>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 24.08 - 27.08.2012

Status
Zamknięty.
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik

Kursy bukmachera: Bwin
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mecz:
Podbeskidzie - Wisła ⛔ 1-1 , połowa przegrana
Typ: Wisła (-0,25)
Kurs: 1,96
Bukmacher: IBC
Stawka: 6/10
Podbeskidzie szybko zdobyło bramkę w Białymstoku, później mogli spokojnie czekać na kontry,
jednak to Jaga grała z kontry, były one zazwyczaj szybko kończone faulami, stąd cztery żółte kartki dla gości.
Jagiellonia wielkiego meczu nie rozegrała, w obronie słabo spisywał się Pazdan,
dopiero wejście Plizgi oraz Dzalamdzie ożywiło grę gospodarzy, ten pierwszy strzelił wyrównującego gola.
Jaga później atakowała dalej, efektem czego była bramka po strzale zza pola karnego,
po wybiciu gracza Idzie po rzucie rożnym.
Strzelec bramki (Pawela) dla gości złapał kontuzję i z Wisła zapewne nie zagra.
Goście zagrali słabo, widać było brak w ataku Patejuka, który odszedł do Śląska,
Demjan jest w dobrej dyspozycji, ale to jednak za mało.
Wisła wygrała z GKSem po golu w doliczonym czasie gry.
Goście szybko zdobyli bramkę, po błędzie Garguły, ale już po kilku minutach Wisła wyrównała,
karnego po faulu na Ilievie wykorzystał Melikson, później miał dwie dobre okazje,
jednak prawie do końca wynik się nie zmienił.
W formie są Melikson oraz Iliev, bardzo słabo zagrał Głowacki mający problemy z Makiem
oraz Garguła, który miał sporo strat, dziwne , że dopiero w 86 za niego wszedł Boguski.
W drugiej połowie tempo siadło, pierwsza była prowadzona w szybkim tempie,
goście trafili w poprzeczkę, Wiślacy też mieli swoje okazje.
Rok temu Wisła wygrała 3-1 na tym terenie, Podbeskidzie zagrało słabe zawody z Jagą grającą przeciętnie,
jeśli Wisła zagra skutecznie zgarnie trzy punkty.
Mecz: Jagiellonia - Górnik ✅
Typ: Górnik +0,5
Kurs: 1,99
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 4/10
O tym jak wyglądał pierwszy mecz Jagi u siebie napisałem powyżej.
Obrona, która miała być mocną stroną, ekipy prowadzonej przez doświadczonego obrońcę zagrała
może nie tragicznie, ale popełniała sporo błędów, które taka drużyna jak Górnik powinna wykorzystać.
Górnik wygrał z Piastem 2-1, gospodarze dostali czerwoną kartkę i dopiero wtedy niemalże nawałnica
na bramkę Treli (wiele razy ratował Pasit przed stratą gola) przyniosła efekty,
wcześniej Górnik zmarnował sporo dobrych okazji, bramki strzelił
po dośrodkowaniach w pole karne, Zabrzanie w podobny sposób stracili bramkę,
Zganiacz z główki z ok. 11 metrów trafił słupek, piłka odbiła się od Skorupskiego i wpadła do bramki.
Rok temu Jaga wygrała 2-1, w pierwszym meczu zagrała bardzo źle, Górnik zagrał dobre spotkanie
i jeśli poprawi skuteczność to może trzy punkty wywieźć z tego trudnego terenu,
bo pamiętać należy, że Jaga u siebie zdobyła aż 32 punkty, lepiej grał tylko u siebie Lech,
że mimo słabego meczu z Idzie i tak punkty zostały w Białymstoku.
Mecz: Widzew Łódź - Ruch Chorzów (1-1 zwrot)
Typ: over 2
Kurs: 1,9
Bukmacher: 188bet
Pierwsza kolejka była w lidze overowa, padło sporo bramek, w każdym meczu przynajmniej trzy bramki.
Widzew rozegrał u siebie dobre zawody ze Śląskiem, który wyglądał jakby miał za sobą cały sezon.
Ruch przegrał wysoko, bo aż 0-4 w Poznaniu, w 1 połowie Lech miał sporo okazji, trzy z nich wykorzystał,
czwarta bramka padła pod koniec meczu, ale to Ruch w 2 połowie zasłużył na bramkę,
Lech czekał na kontry, oddał wicemistrzom Polski pole gry.
W obu ekipach defensywa nie jest mocną stroną, tak chorzowska gubiła się w Poznaniu,
tak widzewska jeszcze nie miała naprzeciwko siebie ekipy z mocną linią ataku.
Rok temu Ruch wygrał z poważnie osłabionym Widzewem 2-1,
wtedy murawa pozostawiała wiele do życzenia,
dziś wygląda lepiej, do tej w Gdańsku jej daleko, ale w porównaniu z tą w Poznaniu,
pozwoli gościom na grę z klepki, Ruch nastawi się na kontry, Widzew powinien prowadzić grę,
choć też dobrze kontruje, bramki zobaczymy na pewno, choć kolejka ta powinna być underowa,
bo piłkarze wystrzelali się w 1 kolejce :cool:
Mecz: Śląsk Wrocław - Korona Kielce
Typ: Korona +0,75
Kurs: 1,95
Bukmacher: Pinnacle
Mistrz Polski ma problemy kadrowe, dodatkowe gracze wyglądają jakby rozegrali cały sezon,
po trzecie w czwartek mecz z el. LE z Hannoverem.
Z Widzewem Śląsk zagrał słabo, mecz toczył się pod dyktando gospodarzy.
Rywalem bedzie Korona, przegrała ona z Legią aż 0-4, wynik nie oddaje aż takiej różnicy
między tymi drużynami w ostatnim meczu, Ljuboja zagrał skutecznie, strzelił trzy bramki.
Korona tez miała dobre okazje, nie wykorzystała ich, ale zagrała tak jak zawsze, czyli mocnym pressingiem.
Z taką grą nie będzie miałą problemów ze Śląskiem, kontrować potrafi, rok temu wygrała 2-1,
dwa lata temu 1-0, u siebie wygrywała 2-1, ponadto gram Koronę wygra mecz po kursie 4,75
Ponadto czekam na Zagłębie -0,25 ???? // Zagrałem win po 2,08 5/10 w ibc ✅, bo nie będzie choćby 1,8 na -0,25
ps. dzięki 19krako91 za informacje o Makuszewskim.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Podbeskidzie -Wisla
typ 1
kurs 3,20
buk BWIN
Tutaj daje na niespodzianke czyli zwyciestwo Podbeskidzia.Wisla w pierwszym pojedynku z Belchatowem zupelnie mnie nieprzekonala i odniosla szczesliwe zwyciestwo.jak narazie to niewidze poprawy gry ze strony Wisly do poprzedni9ego sezonu i o walke o mistrzostwo kraju bedzie ciezko.Podbeskidzie calkiem dobrze zaprezentowalo sie w Bialymstoku.krakowianom zawsze ciezko sie gralo z goralami.Nowe nabytki Wisly to raczej melodia przyszlosci i to niepewna

S 2K

szatan666

Użytkownik
A ty kolego tylko na wyniki spojrzałeś czy oglądałeś naćpany te mecze? Bo nie wiem co trzeba zrobić żeby wysunąć takie wnioski. Cała analiza to jakieś bzdury. Podbeskidzie z Jagą zagrało bardzo słabo i gdyby nie Zajac to skończyłoby się wysokim zwycięstwem Jagi. Ale bramkarz nie wybroni każdego meczu, zresztą w Bialymstoku mu się to nie udało. Z kolei Wisła na papierze wymęczyła to zwycięstwo ale w pełni na nie zasłużyli. Momentami pokazywali na prawdę bardzo ładny futbol jak na naszą ligę, jak dla mnie to sprawili najlepsze wrażenie w pierwszej kolejce i będą faworytem do mistrzowskiego tytułu. A Melikson - klasa sama w sobie, chyba wraca do formy sprzed dwóch lat.

duda 380

duda

Użytkownik
Ja także uważam, że typ na Podbeskidzie jest mocno ryzykowny, a koledze, który pisał tę analizę, chyba puścili mecze z zeszłego sezonu. Wisła momentami grała ładną, szybką piłkę, a biorąc pod uwagę warunki, które wtedy panowały (tyczy się to obu zespołów) - ciężko było utrzymać szybkie tempo meczu, czym jednak Wisła w końcówce zaskoczyła i szturmem wywalczyła sobie zwycięstwo, bowiem przez większą część drugiej połowy, gra toczyła się na połowie GKS-u i Wisła miała kilka doskonałych okazji, wynik nie odzwierciedla przebiegu meczu.
W świetnej formie jest Melikson, Genkov musi jeszcze poprawić skuteczność, ale też wygląda całkiem nieźle, ładnie zagrał też Iliev. Reasumując, Wisła wygląda na mocny zespół i według mnie, z Podbeskidziem wyjdą na boisko w roli zdecydowanego faworyta.
Ciekawie wygląda też Zagłębie, które zaliczyło falstart i nie wydaje mi się, żeby drużyna mająca tak spory potencjał, przegrała drugi mecz z rzędu, tym bardziej, że teraz grają na własnym boisku, z niezbyt mocnym Piastem Gliwice, co jest doskonałą okazją, żeby &quot;odbić&quot; sobie porażkę z beniaminkiem... A nastroje w Lubinie są bojowe i wszyscy oczekują pierwszego zwycięstwa.

V 5

vipdavid

Użytkownik
Obojętnie co będziecie puszczali w swych kuponach pamiętajcie o jednym-Podbeskidzie to druzyna nieprzewidywalna.W tamtym sezonie wygrali z Legią,aby potem ...przegrać z Cracovią.Może nie mają jakiś wielkich nazwisk,ale jest kolektyw.
Nie są jakąś mega druzyną,ale chłopcami do bicia też nie....

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Jagiellonia Białystok-Górnik Zabrze​
Jutro w Białymstoku zagrają dwa zespoły które prezentują podobny poziom.
Jagiellonia w pierwszej kolejce męczyła się z Podbeskidziem.Ostatecznie wygrała 2:1.
Wielu powątpiewa czy Jaga zasłużyła na wygraną jednak nie styl jest najważniejszy a punkty.
Jutro w drużynie gospodarzy prawdopodobnie nie wystąpi najlepszy snajper drużyny Tomasz Frankowski który zostanie zawieszony za uderzenie łokciem zawodnika Podbeskidzia.
Górnik który ostatnie spotkanie wygrał z Piastem Gliwice 2:1 po bramkach Milika i Przybylskiego jedzie do Białegostoku w prawie najsilniejszym składzie zabraknie tylko kontuzjowanego Pawła Olkowskiego.
Skoro już jestem przy Górniku to ich najsłabszą formacją jest obrona z największym niewypałem transferowym jakim jest Seweryn Gancarczyk zawodnik kompletnie bez formy już od kilku lat kiedy wrócił z Ukrainy.
Będzie to bardzo wyrównane spotkanie i jedna bramka może zadecydować o wygranej dla jednych albo drugich.
Ja gram zachowawczo bo w tym spotkaniu może się wszystko wydarzyć.
Typ:1x Kurs:1.20 Buk:Expekt ✅

artsik 3

artsik

Użytkownik
Jagiellonia Białystok-Górnik Zabrze​
Jutro w Białymstoku zagrają dwa zespoły które prezentują podobny poziom.
Jagiellonia w pierwszej kolejce męczyła się z Podbeskidziem.Ostatecznie wygrała 2:1.
Wielu powątpiewa czy Jaga zasłużyła na wygraną jednak nie styl jest najważniejszy a punkty.
Jutro w drużynie gospodarzy prawdopodobnie nie wystąpi najlepszy snajper drużyny Tomasz Frankowski który zostanie zawieszony za uderzenie łokciem zawodnika Podbeskidzia.
Górnik który ostatnie spotkanie wygrał z Piastem Gliwice 2:1 po bramkach Milika i Przybylskiego jedzie do Białegostoku w prawie najsilniejszym składzie zabraknie tylko kontuzjowanego Pawła Olkowskiego.
Skoro już jestem przy Górniku to ich najsłabszą formacją jest obrona z największym niewypałem transferowym jakim jest Seweryn Gancarczyk zawodnik kompletnie bez formy już od kilku lat kiedy wrócił z Ukrainy.
Będzie to bardzo wyrównane spotkanie i jedna bramka może zadecydować o wygranej dla jednych albo drugich.
Ja gram zachowawczo bo w tym spotkaniu może się wszystko wydarzyć.
Typ:1x Kurs:1.20 Buk:Expekt
Gancarczyk zagrał jedno spotkanie a ty mówisz że jest bez formy. Gratuluje.

W 606

wanderlei

Użytkownik
Czy Makuszewski będzie grał w najbliższej kolejce???
Ma może ktoś linka do jakiejś strony gdzie podaja wszystkie absencje w naszej lidze przed dana kolejką bo nie moge nic takiego znaleźć.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice​
Jutro na Dialog Arenie rozpocznie się spotkanie 2 kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Pierwszy mecz Miedziowi przegrali okazale 4-0 z Pogonią ale myślę że ten wynik to bardziej wypadek przy pracy. Oglądając ten mecz Zagłębie nie wyglądało aż tak słabo by przegrać taką różnicą bramek. Piast zmierzył się z Górnikiem i myślę że gdyby nie czerwona kartka to chociaż 1 punkcik by wynieśli z własnego stadionu. Nie ma co pisać jak zespoły prezentowały się w okresie przygotowawczym bo jakoś nie lubię brać tego pod uwagę (czasem już nie ma innego wyjścia). Zagłębie z -3 punktami już na samym początku ma pod górkę (ale kara to kara) ale z ich stabilnym składem i kilkoma ciekawymi (pewnymi) zawodnikami jest bardzie poukładaną drużyną niż Piast. Trzeba już zapomnieć co się stało w pierwszym meczu i zdobyć pierwszy komplet punktów a jak nie kiedy jak w pierwszym spotkaniu na własnym stadionie nowego sezonu. W pierwszym meczu Piasta jakoś ciężko mi znaleźć zawodników co by mnie przekonali do swoich umiejętności, więcej spodziewałem się po Rubenie Jurado, a jedynym zawodnikiem co mi się podobał to był ten młody bramkarz Trela. W drużynie Zagłębia tym bardziej nie ma co wyróżniać zawodników... a najsłabiej się chyba zaprezentował Gliwa. Ciężko po tej pierwszej kolejce mieć jakieś argumenty na wygraną Zagłębia ale myślę że mecz z Pogonią Szczecin to była wpadka i jutro pokażą że będą walczyć więcej w tym sezonie niż o utrzymanie. Przecież zespół praktycznie nie zanotował strat kadrowych a w rundzie wiosennej tamtego sezonu zostali mistrzem. Zobaczymy czy przeczucie mnie nie zmyliło.

Typ:1
Kurs:2.05

Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +2
yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] żeby wysunąć takie wnioski.[...] jak dla mnie to sprawili najlepsze wrażenie w pierwszej kolejce i będą faworytem do mistrzowskiego tytułu. A Melikson - klasa sama w sobie, chyba wraca do formy sprzed dwóch lat.
Zgadzam się.
Ponadto, choć zagrają bez obrońcy, który dobrze sądzę wkomponował się już w skład ale nie zagra w tym meczu (a może nawet w tej Rundzie? - Kto przeżył tragedię, ten wie o czym mówię),
to oni zagrają (oprócz tego, że grają dla siebie, Klubu, Kibiców) ... dla niego.

harvey 967

harvey

Użytkownik
⚽ Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze

Czas na drugą kolejkę naszej rodzimej T-Mobile Ekstraklasy. Na piątek zostały zaplanowane dwa spotkania. Ciekawej zapowaida się mecz, który rozpocznie się o 20:30 na boisku w Białymstoku. Miejscowa Jagiellonia podejmie u siebie Górnik Zabrze. Ostatnie trzy spotkania tych ekip w stolicy Podlasia kończyły się zwycięstwami gospodarzy.

Jagiellonia do tego meczu przystępuje z jednym zwycięstwem, które odnotowała w pierwszej kolejce przeciwko Podbeskidziu. Na własnym boisku pokonali oni drużynę z Bielska-Białej 2:1. Trzeba wspomnieć, że już w pierwszej minucie meczu Jagiellonia straciła bramkę. Jednak później odpowiedziała trafieniami Dawida Plizgi oraz Alexisa Norambueny. Mimo wygranej w Białymstoku padło dużo negatywnych komentarzy o stylu i formie zwycięstwa. Nawet sam Tomasz Hajto powiedział, że ważna jest wygrana, ale styl należy jak najszybiej poprawić.

Dlatego na dzisiejszy mecz spodziewane są zmiany w pierwszej jedenastce.
Możliwe, że w obronie zobaczymy nowego obrońcę pozyskanego z Widzewa, czyli Ukaha, który razem z Cionkiem powinni grać na środku obrony. Pazdan powinien być przesunięty do przodu za Tymińskiego. W ofensywnej pomocy zabraknie Maćka Makuszewskiego, który w meczu z Podbeskidziem zobaczył dwie zółte kartki, co w konsekwencji wyklucza go z meczu z Górnikiem. Ta formacja będzie za pewne wyglądać tak: Kupisz, Dzalamidze oraz Plizga. W ataku powinien zagrać Franek. No właśnie powinien. W poprzedniej kolejce lider Białostockiego zespołu uderzył rywala co nagrały kamery. Sędzia na boisku nei wymierzył kary zawodnikowi Jagiellonii. Jednak bliżej całej sytuacji przyjrzy się komisja ligi, który ma to zrobić dopiero w piątek, czyli w dniu meczu. Trener Hajto już za pewne ma przygotowane dwa warianty z oraz bez Franka, dlatego sama informacje nie będzie dla niego zaskoczeniem. Wracając jeszcze do meczu z Podbieskidziem to Jagiellonia, po pierwszych minutach, w których była strasznie stabilna z minuty na minutę się rozkręcala. Dużo wniósł Plizga, który pojawił się w drugiej połowie jego wejście i strzelona bramka były punktem zwrotnym w całym meczu. Dlatego w spotkaniu przeciwko Górnikowi każdy liczy na jego kolejny dobry występ.

Górnik co prawda również zgarnął trzy oczka w swoim pierwszym ligowym meczu przeciwko drużynie z Gliwic. Piast od początku grał dobrze i to oni dyktowali grę, po golu Zganiacza prowadzili i pewnie zmierzali po trzy punkty. Jednak w 65 minucie Matras zobaczył czerwoną kartkę i cały Piast stanął. Wtedy do boju poszła drużyna z Zabrza. Po golach Przybylskiego i Milika goście zgarneli komplet. Ekipa z Zabrza to w ostatnich sezonach nie zla drużyna, która potrafi zdobywać punkty z lepszymi drużynami. W poprzednim sezonie Grónik na wyjazdach grał słabo, zdołał tylko dwa raz wygrać. Ekipa z Białegostoku powinna szczególnie uważać na Prejuca Nakoulme, który wyróżnia się swoimi umiejętnościami na tle innych zawodników z Zabrza.

Ekipa ze Śląska w ostatnich trzech meczach w Białymstoku wszystkie mecze przegrała. Dziś powinno być podobnie, gdyż gospodarze mają lepszy zaspół i jak wiadomo twierdza w Białymstoku jest bardzo trudna do zdobycia. Górnik wygrał pierwsze spotkanie ale jestem nie mal pewny, żeby nie czerwona kartka dla zawonika Piasta to właśnie oni by wygrali ten mecz. Białostocznie chcę zdobyć kolejny komplet punktów, gdyż początek sezonu grają u siebie i bardzo ważne jest to, by w tych trzech meczach zgarnąć komplet 9 oczek. Jak dla mnie to właśnie Jagiellonia wygra to spotkanie i to na drużynę z mojego miasta postawię swoje pieniądze.

⚽ Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze # 1.90

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Bukmacherzy dość mocno faworyzują Jagę. Nie ma co się dziwić. Mecz w Białymstoku więc atut Jagiellonia ma ogromny. Mimo wszystko Zabrzanie mają też kilka asów w rękawie. Gdzieś tam przewija się informacja, że Górnik ostatni raz w Białymstoku wygrał w 1987, ale co to ma do rzeczy. Kiedyś każda passa się kończy. Obie drużyny wygrały swoje mecze i w identyczny niemal sposób zaliczył wielki powrót z piekła do nieba. Przegrywając pierwszą połowę w drugiej zarówno Jaga i Górnik strzeliły po dwie bramki zawstydzając przy tym Podbeskidzie i Piasta Gliwice. Piątkowy mecz zapowiada się przyzwoicie. Hajto, który już sporo ogarnia wie co w trawie piszczy. Jagiellonia stara się opierać grę na młodych zawodnikach i póki co wszystko idzie ku dobremu. W lecie dokonano dwóch ważnych transferów. Do Białego przyszedł Ukah i Pazdan. Mimo wszystko w Wiśle jeszcze trochę wody upłynie zanim linia defensywna drużyny z Białegostoku będzie wyglądała tak jak należy. Z Podbeskidziem stracili bramkę już na początku meczu. Zabrze przecież posiada lepszą ofensywę od drużyny z Bielsko Białej. Po pierwsze warto wyróżnić stałe fragmenty gry. Magiera potrafi fantastycznie dośrodkować lub nawet bezpośrednio oddać strzał na bramkę. Kolejny atut to Nakoulma. Póki co zostaje i mam nadzieję, że w meczu z Jagą ten odbezpieczony granat w końcu wybuchnie. Jest też Milik, który ma być wielkim talentem polskiej piłki. W meczu inauguracyjnym pokazał się świetnie, strzelając bardzo ważną bramkę dającą zwycięstwo. Uważam, że zdobycie bramki przez gości jest bardzo realne. W Jadze nie wiadomo właśnie co z Frankiem, ale Jaga to teraz przede wszystkim skrzydła. W ataku jest Franek, ale nie wiadomo czy zagra w meczu. Hajto wystawi pewnie wtedy Zahorskiego, a może jednak postawi na jakiegoś młokosa ? Ciężko to przewidzieć. Mam jednak głęboką nadzieję, że obejdzie się jutro bez kary dla Franka. Tak jak napisałem, liczę na dobry mecz i po overowej kolejce inauguracyjnej mam nadzieję, że taka tendencja się utrzyma. Hajto niepotrzebnie kombinuje teraz w obronie. Taka newralgiczna formacja jest jak domek z kart. Ukah czy Pazdan to solidni zawodnicy, ale manewrując nimi przyniesie więcej szkód niż pożytku. Gram BTS.
Jaga - Górnik
BTS 2,00 Bet365 ✅ 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +7
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Typ: Jagiellonia Białystok
Kurs: 1,83
bwin
Tydzień temu zainaugurowała rozgrywki Ekstraklasa i wypadła ona okazale. Padło w niej dwadzieścia osiem bramek co rzadko zdarza się ostatnio w naszej lidze. Dzisiaj kolejna odsłona. W drugim dzisiejszym spotkaniu Jagiellonia Białystok podejmie Górnika Zabrze. Obydwie te ekipy poprzednią kolejkę zakończyły zdobyczą trzy punktową i co ciekawostka Jaga występowała w roli gospodarza a Zabrzanie jako goście, podobnie ja i dzisiaj. Gospodarze uporali się z Podbeskidziem Bielsko Biała przegrywając już od pierwszych sekund spotkania z kolei Górnicy wygrali z beniaminkiem z Gliwic, tez przegrywali ale sprawę ułatwiła czerwona kartka dla Mateusza Matrasa w sześćdziesiątej piątej minucie i po tym wydarzeniu rywal strzelił dwa gole. Podopieczni tomasza hajty grają rewelacyjnie na swoim obiekcie i zapewne dzisiaj będą chcieli zdobyć kolejne oczka. Zabraknąć może w składzie Tomasza Frankowskiego, który to łokciem potraktował rywala i sędzia nie zauważył tego faulu. Dzisiaj właśnie zbiera się komisja w tej sprawie i wielce prawdopodobne jest że odsunie napastnika od kilku spotkań. Po za tym Jaga wystąpi w najsilniejszym składzie. co do gości to zabraknie Pawła Olkowskiego który jest kontuzjowany. Ja stawiam dzisiaj na gospodarzy. Zwycięstwo da im komfort przed kolejnymi spotkaniami.

szakal1991 362

szakal1991

Użytkownik
Komisja Ligi Ekstraklasy S.A. ukarała Tomasza Frankowskiego. Popularny „Łowca Bramek” nie będzie mógł wystąpić w dwóch najbliższych spotkaniach (z Górnikiem Zabrze oraz Zagłębiem Lubin)

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Zagłębie Lubin-Piast Gliwice
Dziś o godz 18 na Dialog Arenie rozpoczynamy 2 kolejkę T-mobile Ekstraklasy.
Spotkanie drużyn które w pierwszej kolejce straciły punkty.
Zagłębie dość niespodziewanie uległo Pogoni aż 4:0 i teraz będą starali się zwyciężyć za wszelką cenę.Zagłębie na papierze wygląda kapitalnie z budżetem na poziomie 35 mln zł przy 18 mln budżecie Piasta.Ale to jest piłka i wszystko może się zdarzyć.
Zagłębie w tym okienku transferowym pozyskało Roberta Jeża,Michała Gliwę oraz Michala Papadopulosa.Pewni gry w pierwszym składzie są dwaj pierwsi natomiast Czech przerywa rywalizację z Sernasem.Wielu uważa że będzie to łatwe zwycięstwo Lubinian ale to może być błąd dobrze wiemy jak Zagłębie zaczyna sezon jednak teraz ma -3 pkt i musi jak najszybciej zacząć wygrywać żeby na koniec 30 kolejki nie być rozcarowanym.W zespole z Lubina nie zagra tylko kontuzjowany Horvath.
Piast Gliwice po powrocie do Ekstraklasy przegrał na własnym boisku z Górnikiem do tego tracąc w tym spotkaniu Matrasa który musi pauzować za czerwoną kartkę.To nie koniec osłabień zespołu Marcina Brosza nie zagrają również Cuerda,Świerczok,Urban którzy są kontuzjowani oraz Oleksy który jest wypożyczony z Zagłębia.
Eksperymentalnie ustawiona obrona napewno popełni w tym spotkaniu jakieś błędy na prawej obronie zagra Wojciech Lisowski który ma dopiero 20 lat ,z drugiej strony obrony wystąpi także mało doświadczony Łukasz Krzycki.
Wiemy jakim potencjałem w ataku dysponuje Zagłębie Elton Lira,Robert Jeż,Łukasz Hanzel,Szymon Pawłowski oraz trochę grający poniżej oczekiwań Darvydas Sernas będą dziś bardzo często nękali Dariusza Trelę.
Podsumowując faworytem jest Zagłębie które powinno poradzić sobie dziś z Piastem.Jak deklaruje trener Zagłębia Pavel Hapal : &quot;Interesuje mnie tylko wygrana z Piastem&quot;
Typ:1 Kurs: 1.90 Buk: Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
Podbeskidzie - Wisła
Uważam, że taki mecz jak z Bełchatowem był dla Wisły idealny jak na początek sezonu. Mecz, w którym trzeba było gonić wynik, w którym o zwycięstwo walczyło się do ostatnich sekund. Z pewnością dodało to sporo pewności siebie piłkarzom Białej Gwiazdy i podbudowało atmosferę w drużynie. Mam nadzieję, że w meczu z Podbeskidziem od pierwszych minut wystąpi Quioto, który zdecydowanie jest bardziej ruchliwym i groźniejszym zawodnikiem od Daniela Sikorskiego. W formie jest Melikson, Iliev i Genkov, a to może być gwarancją bramek i ładnej gry krakowskiej drużyny. Wisła posiada w tym momencie zdecydowanie jedną z najlepszych kadr w lidze (jak nie najlepszą), w przeciwieństwie do Podbeskidzia, które jest głównym kandydatem do spadku. Ciekawostką jest, że Bielszczanie zdobyli bramkę już w pierwszej minucie meczu, a Wisła zaraz na początku gola straciła. Z tym, że w obydwu przypadkach wyniki zmieniły się na korzyść zespołów goniących wynik. Uważam, że w Bielsku Wisła nie będzie musiała odrabiać strat, bo piłkarze Probierza będą z pewnością od początku skoncentrowani. Wiślacy powinni kontrolować przebieg spotkania i swoją grą kombinacyjną utrudniać życie gospodarzom. Kurs jaki proponuje expekt na zwycięstwo gości jest bardzo okazały, chyba buki wciąż mają w pamięci Wisłę z poprzedniego sezonu. Trzeba to wykorzystać.
Typy:
Wisła win @2,1
Wisła DNB @1,5

Otrzymane punkty reputacji: +4
makuazs 44

makuazs

Użytkownik
W ofensywnej pomocy zabraknie Maćka Makuszewskiego, który w meczu z Podbeskidziem zobaczył dwie zółte kartki, co w konsekwencji wyklucza go z meczu z Górnikiem. Ta formacja będzie za pewne wyglądać tak: Kupisz, Dzalamidze oraz Plizga. W ataku powinien zagrać Franek. No właśnie powinien. W poprzedniej kolejce lider Białostockiego zespołu uderzył rywala co nagrały kamery. Sędzia na boisku nei wymierzył kary zawodnikowi Jagiellonii. Jednak bliżej całej sytuacji przyjrzy się komisja ligi, który ma to zrobić dopiero w piątek, czyli w dniu meczu. Trener Hajto już za pewne ma przygotowane dwa warianty z oraz bez Franka, dlatego sama informacje nie będzie dla niego zaskoczeniem.
Kolego mam prosbe. Nie wprowadzaj ludzi w blad bo Makuszewski zagra. W Polskiej lidze zawodnik wyklucony jesli obejrzy czerwony kartonik od razu a Makuszewski dostal dwie zolte co w konsekwencji dalo czerwona. Bedzie dopiero pauzowal po 4 zoltej kartce. Takze prosilbym Cie o nie podawanie informacji ktorenie nie sa rzetelne.

Robson// Cytowanie selektywne. Nie ma potrzeby całego długiego postu cytować;) Pzdr

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dzisiaj postawiłbym na zwycięstwo Górnika lub remis 4,15 i 3,40. Górnik pokazał w pierwszym meczu że nawet bez Kwieka są mocni w dodatku dziś pożegnanie kolejne &#39;&#39;Prezesa&#39;&#39; więc pewnie znów się pokaże ten piłkarz powinien grać już dawno w Legii lub Wiśle ale wyjeżdża z Kraju. Do tego dochodzi Milik nieobliczalny młodzik który na boisku przypomina Lubańskiego z najlepszych lat i coraz więcej ludzi sobie to uświadamia że zawodnik nie ma przed nikim respektu i jest niezwykle utalentowany testy w Tottenhamie o czymś znacza zresztą zaliczone pozytywnie wolał grać w Górniku dlatego wydaje mi się że Zabrzanie będą mieli jeszcze sporo z niego pożytku do tego Przybylski i Śląski Charakter czego na pewno obawia się Hajto doskonale zna potencjały piłkarzy ze Śląska dlatego mój typ skłania się ku Górnikowi.

duda 380

duda

Użytkownik
Zainteresował mnie mecz Śląska z Koroną, który będzie rozegrany już jutro - niespełna 48h po meczu Śląska w lidze europejskiej(!). Z pewnością wrocławianie zainwestowali w spotkanie z niemiecką drużyną mnóstwo energii, dwa dni to bardzo mało czasu na regenerację. Kto oglądał mecz z Hannoverem, wie jak wyglądała obrona mistrza polski - dziurawa jak szwajcarski ser. Atmosfera w zespole nie jest najlepsza, konflikt Lenczyka z Diazem, który przekłada się na zespół, w zasadzie odpadnięcie z ligi europejskiej (jeżeli przejdą dalej, będzie to prawdziwy cud). Dodatkowo historia spotkań zdecydowanie przemawia za Koroną, która jeszcze nigdy ze Śląskiem nie przegrała, a ostatnie 4 spotkania tych zespołów, zakończyły się zwycięstwami Korony.
W pierwszej kolejce, goście dostali cztery bramki od legionistów, co nie znaczy, że są do odstrzału, tym bardziej, że mają teraz wielką szansę, żeby zmazać plamę sprzed tygodnia.
Moim zdaniem kurs na Koronę jest mocno przesadzony, warto spróbować: X2 [1,87] czy Korona DNB [2,90].

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom