>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

2 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 24.08 - 27.08.2012

Status
Zamknięty.
skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze 1:1
Typ: over 2,5
Kurs: 2,36
Bukmacher: Pinnacle

Pierwsza kolejka T-Mobile Ekstraklasy dostarczyła nam ogromnej ilości bramek. W każdym meczu padły minimum 3 bramki. Takie spotkania dodają z pewnością atrakcyjności naszej ligi, która od tego sezonu jest transmitowana również w angielskiej telewizji. W drugim dzisiejszym spotkaniu zmierzą się Jagiellonia z Górnikiem. Oba zespoły wygrały swoje premierowe spotkania 2:1, co ważne, oba potrafiły odwrócić losy swoich spotkań, choć co prawda Górnikom pomogła kontrowersyjna decyzja sędziego, po której poczuli wiatr w żaglach i strzelili dwie bramki Piastowi. Również poprzednie spotkanie między tymi zespołami zakończyło się rezultatem 2:1, choć cofając się do kolejnych spotkań między tymi zespołami można zauważyć, iż częściej padały wyniki under 2.5. Jednak początek nowego sezonu Ekstraklasy jest &#39;niesiony&#39; wysokimi wynikami, otwartym futbolem, a także nienajlepszą obroną większości zespołów, co zdecydowanie przemawia za tym, że spotkania będą miłe dla oka oraz obfitujące w wiele bramek.

fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Typ: over 2,5⛔⛔⛔ szkoda zbrakło 1 bramki
Kurs: 2,25
Bukmacher:Tobet
Miałem zagrać w tym spotkaniu BTS ale Tobet nie wystawił tego zakładu dlatego też zmieniłem i gram powyżej 2,5 bramki w meczu. Widziałem ostatnio Górnik w akcji bardzo dobrze zagrali w ofensywie ,stworzyli sobie dość sporo okazji i gdyby nie bramkarz Piasta pewnie wygrali by pewniej a tak tylko 2:1. Fajnie prezentował się Milik , Olkowski i Iwan świetnie rozgrywał piłkę , brakowało tylko Prezesa żeby odpalił i siał większy zamęt w ataku ale myślę iż przyjdzie to z czasem. Jagi nie oglądałem widziałem tylko skrót ale w nich też drzemie potencjał w ataku dlatego jeśli zespoły pójdą na wymianę ciosów co over się nie będę obawiał a tak gram ten zakład o polecam go

audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko Biała - Wisła Kraków
Typ: X2
Kurs: 1,26
Buk: Bet-at-home
Analiza:
Kolejny mecz drużyn oddalonych od siebie o 120km. Tym razem mecz na terenie górzystym. Pamiętamy chyba wszyscy jak Podbeskidzie wyeliminowało Wisłę z PP. Pamiętny jest też ostatni mecz gdzie krakowianie wygrali 1:3 po dość kiepskiej postawie bielszczan. A nawet w pażdzierniku ubiegłego roku Wisła uległa u siebie 0:1. Michał Probierz chyba znalazł już receptę na pokonanie gospodarzy, może od pierwszej minuty postawi na Genkova który wie jak smakuje gol strzelony &quot;Góralom&quot; Po fal starcie Podbeskidzia będą chcieli się odegrać na własnym boisku, ale łatwo nie będzie. Z kolei Wisła po szcześliwej wygranej u siebie nabiera apetytu by zgarnąc po raz kolejny całą pulę. Sugeruję remis ze wskazaniem na wiślaków

