie piękny kurs do grania.
toolmajster

Vs
Typy:139
Wygrane:88
Przegrane:51
Zysk/strata:11.308
Yield:8.13%✅

M 56

mariusz201087

Użytkownik
140 Dyscyplina: WTA Stuttgart
Spotkanie: Sharapova M. - Li N.
Typ: Li N. +1.5s
Kurs: 1.46
⛔1
Konsekwentnie na Chinkę. Dla mnie to Na Li jest faworytką meczu, tak więc kurs 2.00 jest satysfakcjonujący zważywszy na to z kim przyszło się Azjatce mierzyć. Łatwo jednak nie będzie. Maria Sharapova pokazuje, że ma w sobie cechy mistrzowskie. W przekroju całego turnieju nie gra jakoś oszałamiająco, ale przechodzi kolejne przeciwniczki i trzeba jej oddać, że żadna z rywalek, które odprawiła w Stuttgarcie nie należała do łatwych. Zarówno Safarova, Ivanovic jak i Kerber zagrały dobre mecze, miały swoje szanse ale ogarnęła Rosjanka. Każdy mecz musiała rozstrzygać w trzech setach, na korcie spędziła około siedem i pół godziny. Dla porównania Chinka trzy mecze na dwa sety w czasie łącznym cztery godziny i dwadzieścia minut. Jakieś znaczenie może to mieć i nie chodzi tu o zmęczenie fizyczne, a o psychiczne bardziej. Jakby nie było, każdy mecz Sharapova grała na mega koncentracji i momentami balansowania na krawędzi wypadnięcia z turnieju. Czy będzie w stanie wygrać tak czwarty raz z rzędu? Zobaczymy, ale myślę że nie. Na Li zagra pewnie w ten sam sposób co z Kvitovą, z tym że Rosjanka aż tyle darmowych punktów co Petra nie odda. Mankamentem u Na Li będzie nieszczęsny drugi serwis, który będzie niemiłosiernie atakowany. Dlatego liczę, że Chinka będzie go urozmaicać - a to kick, a to płasko, żeby ograniczyć moc świetnego returnu Marii. Jeśli chodzi o wymiany to zdecydowanie Chinka; jeśli konsekwentnie i cierpliwie będzie prowadzić wymiany, a Chinka jest w stanie to robić, to punkty będą wpadać, bo Rosjanka będzie strzelać i myślę, że niewymuszone błędy pojawią się same, bo są nieodłącznym kompanem tenisowych wojaży Marii Sharapovej. Chinka UE powinna popełniać mniej, to samo z DF.

OEB

Wczoraj niestety +1,5 nie weszło. Li zagrała swoje w pierwszym secie, a i w drugim kiedy trzeba było wznieść się na wyższy poziom zrobiła to. Li, bez specjalnego tenisa który zostaje zapamiętany w pamięci brnie do przodu pokonując swe przeciwniczki. I me zdanie się nie zmienia, z Lucic zagrała dość słaby 2gi set, ale 6:2 ugrała, z Kvitova zagrała całe spotkanie kontrolowane i skończyła do w dwóch setach. Z Mattek zrobiła o czym pisałem - o graniu z głębi, aby rozrzucać przeciwniczkę jak z Kvitova w sumie. I w porównaniu pań, to Li wyglada lepiej z płaskimi szybkimi piłkami. Na 3setówki Marii bym nie patrzył, bo przeciwniczki nie były złe - może prócz Ivanovic, której to formy brak jest. Tutaj mozecie zobaczyć skrót najlepszych urywek z spotkań pań z ćwierćfinałów. William daje ogromne value na DW i polecam zagrać to lekko jak ktoś ma konto tam. Przykład Unibet 2.90, William Hill 4.00, a jak masz ograniczone fundusze i nie mozesz sobie pozwolić na stratę 30/50zł to graj zwycięswo po 2.12 (było 2.45+). Ja zagrałem zwycięstwo x stawką, a za 1/3wygranej dokladny wynik.

Kontekst

Maria Szarapowa pokonała Andżelikę Kerber 6:3, 2:6, 7:5 i awansowała do finału rozgrywanego na korcie ziemnym turnieju WTA w Stuttgarcie.
W rundzie otwarcia rozegrała trwający trzy godziny i dziewięć minut maraton z Lucie Safarovą, a następnie walczyła przez dwie godziny i 16 minut z Aną Ivanović. Spotkanie z Andżeliką Kerber (WTA 6) trwało dwie godziny i siedem minut. Rosjanka odniosła nad Niemką czwarte zwycięstwo w piątym meczu i w niedzielę powalczy o drugi z rzędu triumf w Porsche Arenie. W ubiegłym sezonie w finale pokonała Wiktorię Azarenkę, tym razem jej rywalką będzie Na Li. Dla Szarapowej to 15. z rzędu wygrany mecz na korcie ziemnym - z ostatnich 22 spotkań na tej nawierzchni przegrała tylko jedno, w ubiegłym sezonie z Sereną Williams na niebieskiej mączce w Madrycie. Rosjanka osiągnęła 49. finał w karierze i w niedzielę powalczy o 29. tytuł.

Szarapowa na początku sezonu na kortach ziemnych nie prezentuje się najlepiej - popełnia dużo prostych błędów, serwis i return nie funkcjonują zbyt dobrze.

Na Li pokonała Bethanie Mattek-Sands 6:4, 6:3 i awansowała do finału turnieju WTA w Stuttgarcie. O tytuł Chinka zagra z Marią Szarapową.
W spotkaniu z reprezentantką USA Na Li nie miała większych problemów. W pierwszej partii wygrała pewnie 6:4. Drugi set był wyrównany do stanu 3:3. Następne trzy gemy, w tym dwie przy podaniu rywalki, wygrała wyżej rozstawiona Chinka i cały set zakończył się wynikiem 6:3. Li, aktualnie piąta na świecie, zmierza po ósmy tytuł w karierze, a drugi w tym sezonie, po styczniowym triumfie przed własną widownią w Shenzhen.

Maria nie jest w szytowej formie Nie za dobrze jej się gra na tej nawierzchni. Do tego miała trudne 3 setowe pojedynki,

Jeśli chodzi o Na Li to ta wraca na korty po dłuższej przerwie spowodowanej kontuzją po Australian Open. Wczoraj Chinka w Ćwierćfinale pokonała Kvitovą 6-3 7-5, a dzisiaj Bethanie Mattek-Sands 6:4, 6:3. Chinka udowodniła że na cegle będzie w tym roku będzie bardzo groźna. Bardzo dobrze rozrzucała mniej zwrotną Czeszkę, w decydujących momentach była bardzo skoncentrowana i pokazała dużą klasę.

Podsumowanie :

Maria w ogóle mnie nie przekonuję, nie jest w szytowej formie Nie za dobrze jej się gra na tej nawierzchni. Do tego miała trudne 3 setowe pojedynki,

Szykuje się ciekawe spotkanie w którym Chinka ma naprawdę zdecydowanie większe szanse na wygraną niż pokazują to kursy.

Avothez

Vs

M 56

mariusz201087

Użytkownik
141 Dyscyplina: Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia - Lech Poznan
Typ: over 2.5
Kurs: 2.16
⛔1
Poniedziałkowy mecz z Jagiellonią Białystok zapoczątkuje serię meczów Kolejorza na wyjeździe z drużynami, które jesienią inkasowały komplet punktów przy Bułgarskiej. Fatalna seria meczów na własnym boisku rozpoczęła się właśnie od starcia z zespołem prowadzonym przez Tomasza Hajtę.

Lech Poznań idzie „jak burza”. Piłkarze Mariusza Rumaka aktualnie zajmują drugie miejsce w tabeli T-Mobile Ekstraklasy. Po 23. kolejkach „Kolejorz” zgromadził 48 punktów, na które złożyło się 15 wygranych, 3 podziały „oczek” i zaledwie 5 porażek. W ostatniej serii zmagań zawodnicy Mariusza Rumaka pokonali u siebie KGHM Zagłębie Lubin 3-1 (Gergo Lovrencsics, Kaspar Hamalainen, Piotr Reiss – Szymon Pawłowski).

Jagiellonia będzie dla Lecha niewątpliwie bardzo trudnym rywalem, przede wszystkim w kontekście zdobycia maksymalnej zdobyczy punktowej. Niewielka liczba porażek jasno wskazuje, że o zwycięstwo w Białymstoku będzie bardzo trudno. Należy się jednak spodziewać, że Mariusz Rumak zadba o odpowiednią motywację zawodników. Z pewnością dotychczasowe spotkania z Jagiellonią podrażniły jego ambicję i pragnie w końcu odnieść zwycięstwo nad zespołem z Białegostoku.

Trener „niebiesko-białych”, Mariusz Rumak nie będzie mógł jutro skorzystać z usług zawieszonego za kartki, Łukasza Trałki. Nie zagrają też rekonwalescenci, a zatem Patryk Wolski, Manuel Arboleda oraz Karol Linetty. Pod znakiem zapytania stoi natomiast występ Luisa Henriqueza, któremu tydzień temu zmarł ojciec i 32-latek ostatnie dni spędził w Panamie. W zamian do składu Lecha Poznań powróci już będący ostatnio w bardzo wysokiej formie, Aleksadar Tonev. Tymczasem z małymi problemami kadrowymi przed poniedziałkowymi zawodami zmaga się szkoleniowiec Jagi, Tomasz Hajto. Z podstawowych graczy wnoszących coś do jego zespołu nie zagra jedynie Nika Dżalamidze przechodzący obecnie rehabilitację w Poznaniu po ciężkiej kontuzji.

W sobotę punkty straciła przecież Legia Warszawa, zatem w przypadku zwycięstwa Kolejorz doskoczy do lidera ligi na zaledwie dwa oczka.

Przewidywane składy:

Jagiellonia: Słowik – Modelski, Dźwigała, Pazdan, Norambuena – Kupisz, Grzyb, Gajos, Plizga, Quintana – Frankowski.

KKS Lech: Burić – Ceesay, Wołąkiewicz, Kamiński, Henriquez – Murawski, Djurdjević – Lovrencsics, Hamalainen, Tonev – Teodorczyk.

Avothez

Mecz kończący tą rundę spotkań w polskiej ekstraklasie.Wicelider tabeli, będący na fali Lech Poznań podejmuje w Białymstoku miejscową Jagiellonię która ostatnimi czasy gra całkiem nie najgorzej choć mnie to osobiście nie przekonuje.W ostatnich 5 meczach 3 zwycięstwa (z Lechią, Pogonią i Polonią) oraz 2 remisy (z Wisłą i Piastem).Jak widać ostatni rywale Białostoczan to nie jacyś potentaci i gra podopiecznych Tomasza Hajty mimo wszystko nie wygląda tak dobrze.W Białymstoku jeśli chodzi o kibiców dzieje się coraz gorzej a na mecze Jagi chodzi co raz mniej sympatyków.Lech ma bardzo dużą szanse by zmniejszyć stratę do liderującej Legii która w sobotę straciła punkty w Gliwicach remisując 0-0.Poznaniacy to ostatnio potęga na wyjazdach.Ostatnie 5 meczy to 5 zwycięstw w tym aż 3 wygrane przynajmniej dwoma bramkami.Podopieczni Mariusza Rumaka prezentują na prawdę bardzo ciekawy futbol i jak dla mnie to oni zasługują na zostanie Mistrzem Polski ale jak będzie to zobaczymy.To co jest bardzo ważne to bardzo wyrównana kadra Lecha.Tacy zawodnicy jak Ślusarski,Tonev, Hamalainen, Teodorczyk czy też Lovrencics to zawodnicy któzy mogą zwojować każdą obronę i niejednokrotnie o tym przekonywali.Ostatnie wyjazdowe zwycięstwo 0:3 z Piastem Gliwice pokazało siłę Kolejorza poza Bułgarską.Jagiellonia to nie ten budżet, nie ten stadion co Lech o czym mówi sam trener gospodarzy jutrzejszego meczu dlatego jeśli chodzi o aspekt sportowy to tutaj również przewaga Lecha.Jutro spodziewam się wygranej Lechitów minimum dwoma bramkami i mimo takiego kursu jest to na prawdę całkiem możliwe patrząc na dyspozycję Kolejorza.Polecam!!!

jeckob10

Dokończenie 24 kolejki naszej T-Mobile Ekstraklasy i spotkanie Jagi Z Lechem . Niewątpliwie to zespół gosci w tym spotkaniu jest trochę większym faworytem jednak nie skreslałbym gospodarzy a tym bardziej skazywał na jakies pożarcie przez kolejorza . Jaga w ostatnich swoich spotkaniach pokazuje że nie jest chłopcem do bicia i walczy w każdym spotkaniu o pełną pulę co wywindowało ją na 6 miejsce w tabeli ze stratą do 3 w tabeli Górnika tylko 4 punktów tak więc uważam że spotkanie dzisiejsze może nam dostarczyć dużo emocji , nie zamierzam typować zwycięzcę tylko stawiam na gole w tym spotkaniu bo patrząc na np. ostatnie 5 kolejek w wykonaniu obu drużyn to możemy stwierdzić że te gole dzisiaj padną i tak Jagiellonia na ostatnie 5 spotkań bilans 3-2-0 bramki 9:5 natomiast Lech 4-1-0 i 12:3 . Faktem jet że gospodarze piłkarze Jagi często remisują swoje spotkania i mają najwięcej remisów w lidze bo aż 12 , na swoim terenie bilans 3-6-2 w bramkach 12:12 czyli 11 spotkań i tylko 2 porażki , z drugiej jednak strony Lech , drużyna najlepiej grająca na wyjazdach ba ani jednego remisu ich bilans w meczach wyjazdowych jak na naszą ligę powiem imponujący 11-0-1 i te gole 20:5 może robić wrażenie . W pierwszym ich spotkaniu na Lechu niespodzianka bowiem Jaga wygrała 2:0 ale popatrzmy w tym miejscu na ich H2H : 15 pojedynków bilans 5-1-8 bramki 16:25 na korzysc Kolejorza a jak to się przekłada na mecze w domu i tak : gdy gospodarzem Jaga bilans 3-1-2 i 11:9 ( 6 meczy i 20 goli , srednia 3,33 gola na mecz ) gospodarzem Lech bilans 6-0-2 i 16:5 ( 8 meczy i 21 goli , srednia 2,63 ) tak więc widzimy że więcej strzelają w Białymstoku dodając do tego formę jaką prezentują obie drużyny na teraz to liczę że przedział goli 4 -5 może być całkiem realny . Pozdrawiam !

Stanley 63[/img]

Dzisiaj o godz 18:30 zobaczymy spotkanie zamykające 24 kolejkę naszej rodzmej ligi. Spotkają się ze sobą zajmująca 6 lokatę Jagiellonia z vice-liderem Lechem Poznań. Papierowym faworytem tej potyczki jest napewno Lech Poznań. Ale czy tak będzie w rzeczywistości to śmiem wątpić. Zespół z Białegostoku u siebie jest bardzo niebezpieczny, nikonu się tam łatwo nie gra. Już w tamtym sezonie Rumak i spółka się o tym przekonali przegrywając 2-0. Zresztą u siebie Lech również przegrał w takim samym stosunku.
Jagiellonia grając u siebie bardzo zaciśnia poszczególne formacje, gra dość dużym presingiem, zostawia mało miejsca na boisku. Jest często ustawiona defensywnie, nastawiona na kontry. Mają szybkich zawodników i taka gra im wychodzi zdecydowanie lepiej. Lech będzie zmuszony grać w Białymstoku atakiem pozycyjnym, a wiadomo nie od dziś,że nikt w naszej lidze takiej gry nie lubi. A już w szczególności poznaniacy. Dodam tylko,że Jaga w tym sezonie zanotowała tylko 4 porażki i to nie jest przypadek. Jest to zespół, który bardzo często remisuje (12 razy). Czy tak będzie dzisiaj, tego nie wiem. Ale wiem jedno....to nie będzie łatwy mecz Lecha i po tak mizernym kursie w mojej ocenie nie warto tego grać. Mecz wydaje się być mocno underowy. Kurs na under 2.5 (1.75) jest wart gry. W tym meczu nie spodziewam sie wielu bramek. Pozdrawiam.

gujon301

Lech w tym sezonie gra wyśmienicie na wyjazdach (11 zwycięstw w 12 meczach, tylko 5 stracownych bramek, jedyna przegrana w Gdańsku), ale dopiero czekają ich te najtrudniejsze spotkania: Wrocław i Warszawa. Jagiellonia dużo remisuje u siebie (6 z 11 meczów).

W 4 ostatnich meczach ligowych w Białymstoku:
2012 2:0
2010 2:0
2009 2:3
2008 0:3

Świetna passa Lecha w roli gościa w tym sezonie to silne oparcie i samo to mogłoby skłaniać do typu na 2. Dokładając do tego ogromną motywację Lecha (możliwość doskoczenia lidera na dystans dwóch punktów) typ na zwycięstwo poznaniaków jest dla mnie oczywisty.

AuroksReno

Jaga w ostatnim czasie radzi sobie bardzo dobrze, w ostatnim meczu z Wisłą
nie potrafili utrzymać wyniku 2-0 do końca meczu i zremisowali 2-2.
Lech ma teraz wielką formę, ponadto na wyjazdach gra kapitalnie.
Jaga będzie trudnym rywalem, bo potrafi grać zarówno z kontry jak i w ataku pozycyjnym.
Dla mnie w tym meczu padnie kilka bramek, BTS oraz over 2,25 i niższe linie na live można grac,
bo obrona Jagi nie jest mocnym punktem.

Szef Elity

Vs

Typy:141
Wygrane:88
Przegrane:53
Zysk/strata:9.308
Yield:6.6%✅

Do góry Bottom