Otrzymane punkty reputacji: +1
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Myślę, że Wisły nie trzeba podpierać. Probierz ma do dyspozycji mocną ekipę, zespół celujący z całą pewnością w mistrzostwo. Mecze z Podbeskidziem należy wygrywać w przypadku Wisły (nawet na wyjeździe). Podbeskidzie zagrało bez żadnej rewelacji tydzień temu z Jagą, która mimo słabego meczu potrafiła z nimi wygrać. Mecz meczowi nierówny, niemniej jest to jakaś miara. Personalnie patrząc na składy Podbeskidzia i Wisły to bez porównania sądzę. Wisła sądzę, że jutro się rozpędzi i upora się w Bielsko-Białej z gospodarzami, mimo trudnego terenu. Nie rozwodziłbym się za bardzo, dla mnie sprawa jest prosta - Biała Gwiazda jeśli myśli o mistrzostwie, z takimi aspiracjami - musi takie mecze wygrywać - mimo, że to dopiero początek ligi, niemniej, nie ma sensu gubić punktów. Spodziewam się jutro wygranej Wisły, być może pewnej ???? Pozdrawiam i powodzenia ????
dodam tylko kurs, na Betclicku jeszcze 2,1 na Wisłę.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Na zwycięstwie Wisły Kraków można rzeczywiście sporo zarobić. Ale czy warto? Trochę strach... gdzieś w tej kolejce wisi niespodzianka.. Prawda jest taka, że Wisła Kraków nie potrafi grać z Podbeskidziem. Z czterech ostatnich meczów wygrała jeden. W pierwszej kolejce nowego sezonu Podbeskidzie uległo na wyjeździe Jagiellonii Białystok 1-2, chociaż już w 1 minucie prowadziło 1-0. Cały Białystok zamarł w kilku sekundach. Ciekawi mnie z jakim nastawieniem wyjdą na mecz z Wisłą Kraków. Ja myślę, że widowisko będzie nudne, a mecz w środku pola będzie się rozgrywał. Na trybunach stadionu przy ulicy Rychlińskiego zasiądzie około 4000 fanów. Wśród nich nie będzie kibiców z Krakowa, gdyż w związku z rozpoczętą budową nowego Stadionu Miejskiego w Bielsku-Białej klub uzyskał zgodę Komisji ds. Bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich PZPN na nieprzyjmowanie zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych w rundzie jesiennej sezonu 2012/2013. Doping, będzie zdecydowanym atutem gospodarzy. Oprócz tego do optymalnej formy krakowianom sporo jeszcze brakuje, więc bez gradu bramek w Bielsko-Białej.

Podbeskidzie Bielsko Biala - Wisla Krakow

wynik: 1:1

Typ: Under 2,5 gola
Kurs: 1.60

Otrzymane punkty reputacji: +2
wesley 17

wesley

Użytkownik
no kurs oscyluje w granicach 2zł na ekipe z Reymonta wiec opłaca sie zagrac nawet za wiekszą kwotę. Kusi tez Legia w Bełchatowie.Bełchatowianie całkiem niezle radzili sobie na początku inauguracyjnego meczu w Krakowie, ale wydaje się to być za mało na Legie, która co prawda po pucharach ale myśle ze ogra GKS. Z typem na reszte spotkań byłbym ostrozny gdyż po tym co dzisiaj zobaczyłem w meczu Zagłębie-Piast jestem załamany poziomem polskiej ekstraklasy ????

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Trochę strach... gdzieś w tej kolejce wisi niespodzianka..
To już prędzej Legia zgubi punkty z GKSem ???? Zgadzam się, że Wisła nie lubi grać z Podbeskidziem, co widać po wynikach. Ale ostatni mecz tych drużyn (w Bielsku zresztą) Wisła już wygrała 3:1. Jutro obędzie się bez niespodzianki mam nadzieję ????
edit: Przekonuję się kolejny raz, że w polskiej lidze nie ma sensu grać na czysty win faworyta, czy tam drużyny lepszej (jak zwał tak zwał). Nie gram od dziś na czyste zwycięstwo w polskiej lidze ???? Trzeba szukać podwójnych szans przy wysokich kursach, tak jak wczoraj udało się z Górnikiem Zabrze. Szkoda kasy na takie zakłady jak dziś, zawiedziony jestem dzisiejszym rezultatem. Trudno. Pozdrawiam i powodzenia ????

stratus 2,2K

stratus

Użytkownik
Zainteresował mnie mecz Śląska z Koroną, który będzie rozegrany już jutro - niespełna 48h po meczu Śląska w lidze europejskiej(!).
Śląsk swój mecz z Koroną rozegra w niedzielę o godz. 14:30 więc czasu na zregenerowanie sił po spotkaniu pucharowym będzie zdecydowanie więcej.
Mecz moim zdaniem trudny do typowania. Śląsk w bardzo łatwy sposób traci gole, wciąż na katastrofalnym poziomie prezentuje się obrona prokurując po własnych błędach sytuacje bramkowe dla rywali. W ofensywie trochę lepiej choć zdobywanie goli oparte na stałych fragmentach gry może w tym sezonie może nie wystarczyć zwłaszcza, że wciąż obowiązują kary dyskwalifikacji dla sześciu zawodników. Pomimo zdecydowanej porażki, druga połowa meczu z Hannoverem może przynieść trochę pozytywów, gdzie Śląsk na jej początku zdołał wyrównać grając jak równy z równym i przy odrobinie szczęścia mógł wyjść na prowadzenie. Z dobrej strony pokazał się Patejuk, Sobota, Voskamp a także można odnieść wrażenie, że coraz lepiej w zespole czuje się Jodlowiec.
Oba zespoły zaczęły sezon od porażek i tak naprawdę z opiniami o formie zwłaszcza Korony trzeba się wstrzymać. Opierając swoją ocenę na pierwszej kolejce czy meczach sparingowych można odnieść wrażenie, że piłkarze z Kielc jeszcze nie prezentują formy dającej gwarancje wywiezienia punktów z Wrocławia, choć patrząc na ostatnie spotkania między tymi zespołami faktem jest, że Śląskowi zawsze źle się grało z Koroną .
Na otwarciu bukmacherzy dość zdecydowanie faworyzowali Śląsk wystawiając na zwycięstwo kurs ~1.75 teraz ich wygraną można pobrać już po kursie ~2.10. Tak jak wcześniej wspomniałem mecz raczej no bet (niewiadoma forma Korony, ograniczone pole manewru Lenczyka, zła atmosfer w zespole i wokół niego), ale jeśli ten trend bedzie się utrzymywał to jutro możemy miec do dyspozycji Śląsk hc -0.25 na poziomie 1.85-1.90 i to dla mnie będzie warta zastanowienia opcja na to spotkanie.
Z innych pojedynków ciekawie wygląda mecz w Bielsku-Białej i postawa Wisły w tym meczu. Patrząc przez pryzmat pierwszej kolejki to Wisła zaprezentowała się bardzo korzystnie pomimo zapewnienia sobie zwycięstwa dopiero w doliczonym czasie była zespołem lepszym, stwarzającym sporo sytuacji bramkowych. Myślę, że jeżeli na takim samym poziomie zagra Melikson Iliev czy Genkov przy poprawie skuteczności Wisła nie powinna mieć problemów z pokonanie przeciętnego Podbeskidzia, który w pierwszym meczu przypominał bardziej zespól z końca poprzedniego sezonu niż z jego początku.
Mój typ na ten mecz to Wisła hc -0.25 choć teraz już kursy w porównaniu z otwarciem znacznie spadły.

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Polonia Warszawa - Lech Poznań
Typ: Lech Poznań (DNB)
Kurs: 1.82
Bukmacher: Pinnacle
Jedno z ciekawszych spotkań drugiej serii zmagań T-Mobile Ekstraklasy, na Konwiktorską przyjeżdża zespół Kolejorza. Kolejorza, który moim zdaniem jest w nieco lepszej dyspozycji, związanej między innymi z wcześniej rozpoczętym okresem przygotowawczym wynikającym z udziału w eliminacjach do Ligi europejskiej. Dobry tego przykład mieliśmy w poprzedniej kolejce, w której poznańska lokomotywa rozjechała chorzowski Ruch aż 4:0, a z bardzo dobrej strony pojawili się debiutanci: Lovrencsics oraz Ceesay. Zwłaszcza tan pierwszy rozegrał kapitalne zawody, strzelając 1 bramkę i notując 2 asysty. W tamtym spotkaniu, zwłaszcza w pierwszej połowie było widać takiego Lecha, jakiego chcą oglądać jego kibice - ofensywnego, zadziornego, walczącego o każdą piłkę. Nawiązując z kolei do Polonii, zespół ten jest pewnie dla większości nadal wielką niewiadomą; co prawda wygrali ostatnio w Gdańsku 3:1, jednak trudno było doszukiwać się w tamtym spotkaniu okresów dominującej gry Czarnych Koszul. Lechia w poprzednim sezonie niemal do samego końca walczyła o utrzymanie a po stylu jej gry w pierwszej kolejce można wywnioskować, że podobna sytuacja może mieć miejsce również w tym sezonie. Lechowi pozostała już tylko walka w lidze. Dlatego aby zagwarantować sobie miejsce na podium musi od samego początku zbierać jak najwięcej punktów, gdyż - jak pokazał poprzedni sezon - szaleńczy pościg za czołówką pod koniec sezonu może nie wystarczyć. Co prawda stadion przy ul. Konwiktorskiej nie należy do najwygodniejszych, jednak moim zdaniem Lech ma wszelkie predyspozycje, aby pokusić się o zwycięstwo w dzisiejszym spotkaniu.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Jak na razie 2/2 jeśli chodzi o typy w TME, liczę na podtrzymanie serii.

Podbeskidzie B-Biała - Wisła Kraków

Pierwszy mecz, w który dziś warto &quot;wejść&quot; jest mecz byłego mistrza Polski z drużyną Podbeskidzia. W pierwszej kolejce Górale przegrali na wyjeździe z Jagiellonią, mimo, że prowadzili 1-0 już od 1 minuty, po bramce debiutanta Paweli, który okupił ten mecz kontuzją kolana i dziś na pewno nie zagra. Jeśli chodzi o moją opinię na temat występu Podbeskidzia, to jest ona niestety negatywna. Bardzo nie lubię stylu tego zespołu, strzelają gola i potem starają się murować,wybijać piłkę na oślep, zabijając widowisko, licząc ze dowiozą 1-0 do końca. Po stracie bramki &quot;głupieją,dziczeją&quot; nie mają żadnego pomysłu na rozgryzienie rywala co kończy się jak tak, jak mieliśmy okazję zaobserwować w Białymstoku. Niestety (a może i stety) zabraknie dziś w obronie filaru z bielska - Bartłomieja Koniecznego oraz Juraja Dancika. Na przeciwko nich stanie zespół krakowskiej Wisły, który mimo, że długo męczył się z zespołem Bełchatowa, ostatecznie wygrał 2-1 po bramce Tsvetana Genkowa. Gra krakowskiego teamu naprawdę mogła się podobać, Trio Iliev-Garguła-Melikson, rozumie się bez słów.Szczególnie dobra forma tego ostatniego(asysta i bramka w ostatnim meczu), dobrze rokuje na dzisiejszy mecz i cały sezon. Można jedynie narzekać na brak skuteczności, bo Wiślacy mieli ogrom 100% sytuacji i tylko do siebie mogą mieć pretensje, że nie wygrali tego meczu 3/4-1 (piję głównie do honduraskiego napastnika Quioto i Sikorskiego). . W obronie Wisła w meczu z PGE także wyglądała całkiem nieźle, pomijam stratę bramki, bo to błąd Garguły - a nie obrońców. Jeśli chodzi o osłabienia, nie zagra niestety Gordan Bunoza, któremu w tym tygodniu tragicznie zmarła mama. Nie wiadomo co z Osmanem Chavezem, bo trenował w tym tygodniu indywidualnie. Ale tutaj nie ma strachu, można liczyć na Głowackiego, który może wystąpić na środku z młodym Czekajem, ewentualnie z Jaliensem, ponieważ do gry na prawej stronie, gotowi są Jovanovic i Burliga.Jeśli więc porównać kadry, to oba zespoły dzieli przepaść, nie wyobrażam sobie, żeby, weteran Bucko, młokos Byrtek, czy Krzystof &quot;PROSZE DO MNIE NIE PISAC , NIE CHCE JUZ WAS ZNAC! MACIE TO CO CHCIELISCIE&quot;Król zatrzymali Iliewa, Meliksona czy Genkova.
W ofensywie Podbeskidzia, też bez rewelacji, poza Demjanem, któremu mecz wychodzi 1 na 100, większość piłkarzy to no-name.
Krótko i na temat: &quot;kończ waś, wstydu oszczędź&quot;
Jedynie czego się obawiam, to że piłkarze Wisły, &quot;przystosują&quot; się do poziomu boiska w Bielsku i mecz zamieni się w kopanie po czołach. Ciemny scenariusz zakłada też, &quot;polowanie&quot; drwali (Łatka/Byrtek/Król) na Meliksona, bo kto wie, co wymyśli trener sprzedający spotkania ???? (ale oby to były tylko moje chore wymysły)

Typ:
Podbeskidzie - Wisła
bet365 2.0

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik

Widzew Łódź - Ruch Chorzów​
No i czas na drugi mecz, który według mnie zakończy się remisem lub zwycięstwem przyjezdnych. Wiele osób pewnie się teraz puka po głowie, bo przecież Widzew wygrał z mistrzem Polski, a Ruch dostał od Lecha Poznań 4:0, z Victorią w dwumeczu stracił 7bramek nie strzelając żadnej. Ja jednak nie kieruję się tymi faktami. Śląsk jak wiadomo, jest w bardzo poważnym kryzysie, zawodnicy pokłóceni z trenerem do tego stopnia, że napastnik Diaz potrafi do starego Lenczyka powiedzieć &quot;ch**u&quot;, Voskamp, Kelemen oraz Piotr Ćwielong nie pozostali gorsi. Jeśli dodamy do tego fakt, że wielu podstawowych zawodników, z racji zawieszenia nie mogli grać (chodzi mi głównie o mózg zespołu - Mile) to zwycięstwo Widzewa nie wygląda już tak okazale, prawda?
Zespół z Łodzi w lecie, przeszedł wielką rewoulcję, odeszły znaczące postacie - Dudu, Ukah, Panka, Bieniuk. Poza Dudkiem, do zespołu zostali sprowadzeni gracze, jak to zwykle w przypadku Widzewa - egzotyczni. Alex Bruno - zawodnik przyjechał na obóz Widzewa na rowerze z pobliskiej wioski, zarabia 1200zł i mieszka z 8 osobami w mieszkaniu - are you f**king kidding me? Wiem, że pieniądze nie są najważniejsze, ale no są jakieś granice. Widzew w mojej opinii może liczyć jedynie na bramkarza Mielcarza i młodych zdolnych, a tych w Widzewie jest kilku - Rybicki , Stępiński, których trener Mroczkowski mądrze wprowadza do zespołu.Trener Widzewa w sobotnim spotkaniu nie będzie mógł skorzystać z usług Piotra Mrozińskiego, Jakuba Kowalskiego i Veljko Batrovicia. Na boisku będzie mógł się natomiast pojawić Emerson Carvalho, który został potwierdzony do gry w klubie.
Jeśli chodzi o Ruch, to poza drugą połową meczu w Poznaniu, ciężko doszukiwać się jakiś pozytywów, Ruch już nie przypomina tego zespołu, który jeszcze tak nie dawno, pod batutą Waldka Kinga, walczył do końca o mistrzostwo Polski. Zespół z Chorzowa dokonał ciekawych transferów w tym oknie transferowym, ale jak na razie nie widać tego efektów, a dziś tym bardziej nie zobaczymy, bo część z nich jest kontuzjowana: Sultes, Panka a poza nimi, także Gabor Straka. Ja osobiście, nie skreślam jednak R-ki, szczególnie w tym meczu, ponieważ mają ogromną przewagę jeśli chodzi o kadrę, w ataku dalej występuje jeden z najlepszych duetów w Polsce - Jankowski - Piech, a reszta kadry także nie odstaje.
Przeglądając wypowiedzi przed meczem, można pokusić się o twierdzenie, że Chorzów już zapomniał o nieudanej przygodzie podboju europy i słabym początku rundy. &quot;Jednocześnie trzeba się było podnieść mentalnie po porażce na inaugurację ligi w Poznaniu i zmierzyć z dociekliwością mediów, które pytały o przyczyny wysokiej przegranej na Bułgarskiej. – Nie ma już sensu wracać do poprzednich naszych występów – uważa trener Tomasz Fornalik. – Pucharowy rozdział już definitywnie został zamknięty. Przeanalizowaliśmy też dokładnie nasze spotkanie z Lechem i zamknęliśmy ten rozdział. Falstartem weszliśmy w nowy sezon, ale mam nadzieję, że z tej inauguracyjnej lekcji wyciągnęliśmy dobre wnioski.
&quot;
- mówi trener Fornalik.
Statystyki H2H na korzyść Ruchu - ostatnie 6 meczy to 2 zwycięstwa Ruchu i 4 remisy.
Ja osobiście wierzę, że Ruch dziś wreszcie zdobędzie punkt i zacznie się piąć w górę tabeli, gdzie według mnie jest ich miejsce. Zabezpieczam się podpórką na wypadek remisu, ponieważ jak wiadomo - jest to mecz przyjaźni.
Widzew - Ruch lub remis
bet365
1.4
Hipek7: spoko, nie tylko z weszło info ;)

H 6

hipek7

Użytkownik
Alex Bruno - zawodnik przyjechał na obóz Widzewa na rowerze z pobliskiej wioski, zarabia 1200zł i mieszka z 8 osobami w mieszkaniu - are you f**king kidding me?
Mała rada na przyszłość - nie ufaj wszystkiemu, co napiszą weszlaccy frustraci. ;)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Dość ciekawie zapowiada się ostatnie spotkanie, które zostanie rozegrane dzisiaj - Lech jedzie do Warszawy na mecz z Polonią. Faworytem (lekkim, ale faworytem) jest Lech i tu akurat nie ma co się dziwić. 4:0 z wicemistrzem Polski to na pewno nie był przypadek. Kibiców i włodarzy Lecha szczególnie ucieszyły gole trzech napastników. Polonia też zgarnęła komplet punktów, ale grała z o wiele słabszą niż Ruch Lechią. W dzisiejszym meczu doszukiwałbym się overa. Przemawia za tym kilka argumentów. Najmocniejszym chyba jest to, że oba zespoły starają się grać ofensywną piłkę. Lovrencics może rozstrzygnąć losy meczu praktycznie w pojedynkę, dobre sytuacje potrafi wykorzystać Ślusarski i Ubiparib, a do tego dość mocna linia pomocy z Możdżeniem, który dysponuje niezłym strzałem z dystansu. Po stronie Polonii Gołębiewski, Teodorczyk czy Kiełb potrafią zrobić różnicę. Biorąc pod uwagę wyniki pierwszej kolejki zapowiada się ciekawe spotkanie z dużą ilością sytuacji podbramkowych. Nie chcę podejmować się tu typowania, która drużyna wygra to spotkanie i over wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem.
Polonia Warszawa - Lech Poznań / over 2,5 - 2,40 ✅ 1:2

Otrzymane punkty reputacji: +4
empe92 438

empe92

Użytkownik
Śląsk Wrocław – Korona Kielce
Dla mnie w tym spotkanie warto zainwestować w Koronę z podpórką. Wszyscy wiedzą co dzieje się w Śląsku. Paradoksalnie trener mistrzów Polski Orest Lenczyk będzie prawdopodobnie pierwszym zwolnionym w tym sezonie szkoleniowcem w naszej lidze. Jego konflikt z zawodnikami jest bardzo duży, co przekłada się na grę zespołu. Na boisku nie zobaczymy Sebastiana Mili, który jeszcze musi pauzować za wybryki z końcówki poprzedniego sezonu. Bez niego Śląsk traci co najmniej połowę swojej wartości. Do tego w czwartek grali mecz w el. Ligi Europy (3:5 z Hannoverem), co powinno odbić się na ich dyspozycji fizycznej. W mediach już głośno mówi się o zmianie trenera i wydaje mi się, że jutro piłkarze nie będą chcieli za wszelką cenę bronić pozycji Lenczyka. W pierwszej kolejce Śląsk zasłużenie przegrał 1:2 z Widzewem, który przed rozpoczęciem rozgrywek traktowany był jako jeden z głównych kandydatów do spadku. Sportowa forma zepsołu z Wrocławia jest z pewnościa daleka od oczekiwań. Korona również nie zdobyła punktów w 1szej serii spotkań. Podopieczni Ojrzyńskiego zostali rozgromieni w Warszawie przez Legię 4:0. Jednak wynik nie oddaje tego co działo się na boisku. Legia wygrała mecz dzięki dużej skuteczności i geniuszowi Ljuboi. Przez całą pierwszą połowę mecz był bardzo wyrównany, powiedziałbym nawet, że to Korona miała więcej z gry. Na pewno duży wpływ na wynik miały 2 bramki – 1 do szatni i 2 tuż po wznowieniu gry. Atuty Korony są takie same jak w zeszłym sezonie – duża waleczność i agresywna gra. Do tego całkiem nieźle konstruują akcje ofesnywne. Dodatkowo na jutrzejszy mecz powinni wrócić Sobolewski i Kuzera, co będzie niewątpliwie wzmocnieniem zespołu. Dla mnie bardzo dużo wskazuje na to, że gracze z Kielc wywiozą jutro z Wrocławia co najmniej 1 punkt.

Śląsk – Korona X2 @ 1.80 William Hill ⛔ 2:0

Belchatow -Legia
typ 1
kurs 3,70
bwin
Tutajpostanowilem zagrac na nispodzianke.Belchatow w pierwszym pojedynku na wyjezdzie z Wisla Krakow prezentowal sie calkiem przyzwoicie i mysle ze stac ich na wygranie z Legia.Warszawianie mimo ze prezentuja ostatnio dobra forme mysle ze beda sie troche oszczedzadz przed rewanzowym spotkaniem z Rosenborgiem.Zreszta w naszej lidze kazdy moze wygrac z kazdym to dlaczego Belchatowianie niema sprawic niespodzianki przy wlasnej publicznosci i wyzej notowanego rywala pokonac.Legia ktora straci moim zdaniem pierwsza bramke juz sie niepodniesie.

M 135

mhm

Użytkownik
W mediach już głośno mówi się o zmianie trenera i wydaje mi się, że jutro piłkarze nie będą chcieli za wszelką cenę bronić pozycji Lenczyka
tyle ze jezeli juz jest info ze Lenczyk leci to pilkarze ten mecz moga wygrac a on i tak poleci. Wystarczy ze grajki dostali zapewnienie ze klub juz szuka trenera i maja grac normalnie. Swoja droga ja bym tym kopaczom szmata przez leb dal za takie granie ale to juz sprawa WKS.

m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Śląsk leży Koronie jak cholera , co widać w historii bezpośrednich spotkań . Kielczanie wygrali ost 4 potyczki z WKS&#39;em
Wrocławianie jedyne zwycięstwo odniesli w 2000r. ...
W jakiej formie jest &quot;Mistrz Polski &quot; wszyscy widzą , Korona mimo porażki z Legia aż 0:4 potrafiła stworzyć groźne sytuacje , niestety na ich drodze stawał Kuciak.
Dlatego zdecydowanie popieram dziś granie na Koronę lub X2.
Podrawiam

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Śląsk Wrocław – Korona Kielce
Spotkanie zespołów które w pierwszej kolejce oddały punkt rywalom.
Śląsk wystąpi bez 4 kluczowych zawodników zawieszonych przez organy dyscyplinarne Ekstraklasy i PZPN.Do tego po spotkaniu z w LE zawodnicy napewno będą mieć w nogach trudy tego spotkania.
Korona przyjeżdza do Wrocławia w prawie najsilniejszym składzie brakuje tylko kontuzjowanego Korzyma.
Do składu wraca Paweł Sobolewski co napewno ucieszy trenera Ojrzyńskiego z jednej strony Sobolewski z drugiej Janota naprawdę skrzydła wyglądają ciekawie.
Faktem jest że Korona nie przegrała ze Śląskiem w ekstraklasie.
Największym problemem Wrocławian jest gra formacji obronnej.
Jednak nie problemy boiskowe są największym problemem Śląska a trener Lenczyk którego posada wisi na włosku i już w najbliższych dniach może dojść do zmiany trenera w Śląsku.
Z tego spotkania przygotowałem 3 typy.
Najpewniejszym typem wydaje się Handicap na Koronę.Typ na bramkę Michała Zielińskiego wydaje się bardzo ciekawy więc czemu nie zaryzykować.
Typ:X Kurs: 3.36 Buk: Pinnacle Sports ⛔
Typ: Korona Kielce +2 Kurs: 1.22 Buk : Betclic ⛔
Typ: M.Zieliński Strzeli Kurs: 4.10 Buk: Unibet ZWROT

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Dzisiaj zobaczymy chyba najciekawiej zapowiadające się spotkanie 2. kolejki naszej ligi. Mistrz Polski podejmie u siebie Koronę Kielce. Oba zespoły w 1. kolejce poniosły porażki. O ile przegrana Koroniarzy mało kogo może dziwić, to jednak jej rozmiary już tak. Śląsk również przegrał - na zawsze niewygodnym terenie w Łodzi. Problemy we Wrocławiu są niemałe. Nie dość, że w fatalnym stylu odpadli z el. Ligi Mistrzów, to jeszcze sześciu graczy zostało zawieszonych za śpiewanie obraźliwych piosenek pod adresem Legii. Dziś z tytułu zawieszenia nie zagrają bracia Gikiewiczowie, Sebastian Mila, Patrik Mraz, Dalibor Stevanovic i Mariusz Pawelec. Ponadto z powodu urazy nie wystąpi Mateusz Cetnarski. Ciężko w dzisiejszym meczu będzie Śląskowi utrzymać piłkę w środku pola - nie zagra 3 ŚP. Spore problemy kadrowe w zespole mistrza Polski nie stawiają jednak w roli faworyta Korony. Biorąc pod uwagę przetasowany środek pola, Śląsk będzie miał spore problemy ze stworzeniem sytuacji bramkowej, a chyba jedyną nadzieją są szybkie skrzydła - Sobota i Patejuk. Moim zdaniem obrona Korony jest na tyle silna, a atak wrocławian na tyle na ten moment słaby, że Śląsk nie strzeli więcej niż 1 bramki.
Śląsk Wrocław - Korona Kielce / Śląsk poniżej 1,5 gola - 1,57

M 135

mhm

Użytkownik
Śląsk leży Koronie jak cholera , co widać w historii bezpośrednich spotkań . Kielczanie wygrali ost 4 potyczki z WKS&#39;em
co to ma za znaczenie? Co ma h2h skoro nazwa nie gra w pilke tylko pilkarze, aktualna forma, pogoda itd. Ja bym juz lepiej patrzal jak WKS gra w deszczu niz jaki jest h2h miedzy druzynami bo to nie ma ZADNEGO znaczenia jezeli sie zmienily sklady.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom